GOTT NYTT ÅR!

Jag vet att jag aldrig hann ge er en "God Jul" hälsning här på bloggen, jag ber så mycket om ursäkt! För vad skulle en bloggare vara utan sina läsare? Därför måste man ju värna om dem ♥ Så för att minimera risken att det händer så snart igen så hälsar jag er redan ikväll..

GOTT NYTT ÅR!

 

Hoppas Ni får ett fantastiskt år, och kom ihåg att det är DU som är huvudpersonen i ditt liv så det är DU som ska se till att DINA drömmar blir uppfyllda. Man lever bara en gång!


  Middags Tipset

Ikväll var Yvonne hit bjuden på middag, vi bjöd på Räk- och avokadowrap med en god dippsås till. Sedan tittade vi på filmen från MondayBar Lucia Cruise 2009 som vi var på sist och fick skratta en hel del må jag säga. Filmen kommer aldrig, ALDRIG komma ut offentligt vill jag lova! ;-) Men här kommer receptet iallafall:

Räk- och avokadowrap med wasabi
Antal portioner: 4


Ingredienser:

Röra:
8 st tortillabröd, fullkorn  
400 gram räkor, oskalade  
2 st avocado
3 st Schalottenlök, finhackade  
4 blad isbergssallad  
1 krm wasabi  
200 gram färskost, mager ca: 5 %  

Dip:
5 blad koriander  
1 st vitlöksklyfta
1 tsk ingefära, riven  
1 st lime  
2 msk japansk soja  
1 msk vatten  

Garnering / Tillbehör:
Eventuellt. Gräslök  
4 st morot/morötter, medelstora  


Gör så här:

1. Skala räkorna och hacka avokadon, finhacka löken och blanda med färskost och wasabi

2. Finhacka färsk koriander, pressa en vitlöksklyfta, riv färsk ingefära, pressa lime och blanda med soja och vatten.

3. Skala och skär upp morötterna och hacka salladen

4. Bred ut sallad över tortillan, lägg sedan på röran  (här kan du eventuellt lägga på lite gräslök ) och rulla ihop till rullar. Ät med händerna och doppa räkwrap i sojasåsen och knapra på morotsbitarna till.

  Hus som hus

Ni som följer min blogg vet ju att jag och sambon söker efter vårat drömhus just nu. Vi har hittat två stycken som vi verkligen gillade varav det senaste var helt pefekt för oss, men vi har inte slagit till ännu. Dels för att husen som vi har tittat på och som vi verkligen vill ha kostar runt en miljon, vem har dom pengarna i dagens läge ? och dels för att vi då skulle behöva två bilar. Men vi vill ändå flytta till något större snart eftersom våran tvåa är för liten för oss två och tre katter, men också för att vi funderar på att skaffa familj inom en snar framtid. Därför kom jag på den briljanta idén att flytta till ett parhus under tiden. Under tiden menas med att barn:en/et ( som vi inte har ännu ) blir lite större och då vi har en mer stabil ekonomi - så vi både har råd till huset och två bilar. Dessutom så vill man ju hitta sitt drömhus också sedan och det tar ju tid, ett drömhus som vi inte skall behöva renovera. När man tänker efter så är ju parhus den perfekta lösningen just nu, parhus är ju till hälften hus och till hälften lägenhet! Dessutom så får vi nästan allt vi vill ha just nu och det andra, som bastu mm. kan faktiskt vänta tills vi flyttar till hus sedan.

Vi har hittat ett parhus uppe vid Edsgården/Vävland som vi är sugen på och dem som säljer kan även tänka sig att byta med en lägenhet i Timrå, Perfekt! Vi hoppas att den är kvar så vi kan gå och titta på den, för det där området verkar vara kanonfint med närhet till ett kanonbra dagis och såklart naturen. Sedan är det inte alltför långt ut i skogen heller, så man kan ta sig till Birsta City eller Sundsvall ganska så fort. Dessutom så har vi ju en liten badplats i närheten ( Lilla Bandsjön ) och på vintern så ligger skoter spåret där intill!

