Filmtips: I skuggan av värmen

Igår var jag och min syster Liza på bio och såg "I skuggan av värmen" som är en självbiografi och handlar om Eva som lever ett dubbelliv som håller på att kollidera med varann. Eva arbetar som väktare, ett arbete hon trivs bra med MEN Eva har en hemlighet, hon är heroinist sedan hon var 14år. Eva VILL lägga av med drogerna men tycks alltid hitta undanflykter till att fortsätta, bara en gång till.. sedan, sedan ska jag sluta. Plötsligt träffar Eva en kille, en polisman, Erik heter han och dem blir förälskade, men det blir svårt för henne att försöka hålla sitt missbruk hemligt för honom. Vägen mellan hennes dubbelliv korsas här och där, och tillslut kommer sanningen fram och Eva blir upptäckt. Kommer Erik att stanna ändå, eller kommer hennes liv rasa ytterligare? Filmen är riktigt bra gjord och Malin Crépin som spelar Eva gör ett fantastiskt jobb med att spela missbrukare. Hela filmen får ett djup och man kan nästan själv känna frustrationen av att sitta helt handlingsförlamad och bara se en "oskyldig" människa sakta försvinna. Man blir frustrerad av att samhället som orsakat henne smärta kan stänga henne ute i skuggan och dömma henne, glömma henne som om hon inget var värt. Det fanns ingen som undrade VARFÖR hon började ta droger, eller kanske var det ingen som brydde sig? Filmen ger en sann, trovärdig och empatisk inblick i det man inget vet om och kanske till och med är rädd för. Filmen är helt klart värt en hel femma och mer därtill!




  Fullspäckat schema varje dag nu

Jag tycker mig inte hinna med någonting som jag vill göra eller ens att hinna slappna av ordentligt, härligt jämtemot hur jag hade det innan måste jag faktiskt säga ;-) Det finns alltid något nytt att göra, men som vanligt blir alltid städningen tyvärr lidande. Idag hade jag öppningen och slutade då 13:00 och då passade jag på att kidnappade syster in på Birsta för jag behövde nya braller. Jag HATAR ju att handla kläder, inget är snyggt eller sitter bra ändå men trots det var jag TVUNGEN att hitta minst två par eftersom mina gamla byxor verkar ha passerat utgångsdatumet ( Dvs. hål i grenen ) Kappahl blev min räddning, sedan tog vi varsin smörgås på Charm eftersom magen började kurra, syster med en nätt liten räk smörgås och jag med en smarrig brie/salami baguette. Sedan strosade vi runt en stund på Birsta City och vi åkte nog hemmåt vid 16:00 tiden. Väl hemma så käkade vi lite taco rester och jag slängde in mina nya byxor i maskinen så nu väntar jag på att mina byxor ska bli klar i tvättstugan. Sedan skall jag hänga upp dem och efter det skall jag ut och gå en timma med min andra syster, och Jyrki förstås. Det är ju så fint väder idag så man känner sig nästan tvungen! Senare ikväll blir det Förhäxad i soffan tills jag somnar som vanligt och imorgon blir det sovmorgon, men det kan behövas det också ibland. Ha det bra där ute!

  Sommar eller inte sommar, det är frågan?

Vart tog våren vägen? Han var ju här alldeles nyss och sen gick han lika fort som han kom. Det får mig att tänka på en dikt som ni säkert känner igen "Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka så" Det har snöat i Sundsvalls området igen och idag är det sommartid som skall gälla. Jag tror minsann att Moder Jord spelar oss ett spratt :OP Annars har hela helgen har varit lugn och skön, jag har sovit mest. I fredags efter jobbet så umgick jag med lillasyster hemma, sen körde vi hem henne till Ljustorp på kvällen och stannade en stund. Igår slappade vi mest hela dagen och på kvällen så käkade jag och Jyrki på Stekhuset, mumma! Jag ÄLSKAR deras mat, köttet var sååå himla gott och värt varenda krona. Det är ju ingen lyx restaurang men det är ju ingen "vardags" restaurang heller och deras mat är himla god, så jag gillar Stekhuset. Det blidde ingen efterätt, ingen av oss orkade men jag tog en kopp kaffe. Sedan åkte vi och handlade mat till ikväll, vi ska bjuda fyra stycken på tacos ikväll och det är Yvonne, Jimmy, Jim och Elenor som kommer. Visseligen blev det ganska dyrt, typ 1500:- för allt men jag hoppas att det är värt det. Jag gillar ju att bjuda då folk uppskattar det, men inte om folk förväntar sig det. Efter maten hade vi tänkt spela sällskapsspel och till efterätt har jag ordnat marängswish. Jag hoppas vi får en trevlig kväll allihopa. Imorgon är det första dagen på nya jobbet också, det visade sig att min kille Jyrki's bror Kari's fru Linda känner den här tjejen som jag skall vicka för. Världen är bra liten va, eller iallafall Timrå ;-)

