Boda Borg sommaren 2009


Vi har ju en egen tradition i familjen, varje sommar och även iår har vi tagit oss en hel familjedag på Boda Borg i Torpshammar, som förövrigt är Sveriges FÖRSTA Boda Borg. Jag, Liza och Jyrki var ett lag och mamma, Jocke och Ellinor var i ett lag, Janåke stannade hemma iår på grund av sjukdom. Det vart verkligen en heldag också, vi åkte tidigt så vi var framme kring 11 och sedan åkte vi därifrån efter 18 så alla vi lär ligga i träningsvärk imorgon. Jag, Jyrki och Liza klarade av 10 banor av 21 den här gången, varav 2 st var helt nya. Sedan grillade vi under tak i regnet, men det var mysigt ändå! Det var svalt och så är det skönt att slippa solen när man redan är dö svettig och varm. Dem banorna vi klarade av iår var:

Gröna banor - Bara problemlösning
Lucky 13 ( ny )
Y-Banan
Labyrinth
Dark
Check

Röda banor - Mycket problemlösning och lite kroppslig ansträngning
Expedition viking ( ny )
Bodathlon
Cave

Svarta banor - Lite problemlösning och mycket kroppslig ansträngning
Metal
Sport

För er som inte riktigt har koll på vad Boda Borg är så kan jag berätta att det är ungefär som "Fångarna på Fortet" eller som ett TV spel / data spel - fast live. Jag har kopierat en del utav den nedstående texten ifrån Boda Borgs hemsida som förklarar lite bättre för er hur det går till.

"Aktiviteterna i äventyrshuset handlar om samarbete, laganda, problemlösning och humor! Tillsammans, tre-fem personer, bildar ni ett lag. Uppgiften är att hela laget ska klara sig igenom en bana genom att lösa olika utmaningar på en begränsad tid, ca 1,5 - 3 min. Alla i laget behövs och ni måste hjälpas åt för att klara er. Här finns många olika och utmanande banor av fysiskt varierande svårighetsgrad som är markerade med olika färger ( röd, grön och svart ) I varje bana finns det mellan 2 - 5  utmaningar, uppdelade i olika rum som ska lösas, oftast under samma "tema" Man får inga instruktioner, utan laget ska själva lista ut vad uppgiften är och där kommer problemlösningen in. Om man klarar uppgiften så får man gå vidare till nästa utmaning i banan och om ni inte klarar uppgiften så får börja om igen från första utmaning i banan"

Det är en jätte rolig aktivitet som passar ALLA människor som går på två ben. Tjocka, smala, vältränade, otränade, feltränade, mörka, ljusa, barn, vuxna, unga, gamla, smarta, dumma, snabba, långsamma, korta, långa, tjejer, killar osv. Det finns även möjlighet att ha sin svensexa, möhippa, födelsedagsfirande, skolresa, konferens eller liknande där. Har du inte redan testat Boda Borg så gör det snart - Jag tror inte att du kommer att ångra dig! Själv ska man nog dit snart igen, fast med vännerna den här gången ;-)



Andras åsikter:
Postat av: ELISE - Fotografier
Känns som de bara är jag i hela världen som aldrig varit på boda borg ;o
2009-08-23 @ 20:35:37
URL: http://enblondelise.blogg.se/

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback