Parodi på Kissie

Älskar ni, som jag parodier så klicka på filmen nedan och.. NJUUUUT! Hahaha, så jävla klockren! 


  Hjärtegåva

Min syster som varit på Gotland över Midsommar med sin pappa och hans sambo, hade köpt ett jättefint halsband därifrån till mig iform av en snöflinga i brons och med ett reglerbar rem till. Jag älskar ju som sagt halsband och jag har önskat mig en snöflinga sedan en tid tillbaka, det visste ju såklart min kära lillasyster som håller koll. Jag älskar halsbandet och den är absolut en utav mina favoriter! Tack lillasyster =)


  Semester i dödssyndens lag


  Fröken Jonassons Gästblogg


( Bilden är också en direktlänk till Fröken Jonassons blogg )


1. Vem är du?
Jag är en glad och sprallig tjej på sjutton år (och fyra månader) som bor i en otroligt liten by i norra jämtland. Den är så liten att det bara bor 200 människor i den. så, ni fattar? inte så stort. Men jag gillar det ändå! Dock så bor jag inte hemma i byn när jag går skola utan den går jag 25 mil härifrån i östersun, där jag bor i en lägenhet som jag delar med min pojkvän (som stått ut med mig i 1,5 år, vilket inte är en lätt bedrift. creds till honom!). Till hösten börjar jag andra året på frisörlinjen på John Bauer i östersund!

Intressen har jag ju också, som att fotografera, umgås med vänner, kläder och mode, läsa och resa (dock är jag ju en fattig student så jag reser i drömmarna än så länge) och busa en massa!. Och loppisar. Loppisar gillar jag väldigt mycket! Men inte att förglömma dessa vänner (några av dem har jag länkat på min blogg) som är helt fantastiska! Men för att göra en lång historia kort, så är jag en glad tjej som har ett fruktsnsvärt bra liv! :)
 
2. Vad handlar din blogg om?
Min blogg hette förut bara linn jonasson, men för att folk skulle känna igen mig bytte jag till fröken jonasson. Och det passade mig ypperligt! Bloggen i sig är ganska spretig, då jag både pratar och tänker spretigt. Så bloggen är skriven på ett väldigt säreget sätt, men jag tänker inte ändra på det, för så som jag skriver speglar mig själv, och så ska det vara!

Bloggen riktar sig nog mest åt tjejer från kanske 15 och uppåt. Men det är inget jag gjort med flit, utan jag skriver om mitt liv som tjej och jag antar att det lockar mest tjejer som är i min ålder. Baileyz ville också att jag skulle berätta om mina kategorier och det ganska många! men jag har hellre fler så att det är lättare att hitta det man vill läsa om, än att det ska finnas tre och man får bläddra igenom hundra inlägg innan man hittar det man ska!

 
3. Vad läser du hellst för bloggar?
Allra helst läser jag personliga modebloggar som Therezgarderob & Majakaka. Men också större modebloggar som Eling Kling's och hennes vän Linn Gustafsson. Dock gillar jag vanliga personliga bloggar också, gärna humorbloggar som Linnnbe och Egoinas. Men jag ska inte smyga under stolen med att jag även läser både Kenza's och Blondinbella's blogg, då jag gillar dem både och tycker det är coolt att de har blivit så framgångsrika! 

 
4. Ordet är fritt!
Nu var ordet tydligen fritt ja, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om! Helst inte något viktigt, sådant lämnar jag gärna till andra. Det enda jag kan komma på att säga just nu är att barn, ät era grönsaker!



  Amor vincit omnia



Igår firade jag och min sambo 9 år tillsammans. Visst har vi haft våra stunder och bråkat en hel del och vi har till och med flyttat isär i ungfär tre månader vid ett tillfälle, men ioch med det så vet jag äntigen vad kärlek är och jag är helt säker på att han verkligen älskar mig lika mycket som jag älskar han. Därför har vi bestämt att vi struntar i allt gammalt strul och räknar dagarna sen vi först sågs istället, och nu har vi varit tillsammans i 9år. Vi kan verkligen stå för det latinska ordspråket "Amor vincit omnia" För ingen är perfekt och man måste ibland jobba ganska hårt för att få ett riktigt bra och stabilt förhållande där kommunikation är det allra viktigaste. Men nu när jag är säker på vårat förhållande är jag också redo för att skaffa barn, men tyvärr säger ekonomin annat just nu. Men den som väntar på något gott! Våra 9 år firade vi genom att ha en romantisk picnic vid Krigsbyn i Timrå kommun. Vädret var soligt med växlande molnighet men vi hade det jätte mysigt där iallafall. Vi hade tagit med oss grillspett som vi grillade med marinerad oxfilé, lök, mini tomater, paprika, championer, halloumi och självklart majskolv till det. Vi drack vanlig äppelcider och alkoholfritt jordgubbsvin. Dessutom hade vi svenska färska jordgubbar med grädde till efterätt.