  Sista dagarna som spring vikarie

Iallafall för en stund. Idag har jag jobbat på Timrådalen, syskon. Det var kul att vara tillbaka där, men sorgligt på samma gång förstås. Dessutom har jag inte varit där på ett tag nu så man har lixom "kommit av sig" i rutinerna lite grann. Helt ärligt så förstår jag inte hur andra vikarier som springvikar på många olika förskolor håller reda på vilka föräldrar som hör till vilka barn, vad alla barnen heter, exakta rutiner, regler, scheman osv. Men jag tycker jag har klarat mig hyffsat bra iallafall, trots att jag är en YR tjej =) Helt ärligt så är jag totalt handikappad utan min almenacka som jag skriver upp allt i och som jag jämt bär runt med. Imorgon är det sista dagen som springvikarie för en tid framöver och då skall jag vara på Timrådalen 8.30-17.00, härligt med sovmorgon måste jag ju säga =) Nej, nu ska jag värma på lite färdig Pite palt och sätta mig ner och se ännu ett avsnitt av mitt älskade Förhäxad, sista avsnittet på säsong 1 nu. Spännande!

  Överaskningen

Igår och idag var jag på en ny förskola, nämligen Söråkers Förskola. Jättefin förskola med tre avdelningar och alla är småbarn. Jätte gullig personal, föräldrar och barn. Jag började 7.30 på morgonen igår och vid 13- tiden så blev jag erbjuden ett heltidsvikariat. Jag säger bara, TJOHOOO!!! Men jag sa att jag skulle fundera tills idag p.g.a resan till Kiruna vecka 16 som jag hade inplanerat samt lite andra strövick som jag hade inplanerat. Men ett heltidsvick väger ju mycket mer och jag kom fram till att det bara är fyra dagar som jag skall vara borta, dessutom så kanske det är lite barn då också. Jag tackade ja och mitt vikariat börjar på Måndag 30/3 fram till 11/5 MEN det KAN bli förlängt, men vi tar en dag i taget. Jag fick ju tacka nej till strövicken på Timrådalen, sorgligt men det är ju också roligt på samma gång och man kan ju inte vara överallt heller! Jag och Jyrki ska käka på Stekhuset på Lördag för att fira för jag är så himla glad att jag fick den här chansen, och den skall jag verkligen ta vara på nu. Äntligen ska jag få leva ut min utbildning "på riktigt" och bli riktigt insatt i barngruppen, det här har jag sett fram emot. Idag är det våffeldagen och jag har faktiskt ätit våfflor TVÅ gånger idag, en gång på förskolan och en gång hemma. Mumma det, men onyttigt som faaeen. När jag kom hem satt lillasyster Liza i köket och sen kom hela familjen in en sväng och sa hej. Jag hade satt igång att baka kakor och Jyrki gjorde våffelsmet och grädda våfflor jämsides med mig. Sedan kikade Anna förbi och hämtade sin sjal som hon glömt förut, så vi surra på och käka våfflor sedan var klockan 18.30 och då skulle jag hämta Yvonne för vi skulle en sväng till Linda på hennes ljusparty. Det var ju riktigt roligt att vara med, men jag vill nog inte vara värdinna för ett. Jag köpte en elefantljuslykta och "värme ljus" med doft av jordgubb/rabarber. Linda hade också bakat en morotskaka i en stor långpanna. Herregud, jag tror hon skulle bjuda hela Timrå eller nått?! God var den iallafall, men det är det alltid när Linda bakar. Det är du som fått mig inspirerad att börja baka överhuvudtaget också så du vet gumman =) NU är jag ÄNTLIGEN hemma iallafall, så nu ska jag varva ner framför ett avsnitt Förhäxad. So long!

  Maybe baby?!

Kanske det kanske?! Äh, jag berättar mer imorgon isåfall. Nu skall jag sova, jag är himla trött nu! Godnatt.

  Eftertraktad vikarie, eller?

Gud vad glad jag blir nu. Igår ringde som sagt Timrådalens Förskola och undrade om jag kunde jobba Torsdag och Fredag, det kunde jag ju eftersom hela veckan var fri ifrån inbokningar då. Idag ringde Söråkers Förskola, alltså en helt ny förskola och undrade om jag kunde jobba resten av veckan f.o.m imorgon, jag tackade ja till Tisdag och Onsdag förstås men sa att jag var uppbokad resten av veckan så dem kan höra med någon annan vikarie tills dess, det gick ju bra. Sedan ringde Lotsgatans Förskola och undrade om jag kunde jobba på Fredag, "desvärre" är jag ju uppbokad då. Slutligen så ringde Timrådalens Förskola och bokade in mig två dagar under vecka 15, samt ändrade en tid vecka 14 ( då jag skall vara där en hel vecka ) så jag skall jobba längre. Gud vad glad jag blir nu! Jag känner mig riktig eftertraktad och behövd kan jag ju säga och då blir jag väldigt glad och motiverad att t.ex. börja träna mer regelbundet. Dessutom är det ju snart vår också, gud vad jag älskar våren! Nej, nu skall jag läsa lite bloggar.

