Matematik B

Gud va orolig jag var att jag inte skulle klara av den här kursen Matematik B, men det känns faktiskt riktigt bra måste jag säga och roligt också dessutom. Jag var hos mamma idag om hopp med att få lite hjälp på traven och komma igång eftersom jag ligger efter med 4 veckor enligt schemat på öppen verksamhet typ men det slutade med att det var min lillasyster på 15 år som hjälpte mig med uträkningarna och att förstå sammanhanget, haha. Hoppas att motivationen håller i sig och  att det känns lika bra som nu resten av terminen också för då har jag 50 poäng till som jag kan räkna in i betyget i slutet av terminen och då kanske man kan validera av en kurs på dem sista resterande 100 poängen för att få ett slutbetyg för gymnasiet. Det enda jag oroar mig för är alla prov vi har framför oss, jag tror det är två stycken plus det nationella. Dem brukar jag inte klara så bra för jag blandar ihop vissa regler med andra när jag inte kan "dubbelkolla" och ibland räknar jag bara ut talen "halvvägs" för att jag då trodde att jag var klar, medans man kanske skulle förkorta svaret eller något sånt. Nej, jag hoppas verkligen att det kommer fortsätta att gå så här bra under hela terminen så jag blir klar med betyget så snart som möjligt. Matematik B är ju också något som jag verkligen måste ha för att läsa vidare till Socionom senare så det är bara att kämpa vidare och se glad ut.

  Hus i helvetet

Jag tittade på "Såld på hus" av någon konstig anledning, jag visste inte enns att det existerade ett sådant program. Hur som hellst så var dom i Västerås och stadsdelen Västermalm och kikade på en lägenhet i kvateret Helvetet. Hahaha, det skulle vara roligt att bli inbjuden till deras grillfest en varm sommardag.

"Välkommen till en härlig grillfest under den stekande solen hos oss i helvetet"

Jaa, hade man bott där då hade man nog kommit med lite "halv roliga" citat lite då och då tror jag. Hahaha, det är humor, det är humor! Iallafall MIN humor för det kanske bara är jag som tyckte det här var roligt?! ;-)

  Ben & Jerrys - Glass med hasch?!


  Början till min egen självbiografi


  Mina väl valda ord

Genom en blogg som jag bevakar hittade jag den här sidan där man kan ta reda på vilka ord man avänder som mest i sin blogg. Lite roligt tycker jag och ser nu att jag bloggar mycket om arbete, men det kanske inte är så konstigt =) Jag måste ju som sagt hålla mig sysselsatt, annars hade nog min blogg handlat mer om depression och ångest som växer sig starkare för varje dag om jag inte får arbeta. Nej fy, jag är glad för dem jobb jag får och jag har inget att klaga över än så länge. Vad skriver ni mest om på era bloggar?




  Det svarta guldet


Hur skulle jag klara mig om inte jag hade min älskade kaffebryggare? Ja, jag hade iallafall varit betydligt tröttare! Vanligtvis dricker jag inte kaffe till mer än som "fika" men ibland så måste man få i sig lite extra energi, när all energi i kroppen är slut. Det stod mellan en kopp kaffe och en RedBull kopia från Lidl idag, gjorde jag rätt val tro?! Imorgon väntar ännu ett arbetspass mellan 08:00-16:00 på Lotsgatans Förskola *tjoohoo* så det blir ännu en tidig kväll ikväll. Så jag får se om jag lyckas komma med något vettigt inlägg till bloggen innan sängen kallar på mig, men den som lever får se. Snart är det dags för en kort sväng på Birsta City med sambon och akut handla. Det är inget jag ser fram emot egentligen, men måste man så måste man. Föressten så är det redan bättre med örat idag *ta i trä* så man kanske slipper öroninflammation ändå. Tyvärr känns det som om det är förkylning på G nu istället, men hoppas inte på det.

  Aktiva bloggare

Jag fick mig en glad överaskning när jag loggade in på Blogglovin´ ikväll. Det var flera styckna som hade uppdaterat sina bloggar under dagen så det fanns hela 39 st nya inlägg att läsa, mycket underhållande. Jag försöker att kommentera så mycket jag kan, men ibland vet jag inte vad jag ska skriva bara. Sammanlagt prenumenerar jag på 35 st olika sorters bloggar och jag kan LOVA att ingen av dem är Kenza, Stina Lee, BlondinBella eller Kissies bloggar. Som den "pojkflickan" jag är så är dem inte alls i min smak!




  Sjukdomstider - Min chans att visa framfötterna!

Nu är det ju sjukdoms tider så är man inskriven på vikarielistor så kan man få många chaner att visa framfötterna på. Idag har jag till exempel varit på en ny förskola och jobbat 09:00-15:00, det var himla roligt och tiden bara flög iväg. Dessutom känner man sig så välkommen när någon tar emot en och berättar om deras rutiner och visar en runt direkt så man slipper fråga lite då och då, men jag har märkt att det är oftast likadant på dem flesta förskolor med vissa små undantag. Imorgon skall jag vara på Lotsgatans förskola mellan 08:00-16:30 så det blir en tidig kväll ikväll. Tyvärr hör jag lite dåligt idag, det kändes igår som om jag hade vatten i örat och idag kändes det som jag hade lock för örat så vi får se om det blir bättre till helgen. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på att få öroninflammation för då vet jag inte vad jag ska ta mig till.

  Förskolan spelar stor roll

Ända sedan jag var 18-19 år så har jag varit sugen på att skaffa barn. Men jag ville vänta för att jag ville ge mitt barn mitt absoluta bästa. Det var bra för under dem här åren har jag utvecklats väldigt mycket, mognat och skaffat mig en utbildningen och även fått jobba lite efter det så det var tur att jag väntade! En annan sak jag tyckte var viktig då var att mitt barn skulle få gå på den absolut bästa förskolan som fanns i området där jag bor, varför det var så viktigt visste jag inte då utan det var bara en bestämd känsla jag hade. Men under den tiden som jag har utbildat mig till barnskötare och arbetat på olika förskolor med olika barngrupper, personal och inritningar så ser jag att barngruppen är mycket lugnare och självständigare i en Reggio Emilia förskola, eller i en förskola som är Reggio Emilia inspirerad. Barnen får lära sig ta hand om varandra och hjälpa varandra och ordet "jag kan inte" existerar inte här. Idagens läge kan ju föräldrar vara rätt stressade och då är det svårt att ge barnen den tid dem behöver vilket kan resultera i att barnet tror att han/hon inte kan själv när det egentligen handlar om stress, tur att man alltid har tid för dem på förskolan då - eller hur? Barnen är ju också oftast på en förskola, lika många timmar som en vuxen är på jobbet  och dem går på förskola tills dem är 5 år och sedan börjar dem i sex års verksamheten så förskolan spelar en stor roll på barnets utveckling och personlighet. Så jag tycker det är viktigt att man tänker på vilken förskola man lämnar sitt barn på, vad dem har för inriktning, ekonomi, personal och barngrupp så att barnet får största möjliga chans att utvecklas i takt med sina jämnåriga. Tyvärr är det så ibland att kommuner drar in pengar och då drabbas förskolorna och våra barn, fast dem igentligen borde vara dem man i första hand prioriterar. Mindre personal ger mindre möjlighet att se var och en individ för sig, och följa deras utveckling. Det är ju dem som behöver extra hjälp och stöd i skola / förskola som drabbas mest och det resulterar i att det blir en tung start för det barn som hamnar mittemellan och jag kan förstå varför det inte är så kul att gå i skolan längre.

