Semester!

Imorgon inleder vi äntligen våran semester. Jag och Jyrki tar med oss lillasyster Liza och bilar 15h till Finland, och blir borta fram till den 9'e Juli. Dagen efter, den 10 Juli så har Octavia dop och vi har redan köpt en liten dopgåva till henne, men hon ska ju självklart få en egen scrappad doptavla lite längre fram i sommar när jag har mer tid över.

Gud vad jag längtar efter Finlands natur, stranden intill, skogen runt stugan, bastun, Farmor, Tuuri ( Finlands Ullared ) Alavus samt Seinäjoki ( städer nära stugan ) För dem som är intresserade så kan ni läsa om förra årets semester här! Vi kommer nog göra ungefär samma sak iår igen, förutom att åka på Waasalandia och Tropiclandia då förstås.

 

Jag kommer KANSKE att mobilblogga vid något tillfälle, men det är ingenting som jag kommer att prioritera. Fövrigt så önskar jag er en trevlig sommar och en regnfri semester!

 

Vår Resväg


  10- och 5års Jubileum

dsc00244 (MMS)

Igår den 23/6 har det gått 10år sedan jag och Jyrki blev tillsammans och 5år sedan vi förlovade oss. Tyvärr hann vi inte fira så mycket igår eftersom vi båda jobbade, och jag fick jobba ända fram till kl: 18. Men vi var iallafall ut och åt för sista gången någonsin på Stekhuset. Fy vilken dålig service och maten var inte speciellt god längre. Vi ska genast leta efter en ny "finare" favorit restaurang för vi kunde lika gärna ätit på Biteline kändes det som, dem har iallafall bra service och god mat. Dessutom så åker vi till Finland på Måndag, så det är lite som skall fixas innan dess under dem närmsta dagarna och sedan så är det ju Midsommar imorgon Fredag också. Tills dess ska jag baka en Rice Krispiestårta med jordgubbar, eftersom Mamma och JanÅke bjuder på maten imorgon. Vi ska vara i Armsjön vid Årsskogen iår igen och vi hoppas på lika fint väder som det har varit både igår och idag! Men vi tänker iallafall fortsätta fira vårat jubileum med att smälla i oss en god ostbricka ikväll och efter att vi kommer hem från Finland så skall vi boka en natt på Södra Berget, med inträde till SPA avdelningen *längtar* Jag älskar dig verkligen Jyrki, jag är så glad att du finns här hos mig och jag längtar så mycket efter en familj tillsammans med dig! ♥ Amor Vincit Omnia - Kärleken övervinner allt, iallafall ÄKTA kärlek!


  Självkänsla, nu?!


  Tänk efter FÖRE i Midsommar!

" Mitt hjärta har en frusen inneboende med pajat självförtroende som inte mår så bra. Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns allt det jag glömmer och säger att hon är jag! "

Lill Lindfors - Rus

När vinet glöder i de fyllda glasen och
vi börjar bli i gasen, då lossar tungans band.
Vi som gått omkring och vart så blyga
vi slutar upp att smyga, modet kommer efterhand.

Hej, tjo och klackarna i taket!
Nu visar vi helt naket hur modiga vi är.
Inga ord kan bli för stora, vad har jag att förlora?
Så är det med det!

Alla rus i stora famnen och skeppet söker hamnen
och vänskapen är varm.
Livets gåtor blir så uppenbara och dem kan jag förklara
när du vilar på min arm.

Senare när berusningen har lagt sig och
det som jag har sagt dig verkar ganska meningslöst.
Då undrar jag över hur du ser mig,
man får se upp hur man beter sig och då skrattar jag nervöst.

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra.
Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra.
Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra.
Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.

Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.

  I ♥ YOUR Blog!

Jag tänkte att jag skulle BÖRJA med att dela ut ett "I Love Your Blog" pris. Det går till såhär att nu när jag delar ut mitt pris till en blogg som jag prenumenerar på ( alltså följer ) och förklarar varför jag gillar just den bloggen. Sedan skall den nominerade bloggen i sin tur länka till den som gav bort priset, kopiera "I LOVE" loggan och sedan dela ut ett nytt pris till en ny blogg och beskriva vad som är bra med den bloggen, osv. En rolig grej att göra nu när vädret är som det är så att vi måste sitta inne vid datorn istället för på playan i solen. Dessutom så är det ett smart sätt att få nya läsare till sin blogg! Hänger ni med?