  Vilodag

Jag har börjat kika på den första säsongen utav Förhäxad och jag är redan inne på avsnitt sex. Gud vad bra den här serien är, jag kan knappt sluta titta. Hade jag haft pengar hade jag köpt hela boxen nu på en gång, men det har man ju inte. Nu blir det lite helg biktning för er som är nyfnikna. Vi var som sagt ut en sväng i fredags och firade Robban på O'Learys efter tårtan hos Yvonne, det var väl helt okej men jag var jätte sressad och trött så nu ska jag VILA flera helger framöver hade jag tänkt. Gårdagen var väldigt lugn och händelselös, men det kan vara skönt det också. Idag har jag skrivit en ansökan till en förskola som söker medarbetare till Granloholm i Sundsvall. Jag har inga höga förväntningar men det skulle vara jävligt roligt att få ett längre vikariat för en tid framöver, och slippa bli utringd på morgonen. Jag hade ju såklart tänkt att skriva in ansökan tidigare men jag har varit så himla trött på senaste tiden att jag inte visste vart jag skulle ta vägen och att skriva en ansökan tar verkligen på krafterna har jag märkt. När vi ändå snackar jobb så blev jag uppringd idag utav Timrådalens förskola som ville att jag skall jobba på torsdag och fredag, sedan har jag redan fått ett vikariat där under hela vecka 14 sedan tidigare. Veckan efter på skärtorsdagen så skall jag, Liza och Jyrki äntligen bila upp till Kiruna, jag längtar! Gud vad tiden går fort, snart är det sommar! Nu ska jag slå på ytteligare ett avsnitt av Förhäxad och invänta Jyrki som har varit och jobbat idag, han är så duktig. Sedan hade jag tänkt små plocka lite i lägenheten för att förbereda en stor städningen i veckan istället för på helgen är man ledig och det ska man ju utnyttja tycker jag, speciellt när man jobbar så hårt på veckorna =) Ps. Här kommer en bild på ett ursnyggt halsband som jag såklart är sugen på från Cocoo 




  Äntligen Fredag!

Igår vart jag också trött efter jobbet men innan jag somnade gott i sängen så hann jag och Jyrki in en sväng på Birsta City och handlade solbriller till mig eftersom tårarna bara sprutar så fort jag går ut och solen skiner, samt lite naturläkemedel för mina sista slantar som jag hade på kontot. Idag vart jag ledig så jag kunde sova ut, jag fattar inte att jag blir så trött hela tiden? Det måste vara för att jag inte har tränat i veckan! Jag har inte heller kunnat dammsuga lägenheten och städat undan här på länge nu eftersom jag är så trött och det börjar lika Hiroshima här hemma, dessutom ligger jag efter med matematiken och så hade jag planer på att baka och allt i veckan också men inte blev det något med det heller. Jag tänkte att jag ska försöka mig på att städa, tvätta och baka i helgen istället och så får jag försöka att räkna lite matematik också, men inte ikväll för då ska vi fira Robban hos Yvonne och då blir det tårta och sen drar vi nog bara på O'Learys i Timrå en sväng för jag är ju som sagt såååå trött jag så egentligen skulle jag bara kunna sova hela fredagen känns det som! Men nu ska jag slänga in en maskin tvätt och sedan skall jag hämta upp Yvonne för vi ska handla lite ingredienser till tårtan och en present till Robban. Ha en trevlig helg allihopa!

  Ny dag och ny förskola

Idag var jag på Bäckmo Förskola i Söråker, guuuuuuud vilken fin avdelning, fina och självständiga barn, trevlig personal även på dem andra avdelningarna och självklart trevliga föräldrar. Jag trivdes som fisken i vattnet och jag fick även en positiv kommentar när en i personalen gick hem för dagen. "Det här känns så bra och det sa jag även till chefen också" sa hon och vinkade hejdå till mig. "Det är ömsesidigt" svarade jag, så jag hoppas verkligen att dem ringer mig flera gånger. Den förskolan gillade jag verkligen och det kändes som jag vart där förut fast idag var första dagen. Tur jag har då som ska jobba där imorgon också mellan 7.30-16.00. Men nu är jag så himla trött så jag ska lägga mig i soffan och glo på tv eller någon film tills jag somnar, det blir nästan alltid såhär då jag jobbar till 17.00 så gonatt typ ;-)

  Ich Troje - Follow my heart



Vacker..