Framsidan med dagiset till vänster


Baksidan verkar stor


Köket verkar fräscht


Vardagsrummet med altandörren


Nedre toaletten

 

Information:


Rum: 5 st

Yta: 115 m²


Parhus i bostadsrättsform. Mycket attraktivt läge i föreningen.

Stor hörntomt, altan i söderläge, fristående garage.
Egen tvättstuga/grovkök med tvättmaskin/torktumlare (ca 4 år)

Kök delvis renoverat 2008. Ny kyl,spis,fläkt mm.
Badrum på övre plan, toa med dusch på nedre.
Luftvärmepump installerad 2007
Data fibernät och TV via fiber, grundutbud Canaldigital ingår i hyran.

Även ev. intresserad av byte bostadsrätt i Timrå.

 

Hyra: 5700kr

Pris: 130000:- eller högstbjudande.


  December Frågor


  Paparazzi

Jag tycker det är så jävla taskigt av andra att lägga ut bilder på folk på nätet när personerna ifråga, som är med på bilderna inte ens gett tillstånd till det. Jag vill ju bara lägga ut dem bilder jag själv valt på t.ex. Facebook mm.. men många tar sig den friheten att publisera bilderna fortare än man hinner blinka! Sedan den här jävla "taggningen" man kan göra på Facebook som gör att man automatiskt får bilden i sitt eget album bara för att man råkar vara med på bilden - är helt fördjävlig. Varför skulle jag vilja ha en bild i mitt album som jag ser hemsk ut på?! Nej, jag tycker att det är dåligt att man kan lägga ut bilder hur som hellst och att andra inte ens tänka på en annan människas välmående. Jag mår iallafall jätte dåligt av att se mig själv, så som jag ser ut just nu! Jag vill INTE bli påmind om det något mer, för snart bryter jag ihop och det betyder att jag kommer gå tillbaka till mina "gamla" vanor igen! Nej, f.o.m nu skall jag inte bjuda på mig själv något mer, jag kommer inte frivilligt ställa upp på fler kort eftersom man inte vet vart dom hamnar sedan. Men om jag nu istället lyckas gå ner i vikt så kommer nog jag vara den största linslusen ni någonsin skådat! ;-) Men tillsvidare.. Lär er att fråga före ni lägger ut bilder på folk på nätet - det kallas RESPEKT!


  Några Lugna Favoriter

Jag tänkte i dessa mörka tider dela med mig utav några enligt mig tidslösa "Lugna Favoriter". Så klicka på länkarna nedan så kommer du in på rätt låt, glöm inte att njuta av musiken och sjunga med i texterna!

Savage Garden - Truly madly deeply

Robert Miles - One and one

Spice Girls - Viva Forever

Lisa Nilsson - Himlen runt hörnet

Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore

Mariah Carey - Hero

Mariah Carey & Whitney Houston - When you Belive

Björn Afzelius - Tusen Bitar

Enya - Only Time


  Väggord

Nu har jag ÄNTLIGEN hittat SNYGGA väggord med just dem fraserna jag länge velat ha. Idag var jag på Dollarstore i Hudiksvall och då hittade jag "Carpe Diem" ( Fånga Dagen ) för bara 40:- ( Jag gjorde ett riktigt kap ) jag kunde inte bestämma mig vilken färg jag ville ha, så jag köpte både en i svart och en i vitt. Men jag har ju också länge velat ha "Amor Vincit Omnia" ( Kärlek Övervinner Allt ) så jag satte mig ner och googlade väggord, och till min lycka så fann jag den på en butik som heter Dekorativt.se som hade just dem väggorden med samma design. Tyvärr så var just "Amor Vincit Omnia" tillfälligt slut så jag googlade vidare och fann den ännu en gång på Fågel Blå som jag genast klickde hem den för 299:- plus frakt. Värt det!






