Belive

They don't always happen when you ask, and it's easy to give in to your fears..


  Vänner

Jag vet att jag kan vara sur, arg och bitter ibland. Jag gnäller ofta, är avundsjuk, svartsjuk och beter mig ibarnsligt och bland även som en martyr då jag oalltför ofta tycker synd om mig själv. Men ändå så finns ni kvar, mina vänner och bekanta. Ni kanske inte tror att jag räknar in er som vänner eftersom vi kanske inte umgås alltför ofta, men det är bara så jag är som person. Jag drar mig gärna undan och undviker stora grupperingar. Jag trivs att umgås en och en eftersom jag har svårt att ge flera personer 100% uppmärksamhet då vi umgås i grupp. Det kan gå bra ibland, med filmkvällar, middagar, spelkvällar och fester men ibland så blir jag otroligt svag och lättstött att det bästa är att inte umgås för att undvika onödiga konflikter. Trots det så räknar jag er alla som mina närmasta vänner eftersom ni får mig att må bra när jag umgås med er. Jag vet att jag kan lita på er, ni snackar aldrig skit om mig eller skulle sabotera eller förstöra något för mig. Ni bryr er om mig hur jag mår och ni orkar att umgås med mig trots att jag kan vara både barnslig och lite "för mycket" ibland och det betyder så väldigt mycket för mig. Så, tack för att ni finns mina kära vänner!


  Utmaning

Jag har nästan glömt att jag hade blivit utmanad av Ann och därför tänkte jag göra den nu istället, bättre sent än aldrig va? Utmaningen går ut på att svara på vardera fråga med tre svar och sedan skicka utmaningen vidare till tre nya bloggar. Så här blev mina svar:

3 TV-program jag kollar på:
Halv åtta hos mig
Solsidan
Desperate housewifes

3 saker jag gjort idag:
Fikat
Bloggat
Skrivit ett personligt brev

3 saker jag längtar efter:

Att få ett arbete
Att få komma in på socionomutbildningen
Att få pengar

3 saker på min önskelista:
Att Manson blir frisk
Att få resa utomlands
Att kunna renovera hemma

3 saker att hata:
Alla små och stora orättvisor
Arbetslösheten
Fördomar ( även om jag även själv har dem )

3 måsten för en hårdrockare:
Svart hår
Skinnjacka
Accessoarer med döskallar och stjärnor

Jag skickar utmaningen vidare till dessa 3
Susanne - Cleo Zatch
Emelie - Ljusa stunder
Linda - Lillasnuttiz


  Mys med Hello Kitty

Jag är en trogen läsare utav Fokis.se blogg och häromdagen så visade hon upp sin nya mysdress från okaeri.se som var så himla fin att även jag måste lägga upp bilder på den i min blogg. Den här hade jag utan tvekan köpt om jag hade varit lika liten som Foki själv, annars tror jag nog att det tyvärr kan se lite lustigt ut. Det är det som är nackdelen med att vara bred och/eller överviktig, kläderna sitter aldrig lika snyggt som på dem med en smalare kroppsbyggnad. Shortor går inte att knäppa, går dem att knöppa så sitter dom pösigt istället. T-shirtar med tryck spricker upp och har man någonting pösigt på sig så ser man gigantisk ut, även om man bara är bred och inte överviktig. Dessutom så är det omöjligt att hitta jeans överhuvudtaget. Vart köper alla överviktiga och breda människor kläder någonstans egentligen? och varför skall alltid HM, Kappahl, Lindex och Zizzi som verkligen har kläder till överviktiga och breda människor ha så otroligt fula kläder för? Bara för att man är överviktig eller bred måste man väl inte ha samma smak som en gammal kärring, eller? Någon som har tips på en bra butik med lite rockigare kläder för överviktiga?