  Mobiltelefons incidenten

Idag var det ingen som ringde på morgonen, inte ens klockan. Vid 11.30 klev jag upp och till min förskräckelse var mobilen avslagen och jag kunde inte heller starta den. Efter en stund så tog jag ur batteriet och blåste lite här och var i telefonen, om det kunde vart damm och nu så fungerar den igen. Tänk om man har missat en massa jobb nu pågrund av den där incidenten? Eller tänk om det hade vart en vanlig arbetsdag och att klockan inte hade ringt, nej fy! Jag som föröker vara så noga med det där. Enda gången jag har stängt av telefonen är när jag varit sjuk och inte kunnat jobba och ville vila utan att bli väckt, eller då jag fått wn tid då jag ska jobba och har då stängt av mobilen för att kunna sova ut utan att bli väckt av andra erbjudanden innan jag ska kliva upp och göra mig iordning. Men förhoppningsvis så skall mitt hem nummer också finnas med på alla papper så jag hoppas att det löser sej oavsett om min mobiltelefon lever ett eget liv eller inte. Hursom hellst så fick jag jobba igår på en ny avdelning ( syskon ) fast på en förskola som jag varit på förut, Lotsgatans Förskola. Det var jätte roligt och jag hoppas få vara där fler gånger, även om jag redan trivs hyffsat på småbarn som jag varit på mest. Dessutom ringde Bäckmo Förskola mig efter att jag fått liv i min mobiltelefon och undrade om jag kunde jobba imorgon 9-17 och det kunde jag. Egentligen skulle jag ju till Vårdcentralen imorgon 10.30 och ta bort ett födelsemärke, men eftersom det är en helt ny förskola så kan jag ju inte säga nej. Det kommer bli både roligt och spännande!

  SVT's Konspiration bakom Melodifestivalen

Som sagt så har jag helt allvarligt funderingar på att SVT väljer vinnaren helt själva för att medvetet förlora finalen, och att folkets röster bara är för att tjäna in pengar. Men iår då Marlena vann och den seger tippade ( från alla håll utom mitt ) Caroline af ugglas kom tvåa så trodde jag för en kort stund att folket verkligen hade röstat helt fritt, även om man har hört att det inte verkar vara någon ( utom jag då ) som gillar Marlena. MEN nu kom jag på det, eftersom det har snackats om diskning av Marlenas "plagiat" hit och dit i folkmun så tränkte jag att det hela kanske bara är en konspiration. Dem lät Marlena vinna bara för att kunna diska den senare ( eftersom den är så lik en annan ) så den där jävla ugglan ska kunna representera Sverige i Eurovision song contest. Ja, den som lever får se! Det är bara min tanke.

  Ett utav livets mirakel

Ett mirakel har skett och min klasskompis var med om det. Marie Svensson var min klasskompis under Barnskötautbildningen 07/08 och en tjej som jag kommer minnas länge. Nu så har hon fått barn trots att hon aldrig ens visste om att hon var gravid. Hon har tydligen längtat efter barn och försökt att bli gravid förut men sedan givit upp hoppet och så händer det här, häftigt! Grattis Marie, du kommer bli en bra mamma du så omtänksam tjej som du är. För er andra kan ni läsa mer om miraklet här.



  Kort scrapping

Min lillebror fyller 20år den 21'a Maj iår och vi tänkte bara ge honom pengar eftersom det är nog den bästa gåvan för honom trots allt. Då kan han ju handla det han själv vill, eller bara spara pengarna. Men jag ville ju ändå ge honom något personligt till, så jag gjorde ett scrap kort till honom för papperna jag köpte idag med penga ficka där man kan lägga femhundringen sedan. Såhär blev det, vad tycker ni? ;-)


  Söndags shopping

Idag har jag sovit lääänge och sedan har jag tvättat lite grann, som vi nästan alltid gör på en Söndag. Men kring fem tiden idag så åkte jag och Jyrki en sväng på Birsta City och det blev att man handlade en del där, alltid trevligt med lite söndags shopping juh! Jag köpte en del scrapp papper och en alfabet stickers samt en mönstrad rubon på Panduro och sedan vinglas markörer, ett halsband och örhängen på Guldfynd. Sedan tog vi hem och käkade vi varsin smörgås från Subway *mumma* det är klart man ska lyxa till det på helgen när man jobbar så hårt på veckorna, eller va tycker ni?!


  Otrevliga människor

Vissa människor har lixom en "otrevlig aura" omkring sig och när man sedan lär känna den här personen så märker man om det är sant, eller helt fel. Ibland kan det ju ha och göra med kommunikationsproblem till exempel när personen ifråga är ganska så ironisk och det kan ju såklart misstolkas. Men vissa är bara jävligt otrevliga och hur man än beter sig tillbaka så blir det inte bättre. Tänker dem inte på hur dem beter sig eller vad är det för fel egentligen? Dem verkar vara så självupptagna att dem inte kan se att andra sliter häcken av sig för att försöka vara trevlig och tillmötesgående. Tråkigt att det skall vara så men that's just life!