  Stopp i tankeverkstaden

Det finns så många tankar, åsikter och funderingar som jag vill dela med mig utav, annars finns dem bara i huvudet och flyger omrking där tills jag blir galen. Ibland kan jag inte ens sova pågrund av dem, därför skapade jag en egen kategori för dem som heter Baileyz Thoughtz och där kan ni läsa om mina analyseringar kring olika saker. Det kan t.ex. handla om politik och samhället eller om tv program så som Eurovision song contest. Men nu är det så mycket jag tänker på så jag kan inte ens formulera mig i skrift på vad jag egentligen tycker och vill få fram, det är helt enkelt stopp i tankeverkstaden.

  Måndagens planering

Idag ska jag jobba på Ekorren mellan 11:30-15:00 sedan tänkte jag åka hem, käka och sedan åka iväg på skolan till 16:30-18:00 eftersom jag behöver komma igång med matten. Jag ligger redan två veckor efter, men det gör inget för om jag inte "pallar" med tempot så delar jag upp matten på två terminer istället. Det är det som är så bra med öppen verksamhet ;-) Jag minns nästan ingenting av matte a så jag vet inte riktigt hur det här kommer att gå egentligen! Det enda jag minns är att jag hade en jäkligt bra lärare som beskrev och förklarade tills jag förstod och tack vare han har jag godkänt i matte a, haha! Jag ser inte fram emot nationella provet i matte kan jag ju lova. Men jag vet ju att så fort jag kommer in i det här igen och börjar se mönster så kommer det gå bra, det är ju bara nu i början det känns främmande och jobbigt.

  Söndagsmiddag

Idag blev det en väldigt god middag måste jag säga. Ni som känner mej vet ju att jag gillar kyckling och gärna någon sås med soya och sambal oelek till. Så jag hittade ett recept i ett häfte jag har som heter "Smakskolan" från Mjölkfrämjandet. Gud vad gott det blev! Jag kan varmt rekomendera den här rätten.

Smakskolans Mango-kyckling
4 port

4 filéer av kyckling
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk smör
1 purjolök
2 dl lätt-crème fraiche
1-2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
ca 1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
1 mango eller 6 torkade tärnade aprikoser

Bryn filéerna försiktigt tills dem är klar rakt igenom i en egen panna. Strimla purjolöken och fräs den i en ny panna, gärna me höga kanter och lock. Tillsätt creme fraiche och sedan vatten, smulad buljong, soja, sambal och chutney och låt det koka upp. Lägg i filéerna och låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör tillsist ner aprikoserna/mango och låt dem bli varma. Servera med det du tycker passa bäst till.

  20 Frågor


  If i had a million dollars




  Till mina 12 prenumeranter!

Tack för att ni prenumererar på min blogg, jag uppskattar att ni finns hos mig i vått och torrt! =)

  Grattis Jennie

Idag fyller en "gammal" klasskompis från barnskötarutbildningen år, så jag tänkte att jag skulle passa på att gratta henne. Jag valde en tårta som jag tycker passar bra in på henne. Hoppas du får en trevlig dag!



  Lördagsmys

Som ni kanske förstod av inlägget under så var jag jätte sugen på en frukt smoothie igår. Cleo Zatch som har blivit en flitig besökare av min blogg och jag av hennes, kom på idén om att vi skulle tävla om vem som gör godaste drinken till ikväll. Tyvärr ser väl inte min smoothie så jättefräsch ut, men den smakar desto bättre. Det är en perfekt balans av dem söta bananerna och yogurthen samt den syrliga juicen och blåbären, toppad med mitt favorit sugrör. Det enda ni kommer behöva göra sedan är att rösta på någon av våra drinkar på Cleo's blogg när hon lagt upp bilder båda drinkarna där. Ha en mysig lördag nu allihopa!




  Fruktsmoothie


Mmm, sugen! Nån som har ett bra recept?!

  Lonley but not alone

Känner någon igen sig i den känslan? Man känner sig ensam, men ändå inte ensam! Det är iallafall så jag känner mig i min familj jämt. Jag ska aldrig skaffa en "för stor" familj för jag vet hur det är att bli bortglömd i den och det är inte kul. Nej, jag vill flytta långt härifrån för då kommer jag fortfarande vara bortlömd men då kommer min familj inte hälsa på mej eller umgås med mig för att dem inte vill, utan för att det är för långt att resa - och det sårar mycket mindre! Ensam är stark va? Skulle inte tro det va! Ge mej ETT enda exempel?! Det är svårt att beskriva den här känslan jag har men i vilket fall är den verklig och det gör ont innuti mig!

  Det blir bättre och bättre dag för dag

Gud vilket fint väder det var idag på förmiddagen, synd att det inte höll i sig hela dagen ut. Jag hade tänkt gå ut och gått, men jag var helt slut när jag kom hem vid 17:15 tiden idag så jag skjuter på det till imorgon istället. Mitt mål den här veckan är ju trots allt en simmning á 40 längder och en promenad á 60 minuter den här veckan, sedan tänkte jag öka gradvis så hela veckorna blir fulla med simning, gym och promenader så får man vara ledig både lördag och söndag sedan. Jag har iallafall varit på Haren på Timrådalens Förskola idag mellan 8:30-17:00 och det var himla roligt faktiskt. Jag trivs ju på Timrådalen och nu har jag också börjat känna mig mer och mer "säker" på Haren också och det är ju bra! Malin fick vara på Ekorren idag, där jag vanligtvis brukar vara. Jag har ingen aning om hur det ser ut imorgon så man får väl ta och lägga sig strax och kliva upp vid 7 - tiden med en stark kopp kaffe och vänta på att någon skall ringa. Ringer ingen så blir det nog en städdag imorgon och en promenad förstås. Det är ju ändå lika bra att jag går ut och går själv då jag kan ta det i min egen takt och så kan jag lyssna på min MP3. Dessutom så brukar det bli av då jag tränar själv, men oftast inte om jag "förlitar" mig på någon och dem "hoppar av" eller bara inte kan vid det tillfället vi bestämt - då ser jag det som en undanflykt att slippa. Hoppas det blir mer jobb nu framöver, har iallafall två tider inplanerat nästa vecka och så har jag fått tider för en hel vecka, vecka 14 då en på Haren skall åka bort. Det är så skönt när man får sina tider i tid och vet vart man ska vara och när istället för att jag måsta kliva upp imorgon IFALL dem ringer någonstans ifrån. Gud vad jag längtar tills man får ett längre vikariat! Föressten så har jag skrivit in mig på skolan nu och igår var jag på introduktion för Matte B på öppen verksamhet, det måste jag tydligen ha för att söka in på Socionom sedan så bättre nu än aldrig. Jag tror ändå inte att jag kommer få något längre vikariat inom en snar framtid, vissa kan ju springvicka i flera år! Nu kan jag iallafall kalla mig för en arbetslös, studerande vikarie. Låter lite lustigt!

  Kommentera inte anonymt

Kommentera inte anonymt. Bloggen är till för att du som bloggar ska kunna göra din röst "hörd" och skriva vad du tycker, tänker och känner. Vi som skriver blogg inläggen står för det vi tycker, så varför kan inte ni som kommenterar anonymt göra det?  Visst är det bra att det finns en möjlighet att kunna vara anonym på internet, men kommenterar man ett inlägg anonymt och är rent av otrevlig så missbrukar man det. Genom att du själv bloggar och sedan kanske kika runt på andras bloggar så kan vi byta åsikter, funderingar, analyseringar, kunskaper och erfarenheter med varandra, så vem är det egentligen som har rätt när det kommer till tycke och smak?! Går det ens att mäta och/eller kolla av? Alla tycker ju olika och smaken är som baken så stå för det DU tycker nästa gång du kommenterar någon annans blogg inlägg!