Utsikten från vårat vänster


Utsikten från vårat höger


Trotts vädret så var det väldigt varmt och en väldigt fin dag


En 9 års gåva som jag har köpt till oss två från blogg butiken I ett litet hus

  Grattis och trevlig midsommar

Mamma fyllde år den 18'e Juni, och jag visste inte alls vad jag skulle köpa. Eftersom pengarna börjar tryta så hade jag inte råd till någon dyr present som jag egentligen hade velat, så jag slängde jag iväg en blixtsnabb beställning till Bluebox och redan dagen efter fick jag paketet i brevlådan. Det var ett ganska "vanligt" halsband i form av en ring som det står "Mother" på. Egentligen tycker jag hon skulle hon fått den på Morsdag och pengarna på sin födelsedag, men jag var lite sen med att ta mig i kragen och beställa halsbandet till morsdag. Jag har ju som sagt varit lite"off" den sista tiden ( efter omständigheterna ) och det enda jag har typ orkat är att jobba, äta och sova. Lägenheten har varit ostädad och bloggen ouppdaterad.


Men sedan scrappade jag ihop en liten simpel ask som jag presenterade presenten i, det ger mer en personlig känsla tycker jag. Dessutom så blir jag glad och rofylld av att scrappa! Det var min absolut första scrappade sak men definitivt inte den sista, för den var jätteroligt att göra. Jag funderar till och med på att vid ett mycket senare tillfälle ha en bloggtävling då vinnaren ska få en scrappad sak utav mig. Men först ska jag ha en lång skön semester och bara lata mig. Vad tycker ni om min ask föressten? Roligt att veta!


  Vinnaren av Baileyz Blog Award

Vinnaren är korad och kontaktas snart utav mig angående gästbloggningen. Tack för alla bidrag och röster!



Grattis!

  Ursäkta röran

Gud vad jag är dålig att blogga nu och så har jag blivit dagvild. Orken försvinner så lätt ur kroppen när man blir deprimerad, och det är klart jag blir deprimerad när släkten och familjen undrar VARFÖR jag inte ska gå på min "gärningsmans" begravning, precis som om han skulle vara min morfar eller nått. Jag blir så himla besviken! Om DU som läser det här inlägget just nu skulle vara med om sexuellt övergrepp som 8-årig flicka, där gärningsmannen är din mammas pappa som sitter barnvakt, skulle du gå på hans begravning då? Ingen jävel skulle gå på gärningsmannens begravning om det INTE var en släkting, för då är det fel från hans sida. Men när det är inom familjen så blir jag både offer och gärningsman. Ingen vill prata om vad som hänt, ingen vill förstå min situation i det hela, utan alla låtsats att ingenting har hänt och han är forfarande deras morfar, pappa, bror osv.. Men för mig är han ingen annan än en gärningsman! Hursom hellst så är det här det enda jag tänker på just nu och därför har det vart lite jobbigt för mig under den senaste tiden. Han gick ju bort nyligt och begravningen var förra helgen, precis innan midsommar. Jag försöker att inte vara så egoistisk och bara se min situation i det hela men det är så jävla svårt när man vet att om han bara var en helt vanlig person utanför familjen så hade allt sett mycket annorlunda ut. Jag vet inte ens vem jag skall prata med om sånt här så det känns bara så bra att lätta sitt hjärta via min blogg. Nu vet ni varför jag är dagvild och lite deprimerad, så videobloggen kommer innom kort. Stay tuned..

  Baileyz Blog Award

Rösterna är räknade och det står faktiskt lika mellan två bloggar, därför kommer jag dra lott om vem utav dem två som står lika, som vinner Baileyz Blog Award imorgon. Sedan tänker jag  meddela om vem som vann hela Baileyz Blog Award i min allra första videoblogg här på bloggen imorgon. Så stay tuned..