  Grattis Malena - Kick some ass

Vilken jävla tur det var att inte Caroline af ugglas gick vidare ikväll, jag började nästan gråta där ett tag när spänningen var hög. Jag tror fan att Marlena har en chans i den stora finalen alltså, låten är ju lite annorlunda och mäktigt på något sätt. Jag hoppas verkligen att dem satsar på lite effekter nu till det, kanske en "flygande Malena" eller en "Malena på en typ av plattform" så hon lixom kommer högre upp än publiken och ger en mäktig effekt. Sedan måste vi ju självklart ha smällare i höjningen så kan det nog få publiken att resa ragg =) Showen är ju A och O i sådana här sammanhang. Här kommer iallafall Malena Ernman med La Voix, vinnare av melodifestivalen 2oo9. Men visst är det lite konstigt att det har varit med så många stulna bitar iår? Men det tar jag vid ett annat tillfälle då jag inte är så här trött, som nu!



  Snälla, snälla försvinn

Jag lägger mig på golvet ner och gråter som en femåring om "snälla, snälla" med Caroline af ugglas går vidare ikväll. Hon är en pina att lyssna på, hon är så tråkig på scenen och det är bara helt deprimerande alltihopa. Vi har inte en CHANS I HELVETET om hon går vidare till Eurovision song contest. Ibland undrar jag om bidragen redan är uppgjorda så Sverige skickar dåliga bidrag till den stora finalen som skall förlora med flit, för att Sverige egentligen inte har råd att ha Eurovision song contest nästa år. Ja, vi får se ikväll men jag tror det kommer bli mycket skrik, tårar och skratt iallafall. Dem ni skall lägga en röst på ikväll är:

E.M.D - En radio poppig låt som är lätt att ta till sig och det är ju det vi vill!
Sofia - En låt som kan gå hem UTOMLANDS pga texten och melodin
H.E.A.T - Rockig och annorlunda jämfört med vad dem kommer möta i finalen
Malena Ernman - Poppig opera som garanterat är annorlunda
Alkazar -
Också en radio poppig låt som är lätt att ta till sig!

DET ÄR RÖSTFÖRBUD PÅ:

Caroline af ugglas - Nej och fy, vill vi bli PORTADE från Eurovision song contest?
Emilia - Tråkig låt, hon kommer snart glömmas bort
Sarah Dawn Finer -
Fin låt, fin text men ta bort Sarah från scen
Molly Sandén - För mesig och hon sjunger på svenska, ballader går SÄLLAN hem
Måns Zelmerlöw - För vardaglig, men det är ett plus att det var en kille som sjöng
Agnes - Nej, allt känns bara så fel och jag får ont i magen av låten




  En lista


  Semesterplaner för 2oo9

Idag jobbade jag till 16.30 och sedan fick vi besök utav e shoppande Marita och hennes kille Henke vid 18.00 - tiden. Det är alltid lika roligt när dem hälsar på, synd att dem inte bor här i Sundsvall bara för då hade vi kunnat umgås jämt! Vi har ju iallafall bestämt att vi ska åk till Amsterdam på Sensation Black tillsammans iår, men tydligen skall dem inte ens ha Sensetion Black iår utan bara Sensation White så nu har vi bestämt oss för en Monday Bar Black and white kryssning till Riga istället för då kan man handla sprit på engång, perfekt! Jag kan fan knappt vänta, jag ÄLSKAR kryssningar! Jag ska höra med Yvonne och Jimmy om dem är sugna också och kanske någon annan av våra trance älskande party vänner vill följa med? Det kommer bli såååå himla roligt! Förutom den kryssningen så skall vi ju åka till Luleå och Kiruna snart med min lillasyster Liza under påsken, vi tänkte nog åka på skärtorsdagen och bli borta till Lördagen veckan därpå. Då skall jag ÄNTLIGEN få träffa min lilla kusin Tilda, guuud vad jag längtar till det också. i skall passa på och gå på ishotellet i Jukkasjärvi innan det smälter, ta en soft fika på stan, hälsa på några av mina släktingar och kanske åka lite skoter också. I sommar hade jag och Jyrki även tänkt bila till Jyrkis familjs stuga i Finland och hälsa på hans farmor. Vi hade också tänkt ta med oss lillasyser Liza och då tänkte vi även åka till Waasalandia som är ett tivoli, sen blir det nog Tropiclandia efter det som är ett paradisbad i Waasa eftersom det intligger så långt från stugan. Dessutom så tar vi nog en eller två dagar på stranden, minst en fisketur, bastukvällar, korvgrillning, shopping på Tuuri som är typ som Ullared där i närheten ( fast dyrare eftersom dem handlar med euro där ) och så tänkte vi väl även åka till Seinäjoki och shoppar lite. Jag tror aldrig vi har rest så mycket på ett och samma år så det här kommer bli så himla roligt, speciellt att Liza skall med till Finland men även att vi ska på kryssning med Marita och Henke.