 


  Vårkänslor

Idag mår jag, trots omständigheterna bra. Det kan bero på att jag haft ett litet marathon av säsongens avsnitt av Halv åtta hos mig. Jag hade missat 3 hela veckor med totalt 12 bjudningar. Dessutom kom Mamma, Liza och Ellinor på ett kort, litet besök tidigare idag och drack kaffe vilket gjorde mig lite gladare. Jag har märkt att familjen spelar en stor betydelse när man mår dåligt. Det känns även skönt att ha varit med Manson till vetrinären så man får ett hum om vad som kan vara fel på honom. Det skönaste är nog att han får medicin, specialmat (igen) och att jag vet att det mesta står bra till med honom och att han inte är undernärd så jag slipper oroa mig att jag kommer hitta han död en dag. Dessutom är jag överlycklig att våren är tidig iår! Det börjar redan bli varmare och solen lyser nästan var och varannan dag vilket gör livet en aning lättare att leva. Tyvärr har inte så mycket annat förändrats inom den ekonomiska biten, men i värsta fall kan vi säkert låna pengar utav min svärmor och svärfar den här månaden för på 1000:- kan man inte leva en hel månad på hur mycket man än snålar. Dessutom skall vi ju åka på kryssningen som vi bokade och betalade redan i Oktober och jag kan säga att jag behöver verkligen komma iväg efter det här!

Jag förstår att det inte är så kul att läsa min blogg när jag mår dåligt, därför har jag valt att katigorisera alla deprimerande inlägg under "Baileyz Darkness" så ni slipper läsa om mina dåliga sidor om ni inte vill. Men jag kan berätta att efter att ha gått igenom allt som jag gått igenom så är det nog inte så konstigt att jag kan må riktigt dåligt då och då. Både minnen gör sig påminda och jag tappar livslusten och blir bitter. Det som hjälper en aning är att då få skriva av sig en del för att få ur sig sådant som man går och grubblar på. Jag förstår om ni tycker det är jobbigt och vet inte hur ni skall reagera, men att bara kommentera och skriva nått så enkelt som "kram" hjälper faktiskt, för då vet jag att ni har läst det jag skrivit och brytt er tillräckligt för att orka kommentera mitt inlägg. Det jag däremot inte gillar, som i och för sig ingen heller försökt med genom att kommentera ett inlägg, är att "peppa" mig genom att skriva eller säga "Men det är ingen fara, du är inte sjuk" osv. eftersom då känner jag att mina tankar och känslor inte tas på allvar. Hur kan någon annan än jag veta hur jag verkligen mår, känner eller tycker? Det bästa man kan göra i sådana situationer är att bara lyssna eller i det här fallet läsa. Tycker inte ni också det när ni mår dåligt?

  Olycksfågel

 

Manson, vår lilla olycksfågel som ofta blir sjuk och dålig, har vi varit med till vetrinären med idag. Det tog sammanlagt 2,5 h för besöket och det kostade lite över 2000:-. Inte så farligt egemntligen, men omständigheterna förvärrar det ytterligare. Tyvärr fortsätter min a-kassa att strula, idag fick jag ett brev då jag blev nekad a-kassa eftersom jag enligt dem "studerar" vilket är sjukt fel. Därför måste jag höra av mig till dem igen. Men hur som helst får jag gå ytterligare några veckor till innan jag kan få några pengar, trots att jag har varit helt utan pengar sedan sist jag fick min sista CSN vilket var den 25'e November. Hur som helst så efter att räkningarna var betalda ( Mina + Jyrkis ) så hade vi ungefär 3000:- kvar och dessutom har vi redan bokat för länge sedan en kryssning nu den 10'e Februari som sedan länge är bokat och betald, men man vill ju kunna både äta mat resten av månaden samt kunna ha roligt på minisemestern också vilket vi inte lär få för 1000:- Jag fattar inte hur vi ska lösa det här! Jag fattar inte va jag gjort för att förtjäna det här skitlivet egentligen? Jag vet att man skall tänka positivt, men under hela min uppväxt har jag känt mig som en riktig olycksfågel. Manson har trots besöket fortfarande inte fått någon diagnos ännu, men nu vet jag iallafall att han inte kommer trilla ihop och dö vilken dag som helst. Det fanns en del saker dem skall reda ut och dem har skickat ett blodprov till USA nu, så vi får ha en uppföljning efter det svaret. Men har vi otur så kan han ha en kronisk inflammation i tarmen och då påstår dem att vi måste ta bort han. Jag klarar inte det, även om han är ca 11år. Jag har gråtit så mycket dem senaste dagarna av blandade orsaker, men framförallt över Mansons hälsa, att jag ständigt har ont i huvudet och ögonen är röda och uppsvällda. Hur klarar man av att avliva ett djur som blivit som ens egna barn? Dem som klarar det smärtfritt har ingen som helst empati eller sympati för andra varelser!