Mitt pris går till: CINA ( Klicka på namnet för att komma till bloggen )

Jag gillar din blogg för att den är personlig, inte bara för att du är min bekant och att det är roligt att läsa vad som försiggår i ditt liv utan också för att du lägger ut lite recept och pyssel som du gjort. Tyvärr är jag dålig på att kommentera, men jag har dig på Bloglovin så jag missar aldrig ett inlägg. Det enda som är tråkigt, men förståeligt är att du inte uppdaterar oftare! Hur som helst Cina, I Love YOUR Blog! Nu är det din tur att nominera någon annan. Lycka till!


  Pick yourself up, dust yourself off, get back in the saddle

Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

så sjunger Shakira i hennes nya hit Waka Waka. Det är ord som man bör ta åt sig, men det kan också vara svårt ibland. Jag har precis haft en mindre depression och den här låten hjälpte mig faktiskt igenom den, jag lyssnade bara på budskapet i texten! Alla kan vi må dåligt ibland och få våra sämre dagar, men det är bara nyttigt för det är genom det som vi lär oss så mycket om oss själv! Jag blev bara så besviken på mig själv och därav ledsen. Det handlade mest om vikten, att jag inte klarar av att stå emot och byta livsstil och att jag inte klarar av att gå ner i vikt. Dessutom fick jag prestationsångest då jag inte lyckades få ihop ett kort inför mammas födelsedag heller, det fick mig att känna mig totalt värdelös!

 

Min barnlängtan gör det inte bättre heller för det enda jag ser runtomkring mig nu är nyfödda små liv överallt, det som man knappt la märke till förut! Men som Shakira säger Pick yourself up - Dust yourself off - Get back in the saddle. Livet väntar inte på att jag ska kliva ombord utan jag måste själv ta ansvar i mitt eget liv även då det känns tufft. .. scrapbookandet får vänta ett tag nu tills inspirationen hinner ikapp mig. Det ska vara en hobby man mår bra av och kan slappna av med, inte något jag ska få prestationsångest och må dåligt utav! Det var även jag och ingen annan som såg till att jag gick upp i vikt så jag ska fan gå ner i vikt också, fram med ISO Böckerna som jag VET fungerar tack vare Yvonne och hennes mamma! Tillsist.. Kära barn, du är så välkommen till oss när du väl väljer att komma! Vi längtar redan efter dig och vi hoppas att vi kommer vara bra föräldrar

  The Baseballs strikes one

The Baseballs - Hot N Cold


  Diss för Kissie

Den bloggande, utseendefixerade, fjortisen med storhetsvansinne och dålig självkänsla vid namn Alexandra aka. Kissie har nu varit med och gjort en musikvideo med DJ Mangoo ( Vem fan är han BTW? ) Jag tycker låten och texten är en total flopp, det enda dem sjunger är "Vad gör vi - Nu kör vi" och "1, 2, 3, fanta och rosé" men Kissies lilla dans insats under mössan var nästan ännu värre! Hur som helst så total sågar jag videon OCH låten helt och tänker INTE lägga upp den i min blogg, men den som vill se den kan gå in här och avgöra själva om detta kommer bli årets sommarplåga eller inte. Dessa sommerplåger brukar ju ha en tendens att vara lite.. tjatiga och naiva - så vem vet? Mitt betyg är iallafall TOTAL DISS!


  Shakira

Hon har en så vacker röst och hon dansar så himla bra, dessutom är hon bara så jävla snygg och hon har också precis gjort en ny HIT som heter Waka Waka. Lyssna och njut!

Shakira - Waka Waka ( This time for Africa )

 

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god
This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

  Mamma 48år!

Idag fyller mamma 48 år, Grattis mamma! Jag fick total blackout när jag skulle scrappa hennes kort tidigare i veckan, det stod bara helt still. Det brukar bli så när jag får lite prestationsångest, jag ville ju så gärna få klart kortet i tid. Men efter ett besök på Panduro igår så lossnade det helt enkelt och i natt scrappade jag ihop detta lilla underverk:

Framsidan på kortet, väl dekorerat

 

Närbild på siffrorna som jag målat och dekorerat

 

Innuti kortet, enkelt och stilrent

 

Närbild på övre sidan av kortet

 

Närbild på hälsningen

 

Närbild på nedre sidan av kortet samt två trisslotter


Baksidan med den klassiska "Handmade" loggan


Det latinska ordspråket "Per aspera ad astra" som jag har i hälsningen, betyder "Genom svårigheter mot stjärnorna" och jag anser att det passar mamma så bra med tanke på hennes bakgrund. Dessutom så har jag köpt två böcker till henne som födelsedagspresent som också går i samma tema. Det är Kay Pollaks böcker "Att växa genom möten" och "Att välja glädje - en bok om att få ett bättre liv" Jag hoppas att hon blir glad för dem!

  Skaffa riktiga vänner, inga energi tjuvar!