Sötare bebis finns inte

  Analysering av testet

Nu kommer det ni väntat på, hoppas jag. Analysen av testet ni gjort nedan. Det är ju trots allt Fredag idag!

1'a Djuret betyder: Så ser du på dig själv

2'a Djuret betyer: Så ser andra på dig

3'e Djuret betyer: Så önskar du att du var

4'e Djuret betyder: Så är du

Hindret betyder: Så ser du på problem i livet och hur du tar dig igenom dem

Havet betyer: Så ser du på livet i allmänhet

Kaffet betyder: Så tycker du om sex

Ni är ju för söta, vad roligt att ni vill vara med på testet och trevlig helg! Föressten, glöm inte rösta på en BRA låt imorgon. En låt som verkligen kan VINNA i Eurovision song contest!

  The Voice's drog reklam - Sanna Bråding

Jag trodde jag skulle smälla av när jag som vanligt kikade på "The Voice" imorse. Josefin har varit bortrest och då har Sanna Bråding hoppat in som vikarie varpå redaktionen hade fått många tråkiga och arga mail. En person hade tydligen skrivit något i stil med "Hur kan ni ta in en kriminell i programmet" och "The Voice gör drog reklam" eftersom Sanna som känt har gått ut i medier om att hon sysslat med droger. Hur fan kan folk skriva eller säga så? OMOGET! Jag förstår fan inte hur dessa människor tänker! För det första så är det hennes liv vi pratar om, en privatsak. Hur skulle du tycka om vi lade oss i ditt liv och dina val hela tiden? Sedan så har hon ju har själv sagt att hon har haft en tuff tid i sitt liv vilket ledde henne rakt in i ett osunt beteende, det här är den psykologiska biten dvs. en kris eller trauma i livet ( t.ex. dödsfall, våldtäckt mm ) orsakar en reaktion ( T.ex. man gör saker undermedvetet för att försöka glömma och förtränga känsorna som krisen/traumat medförde ) så man får ett problem ( T.ex. ett drog missbruk, alkoholberoende, matberoende, sexuella avvikelser ) Men hon har ju valt att gå ut med det i media, att vara rak och ärlig mot oss trots att det inte är hennes skyldighet och sedan har hon även varit i rehabilitering för det, vilket tyder på att hon vill ändra sitt beeende och bryta sin onda vana. Hon mer än FÖRTJÄNAR en andra chans och det enda jag kan säga är fan att ni är ta mej fan inte heller helt fläckfri, vad har du för skelett i din garderob egentigen och vågar ni gå ut med dem och stå för det? TÄNK efter före ni öppnar käften för ni kan inte ana hur hårt ord kan såra! Stötta henne istället för att kasta skit, för en dag kanske det är DIG det handlar om i ett annat sammanhang ( T.ex i din egen vänner krets )  och då kommer du önska att du hade kunnat bete dig som den "större" människan och kunnat lära dig något utav det. Sanna, välkommen tillbaka!




  Ett roligt test, tidsfördriv.

Ikväll tänkte jag att vi kunde göra ett litet roligt test med just ER som läser min blogg. Ni ska skriva ner era svar i en kommentar i det här inlägget, med länk till eran egen blogg så jag kan svara er sedan och redovisa vad era svar står för imorgon. Så, nu börjar vi:

1. Tänk dig att du går igenom en skog eller en djungel, pötsligt möter du ett djur - vad är det för djur?

2. Tänk dig att du fortsätter genom skogen/djungeln och möter ytterligare ett djur - vad är det för djur?

3. Du fortsätter förbi djuret även här och går en bit till in i skogen/djungeln och då möter du ett djur till - vad är det för djur?

4. Sedan fortsätter du igen och möter ett djur till - vad är det för djur?

5. Du går förbi djuret och fortsätter en bit till i skoge/djungeln och då kommer du fram till ett hinder, vad är det för hinder - hur ser det ut, hur högt är det och hur tar du dig förbi det?

6. Tillslut kommer du ut ur skogen/djungeln och du står nu på en hög klippa och ser havet framför dig - hur ser du på havet? ( vackert, otäckt, mystiskt, främmande osv. )

7. Slutligen så vill jag veta vad du tycker om kaffe?

  Halsbands shopping

Eftersom jag tyckte jag har varit lite deppig så blev jag sugen på att köpa lite nya smycken. Självklart så beställde jag då från Kawaii Design eftersom dem har lite annorlunda och roliga smycken för vuxna.