  Maskrosbarn

Man kallar barn som har en svår uppväxt, men som ändå klarar sig igenom livet relativt bra för maskrosbarn. Jag trodde jag var en sådan, det trodde nog dem flesta andra runt omkring mig med. Men jag orkar inte hålla upp den fasaden mycket länge till då mitt inre bara vill skrika och gråta. Mina tvångstankar är bara ett bevis på hur mycket ångest som finns uppbyggt inuti mig just nu. Snart är mina händer skinnflådda, mitt hår avnött och min hy  totalt uttorkad men ingen runt omkring ser eller förstår någonting. Jag vet inte om det var diskussionerna under semestern om mitt ursprung, att jag nu mera är arbetslös, att Manson är sjuk, att jag vill ha men tydligen inte kan få barn eller att jag inte har någon som helst ekonomisk trygghet just nu som skapar den här stressen, oron och sorgen i mitt liv. Men det resulterar iallafall i att jag är ett vrak och jag har ingen som helst lust att orka umgås särskilt mycket eller förändra den situationen överhuvudtaget just nu. Det enda som får mig att vela leva lite till - är min sambo Jyrki, hans kramar betyder allt

  Steril

Fortfarande ingenting i magen trots att vi snart försökt i ett år snart. Kanske är det ett straff som jag besitter? Tänk om jag är steril då, det skulle inte vara helt omöjligt. Isåfall så tar jag livet av mig! Jag har ju haft klamydia när jag var yngre vid två tillfällen, det kan ha ställt till det för mig. Man vet ju inte hur länge man har gått så och dessutom var jag ung och dum då, jag tänkte inte på konceknenserna alls. Dessutom så är jag riktigt överviktig och nu har jag även förlorat min mens också. Sist jag hade mens var 8-14 Novmber och det var ett bra tag sedan nu. Jag befarar det värsta, att jag är steril och överallt ser jag familjer och gravida kvinnor. Johanna, min morbrors tjej är gravid igen så jag skall få en till kusin. Jättekul förståss, men även sorgligt för mig som försöker men inte får nått. Det är väl inte meningen att jag skall ha barn bara. Folk säger att jag är stressad, men hur kan man vara så stressad i ett helt jävla år? Dessutom vet jag att jag inte har fokuserat på det så mycket under en period, men nu kommer det tillbaka igen när jag märker att det inte fungerade. Det är bara en dum jävla bortförklaring. Jag hatar när folk ska hitta orsaker till att jag inte kan få barn, försöker trösta mig med att säga att det skall ordna sig. Tänk om det inte gör det då? Dem vet inte hur det känns att vara utan. Jag kommer aldrig få barn, jag kommer aldrig få barnbarn, jag känner mig sjukt okvinnlig och värdelös just nu. Fy fan!

  There was i game i use to play..

 

Jag råkade zappa förbi The Oprah show idag på TV'n. Det handlade om en mamma med 20 olika personligheter, hennes namn var Kim Noble. Det lilla jag hann förstå så hade hon blivit våldtagen, misshandlad och kanske t.o.m torterad sedan hon var ett litet barn. För att hon inte skulle gå under som människa så delade hon upp sig i olika personligheter för att kunna hantera minnen och känslor med en viss distans. En utav hennes personlighet kallades för Ria avslöjade med hjälp utav sina unika målningar vad som pågått i Kims liv redan från då hon var ett litet barn. Jag hittade faktiskt ett litet galleri med målningar från några utav Kim's personligheter, ta en extra koll på "Ria's" bilder här! Riktigt skrämmande.

 

Inte nog med den fasansfulla, skräckhistorien så berättade även Oprah om en annan kvinna som hon haft med tidigare i programmet, men som nu avlidit pga sin ålder. En kvinna som hade hela 92 olika personligheter i sig samtidigt. Hennes namn var Truddi Chase. Eftersom dem redan hade haft ett avsnitt om henne tidigare så hann jag tyvärr inte greppa så mycket utav hennes historia, men tydligen hade hon blivit våldtagen redan som 2åring. Även där måste hennes smärta varit outhärdlig att hennes personligheter tillslut har varit tvungen att dela upp sig i så pass många olika karraktärer för att kunna hantera livet. Truddi själv påstår att "Truddi" dog den dagen då hon blev  våldtagen, hon visade sig aldrig mer igen som den hon en gång var. Läs hennes historia här!