  Min fantasi och framtidsdröm

OM jag hade haft en fast tjänst på en förskola,
OM jag hade haft ( som Jyrki ) ett extra jobb som t.ex på en ungdomgård,
OM Jyrki hade bytt jobb till ett bättre betalt jobb t.ex Menigo,
OM man hade fått huset för kanske lite över en miljon och
OM dem hade haft en bra uppkoppling via internet i Sörfors.

.. så hade vi gladerligen slagit till på huset i Sörfors. Men vart kom alla dessa "om" ifrån? Jag var ju så lycklig i min fantasi. Där hade vi redan flyttat in och hunnit med en massa saker. T.ex:

1. Vi hade köpt alla möbler vi behöver till huset för att trivas bra.
2. Vi hade hunnit renovera väggar och golv i vissa delar av huset.
3. Vi hade redan planterat våra pilträd i trädgården.
4. Vi hade köpt en till bil, en åkergräsklippare, en egen skoter och en snöslunga.
5. Jag hade redan fått ett fast arbete på en utav dem sex förskolorna i Matfors.
6. Jag hade redan haft mitt extra jobb på ungdomsgården i Matfors.
7. Vi hade redan ett barn hos oss och ett i magen. 
8. Jag har redan haft min 30års fest i trädgården mitt i sommaren där vi grillade vid huset, bubblade i badet, bastade i bastun och sjöng och lyssnade på en inhyrd trubadur frammåt småtimmarna i solnedgången. 
9. Vi hade våra bröllopsplaner i full gång.

Så varför kan aldrig sånna här drömmar bli verklighet för mig? Alla andra har ju typ hus, barn, hund och två bilar redan. Jag vill sätta igång nu och börja leva min dröm och skaffa en familj jag också. Men pengarna räcker ju inte till och arbete finns det INTE gott om, iallafall inte ett FAST ARBETE eller ett LÅNGTIDSVICKARIAT. Framtiden ser inte ljus ut! sedan har någon redan budat på huset, 1 370 000kr. Äh, det är bara att ge upp och låtsats att vara glad igen! Men innerst inne är jag bittrare än BITTERMANDEL.



surt sa räven om rönnbären

  Baileyz Blog Award - 5 dagar kvar..

Nu är det bara FEM DAGAR KVAR innan jag räknar ihop poängen och utser en vinnare i "Baileyz Blog Award" Men du kan fortfarande rösta på just DIN favorit blogg. Du sätter EN röst på din favorit blogg nedan och rösten kan du skriva i form av en kommentar till vilket inlägg som helst på min blogg. Du får gärna också förklara varför du valde just den bloggen, det kan vara kul för blogginnehavaren att veta. Tävlingen avslutas 18/6 klockan 24:00 så varsågoda att fortsätta rösta! Här kommer dem fem tävlande bidragen:





BLOGG NR 1 NEDAN


BLOGG NR 2 NEDAN



BLOGG NR 3 NEDAN



BLOGG NR 4 NEDAN



BLOGG NR 5 NEDAN


  Semestertiden är snart inledd


  Bloggreklams tävling

Jag är härmed med och tävlar hos Sanna om en bloggreklam plats i hennes blogg, var med och tävla du också. Tävlingen avslutas imorgon 11/6 klockan 12:00 och tävla gör du här! Må nu bästa blogg vinna..

  Sing with me!

Fan jag diggar den här låten, för det första så sjunger dem om choklad och för det andra så svänger det ju!