  Fullpackad Onsdag

I Måndags hade jag ett rent helvete, ALLT gick bara fel och det var sååå jobbigt att jobba överhuvudtaget. Tisdagen var lite bättre och idag har det vart helt underbart. Dessutom så hann jag och syrran på Birsta City en sväng efter jobbet eftersom jag slutade 14:00 idag *kul* hon bjussa på mat med efterätt på IKEA Restaurangen också, trevligt! Annars brukar det alltid vara jag som bjuder alla hit och dit så det känns roligt att man blir lite bortskämd emellanåt också =) Jag shoppade loss på Panduro som vanligt och handlade lite smått på IKEA, men det blev inga stora summor tror jag. Nu ska jag strax iväg på Badhuset och mäta upp Yvonne för 40 längder, sen blir det sängen eller möjligtvis en film tills man somnar i soffan. Imorgon ska jag jobba igen *tjooohooo* Just nu känns allt bra och jag hoppas att det kommer hålla i sig länge nu! Det är ju snart vår också och det får vi ju inte glömma! Vårkänslor..

  Utmaning på M


  Blogg torka

Just nu är det roligare att läsa bloggar än att skriva. Det händer inte så mycket intressant här faktiskt. Jag jobbar ingenting alls nu, får kanske ett pass i veckan men jag försöker se positivt på arbetssituationen och hoppas att bli antagen på KY utbildningen som jag ska söka istället. Annars har jag sysselsatt mig med scrapbooking och så har jag har bakat en sådär 120 muffins sammanlagt så nu kan jag göra muffins med frosting i sömnen till och med, dessutom blir frostingen jättefin och fast nu tillskillnad från förut då den bara rann ut. I fredags har vi spelat sällskapsspel och druckit lite gott här hos oss, det var jag, Jyrki, Yvonne, Jimmy, Elenor, Anna, Jim och Tony som var med och det var kanon kul men det blev ( som vanligt ) inte så mycket sällskapsspel när alkohol är inblandat och vi bytte ganska snart till singstar istället - stackars grannar. Ikväll har jag, Jyrki, Ellinor, Yvonne och Jimmy spelat Monopol och fikat muffins med frosting eftersom våran inplanerade spelkväll i fredags inte vart så lyckad. Nä, nu får det va bra med alkohol och sötsaker för ett tag tycker jag, jag ska ju satsa på träningen istället för jag har precis köpt ett gym och sim kort på badhuset. Förövrigt så får vi får se hur länge bloggtorkan håller i sig, men håll ut! I know i will..


  Gamla spotlights på Bloglovin´ - Gratis!

Äh, mig gör det inget att det kommer upp gamla spotlights på Bloglovin´ för även om folk tycker jag är knäpp som skriver typ julhälsningar på spotlighten i Mars månad så får jag ändå fler besökare i och med det. Det är ju alltid trevligt att få lite nytt besök, och lämnar du även en kommentar efter dig så kan jag hitta in till din blogg också. Gratis reklam helt enkelt, helt perfekt när man inte vill lägga ut pengar för det! Go Bloglovin´

  The Shii Song

Sing along with Shii and her song

  Blondinbella, aftonbladet och blogg.se

Vad förvånad man blir när man surfar in på Blondinbellas blogg och den finns kvar trots hot om att stänga av den, eller inte. Det var Aftonbladet som nämnde detta i förra veckan angående en räkning som Isabellas pappa inte har betalat blogg.se och tydligen skulle Blondinbellas blogg samt några andra bloggar stängas ner, men självklart finns den kvar! Varför ens skriva om sådana här saker när dem inte ens kan leva upp till sina egna ord? Hursom hellst så finns Blondinbellas blogg kvar, Blondinbella och Blogg.se har troligtvis lyckas förhandla fram något trots deras ( enligt Aftonbladet ) fasta beslut om avstängning och Aftonbladet överdriver till tusen och skiver ännu fler lögner. Själv gillar jag inte Blondinbellas blogg ett dugg så för mej kan hon lika gärna försvinna från bloggvärlden helt och hållet, tyvärr var det inte den här gången!


  Deprimerad + Värdelös = Söka Bekräftelse

Igår surra jag ock mamma länge i telefon. Mamma läser just nu till socionom och just nu håller dem på att läsa psykologi, ett väldigt intressant ämne. Mamma försökte bland annat att analysera mig och mitt beteende, och varifrån det kan komma ifrån. Jag tror det kan vara många olika delar som gjort att jag lätt blir deprimerad och känner mig värdelös och söker bekräftelse iochmed det, medans mamma är inne på Freud teorier om olika faser och en otrygg barndom. Visst kan det ju stämma till en viss del men ibland så tycker jag att Sigmund Freud blir "för mycket" och jag kan inte se ett sammanhang i dem teorier som han har, men ingen kan ju egentligen säga att "såhär är det" och "såhär är det inte" för människan har inget facit att gå på. Alla är olika, olika personligheter, olika uppväxter, olika tryggheter, olika förutsättningar osv. och det är nog upp till var och en att ta reda på vem man är och varför man är som man är om man orkar eller vill. Jag vill iallafall kunna leva ett liv utan att känna mig deprimerad eller värdelös och söka bekräftelse i allt jag gör, för den bekräftelsen jag får för tillfället räcker aldrig långt. Jag kan till exempel aldrig bli glad för en positiv kommentar fler än en gång, och jag tar alltid åt mig av negativa kommentarer och negativa vibbar mer än jag borde. Det är verkligen en lång process, men om jag inte gör något åt det nu så kommer jag föra över dem här känslorna på mina barn och det vill jag inte. Bryt tanken, bryt mönstret..