 

Inte nog med dem två hemska, hjärtskärande historierna så var även en ung tjej vid namn Erin Merryn som berättade om hennes liv. Hon hade blivit våldtagen vid två tillfällen under en tre års period av två olika förövare. Den första var hennes kompis farbror/morbror några dagar innan hon skulle fylla 7år vilket vad jag förstått pågått under några år då han mutat henne för att hålla tyst. När Erin sedan fyllde 11år blev hon återigen våldtagen, nu av en äldre kusin. Våldtäckterna pågick vid varje tillfälle familjen samlades som vid jul, nyår och födelsedagsfiranden och pågick i ungefär 2 år. Erin bearbetade händelserna genom att skriva två böcker som heter "Stolen Innocence" och "Living for today" som skall handla om hennes övergrepp där blandannat dagboks annteckningar skall finnas med. Erin har även idag fått igenom en lag vid namn "Erins Lag" som skall utbilda personalen på skolor och att lära unga mer om sexuella övergrepp så att även dem skall våga framträda och ta tillbaka sina liv som Erin gjort. Idag finns den lägen än så länge bara i Illinois sedan Maj 2010, men Erin skall kämpa för att få den igenom alla 50 delstater i USA. Jag bara hoppas att Sverige är tillräckligt smarta att ta lärdom av detta och skapa en liknande lag för att förebygga dem djupa själsliga skador en sådan mörk hemlighet kan orsaka. För dem som är nyfikna kan ni kika på Erins inspirerande Youtube kanal där hon gjort några egna videos här!

När jag såg det här avsnittet mådde jag illa, jag grät och efteråt kände jag mig så tom. Ingen, utom den som själv har blivit utsatt för sexuella övergrepp, kan förstå vad vi går igenom. Även om det inte ens är samma sorts övergrepp. Vi är bara små oskyldiga barn. vi får inte ens utvecklas som vi borde, tack vare dessa övergrepp. Tänk dig att någon vill dig så illa i livet. Att någon, oftast någon som man älskade och litade på, bara tänker på sin egen köttars lust och ignorerar att han eller hon kan förstöra hela ditt liv för deras idiotiska, dumdristiga val på bara några minuter. Jag är inte den jag borde vara, jag blev mycket svagare, otryggare och sorligare än den jag borde varit. Men om man skall se något ljus i det hela, som man måste för att kunna överleva, så är det att jag har en enorm förståelse för andra människor. Jag har empati och sympati för andra som kanske inte kan fås på något annat sätt. Men missförstå mig inte. Hade jag kunnat radera det som hände så hade jag nog gjort det. Men man måste hitta någon orsak till det man går igenom, annars skulle det man varit med om vara förgäves och inte betytt något. Då hade jag lika gärna kunnat ta livet av mig! Men genom att jag hittar en mening med det som hänt, som t.ex. att jag ska hjälpa andra barn som också far illa, genom att arbeta på BUP och föreläsa på skolor, så är det jag har gått igenom någonting. Det kom någonting gott ur det tillslut.

  På kärt återseende

Nu har man laddat batterierna för att kunna ta itu med bloggandet igen. Det har hänt en hel del senadn jag bloggade sist och även då har jag inte hunnit blogga om allt som händer runtomkring, både postivit och negativt. Men vi börjar med lite roliga bilder från Tjuvtittat.se för att lätta upp stämningen lite.



För barnens utveckling


Shit pommesfrites, rena science fiction

 

Handla tryggt med "Moment 22"

 

Kinesisk dubbelmoral eller kinesisk humor?

 

Grannfejden någon?