Det är så viktigt att ha bra vänner! Vänner som man kan lita på, som kan lita på dig. Vänner som du kan vara dig själv med, som du kan dela kunskaper och erfareneheter med så man växer som människa. Därför är det viktigt att man mår bra i en vänskaps relation, den är lika viktig ( om inte viktigare ibland ) än ett förhållande. Man ska passa sig för energi tjuvar. Det är inte så att man själv väljer att vara energi tjuv, men ibland passar två människor bara inte ihop och vänskapen dem har skadar mer än den gör nytta. Därför är det då bättre att man avslutar en sådan relation än att fortsätter "kämpa" Du skulle väl aldrig välja att vara ihop med en kille/tjej bara för att, trots att du känner att det är fel och att ni inte passar ihop?

Vad är en energi tjuv?
I en sund relation finns en självklar växelverkan, man ger och tar på lika villkor. Energitjuvarna gör tvärtom. Utan att ge någonting tillbaka suger de all kraft och energi ur sin omgivning. Energitjuven kan vara man eller kvinna och finns i alla sammanhang. Det är en person med egna ouppklarade känslor som höjer sig själv genom att förminska andra.

Källa: Expressen

Sex tecken på en energi tjuv!
1. Lyssnar inte
2. Säger emot
3. Misstolkar och förvränger sanningen
4. Vill ha sista ordet
5. Vill styra
6. Allt ska vara på dennes vilkor


  Dagens skämt: Usama bin Laden

Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin Ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme Laden och de två bröderna, Choko Laden och Remou Laden. I lördags kväll tillfångatogs även hans syster, Pina co Laden. Nu spanar man efter hans kusin Sal Laden och hans senile farfar, Varvardet jag Laden.

Den var väl lite rolig va?


  20 Frågor - 20 Svar!



  Spökvatten

Spökvatten är vatten med några droppar mjölk i


  Jag var där!

MondayBar Black & White Cruise 2010 Sundeck

*Längtar tillbaka*


  Tingeling

Min absoluta favorit humor är just ironisk humor. När "Grotesko Gänget" körde sin Tingeling Show i Melodifestivalen 2010 om Svenska fördommar om Ryssland, så höll jag på att skratta ihjäl mig. Sååå himla roligt, det var så genomtänkt och dem fick verkligen med allt.

Självaste Tingeling Showen i Melodifestivalen


Intervju på Vakna med Grotesko Gänget


  Liza 17år!

Idag fyllde mitt yngsta syskon Liza 17år, Grattis Liza! Vi hade som till Joakim köpt en "skämtgåva" för 100kr ( små fingerdrums från Lagerhaus ) och sedan så scrappade jag ett kort och lade i 300kr till födelsedagspengar. Jag hoppas att hon blev lika nöjd över presenten och kortet, som jag blev över resultatet utav kortet. Såhär blev det:

Framsida

 

 

Innuti kortet

 

Närbild övre sidan med dikt och hälsning

 

Närbild undre sidan med pengaficka och budskap

 

"Sweet and sassy"

 

"Live, Love & Laugh"

 

Baksida


I kortet står det en dikt som jag hittat och tyckte passade bra in på henne, den går såhär:

" Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på. "

  Födelsedaxfirande på Torpä

dsc00235 (MMS)

Nu ska vi strax äta inbakad fläskfilé på Torpä. Liza, min yngsta lillasyster fyller nämligen 17år idag. Sedan blir det jordgubbstårta som efterätt *mums*


  Viktor says Hi!

Min tissetass Viktor Boi


  MondayBar Black&White Cruise Juni 2010

Gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba, gabba
gam, gam, gam, gam

Vilken sjukt rolig kryssning.
Den som inte redan varit på en Mondaybar kryssning MÅSTE testa i Augusti, då går nästa kryss. Det är så jävla mycket drag där att det är sanslöst! Den här gången så var det Jag, Jyrki, Yvonne, Jim, Magnus, Göran, Micke och Rehnman som åkte. Men några bekanta som vi känner skulle också på Mondaybar som David, Kotten, Peter och Fredrik samt Jyrki- och Jim's arbetskompis Timmy och nio kompisar till han, dem var sjukt galna kan jag lova! Vi tog ju anslutningsbussen ner, vi brukar vanligtvis göra det. Men när man åker på en vanlig kryssning så brukar det inte vara lika mycket drag som det var den här gången eftersom det är lite mer blandat folk då, unga som gamla och om nån skulle festa påvägen ner så är dom oftast väldigt städade och lugna. Men nu var det typ 98% av bussen som skulle på Mondaybar så vi fick både lov att dricka och spela musik för att komma igång lite inför kryssen. Grymt häftig busschaffuör måste jag säga, men jag tycker faktsikt lite synd om han också med tanke på vad han fick stå ut med.