  Besök orsakade muffins bak

Det var alldeles tyst i mobilen imorse med, synd. Ajja men snart är det ju vecka fjorton och då ska jag jobba HELA VECKAN, det ser jag verkligen fram emot! Halv elva idag så plingade det på dörren och det var mina lediga syskon som skulle hälsa på. En är förtidspensionerad ( fråga inte, för jag vill inte svara ) en är arbetslös och en har sportlov. Jag började ju såklart att baka muffins eftersom jag ville bjuppa på nått, det tog väl omkring två timmar för alla muffins och frostings att bli klar och då var även mamma klar med det hon skulle göra så vi satt och fikade hela familjen. Nu har jag iallafall muffins med frosting så det räcker och blir över för jag hade tänkt bjuda både Yvonne och Jimmy på muffins när vi ska spela sällskapsspel senare i veckan, dessutom hade jag och Jyrki tänkt bjuda över min svärmor och svärfar på ( för en gångs skull ) nybakat! Jag handlar på tok för mycket på ICA när jag ska bjuda på fika annars, inte lika gott med köpt fika ju! Nu har jag gjort dem här ett par gånger så jag tror jag lyckades bättre med frostingen den här gången faktiskt. Men jag måste se till att köpa en sprits snart så man kan dekorera muffinsarna, just nu så lägger jag bara på frostingen med sked och det blir inte lika snyggt. Ögat ska väl också njuta ;-)

  Lyckad helg!

Vilken helt underbar helg som jag haft nu. I fredags fyllde Yvonne 30år och vi firade såklart henne samma kväll. Hon bjöd på smarrig smörgåstårta, öppnade presenter och vi sjöng och grattade henne. Sen kom det ännu mer folk så sammalagt var vi väl omkring 20 stycken i hennes tvåa. Jag och Anna körde igång en Yvonne frågesport på 10 frågor som Jimmy, hennes kille såklart vann. Sedan lät vi folk mingla och roa sig själva en stund och Singstar gick om och om igen, det var verkligen populärt bland alla. Jag hade med mig 15 skivor med ett genom snitt på 30 låtar på varje skiva, så jag tror det fanns något för alla och kul var det att titta på. Yvonne bjöd på bål och det gick väl åt ungefär 4 liter sprit, men jäklar vad god bål hon blandade! Sen körde jag och Anna igång tävlingarna då deltagarna fick bland annat slicka chokladpudding på tid, äta kolarem på tid, smälla ballonger på tid och lite andra roliga grejer. Fulla vart vi allihopa och alla verkar ha haft en as rolig kväll, speciellt Yvonne. Igår sov jag och Jyrki mest hela dagen och idag så bjöd vi över Yvonne och Jimmy på middag med efterätt, sedan kikade vi på filmen som vi gjorde när vi reste till Tallinn förra året tillsammans. Det vart verkligen en totalt perfekt helg och jag har bara känt mig så glad och lycklig hela helgen! Just nu älskar jag världen och allt känns bara så bra, kanske dels för att det är vår, kanske dels för att jag har underbara vänner, kanske dels för att jag älskar Jyrki så otroligt mycket.



Presenterna som Yvonne fick av oss var såklart halsbandet med hennes namn på men också en scrapbook tavla som jag gjort åt henne för flera månader sedan. Jag valde färgerna efter hennes favoriter, svart och röd. På blomman finns det en nyckel och lås som ska representera hennes favorit halsband. Hennes bild är en aning förskönad i photoshop och till höger om bilden finns det en dikt som jag tyckte passa bra in på henne, för en bättre vän än henne kan man nog inte hitta. Såhär stod det i dikten:

"En vän kan bejaka och skärpa alla sinnen,
hon delar gärna tankar drömmar och minnen.  
Hon lyssnar och besvarar och vågar alltid fråga,
och när du är rädd kan hon få dig att våga. 
Hon står vid din sida när livet är hårt,
och hon får dig att skratta åt det som varit svårt. 
En vän bryr sig om dig för hon har dig kär,
och hon älskar att se dig precis som du är"




  • Filmtips: I skuggan av värmen
  • Fullspäckat schema varje dag nu
  • Sommar eller inte sommar, det är frågan?
  • Sista dagarna som spring vikarie
  • Överaskningen
  • Maybe baby?!
  • Eftertraktad vikarie, eller?
  • Vilodag
  • Äntligen Fredag!
  • Ny dag och ny förskola


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0