  Katt DVD

Vi köpte två dvd filmer för katter idag på en utförsäljning av Designtorget på Birsta City, som ska stänga igen *snyft* Jag har tänkt att köpa dem länge, men tyckte att dem var onödigt dyra förut då dem kostade 195:- för en film, men nu fick vi båda två för bara 97,50:- Jag älskar 75% rabatter! Dem var iallafall en succé, för er som också funderar på om det verkligen "fungerar" Men mina katter har lite olika smak för pojkarna föll pladask för den med insekter och lilla flickan gillade fåglarna. Kanske för att hon själv var ute katt under en väldigt kort period i sitt liv då jag hade flyttat hem till Jyrki och hans föräldrar och inte kunde ta med henne dit. Sedan fick jag reda på att, trots mitt stränga förbud så hade min familj släppte ut henne. Egentligen så gillar jag inte att "ta in" ute katter, det är som att klippa av vingarna på en ängel men till mitt försvar kan jag ju understryka att hon hade inte vart ute katt under någon längre period så jag tror inte att hon tog någon skada utav det. Mina två pojkar har varit inne katter sen dom var små, varav en är skräckslagen för att gå utanför lägenheten. Jag vill ju ha dem här inne med mig, så jag vet vart jag har dem och inte behöva oroa mig om dem lever eller inte. Egoistiskt av mig kanske, men dem har ju trots allt sina filmer och allt!

  En utmaning


  BigBrother "leken" som spårade ut

Minns ni BigBrother? Jag ÄLSKADE det programmet, fram tills idag. Visst har jag hört att dem som var med i BigBrother har blivit stämplade för livet och att dem ofta blir involverade i droger och porr på olika sätt, men när BigBrother Samuel tog sitt liv i häktet så startades en tråd på flashbacks forum om anledningen till hans desperata val, han hade ju precis fått en dotter! Tankarna kring hans självmord var först kring hans bisexualitet och sedan kring en film som cirkulerade runt på internet, då Robin pissar på en bunden Samuel i dushen och Jessica filmar alltihopa. Frågorna kring filmen var om Samuel var med på det eller inte, och vissa tror sig höra han skratta medans andra tror sig höra han gråta. Nyfiken som jag är så var ju jag tvungen att se den här filmen och det är ingen tvekan om saken. Robin pissar på Samuel MOT hans vilja. Hur han hamnade naken i dushen vet jag förstås inte, troligtvis en "lek" som gick snett. Men han visar tydligt med kroppspråk att han INTE tycker det där är kul och han GRÅTER förtvivlat. Jag pausade filmen till och med några gånger då man ser en mer eller mindre närbild på hans ansikte och han är RÄDD OCH FÖRNEDRAD. Han visar inte den minsta min på tillfredställelse eller glädje, utan han skriker så mycket han kan med fasttejpad mun. Jag förstår inte hur Jessica och Robin kan göra något sånt här mot sin vän, det är MOBBING i allra största grad. Med vänner som dem så behöver man inga fiender! Men det lilla man såg utav Samuel i Bigbrother huset var att han gärna ville passa in och "vara med" alla andra, precis som en ensam och vilsen kille, men tyvärr så valde han fel vänner att leka med och dem utnyttjade hans naiva godtrohet mot honom. Jag tror ABSOLUT att dem där två har med ett finger i leken när det kommer till frågan om, varför Bigbrother Samuel tog sitt eget liv. Föressten så rekomenderar jag inte någon att se filmen, den var hemsk och det skar i hjärtat av att se han skrika och ligga där som ett oskyldigt djur. Jag mår illa och skakar när jag tänker på vilka människor det existerar på den här jorden!



R.I.P Samuel Aronsson R.I.P

  Malins Dag

Idag fyller min "gamla" klasskompis Malin år och jag tycker hon förtjänar ett inlägg här på bloggen eftersom hon är en super gullig, omtänksam och trevlig tjej. Visst matchar tårtan fint till hennes blogg ;-) Det var iallafall det som var tanken. Hoppas du har haft en mysig dag, och hoppas att du får en jätte trevlig vecka.



  Vad har BlondinBella som inte vi andra har?

Vad har BlondinBella som vi andra inte har? Pengar? Ja, på pricken! Hon skriver ju EXAKT likadana inlägg som ALLA ANDRA i bloggvärlden, det är bara det att hon är känd och har pengar - och det är just DET som lockar, ett "glammigt" liv. Jag förstår inte ens hur folk kan säga att hon är en bra bloggerska, vad fan menas med det egentligen? Bloggar hon mycket, eller bloggar hon om intressanta saker, eller skriver hon på ett intressant sätt eller vadå? Jag har svårt att läsa hennes inlägg för dem är såååå himla långa, och jag blir uttråkad av att bara läsa rubriken. Prat om smink, galor, kläder, mode, fika, Lets Dance - inget intresserar mig och jag an faktiskt inte FÖRSTÅ vad ni andra ser i henne, som är så jävla intressant att hon har 12727 prenumeranter bara idag på Bloglovin och det värsta är att DEM ÖKAR! Nä, jag gillar inte mode och att vara en "girly girl" och jag förstår inte att man ens ORKAR bry sig om sådant, det handlar ju bara i slut ändan om att "snoffsa upp sig" för en killes skull och ingen kille är värd att ändra sig för. Jag förstår inte heller hur fan NI som prenumenerar på henne orkar lyssna/läsa hennes blogg och videoblogg på TV, det är ju bara sååååå tråkigt och snacka om bortskämd unge hon är egentligen. Kanske ni är tillräckligt dumma att drömma om att få vara henne, en känd, snygg, blond tjej som verkar veta allt om världen. En tjej som har med ett finger lite här och var och går och fixar naglarna en halvtimma i veckan samt shoppar fula pälshattar bara för att dem är "mode" Nej, nej, nej, pengar får man JOBBA för och du når ingenstans av att bara drömma. Jag säger som jag nämnde i ett tidigare inlägg, vem skulle BlondinBella vara om hon inte hade pengar och var "känd" ingen, precis som du och jag! Jag tänker iallafall inte vara som alla andra utan jag tänker gå min egen väg och BOJKOTTA BlondinBellas blogg, jag är UNIK! Vem är DU egenligen?

  Gåvan från stjärnorna

Jag läser inte mycket böcker, eftersom jag har svårt att "fastna" för dem. Jag kan sitta och läsa och läsa och läsa och sedan "flyger" tankarna iväg på annat så jag får börja om, helt omöjligt. Jag har försökt att läsa "Da vinci koden" och "Atlantis" eftersom det är ämnen som jag BORDE fastna för, eftersom dem intresserar mig. Men någonstans så "tappar" jag bort mig och jag får börja om, och börja om, och börja om igen. MEN en bok har jag läst utan problem, ibland läser jag hela på en dag, ibland så tar det lite längre tid men jag behöver ALDRIG läsa om en enda rad eftersom jag är så fokuserad på boken. Boken heter "Gåvan från stjärnorna" och är en ( verklighets baserad? ) roman om en kvinna som heter Marie som har svåra mardrömmar som slutar med att hon ligger i en sorts koma på morgonen. Problemen blir så svåra att hon beslutar sig för att ta kontakt med en hypnotisör, som förövrigt är den andra "huvud personen" i boken. Tillsammans så gräver dem i Maries förflutna och tidigare liv och dem upptäcker mycket tillsammans. Bland annat reinkarnation, Atlantis, kristaller, andra dimensioner, utomjordingar och kampen mellan onda och goda makter. Det är en ganska häftig bok där det händer mycket och i början står det att den bygger på verkliga händelser som bör läsas som en roman för den som inte "tror" på allt som skrivs, men jag tror och jag har analyserat och byggt mycket av min tro på vad som skrivs i boken. Är det egetligen så omöjligt att det finns"utomjordlingar", rymden är ju oändligt stort och vi har väl inte ens upptäckt hälften av vad som finns. Att själen återuppstår har jag länge funderat på och beslutat mig för att det måste vara så, varför inte egentigen? Sedan finns det andra mycket spännande saker som tas upp i boken t.ex. Atlantis och kommunikation mellan jordens smartaste djur delfinen och människan. Äh, jag är iallafall fashinerad av boken och jag kan läsa om den miljontals gånger om så jag rekomenderar den starkt för dem som är lika intresserad av det ockulta, och gillar att analysera som jag. Såhär ser min favorit bok ut iallafall:


  Min nya IPOD Nano Cerise

Jag har med hjälp av syrran skaffat mig en egen IPOD Nano Cerise, helt gratis! Ja, det är ju förstås ingen "riktig" IPOD utan en IPOD som jag kan ha här på bloggen och spela upp mina favorit låtar på. Visst är den snygg?! Skulle ni bli less kan ni ju altid stänga av den på stopp- eller paus knappen, för jag har desvärre inte kommit på så många låtar att lägga in ännu. Nu spelas iallafall Lady GaGa med Pokerface, Britney spears med Womenizer, Rednex med Mama, take me home och Jason M´Raz med I'm yours. Det är några av mina gamla och nya favoriter, men det kommer mer låtar till playlisten framöver så håll ut! Hehehehe.