På båten så började vi med att utforska sundeck eftersom det var helt nytt för oss. Fy fan vilken häftig känsla att stå där på däck och dansa i solnedgången, jag har aldrig upplevt nått liknande förut! Jag, Yvonne och Jyrki höll nog mest till där och på stora golvet efersom det var mest folk där. Men det hände mycket tok också, en kille i Timmy's gäng streakade genom båten och det var ju givetvis en Söråkare, vad annars =) Dessutom så hände det grejer i hytten också som jag inte vill dela med mig utav här. Man träffade tyvärr på en och annan knarkare också, vilka jävla loosers. Tänk att livet är så jävla tråkigt att man måste hålla på sådär?! Jag höll upp en kille mot väggen och frågade han rakt ut vad fan han tänkte på när han stoppade i sig grejerna, jag hade så go lust att anmäla honom right there and then! Men jag såg inte till han nå mer på resten av resan, jag hoppas han skötte sig för sitt eget bästa! Jag tycker det är så hemskt att dem inte tänker på vad dem utsätter sig själva och alla som rår om dem och älskar dem för. Jag HATAR verkligen droger!


Vi gick i land i Riga och strosade runt i stan, gud va roligt det var att bara flumma på där. Vart man än gick in sålde dem sprit. Vi gick in i nån pressbyrå liknande kiosk och köpte oss lite att dricka på vägen, vi hade också tänkt att käka trerätters på nån finrestaurang men det slutade med att vi tog en frukostmacka i Riga och åt tacobuffe på båten istället. Jag, Jyrki och Yvonne drog också med oss Rehnman till SPA avdelningen på båten också innan vi ens hann lämna Riga. Dem hade ett bubbelbad, en gemensam ångbastu och varsin sauna i omklädningsrummen, det var riktigt mysigt! Tyvärr får man bara sitta en timma nu och nu får man inte ens dricka i poolen längre, så det var inte lika roligt dem senaste gångerna vi badat. Resten av kvällen dansade man järnet och njöt av livet. Helt klart den BÄSTA kryssningen NÅGONSIN! Bussresan hem var ganska trevlig den med, vi hade levande standup underhållning i form utav en kille från Söråker, han från Timmy's gäng som streakade. Han satt och drack hela resan hem igen och jag tror inte han var tyst i 3 minuter ens, han surra så han vart hes men han var faktiskt riktigt rolig emellanåt.

Det här var vår tredje Mondaybar kryssning, tredje gången gillt eller? Jag är totald såld nu iallafall så vi kommer garanterat åka i Augusti igen om inget annat kommer emellan. Jag REKOMENDERAR verkligen att ni också testar att åka med Mondaybar iallafall minst en gång för att ge det en chans, framförallt sommarkryssningarna då! Sundeck is tha shiiit.

  Sundeck

dsc00213 (MMS)

Nu e vi äntligen på båten. Folk dansar i solnedgången på sundeck. I love this feeling!


  Tönnebro

dsc00211 (MMS)

Nu är vi i Tönnebro, stämningen är på topp. Vi käkar, dricker gott o lyssnar på trance på Joels bärbara högtalare. Kl 4 är vi i Stockholm och kl 5 går båten mot Riga. Tjohoo..


  Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt!

dsc00210 (MMS)

Nu är vi faktiskt "på-väg" och det gick inte många minuter innan första cidern sprättades i sällskapet *Party* I Sundsvall så sa buss busschauffören att trots att det egentligen är alkoholförbud så det är okej att dricka så länge vi sköter oss snyggt. Hela bussen hurrade och en grabb startade lite musik, så nu sitter hela bussen och dricker alkoholhaltiga drycker och lyssnar på trance musik *nice* Jag har aldrig åkt en sån här riktig partybuss förut! Bussen är nästan fullsatt och nästan alla ska på Mondaybar kryssningen, värsta party feeling juh ;-) Yvonne hälsar skål!


  Vi är på gång, vi är laddade vi är tända!

dsc00207 (MMS)

Nu drar vi iväg på Mondaybar kryssning! Viktor ville oxå med, men jag tror det är förbjudet faktiskt ;-) Snart sitter man på bussen mot Stockholm, vi är grymt laddade redan!





  • Semester!
  • 10- och 5års Jubileum
  • Självkänsla, nu?!
  • Tänk efter FÖRE i Midsommar!
  • I ♥ YOUR Blog!
  • Pick yourself up, dust yourself off, get back in the saddle
  • The Baseballs strikes one
  • Diss för Kissie
  • Shakira
  • Mamma 48år!


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0