 

JULHELGEN:

Vi samlades hemma hos mamma i Ljustorp hela familjen. Jag, min sambo Jyrki, min syrra Ellinor, min bror Joakim och vår yngsta syster Liza samt mamma och mammas sambo Janåke såklart. Vi åt smarrig julmat, men tyvärr hade dem inte gravat egen lax iår vilket var ett litet minus. Vi spelade spel, fikade och lekte julklappsleken och hade det allmänt mysig tillsammans. Vi öppnade också våra julklappar, jag fick en rosa IPOD av Liza som jag önskat mig. Mamma fick en ceriserosa morgonrock samt en fyra månaders prenumeration av en krysstidning som hon önskat sig utav mig. Alla utflygna barn sov över och dagen efter åkte jag och Jyrki till hans mamma Anna-Liisa och pappa Seppo för nästa julbord tillsammans med Jyrkis bror Kari och hans fru Linda. Även den maten var riktigt smaskig, men jag känner att två julbord om året räcker gott och väl så vi hade ingen som helst julmat hemma. På kvällen på juldagen drog jag, Jyrki, Yvonne och Robban iväg till Kari och Linda på förfest i deras hus i Bergeforsen innan hemvändarkväll på Parken. Vi blev några stycken hos dem och förfesten blev riktigt bra. Vi tog parkenbussen till Bergeforsparken och det var en riktigt rolig kväll överlag trots att det inte var så mycket folk på Parken som vi trodde det skulle vara. Vi kände oss nöjd och tog parkenbussen hem när dem stängde, man har blivit för gammal för efterfester.

 

NYÅRSAFTON:
Även då samlades vi hemma hos mamma hela familjen, förutom Liza som hade åkt upp till sin pappa i Kiruna. Mamma och Janåke bjöd på en riktig lyxig trerättermiddag. Till förrätt fick vi en liten tunbrökorg med en hemmagjord skagenröra i. Varmrätten bestod utav en riktigt mör och saftig oxfilé och en supersmarrig potatisbakelse till det samt någon sås. Till efterätt gjorde mamma sin berömda vaniljpanacotta med jordgubbscreme, som var hur god som helst. Jag blir sugen på maten bara jag tänker på det! Vi spelade spel och hade det trevligt hela kvällen. Vid 12-slaget skålade vi i alkoholfritt bubbelvin och alkoholfri bubbelcider, som vanligt och lyckades även avfyra några raketer till det. Även under nyårsnatten övernattade alla barnen över, men dagen efter fick vi skynda oss hem för att hinna tvätta och packa innan avresan mot Kiruna som vi skulle göra dagen därpå.

 

KIRUNA RESAN:

Vi åkte till Kiruna på söndagen under nyårshelgen. Tyvärr kunde inte Yvonne förlja med i sista minuten pga sjukdom, men det är väl sådant som händer. Vägen upp gick smärtfritt fram till Luleå där vi stannade hos moster  med familj på fika och blev kvar i några timmar innan vi återigen tog oss iväg uppåt. Visst var det kul att träffas, men vi hade så mycket att prata om att det egentligen hade vart bäst att sova över. Den sista biten till Kiruna tog en evighet och vi lyckades till och med köra vilse vid ett par tillfällen, vi som kan vägen så bra annars. Väl framme i Kiruna njöt vi och slappade varenda dag. Vi gjorde faktiskt inget särskilt förutom att gå på stan, fika och hälsa på mina släktingar. Vi var även på ICEHOTEL som vanligt, det är en tradition när vi kommer dit. Som vanligt fick vi gå in gratis, entré kostar annars ca 400:-, OCH en guidad tur utav min morbror, som vi också sov över hos. Det var verkligen det vackraste Ishotellet jag någonsin sett under alla dem gånger jag varit där - och jag har varit där många, många gånger eftersom vi hade stugan där intill när jag var liten. Foton kommer senare. Vi påbörjade resan hem på Söndag morgon, en vecka senare men stannade hos moster efetr vägen och övernattade där till Måndag morgon så vi skulle orkar resten av vägen hem. Plötsligt fick vi nått fel på bilen efter Luleå, men efter ett verkstadsbesök i Skellefteå så försvann symtomen på något märkligt vis, eftersom ingen hade lagat eller åtgärdat någonting. Huvudsaken vi kom hem hela och välbehållna och det gjorde vi trots vädret.

 

Manson, min katt, kräks fortfarande och är väldigt mager och spinkig, ibland matvägrar han också. Vi ska åka med honom till en vetrinär på Fredag 28/1 igen och förhoppningsvis kan dem hitta den här gången vad som är fel på honom. Kanske han bara är gammal? Jag vet inte! Jag hoppas att det inte är något allvarligt bara, jag är inte beredd att skiljas från mina djur ännu. Jag känner mig för svag för det!