  Dina åsikter räknas!

Jag har 8 prenumenanter enligt Bloglovin så det skulle vara roligt för mig att få höra vilka det är som egentligen prenumenerar på min blogg, eller om du kanske brukar besöka min blogg då och då fast du inte prenumenerar via bloglovin så är du också välkommen att fylla i formuläret. Du kan ju förstås vara anonym om du vill, huvudsaken är att ni svarar på mina frågor eftersom jag är nyfiken och vill ha feedback!

1. Är du en prenumerant eller en "random" besökare?
T.ex. Har du t.ex bara "snubblat" in här eller prenumenerar du?

2. Varför besöker eller besökte du just min blogg?
T.ex. Är du en nyfiken vän eller släkting, eller skriver jag något intressant?

3. Vad är det som är bra med min blogg tycker du?
T.ex. Vilka inlägg har varit bra, är det någon kategori du gillar mer?

4. Vad är det som är dåligt med min blogg tycker du?
T.ex. Borde jag inte blogga om vissa saker, isåfall vad?

5. Vad hade du velat läsa mer om i min blogg?
T.ex. Är det något jag har missat, eller något jag inte bloggar tillräckligt om?

Som ni ser har jag skrivit en fråga i fet stil, sedan har jag skrivit en förklaring i sned stil, ifall ni inte vet vad ni skall skriva. Ni kan ju även skriva in andra synpunkter som ni tycker jag behöver veta i kommentaren om ni vill och glöm inte att skriva in din egen blogg adress när du lämnar svaret, om du inte är anonym förstås.

  Coola halsband

Som vissa av er kanske vet Ä L S K A R jag lite udda smycken, så till min lycka hittade jag en häftig internet butik från Göteborg som säljer lite roliga och udda smycken i "japansk stil" BILLIGT. Butiken heter Kawaii Design och dem säljer lite annat än bara smycken också, t.ex. väskor, skor, löshår, smink, kläder mm. Det jag beställde den här gången var en liten chokladbit, en kanin, en katt, en svamp och en söt döskalle. Vid ett senare tillfälle kommer jag bland annat beställa en liten guld mikrofon och ett sushi halsband tror jag =)


  Vårkänslor i Januari?!

Jag har verkligen problem med att leva i nuet. Jag tänker ALLTID på framtiden och hur bra det ska bli SEN, eller möjligtvis det förflutna och vad som hänt. Men jag har svårt att "stanna upp" och bara "vara" idag, skit konstigt! Någon mer som känner igen sig? Hur som helst så kunde jag inte sova igår, jag hade en konstig men mysig känsla i kroppen. Först var jag lycklig, sedan blev jag ledsen fast jag var glad. Ungefär som när man får vårkänslor, man kan inte riktigt sätta fingret på hur dem känslorna egentligen känns som, dem är bara mysiga! Tänk om det ÄR vårkänslor? Jag brukar ju alltid tänka att "det är ju snart vår" för att orka med den kalla vintern. Men ändå, vårkänsor i Januari? Det var väl -30 grader här om dagen bara?! Hahahaha.

  Bästa köpet!

Jag var som sagt på Birsta City igår och då passade jag på att gå in på Six smyckesbutik eftersom jag fick ett presentkort på 100:- där av min syster Ellinor i julklapp. Jag tycker att det finns mycket roliga och fina halsband där, jag har bland annat köpt en strass slips där förut som jag bara älskar. Men just nu hittade jag inte så mycket, men när jag var påväg ut så visade min syster Liza mig ett par tofflor som hängde vid utgången i precis min storlek. Jag kollade vad dem kostade och jag hade precis råd så då köpte jag dem såklart. Dem är sååååååå himla mjuka och sköna så jag tror att jag aldrig ska ta av mig dem igen.

  Dagens låt: Celine Dion - Pour Que Tu m'aimes Encore

Jag vill bara presentera en sån vacker låt med celine Dion, nämligen "Pour Que Tu m'aimes Encore " 

 
J'ai compris tous les mots, j'ai bien compris, merci
Raisonnable et nouveau, c'est ainsi par ici
Que les choses ont changé, que les fleurs ont fané
Que le temps d'avant, c'était le temps d'avant
Que si tout zappe et lasse, les amours aussi passent

Il faut que tu saches

J'irai chercher ton cœur si tu l'emportes ailleurs
Même si dans tes danses d'autres dansent des heures
J'irai chercher ton âme dans les froids dans les flammes
Je te jetterai des sorts pour que tu m'aimes encore

Fallait pas commencer m'attirer me toucher
Fallait pas tant donner moi je sais pas jouer
On me dit qu'aujourd'hui, on me dit que les autres font ainsi
Je ne suis pas les autres
Avant que l'on s'attache, avant que l'on se gâche

Je veux que tu saches

J'irai chercher ton cœur si tu l'emportes ailleurs
Même si dans tes danses d'autres dansent des heures
J'irai chercher ton âme dans les froids dans les flammes
Je te jetterai des sorts pour que tu m'aimes encore

Je trouverai des langages pour chanter tes louanges
Je ferai nos bagages pour d'infinies vendanges
Les formules magiques des marabouts d'Afrique
J'les dirai sans remords pour que tu m'aimes encore

Je m'inventerai reine pour que tu me RETIENNES
Je me ferai nouvelle pour que le feu reprenne
Je deviendrai ces autres qui te donnent du plaisir
Vos jeux seront les nôtres, si tel est ton désir

Plus brillante plus belle pour une autre étincelle
Je me changerai en or pour que tu m'aimes encore.

  Utmaning


  Jag, superhjälte?!

Jag är KATTKVINNAN!

Jag fick motiveringen:
Du hade en tuff uppväxt, och är bra på att stjäla.
Samtidigt står du upp för utsatta människor i din omgivning.

Resultat:
Kattkvinnan
68%
Hulken
68%
Fantomen
64%
Batman
54%
Robin
51%
Stålmannen
50%
Spindelmannen
47%
Wolverine
45%
Hellboy
42%

Vem är du? Testa själv på Testportalen.se

 

  Dagens låt: Celine Dion - Becaused you loved me ( tillägnad mamma )

Dagens låt vill jag tillägna min mamma, eftersom hon är min förebild och en riktig hjälte. Hon var till stor del ensamstående med fyra jobbiga barn, hon studerade och tog hand om hemmet utan någon hjälp. Hon har alltid stöttas oss barn och hjälpt oss i den mån hon kunnat, och TROTS alla Psykiska kriser och "prövningar" hon och vi tillsammans har gått igenom i våra liv, och hon har ändå  ställt sig upp igen efter varje motgång som fällt henne och försökt att fortsätta kämpa vidare. Så här kommer Celine Dion med "Becaused you loved me" en för mig väldigt passande låt, som beskriver vad jag känner för min mamma. Utan henne vet jag inte hur jag hade klarat av allt som hänt mig! Jag älskar dig mamma.