  Rastlös i själen

Jag känner mig så fruktansvärt rastlös och stillastående i min livssituation just nu. Jag ser verkligen fram emot att få börja plugga en länge tid eller få ett fast heltidsjobb ett par år framöver nu så jag kan fortsätta resten av mitt liv någon gång, jag är ju mogen och redo nu. Just nu står jag bara och stampar i någon slags övergång för jag vill köpa hus och bilda familj men jag kan inte pga. den där jävla ekonomin. Jag förstår inte vart jag skall få alla pengar ifrån, alltså dem pengar jag skall ha att använda till min framtid? Hur, när och var sparar man inför framtiden egentligen? Till huset till exempel, eller till sin framtida familj - eller tar alla bara ett lån på banken och tar dagen som den kommer sen? Jag vill ju vara säker på att få behålla huset om jag skaffar ett! Jag har iallafall kärat ner mig i ett hus i MATFORS av alla ställen ( ta inte illa upp Matfors bor ) men det är förjävla fint alltså. Huset har typ ALLT som jag önskar och det bara pirrar i magen min när jag tänker på en framtid just DÄR! Men med hus i det läget måste man ha en till bil vilket kostar mer, sen vill man ha barn snart vilket kostar ännu mer, dessutom vill man nog renovera så som man vill ha det vilket också kostar en del så.. NÄR ska jag få flytta in i det här underverket? Beskåda och njut av min framtidsdröm, det enda som jag saknar var pilträd i trädgården och kanske en damm med en liten bro över.


Framsidan


Baksidan


Snett framifrån ser man garage med carport


Snett bakifrån ser man verandorna


Utsikten från tomten


Bubbelbadet ute på framsidan


Hallen ( till vänster vardagsrum, till höger kök )


Vardagsrum med öppen spis ( till vänster ligger hallen )


Vardagsrum ( till höger ligger hallen )


Köket ( till vänster ligger hallen )


Kök med frukostbar


Köket


Matsalen med utgång till veranda ( rakt fram i hallen )


Matsalen


Det stora sovrummet med utgång till veranda


Ett mindre sovrum brevid matsalen och stora sovrummet


Ett mindre sovrum mittemot stora sovrummet


Badrummet mellan stora sovrummet och det sistnämnda mindre


Toaletten vid köket


Handfatet vid samma toalett


Ett extrarum som kan bli ett hobbyrum till Jyrkis DJ intresse


En relaxavdelning med bastu ..


.. och bubbelbad ( mittemot extrarummet )


Planlösningen på huset



OCH ALLT DETTA KAN BLI VÅRT FÖR ( minst ) 1 450 000kr!
Vilken tur att jag fick tillbaka på skatten idag då *LOL*

  Veckans avslöjande


  En och en halv vecka kvar

Nu är det en och en halv vecka kvar innan jag slutar.. för alltid? på Söråkers förskola. Det har ju varit så roligt och lärorikt på många sätt för mig och jag är så himla glad att jag har fått jobba med alla där. Jag kommer verkligen sakna all personal, alla föräldrar och självklart alla barn.. dom är helt oslagbara! Jag önskar jag hade fått gå kvar hela Juni ut, som jag blev tillfrågad. Men jag känner att jag måste åka bort till Finland iår eftersom "farmor" inte har så länge kvar nu, hon kan knappt äta längre. Det är alltså inte min farmor utan min sambo Jyrkis farmor, och som dem flesta kanske förstår så träffar han dem inte så ofta eftersom dem bor i Finland. Hans farfar och nästan alla på hans morsida har redan gått bort och det som är viktigt för Jyrki är viktigt för mig. Så därför tackar jag nej till jobbet den sista resterande veckan efter midsommar och hoppas på lite tur till hösten istället för att vi skall kunna träffa henne ännu en gång.

  Rice Krispiestårta

Dem på jobbet är helt förälskade i Rice Krispiestårta som är en sorts marängtårta med krisp, och gör det så fort det är något som skall firas. Men jag klandrar dem inte för den är så himla god, och framförallt enkel att göra. Jag gjorde den igår till min syrra men dekorationen blev inte så bra den här gången så det blir tyvärr ingen personlig bild på den just idag, men här kommer receptet iallafall:

Tårtbotten:
4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Kräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
100 g smör

Garnering:
3 dl vispgrädde
riven choklad
eller
jordgubbar/hallon

Gör såhär:
Vispa äggvitorna till hårt skum med lite av sockret. När äggvitorna går att vända upp och ner, häll i resten av sockret och rice krispies. Blanda försiktigt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 125 grader, ca 60 min.

Koka under omrörning upp äggulor, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Låt svalna. Dela botten i två delar. Bred på krämfyllningen på ena halvan och lägg den andra över. Garnera med vispad grädde och riven choklad eller hallon/jordgubbar.


Ha en trevlig nationaldag!