Bilderna är lånade av Ankis Dekorativa Hem & Interiör


  Talking cats

Visste ni att katter egentligen KAN prata, det är bara vi människor som inte lyssnar tillräckligt noga?! Det visste inte jag förren jag fann Klaatu42's Talking Animal Channel på YouTube och nu är jag bombsäker på att det är sant. Skämt åsido så är det riktigt bra gjorda- och dessutom ganska roliga klipp, se själva!



  MondayBar Lucia Cruise 2009


I Was There In MondayBar Lucia Cruise 2009


  Grattis Älskling!

Idag fyller min älskling 33 år så igår hade vi gäster hela dagen, ända från 15:30 till 22:30 som kom på fika på löpande band. Jag hade såklart bakat cupcakes, cookies och muffins, men tårtan köpte vi. Desvärre hade Jyrki själv inte talat om för sin vänner att han fyller år så tyvärr fick han inga presenter utav dem, men det blir ju så när man drar ut på inbjudan in i det sista. Men av familjen fick han ju såklart presenter som han är jätteglad över! Han fick presenterkort på Mediamarkt för 1000:- av hela min familj, hårtrimmer samt en näshårstrimmer av hans mamma och pappa samt en trådlös headset för hans PS3'a av hans bror Kari och Linda. Av mig fick han bara 1000:- att roa sig med nu och sedan, lite närmare sommaren skall jag köpa ett PA system till honom. Det är en kraftfull portabel högtalare på hjul med 12h batteritid som man kopplar ihop med en Ipod. Jyrki själv ville vänta till närmare Juni ifall det kommer ut en nyare, bättre version utav ION Block Rocker då, som vi sedan hade tänkt ta med oss bl.a på MondayBar Summer Cruise Juni 2010.


  SMS Utmaning!


  Dagens


  118118

Jag frågade 118118 vem Baileyz från www.Baileyz.Blogg.se är och det här fick jag som svar:

"Hejsan! Baileyz är en 26årig tjej i Timrå som egentligen går under namnet Mikaela. En aktiv tjej, i full gång med träningen. Hon skriver om allt mellan himmel och jord och verkar vara väldigt klok och rolig! Ha en fin kväll önskar Eniro"

Stämmer bra va? Det tackar vi för Eniro =)


  Together Forever ♥


Bild från MondayBar Lucia Cruise 2009


  Favorit låtarna just nu


Lady GaGa - Bad Romance


Britney Spears - 3


Lady GaGa - Paparazzi


  Dagens


  Barnskötare? Se hit!

Bli medlem i min nya Facebook grupp "Barnskötare" För oss som är och stöttar yrkesgruppen Barnskötare:


Det här är en grupp för oss som är och stöttar yrkesgruppen Barnskötare och är stolta över det!



Kommunerna strävar efter att personalen på diverse förskolor skall ha förskolelärar kompetens, trots stora bristen på just förskolelärare.Samtidigt som de förhållandevis höga födelsetalen medför att kommunerna försöker möta de behov av barnomsorg som finns runt om i landet.

Men i och med den stora bristen på förskolelärare kan fler barnskötare komma i fråga när kommunerna utökar barnomsorgen. Varför kan då inte en erfaren och kompetent barnskötare vara lika eftertraktad och få samma möjligheter som en ny utbildad förskolelärare?


  Tomtens Hemlighet

Var tomten bor är en hemlighet,
man gissar och tror men ingen vet.

Kan hända han bor ibland lapplands fjäll,
där stjärnorna lyser så klart var kväll.

Ja, var tomten bor är det ingen som vet,
det är och förblir hans hemlighet!


Ja, det har nog varit ett hårt år för ALLA rent ekonomiskt!


  Gamla 20 Frågor


  Dagens





  • GOTT NYTT ÅR!
  • Middags Tipset
  • Hus som hus
  • December Frågor
  • Paparazzi
  • Några Lugna Favoriter
  • Väggord
  • Talking cats
  • MondayBar Lucia Cruise 2009
  • Grattis Älskling!


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0