For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
Ill be forever thankful baby
Youre the one who held me up
Never let me fall
Youre the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
Im grateful for each day you gave me
Maybe I dont know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
Youve been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldnt speak
You were my eyes when I couldnt see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldnt reach
You gave me faith coz you believed
Im everything I am
Because you loved me

Im everything I am
Because you loved me

Jag älskar dig mamma!

  BLOGG DESIGN TÄVLING

Min syster, är den bästa på photoshop - som jag vet om och har gjort en egen blogg design tävling med en jävligt snygg och stilren design som går i sandbeige och brunt. Så om ni är intresserade av att vinna den här tävlingen så kan ni besöka hennes blogg och kika på "tävlings regeln" i hennes inlägg och där finns det också en bild på designen som man kan vinna. Lycka till nu allihopa! OBS! Hon nämner också att i framtiden kommer hon att ta in personliga beställningar också ;-) så håll utkik efter det framöver!

Hennes blogg hittar du när du klickar här!

  DJ RaNz Blogg

Jag har skaffat en blogg till min sambo och jag har även gjort en snabb och enkel design till den, men den är inte klar ännu. Han ville ju egentligen ha en egen hemsida som jag skulle göra men jag tycker att han kan starta med en egen blogg, så får vi se om den används eller inte. För er som inte vet så är han DJ och spelar främst i Sollefteå, därav designen. Förhoppningvis kommer han skriva om sina spelningar och lägga in musiktips samt egna mixar i framtiden. Jag tyckte att det skulle passa med blått och svart som kan kontra med min genom rosa blogg, så det blir lite genus perspektiv på det hela! Hahaha.


  Bloggtips - Ensamstående änkling

Jag MÅSTE bara få tipsa om en väldigt speciell blogg. Den bloggen handlar om Björn Wikström liv som ensamstående änkling och hans dotter Ellen. Björn och Ellens liv förändrades hastigt i April 2008 då han, hans fru och hans två döttrar är med om en bilolycka på vägen mellan Växjö och Kristianstad då bilen kör av vägen och fattar eld. Björns hustru Josefin samt deras 13 dagar gammal baby överlever inte i eldhavet men Björn lyckas rädda sin andra dotter Ellen som har 55-60% brännskador samt brytna lårben och en bryten vänsterarm på två ställen. Den här bloggen är verkligen en hjärtgripande historia om hur orättvist livet kan vara och jag kan garantera att tårarna kommer att rinna när ni får följa Björns kamp i livet.

  Tävling hos Lily

Jag är härmed med och tävlar hos Lily om den eftertraktade "Sex and the city" -boxen.


Var med och tävla du också!

  Vinterdepression och andra sjukdomar

Har man en gång varit deprimerad så kan man få ett återfall läste jag, men vinterdepression är ju en annan sak eftersom det beror på att det är mörk och då behöver man ljusterapi för att må bra. Förhoppningsvis så slipper jag något av dem, men man vet aldrig. Depression kan man ju inte styra över, precis som vilken annan sjukdom som helst. Jag mådde inte så bra på söndag kväll och inte heller i måndags. Jag kände mig ganska nere faktiskt men idag var det lite bättre, så man kanske är på "rätt väg" På tal om sjukdommar så går det ju både influensan och magsjuka nu, så man kanske har en chans att tjäna lite pengar. Jag har fått jobba i Måndags och idag på Timrådalen, men jag kommer även att få jobba imorgon men sedan vet jag inte så en liten slant blir det ju tillslut. En annans olycka är en annans lycka i det här yrket, tragiskt va?

  Everything sux

Utan pengar och jobb, vad har man då? Jag var till och med tvungen att avaktivera mitt konto på facebook för jag blir så deppig att se vad jag går miste om. Föressten så undrar jag hur man ta bort det är jävla facebook kontot egentligen, sidan suger stenhårt och den har fått mer uppmärksamhet än vad den är värd. JAG HATAR FACEBOOK! Nä, man får väl gå ut och gå imorgon och försöka rycka upp sig lite så man inte hamnar i någon depression igen. Jag ska hålla mig borta från internet och affärer och allt som jag vet påverkar mig negativt just nu. Det här är varför jag HATAR vintern, jag blir ALLTID deppig då! Fy fan alltså.

  Karlstad?

Jag och min sambo Jyrki har ju länge funderat på att flytta härifrån Timrå och Västernorrlands län, men det blir ju lite längre framöver. Men vi vill gärna redan nu hitta ett bra ställe som är lagom stort ( som Sundsvall ungefär eller kanske lite större ) gärna soligt, och som ligger lite mer söderut med närhet till Stockholm eller Göteborg. Vi är inte så beresta, så vi vet typ ingenting om orter i Sverige t.ex. vart det är billigt att bo, vart det är lätt att få jobb, vart det är varmt och soligt osv. Men Jyrki nämnde Karlstad av en slump, så jag har kikat på deras hemsida om vad som erbjuds och det ser ju bra ut. Jag googlade bilder som jag tyckte såg helt okej ut, jag kikade även på hemnet för att se ungefärliga villa priser på dem hus vi skulle kunna tänka oss att köpa för det pris vi kan tänka oss betala för dem och det verkar också vara bra utbud samt att jag spanade in på AMS och deras arbetserbjudanden i Karlstad där det var lite sämre för min del, just nu iallafall. Men ändå så vet man ju inte så mycket om Karlstad så jag tänkte att jag kan höra mig för här på bloggen om vad ni bloggläsare har hört och/eller upplevt om Karlstad?! Har ni något annat förslag på en fin ort som gärna följer dem kriterierna jag nämnde ovan så är dem uppgifterna också välkomna.

  Filmtips: Yes man

Ikväll så har man varit på bio och fått trä smak i arslet ( det är därför jag helst inte går på bio ) Jag gick med lilla lillasyster Liza och min sambo Jyrki och vi såg den där nya komedin med Jim carrey, nämligen "Yes man" och fyyy faaaaaan vad den var BRA! Jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket åt någon film någon gång! Men jag är ju inte så mycket för komedier egentligen, jag gillar ju mest skräck, rysare och thrillers jag. Men hur som helst så handlar filmen om Carl Allen som jobbar på en bank, och han säger alltid nej till allt och han vill aldrig göra något med någon vilket leder till att han har ett ganska tråkigt och patetiskt liv. Men en dag då han träffar på en gammal bekant som berättar om en kurs då man lär sig att säga ja till allt istället för nej och Carl beslutar sig för att gå dit och se vad det handlar om. Efter kursen börjar allt att rulla på och han får utmaningar efter utmaningar och han tror att det blir negativa koncekvenser av att säga nej så han säger ja till allt, vilket ger ett possitivt resultat och han blir som beroende att säga ja och på såsätt så får han  vara med om många nya och roliga upplevelser. Jag som trodde att man hade sett allt med Jim Carrey, men han var helt underbar i filmen och han gav mig och dem flesta andra i salongen MÅNGA goda skratt under filmens gång. Det skulle vara kriminellt att inte ge den här filmen fem stjärnor av fem möjliga. En väldigt rolig film, med ett bra budskap som inte bör glömmas bort. Jag rekomenderar er att se den!



  Bekräftelse - Bra eller dåligt?!