  Min första sommargåva

Jag har fått min första sommargåva! Det var ifrån ett barn på avdelningen som skulle sluta och hennes föräldrar. Jag har ju inte hunnit träffa dem så mycket under den här perioden, men det var ju så himla gulligt av dem att tänka på mig också även om jag bara vart där på avdelningen en kort period. Det var två jättefina röda rosor och jag blev självklart jätteglad, så jag var tvungen att knäppa några foton för att föreviga minnet. Jag har nu fått klart att jag skall jobba fram till Midsommar iallafall, MEN jag blev faktiskt tillfrågad om hela Juni ut men "tyvärr" skall ja resa till Finland tillsammans med Jyrki och lillasyster Lisa i mitten av veckan efter Midsommar så jag tackade nej med glimten i ögat. Jag förklarade självklart att jobbet kommer i första hand, men att jag gärna ville åka iväg på semestern så jag hoppas man få springvicka i höst igen för jag trivs så himla bra i Söråker. Jag tycker iallafall att jag visat mina framfötter och jag verkar ha fått possitiv feedback från mina medarbetare, eftersom chiiifen nämde det sist vi pratade. Det är bara så synd att det inte kan vara såhär bra jämt, för en på avdelningen har gått i pension nu och en blir uppsagd i November och vill hellst sluta innan så efter sommaren så blir det ingen av orginal personalen kvar eftersom dem andra två ifrån orginal personalen fortfarande kommer vara mammalediga efter sommar'n. Jag hoppas självklart på fortsatt långtidsvickariat då, men jag är nästan rädd att man mister sin chans nu iochmed semestern. Men vadå? Skall jag ställa in alla mina planer, mitt liv.. för ett jobb? Jag hoppas iallafall inte det!


  Mer kortscrapping

På Måndag fyller en utav min älskade systrar 16år. Tyvärr har jag stängning då klockan 18 och jag känner inte att jag orkar med att åka ända till Ljustorp och fira efteråt när man sedan skall jobba dagen efter, så vi tog det ikväll istället. Jag vill gärna vara jämnställd med mina syskon, och min bror fick ju ett scrappat kort och 500:- så då skall ju självklart dem andra två också ha det. Jag blev faktiskt riktigt nöjd över resultatet nu eftersom jag gillar designen på kortet, typ lite rockabilly VS. baby doll stuk. Va tycker ni om kortet då?


  Morsdag

Ärligt talat hittade jag inget till morsdag förra söndagen. Jag hittade i och för sig en present som hade varit helt perfekt, men det vart så himla dyrt och dessutom hade den inte hunnit kommit i tid eftersom jag var så sent ute. Jag hittade nämligen ett silverarmband med sötvattenpärlor och namnbrickor på från Namnsmycken.com med Amanda Egilson som designer. Jättefina smycken, men väldigt dyra tyvärr annars hade det varit helt PERFEKT eftersom det var exakt ett sådant armband med berlocker som jag letade efter. Men helst ett till ett mycket billigare pris dårå, för armbandet på bilden nedanför som jag ville köpa ( fast ett med fyra brickor på - ett för varje barn ) kostade ca 2600:- och då är inte frakten inräknad heller.


Mamma fick iallafall ett scrappat kort och 500:- så hon själv kunde köpa något och skämma bort sig själv lite med t.ex en ny väska eller en middag på stan. Hon har ju bara studielånet just nu och ekonomin har ju faktiskt varit bättre förut, så jag tyckte att pengar var lika bra som en annan gåva. Här nedan ser ni kortet som jag scrappade ihop, jag är rätt nöjd förutom med framsidan som jag fick total inspirationshjärnsläpp på. Innuti kortet står det en morsdags dikt på engelska, som jag tyckt var fin:


"M" is for the million things she gave me
"O" means only that she's growing old
"T" is for the tears she shed to save me
"H" is for her heart of purest gold
"E" is for her eyes, with love-light shining
"R" means right, and right she'll always be

Put them all together, they spell
"MOTHER"
A word that means the world to me.





  • Parodi på Kissie
  • Hjärtegåva
  • Semester i dödssyndens lag
  • Fröken Jonassons Gästblogg
  • Amor vincit omnia
  • Grattis och trevlig midsommar
  • Vinnaren av Baileyz Blog Award
  • Ursäkta röran
  • Baileyz Blog Award
  • Min fantasi och framtidsdröm


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0