Muffinsmaffian
Jag är väligt faschinerad av Amerikanska recet på olika maträtter och bakverk och varje gång jag skall baka så blir det nästan alltid muffins av olika slag. Jag har bland annat testa på Leilas olika cupcakes och olika frostings på, men dem var alldeles för söta för mig och min familj lustigt nog. Jag letade vidare och till min lycka hittade jag en blogg om en kvinna som bloggar om sina intressen och pyssel och bland annat så bakar hon mycket cupcakes med frostings på. Jag har nu testat receptena två gånger och dem är garanterat en succé! Muffinsarna isig är inte för söta, så dem behöver nästan frosting för att bli riktigt goda och dessutom fanns det fem olika frostings att välja på varav en av dem vart min och mn sambos absoluta favorit. Ni kan ju besöka henne på hennes blogg här och kolla in hennes olika kategorier i sidomenyn, för hon har säkert något som intresserar alla pyssel fanatiker. Jag kan bland annat varmt rekomendera kategorin "barnkalas" också för dem som delar det intresset med oss. Tyvärr är jag inte lika duktig som hon på att baka cupcakes än, men med lite träning så ska nog det gå fint. Här kommer iallafall bilder och recept på mina mindre lyckade muffins, med goda var dom iallafall!

Muffins ( 36 st om du fyller varj form med ½ dl )
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
ev. 4 msk kakao
Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll över det samt mjölken i ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och eventuellt kakaon och vispa noga. Häll i smeten i formar och grädda mitt i ugnen i ca 12 min i 200 g. Låt muffinsen sedan svalna innan du breder på frostingen.
Fluffig frosting ( den blå frostingen med silverkulor )
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
ev. några droppar karamellfärg
Gör såhär:
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min. Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar marängen kall.
Smörkräms frosting ( den rosa frostingen med hjärtan )
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
ev. några droppar karamellfärg
Gör såhär:
Vispa smöret mjukt och klump fritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och färgen. Fortsätt sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjocknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Nu är det klart att spritsa på dina muffins.
Smörkräms frosting ( den rosa frostingen med hjärtan )
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
ev. några droppar karamellfärg
Gör såhär:
Vispa smöret mjukt och klump fritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och färgen. Fortsätt sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjocknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Nu är det klart att spritsa på dina muffins.

Andras åsikter:
Postat av: Sara Fellman
Postat av: Tanja
Postat av: Fiski
jag har en svart-vit.. han är jäkligt söt han med. ^^
Postat av: »» Michaela / Bloggdesigner ««
Postat av: Cleo Zatch
Dina ser smarriga ut iallafall!!!
/Cleo
Postat av: Sofi
Postat av: jane
Postat av: Foki
Postat av: jennie
Trackback