Alla söker vi bekräftelse lite nu och då, men varför ska det vara så svårt att ge folk det och varför tycker vi att det är onödigt eller egoistiskt att söka bekräftelse? "men usch som hon håller på, hon söker ju bara bekräftelse" kan man höra folk säga, men varför tycker vi att det är något illa? Visst kanske inte det känns kul att ge bekräftelse till någon som redan vet att dem ÄR bra, men om dem söker bekräftelse så behöver dem ju bli bekräftade. Kanske ingen har sagt till dem att dem verkligen ÄR bra, eller att dem själv har så höga krav på sig att dem behöver en utomstående som kan bekräfta det dem egentligen redan vet men behöver få bekräftat. Jag blir glad av att få bekräftelse och det stärker mig att få positiva kommentarer lite nu och då, så jag försöker att bekräfta andra och ge dem positiva kommentarer också så att dem får känna sig värdefulla. Vill inte du bli bekräftad någon gång? Brukar du bekräfta andra eller är du en utav dem som vägrar bekräfta andra, isåfall varför? Vad är det som är så illa med att bekräfta andra? Själv tycker jag att det inte är någon risk med att folk blir för "malliga" eftersom jantelagen ligger djupt rotade i våra själar:

• Du skall inte tro att du är något.
• Du skall inte tro att du är lika god som vi.
• Du skall inte tro att du är klokare än vi.
• Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
• Du skall inte tro att du vet mer än vi.
• Du skall inte tro att du är förmer än vi.
• Du skall inte tro att du duger till något.
• Du skall inte skratta åt oss.
• Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
• Du skall inte tro att du kan lära oss något.
• Tror du inte att jag vet något om dig?

Är inte det hemska ord så säg och det här har vi vuxit upp med, så inte konstigt man tycker att man är värdelös! Nej, jag tycker minsann att vi alla kan behöva styrka våra självförtroende lite grann - så kom igen nu allihopa, bekräfta varandra. Ingen är mindre värd någon annan!



  Hål i mitt hjärta

Jag somnade inte förren 04:00 i natt och klev upp 06:30 och väntade på att någon skulle ringa, men icke sa nicke men det kanske var lite skönt också med tanke på att jag inte hade fått någon sömn. Jag somnade om 09:00 och klev upp 12:30 då Jyrki kom hem med en kycklingsallad till mig, han är så söt =) Sedan kom syster och bror förbi och vi fikade lite muffins ( bra start på det nya året huh?! ) sedan gick vi på Apoteket i isande kyla, brrr. När vi kom hem till mig igen så började vi se på en svensk film som heter "Hål i mitt hjärta" och jag tror vi stod ut i MAX 10 minuter! Jag varnar er, se den INTE! Hur dålig som helst, och jag som hade hoppats på att få se en svensk drama i klass med "Fucking Åmål" eller "Säg att du älskar mig" eller kanske till och med "När mörkret faller" men inte då. Den var inte ens i klass med "Farväl Falkenberg" eller "Bang bang orangutang" som är totalt ur usla svenska drama filmer. Filmen är inte ens värd att få ett betyg, eller hamna under min kategori "seen by Baileyz" -  dålig var den! Men det är ju bara min synvinkel.

  Spara eller slösa?

Ska man leva för dagen eller spara inför framtiden? Nej, nu är det väl ändå dags att försöka att spara ihop till en riktigt lång, varm och skön semester till sommaren, eller va tycker ni? Jag har iallafall fått nog av kylan och snön, så hit med lite drinkar, sol och hetta. Här nedan kan ni se min och Jyrkis sparbössor som har fastat hela långa vintern, min är till vänster och Jyrkis "svarta pengar" är till höger - surprised?




  Städtanten


Idag tog jag på mig min franska städ klänning och städade hela lägenheten, visst är "jag" fin på bilden föressten. Gud vad jag hatar att städa, det finns ju så mycket annat som är så mycket roligare än att städa. När jag får ett fast arbete så ska jag betala någon för att städa hos mig så kan jag göra något mycket roligare under tiden, som att gå på bio. Eftersom jag hatar att städa så drog jag ut på det in i det sista, trots att jag VET att jag MÅSTE städa IDAG. Det är nämligen så att Marita kommer och sover över imorgon och stannar tills på Fredag morgon och det var så dammigt här eftersom vi har varit bora mycket över jul och nyår. MEN nu är det äntligen gjort och jag kan gå och lägga mig med gott samvete, men inte riktigt än.

OBSERVERA! Bilden är en dåligt photoshopad bild som jag har gjort! För den som inte kan se att ansiktet som förövrigt faktiskt tillhör mig, inte hör ihop med kroppen som jag googlade fram på sök ordet "french maid" för att göra en parodi på alla mode bloggares "dagens outfit" - som jag anser vara dö tråkigt att veta. Ungefär lika kul som att veta att jag har städat idag! Hahahahahahaha, ironiskt va ;-)

  Hus till salu

Mammas hus har nu varit till salu sedan sommaren 2007 och jag hoppas dem kan få sålt det snart, så dem kan flytta närmare oss och till lägenhet. Vi har ju bott i lägenhet under den största delen av barndomen så jag trivs ju i lägenhet och jag misstänker att mamma också gör det. Dessutom så är det mindre yta i en lägenhet vilket passar bra nu när två av fyra fåglar är utflugna ur boet, och den tredje fågeln är påväg inom ett par år bara. Sedan tror jag att det är bra rent ekonomiskt att dem flyttar till lägenhet också eftersom mamma pluggar nu i 3 ½ år till och Janåke kanske blir varslad. Vill ni ta en kik på huset så spana in här:


Mammas hus

  Dagens låt: Enrigue Iglesias - Do you know

Det var länge sedan jag satt och lyssnade på musik så här ofta som jag har gjort nu, och jag vet inte varför det här suget på "gamla" favoriter kommer just nu. Visseligen är inte alla sådär jätte gamla, men det är ingen som är helt sprillans ny heller. Men här kommer iallafall Enrigue Iglesias sång "Do you know"


Do you know?
Do you know what it feels like
loving someone that's in a rush to throw you away? 
Do you know what it feels like to be the last one to
know the lock on the door has changed?

If birds flying south is a sign of changes
At least you can predict this every year
Love, you never know the minute it ends suddenly
I can't get it to speak
Maybe if I knew all the things it took to save us
I could fix the pain that bleeds inside of me
Look in your eyes to see something about me
I'm standing on the edge and I don't know what else to give.

Do you know what it feels like loving someone
that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one to
know the lock on the door has changed?

How can I love you?
How can I love you?
How can I love you?
How can I love you?

If you just don't talk to me, babe.

I flow through my act
There's a question: Is she needed?
And decide all the man I can ever be.
Looking at the last 3 years like I did
I could never see us ending like this.
(Do you know?)
Seeing your face no more on my pillow
Is a scene that's never ever happened to me.
(Do you know?)
But after this episode I don't see
You could never tell the next thing life could be

Do you know what it feels like loving someone
that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one to
know the lock on the door has changed?

Do you know what it feels like loving someone
that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one to
know the lock on the door has changed?

(Do you know?)
(Do you know?)
(Do you know?)
(Do you know?)

Do you know what it feels like loving someone
that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one to know
the lock on the door has changed?

Do you know what it feels like loving someone
that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one to
know the lock on the door has changed?

(Do you know? Do you know? Do you know? Do you?)
(Do you know? Do you know? Do you know? Do you?)

  Kedjebrevet om våldtäckter, aids och pedofili

Jag fick precis ett kedjebrev, jag som HATAR kedjebrev. Jag ser ingen nytta av dem och anser dem bara som skräp som fyller upp cookies och inkorgar med nonsens. Jag menar att, vill man göra något nyttigt så får man väl för fan agera påriktigt då istället för att skriva och skicka ut någon jävla protestlista som ändå inte gör någon nytta - vem läser dom där listorna när dom är "klar" anyway? Men det här mailet fick mig att få en klump i halsen och ont i magen. Jag vet förstås inte om just denna incidenten är sann, men jag misstänker att det finns flera liknande fall och det är ju inte helt omöjligt att såna här saker kan ske. Här är mailet jag fick, läs igenom det noga:

"3 årig flicka våldtagen för att göra HIV smittad man frisk!!?? Kan vi göra någon skillnad? Förra veckan blev en 3 årig flicka våldtagen och misshandlad (i Sydafrika) Hon lever fortfarande, men mannen som är ansvarig för brottet släpptes mot borgen. Han går omkring på gatan.