 

Jag är nu mera Arbetslös och helt sysslolös, näst intill värdelös. Jag har sökt in till högskola i Östersund, fast efter sista anmälningsdagen och blev reserv 17. Jag tror inte jag kommer komma in som reserv men jag hoppas det ökar chanserna att komma in till nästa gång jag skall söka inför HT 2011. A-kassan har strulat och inte betalat ut någonting överhuvudtaget till mig, så eftersom CSN betalade ut dem sista pengarna den 35 Niovember har jag varit luspank sedan dess, och det lär ju dröja innan dem har kollat igenom mitt ärende också.

 

Jag mår väl sådär efter omständigheterna. Det är jobbigt att gå och vara arbetslös samtidigt som det känns både omöjligt och nästan onödigt att skaffa ett jobb ifall man kommer in på skolan nästa termin. Jag brukar inte ha sån tur ens att få jobb då jag söker ett. Dessutom så när vi var på semester så fick jag reda på lite om mitt ursprung och vi pratade en hel del om min fars släkt "Sipuri" i Kiruna som beter sig som psykopater ryktesvis och det tog lite på krafterna att få reda på, det resulterar också i ett osunt mående. Men som tur är är den värsta kylan och mörkret nu bakom oss och framför oss har vi en härlig vår med mycket sol och härliga vårkänslor. Förhoppningsvis så behöver inte min depression bli varken lång eller djup. Det var nog allt som jag kom på att dela med mig utav just nu, men var inte blyga utan våga fråga om det är något ni undrar över.


  BLOGGPAUS


  God Fortsättning!

Jag är väl medveten om att jag inte har hunnit önska varken God Jul eller Gott Nytt År iår, jag har helt enkelt fått prioritera andra saker före bloggen. Men nu i efterhand kan jag iallafall önska en God Fortsättning, för jag uppskattar att ni orkar kika in då och då och jag har inte glömt er!

Imorgon bär det iallafall av till Kiruna och det ska bli hur roligt som helst. Jag längtar efter min yngsta lillasyster som redan är där uppe hos sin pappa. Hon ringde mig igår och var totalt förstörd! Jag önskar jag kunde skydda henne, och mina andra syskon, från allt ont som händer - men det går tyvärr inte. Det enda jag kan göra är att vara ett bra stöd, lyssna och stötta henne genom hennes svåra livskriser som pågår just nu. Men det gör mig så arg att se hur egoistiska människor kan vara, även när det gäller ens egna barn. Jag kan inte påstå att jag haft en bra barndom och många barn med mig har vuxit upp med föräldrar som har bland annat alkoholmissbruk och där misshandel har varit vardag i familjen. Visst kan jag förstå att dem också är offer, att dem inte bearbetet sina problem och därför valt att döva smärtan eller projicera ilskan på andra sätt än genom ord. Men se så många man skadar bara för att man gör dem valen framför att prata om det, bearbeta problemen och sedan få må bra! Vad är det som blir fel, varför vill inte folk må bra?

Jag vet att jag själv en gång varit lika envis. Jag trodde inte på psykologi överhuvudtaget, men nu förundras jag över den. Jag kan se mönster, tecken och förstå på ett helt annat sätt än förut! Men jag tror man själv måste bestämma sig och säga att "nu räcker det, nu VILL jag må bra" annars kanske man också dör som en ensam, bitter gammal kärring som gnäller på grannarnas höga musik från lägenheten intill. Nej, jag valde någonstans att jag ville leva och jag ville må bra i mitt eget liv. För det här är mitt liv, min enda chans och även om andra skadar mig i livet så skall dom aldrig någonsin få mig att vela avsluta mitt liv på egen hand igen. Jag skall aldrig någonsin tillåta att någon annan skadar mig igen och jag hoppas att även ni gör desamma. Jag vet verkligen hur viktigt det är att man mår bra.

Så låt det bli ert nyårslöfte: Ta hand om varandra och gör det du måste för att du ska må bra!




  • Belive
  • Vänner
  • Utmaning
  • Mys med Hello Kitty
  • Vårkänslor
  • Olycksfågel
  • Maskrosbarn
  • Steril
  • There was i game i use to play..
  • På kärt återseende


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0