Om du har för bråttom att läsa detta, sänd bara vidare brevet till alla på din adresslista. Regeringen i Sydafrika planerar att lägga ned barnskyddsmyndigheten, det här är ett upprop mot detta. Detta är en mycket allvarlig fråga. Barnskyddsmyndigeten är en livsviktig del av rättsystemet för barn.

Du har kanske hört att det finns en myt i Sydafrika om att man blir frisk från AIDS om man har sex med en jungfru. Ju yngre oskulden är, ju mer effektivt skall man bli kurerad. Detta har lett till en epidemi av våldtäkter utförda av sjuka män, med mängder av smittade, oskyldiga barn som följd! . Många har dött av de fruktansvärda våldtäkterna. Nyligen våldtog sex män en niomånades baby i Cape Town... Tänk över det här en stund. Barnmisshandeln har nått katastrofala proportioner, och om vi inte gör något, vem gör det då? Vill du protestera mot detta, var vänlig och tryck på vidarebefodra, skriv ditt namn längst ner på listan och skicka till alla du känner"

Det här mailet var faktiskt en av dem få mailen jag skriver på och skickar vidare. Inte för att jag tror det gör någon som helst nytta, men för att jag vill känna mig delaktig och vill välja sida. Jag kan ju ändå inte bidra på något annat sätt ändå just nu och jag vill ju faktiskt kunna sova inatt!

  Mördare, dårar.. ta erat straff!

Vad är det för mening med en rättspsykiatrisk undersökning egentligen när en person har MÖRDAT? Är det inte så att den som gör något totalt galet som att mörda, ÄR galen eller vadå? Fick man bara lust att mörda lite grann en dag sen så ångrar man sig? Nej, det är ju ändå liv vi talar om och en eller flera personer har DÖTT därför är du en mördare och bör ta ditt straff. Offren och dem närstående har ju fått sitt straff på livstid, så varför ska en mördare få något mildare? Men Sveriges lagar är ju hel knasiga! Ibland så funderar jag på om dem som "bestämmer" ens känner någon empati?! Själv tycker jag att ska man gå in i ett jobb där man ska hjälpa människor som till exempel läkare, socionom eller jurist så ska man väl för fan inte bara se dessa männikor som "jobb" utan som individer med egna problem, som behöver just DIN hjälp! Jag kanske är rå, men jag är iallafall ärlig. Jag förstår ju självklart att en frisk människa inte skulle kunna vara kapabel till att mörda någon, om det inte är i självförsvar. Därför anser jag att det inte behövs en rättspsykiatrisk undersökning, bara ett livstidsstraff eftersom straffet skall vara jämnlikt med dådet och mord varar förevigt. Sedan skall dem självklart ha psykiatrisk hjälp i den mån dem behöver på anstalt. 

  Vovvedröm

Jag är så avundsjuk, jag vill också ha hund! Me tyvärr har jag inte råd just nu och egentligen så är lägenheten för liten för en hund ( kanske till och med för liten för två människor och tre katter ) så jag får så lov att vänta ett tag till. Jag måste ändå "läsa på" om dem hundraser jag vill ha eftersom jag inte är direkt uppväxt med hund så jag har ingen erfarenhet what so ever, men jag älskar djur och jag vill verkligen bli en bra matte. Sedan är det ju också tid och pengar man ska ha också vilket jag inte har nu. Men sedan när jag väl ska skaffa hund så vill jag ha en Pomarian dvärgspets ( golden ) och en Dvärgpincher ( black and tan ) Japp, båda ska vara renrasiga och det kommer kosta, jag vet. Men troligtvis köper jag pinchern först isåfall eftersom pomerian's päls är ett heltids jobb i sig *lol* men sedan kan man ju ha henne som utställningshund också, det skulle vara roligt!  =) Här kommer det bilder på dem två hundarna jag vill ha. Dvärgpinchern är den korthåriga och dvärgspetsen är den långhåriga, visst är dom fina?!
Bilderna kommer från http://vovve.net/

  Dagens låt: Laleh - Live tomorrow

I förra inläggte hyllade jag dem "gamla svenska sångerskorna" men jag måste ju även tillägga att Laleh har en helt fantastisk röst också. Lyssna och rys till Laleh's debut singel "Live Tomorrow" Helt fantastisk!


Its cold around me, the nigh t is young
the sun has fallen and I've become
the lonely one

the moon is dancing among the clouds
and my knees are shaking,
and my dreams are braking
but I know I live
But i know i live, today

I know we could live tomorrow
But I know I live today,
I know we could live tomorrow
But I don't think we should wait! No..

I know we could..

Taking my life in my hands!
(the power who has it?)
Taking my life in my hands!
(the power who has it?)
I don't like to wait!
no, i don't like to wait!
It's happening, It's happening..

I know we could live tomorrow
But I live today!
I know we could live tomorrow
But I don't think we should wait!

La-la-la, love

  Dagens låt: Lisa Nilsson - Himlen runt hörnet

Blev så sugen att lyssna på Lisa Nilsson's "Himlen runt hörnet" för den är så mysig! Det är ju något speciellt med våra gamla svenska sångerskor som Lisa Nilsson, Cecilia vennersten, Lisa Ekdahl och Eva Dahlgren, eller vad säger ni ;-) Jag tycker iallafall allihopa har en helt fantastisk sångröst, på sitt sätt!


Så många människor omkring mig
Utan varken mening eller mål
Alltid nån som blir över
Säg mig, varför blir det alltid så
Nån där uppe
måste ha sett mig
Och tänkt att nu så är det väl
ändå hennes tur

Min tur att träffa nån som vet
vad jag behöver
det verkar som mina
ensamma dar
För alltid är över

Ref: För jag har himlen
runt hörnet
En egen ängel i en säng
Som om himlens
alla små stjärnor
Sjöng för mig, sjöng för dig
I en underbar refräng
Du är himlen
runt hörnet för mig

Mmm..

Och jag reste runt jorden
Men du fanns här mitt framför mig
Och Gud vet vad jag hade gjort
Hur jag hade mått om jag inte
träffat dig
Jag levde som ett frö för vinden
Tog kärlek där jag fick den
Och dagen som den kom

Men jag har dig nu som vet
vad jag behöver
Det verkar som mina
ensamma dar
För alltid är över

För jag har himlen..

  Genusperspektivet, slavar och fördomar!

Jag har många funderingar som snurrar runt i skallen, och just nu är jag lite fundersam på HUR det kommer sig att just kvinnor skulle ta på sig och bli såkallad "hemmafru" och mannen skulle antingen jaga eller tjäna pengar till mat?! Den här synen på kvinnan finns ju hur långt bak i tiden som helst.  Vem bestämde det lixom och varför? Är det inte så att kvinnor och män är kapabel att göra lika mycket arbete, men att förmågan är individuell?  Det är iallafall en helt sjuk syn på kvinnor, och så har det nästan alltid sett ut. Tack och lov så är det allt mer sällan nu, men vi har väl kommit en bit påväg va? Visseligen kanske inte kvinnor tjänar lika mycket som männen ÄN, men tack vare våra insatser idag så bidrar vi till en bättre framtid för våra barn, deras barn och så vidare i generationer! En annan sak jag har funderat på är det här med färgade människor, varför blev just DEM slavar? Varför var det inte tvärtom? Fanns det mer vita än svarta, eller vadå? Jag kikade lite på slutet utav filmen "Djävulen och jag" som gick på TV för en liten stund sedan och tänte på att gud var faktiskt svart, samma sak i "Evan almighty" och "Bruce almighty" Är inte det konstigt, efter alla fördomar vi haft om dem? Men kan det vara så att egentligen så ska det vara tvärtom, till exempel att kvinnan egentligen är en kraftfull varelse ur ett bibliskt pespektiv? Jag menar det är ju iallafall hon som föder barnen och ger dem mat, är inte det ett mirakel så säg? Vilken uppgift svarta har vet jag inte? Kanske att lära oss korkade något nyttigt, som att trots sina många år som slavar så har deras folkgrupp kämpat sig upp till att idag vara precis som vilken vanlig medmänniska som helst. Kanske ska vi ta lärdom, och lära oss att det är faktiskt inte är utseendet som gör en människan, utan att det är vad som finns innuti denne som räknas. Men vem bryr sig? Jag snackar ju bara en massa skit,.. eller?!

  Svar på frågor!



  Dagens kloka tanke

"Folk är så upptagna med att leta efter andras fel och brister att dem inte ens ser sina egna"

  Frågestund


  Kanske om jag vinner på lotto, eller nått?!

Det vart en lite lustig/knasig konversation ( som vanligt när jag är med ) några dagar innan jul ledigheten började mellan mig och en arbetskamrat som pratar lite tyst, samt att jag satt väl lite halvt i mina egna tankar vid tillfället. Jag frågde iallafall henne, eftersom hon själv har två små barn om hon hade något tips på vad jag kunde köpa till min ganska så nyfödda kusin i julklapp. Konversationen löd ungefär så här:

Jag: Har du något bra tips på vad man kan köpa till en tre månaders baby i julklapp?
Hon: Hmm, jaaa.. kläder behöver dom ju eftersom dom växer och så?!
Jag: Jo, men jag tänkte mer på något till henne - som hon kan använda!
Hon: Ja, men kanske en mobil då?
Jag: Ja, jag har ju faktiskt funderat på en permobil men jag vet inte riktigt

*ca: 3 sekunders pinsam tystnad*

Jag: Sa jag permobil?
Hon: *skrattande* ja, jag tyckte att du sa det men jag vågade inte säga något!

*Jag flinar såklart resten av dagen åt det där dumma citatet*



En permobil i julklapp till en fullt frisk tre månaders baby flicka, ja det skulle va något det! Haha..


  Min favorit dikt

Men först en bild för att komma i rätt stämning..
Sometimes At Night, When I Look To The Sky,
I Start Thinking Of You And Then Ask Myself, Why?

Why Do I Love You? I Think And Smile,
Because I Know The List Could Run On For Miles.

The Whisper Of Your Voice, The Warmth Of Your Touch,
So Many Little Things That Make Me Love You So Much.

The Way You Support Me, And Help With My Emotions,
The Way That You Care And Show Such Devotion.

The Way That Your Kiss, Fills Me With Desire,
And How You Hold Me With The Warmth Of A Blazing Fire.

The Way Your Eyes Shine When You Look At Me,
Lost With You Forever Is Were I Want To Be.

The Way That I Feel When You’re By My Side,
A Sense Of Completion And Overflowing Pride.

The Dreams That I Dream, That All Involve You,
The Possibilities I See And The Things We Can Do.

How You Finish The Puzzle That Lies Inside My Heart,
How That Deep In My Soul, You Are The Most Important Part.

I Could Go On For Days, Telling Of What I Feel,
But All You Really Must Know Is My Love For You Is Real.

  Filmtips: Donnie Darko

Det här är Donnie Darko: ( klicka för att förstora )



Det här är Donnie Darkos nya kompis Frank: ( klicka för att förstora )



Donnie är en deprimerad, bekymrad och ganska udda 16 årig kille med många problem bakom sig. Donnie går i High School och han bor hemma med sin mamma och pappa och två systrar. En natt hör Donnie en röst kalla på honom när han ligger och sover och följer efter rösten i någon slags trans, ut till en golfbana där han träffar Frank för första gången. Plötsligt brakar en stor flygplansmotorner i huset och träffar Donnies säng som blir totaltförstörd, hade han legat kvar hade han varit död! Frank berättar för Donnie att det är 28 dagar, 6 timmar, 42 minuter och 12 sekunder kvar innan jorden går under och Donnie tror att Frank vill att Donnie skall göra något för honom.. men vad och varför?! Filmen är en psykologisk thriller från 2001som man kan analysera sönder i bitar. Filmen kan vara svår att "knyta ihop" på slutet men den är lätt att följa, men man kan behöva se om ett par gånger för att förstå budskapet och sammanhanget i den. Men det är ju det som gör det hela ännu mer spännande enligt mig själv - och jag ger självklart filmen 5 stjärnor av 5 möjliga! Den här filmen är ett måste om man gillar skäck, thrillers, psykologi och det ockulta, som jag!



  Välkommen!

Välkommen in i min bloggvärld full med mina tankar, psykologiska teorier, filmtips, politiska funderingar, vardagliga situaioner, scrappade arbeten och mycket annat säger jag till mina sex ny funna Bloglovi´n prenumeranter nedan. Hoppas vi har ett spännande år framför oss med många roliga och trevliga inlägg!

http://adifferentwayofbeingyoung.blogg.se/

http://pjumas.blogg.se/

http://tobbejonsson.se/

http://viktore.blogg.se/

http://elsaisgren.blogg.se/

http://lightelegance.blogg.se/

  Efterlysning av ett smycke

Jag älskar ju som sagt smycken, speciellt dem som har någon udda form istället för något vanligt strass halsband ( men dom kan ju också vara fina ibland ) och nu har jag hittat ett halsband som jag så gärna vill ha, men inte har en aning om vart man kan köpa - därför vill jag ha hjälp av er! Halsbandet är en kvinna i silhuett, liknande "Trucker Girl" loggan och ser ut ungefär ( eller exakt?! ) såhär:


Är det någon som sett till det här halsbandet, eller en liknande siluett av en kvinna ( i större eller mindre form?! ) så kommentera gärna mitt inlägg! Själv bor jag i Sundsvall så jag är ganska begränsad när det gäller smyckesbutiker, så förhoppningsvis finns det någonstans i Sundsvall eller kan beställas via nätet. Någon som har någon idé om vart jag kan hitta smycket?!

  Monopol, in i det nya året..

Jag och Jyrki tog vårat pick och pack och sov över hos mamma i Ljustorp in i det nya året. Det var jätte trevligt och jag har aldrig ätit godare  fläskfilé med potatisgratäng med grönsallad förut, köttet var alldeles mört *mums* Vi drack lite hot shots, jordgubbslikör, chokladlikör, kolalikör och kaffelikör samt vin och öl. Sedan spelade vi monopol ( den med kontokort ) in i det nya året förutom vid 00:00 då vi tog en paus och smällde av lite raketer och skålade Astii Cinzano. Efter att jag vunnit överlägset med 56 090 Miljoner och två gator med sex hotell samt några andra platser så tittade jag och mina systrar på filmen "Donnie Darko" gud vad den filmen ÄR bra! Jag bara ÄLSKAR psykologiska thrillers som man ska analysera och diskutera efteråt, eftersom att budskapet är dolt. Vi lade oss vid 06:00 och sov väl ungefär till 14:00 men Ellinor sov en stund till och då passade jag, Jyrki, Lisa och Joakim på att spela vårat nya spel "Helt hyseriskt" och det var fruktansvärt roligt alltså! Sedan joinade mamma oss så vi hade nog spelat klart vid 22:00 ungefär och vid 22:30 så rullade jag, Jyrki och Ellinor hemöver. Mitt nyårslöfte blir att gå ner 20 kg till nästa år då jag ska gå ner 20 kg till. Det är ju inte speciellt mycket med 20 kg på 12 månader, ungeär 2 kg / månad så det måste jag ju klara, jag känner mig ganska motiverad iallafall. Gott nytt år på er alla och god fortsättning!




  • Matematik B
  • Hus i helvetet
  • Ben & Jerrys - Glass med hasch?!
  • Början till min egen självbiografi
  • Mina väl valda ord
  • Det svarta guldet
  • Aktiva bloggare
  • Sjukdomstider - Min chans att visa framfötterna!
  • Förskolan spelar stor roll
  • Stopp i tankeverkstaden


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0