Tonråstiden, bekäftelsens tid.

Jag tror att tonårs tiden var jobbig för alla mer eller mindre. Det händer mycket med kroppen och man är gränsen mellan att vara vuxen och barn. I dagens läge så tvingas nästan barnen växa upp så fort och leva upp till olika ideal som finns, dessutom blir dem sexuellt aktiva allt tidigare utan att knappt ha kunskap om vad sex är och kan medföra. Det finns ju riktigt otäcka sjukdomar man kan få och andra blir ju gravida och väljer att behålla barnen, så redan i tonåren blir dem mamma. Att vara mamma innebär ju att man ska kunna ta hand om fler än sig själv, man ska ju också kunna vägleda sina barn och skydda dem. Kan verkligen alla tonårs mammor göra det när dem själva inte ens fått leva sitt eget liv först. Dem kanske inte har en gymnasieutbildning eller arbetslivserfarenhet och kanske har dem inte ens fått testa på att roa sig ordentligt. Resa utomlands, festa, lära känna och förstå sig själv och andra saker som en "normal" tonåring borde gå igenom. Självklart finns det undantag men varför måste man skynda sig att bli vuxen när man inte ens har avverkat 1/4 av sitt liv? Är det samhällets fel eller är det föräldrarna som är slappa och okunniga? Jag tror att båda delarna gör stor inverkan på tonåringen, men vi måste börja med det som är lättast att ändra. Jag anser att det är föräldrarnas "blommor och bin" diskussion med sin dotter/son och att föräldrarna verkligen finns där för sina barn om barnen vill diskutera såna här saker som kan vara lite känsliga. Barnen kan ju inte läsa tankar så föräldrarna är dem som har ansvaret att ta tag i det och prata med sina barn. Sedan tycker jag att hela samhället ska ändra på sig, men det är ju en riktigt stor förändring. Förnedrande och sexuella bilder på kvinnor ska elimineras, skolor skall ta upp sex och samlevnad redan på mellanstadiet ( nej, det är inte hemskt. Det är viktigt för oavsett om vi pratar med dem om det eller inte så kommer dem ha sex ) Vi måste också styra våra tonåringar självförtroende, att dem inte måste se ut som ett ideal och att dem inte måste falla för grupptryck. Tonårstiden är en bekräftelsens tid och då är det viktigt att vi vuxna finns där för dem, innan dem går ut och söker bekräftelse på helt fel sätt!

  Lön - till skillnad från hemmafruarna!

Förra månaden fick jag typ 3000:- i lön och nu fick jag 5000:- så det stiger ju hela tiden, vilket är bra. Men 5000:- räcker ju egentligen inte långt. Hade jag bott själv så hade det varit knapert eftersom jag inte hade fått socialbidrag för att betala räkningarna, så man har ju tur som har sambo som har fast jobb och ett extrajobb ibland.  Men jag vill ju inte leva på honom heller, jag vill ju tjäna egna pengar och känna mig delaktig! Jag är inget jävla mys mongo som vill vara hemma hela dagarna och leva på killen min ( tillskillnad från en person jag kände en gång ) Jag skulle ALDRIG acceptera att vara hemmafru. Nej fy fan för det! Man jobbar lika mycket, egentligen mer än på en vanlig arbetsdag på jobbet eftersom man inte egentligen blir ledig eller "slutar" för dagen. Sen får man ingen lön och ibland inte heller någon respekt för det arbete man verkligen gör och den tiden man lägger ner på det. Det är nog ingen av barnen som ena bryr sig om att mamma alltid gör smiley faces på deras muffins eller att hon kokar pappas ägg så dem blir precis som han vill ha dem. Det är nog ingen som lägger märke till att mamma har tvättat och strykit hela familjens kläder i 2,5 timma för att sedan sätta igång med en middag som kanske tar ytterligare 2 timmar. Nej, för en hemmafru finns bara där och passar upp på alla, utan ett tack! Jag skulle aldrig gå med på det. I min famij som jag och Jyrki ska bilda tillsammans så skall vi båda jobba och dela på sysslorna hemma så det blir jämnställt. Jag är ingen jävla passopp och det kommer jag ALDRIG att bli! Med tanke på frågan om det var bättre förr så anser jag att i just den här frågan så är det faktiskt mycket bättre i dags läget, men vissa lever ju kvar i sina genusmönster vare sig dem vill eller inte. Tragiskt! Bryt er loss..

  Medverkar i ännu en tävling


Jag tävlar hos Frida och Pricken om ett (1) valfritt namn eller väggord! Bokstäverna som är ca 5 cm höga är handgjorda av Frida själv. Fina att sätta på t ex barnens dörrar, perfekt födelsedags- eller doppresent! Vinnaren väljer själv färger och mönster efter vad som finns att tillgå. Vill du också tävla så gör det HÄR!

  Negativ livssyn

Jag förstår att jag kan verka vara en negativ person som har svårt att se ljuset för allt mörker. Men det finns som sagt flera olika historier till att jag är som jag är. Jag har givetvis varit en possitiv person en gång i tiden och jag var även glad och lycklig då också. Men allt eftersom så har just den väg som jag valt att gå grusats igen med både småsten och stora stenar som har fått mig att mer eller mindre tappat hoppet och glädjen i livet. Jag kämpar varje dag med att fösöka få den tillbaka, men det är svårt att veta hur man skall göra för att lyckan skall bli livslång. Jag vill bli glad igen, jag vill känna mig värdefull och jag vill gå igenom en vinter utan att behöva bli deprimerad och "falla tillbaka" i mitt gamla tankemönster, men det tar tid och jag hoppas att ni står ut med mig tills jag lyckas få bort alla stenar som stoppar mig från att nå mitt mål.

Tack för att ni läser min blogg, det får mig att känna mig betydelsefull. Det värmer mitt hjärta att någon tycker det jag skriver är intressant, och kanske är ni en del av min väg tlIlbaka till ett lyckligt liv? Men den som prenumenerar får se, så klicka här eller på min ikon för bloglovin´ i menyn till höger. Tack för ditt stöd!

  Typiskt att få jobb på en arbetsdag!

Igår ringde först Tallnäs förskola mig och undrade om jag ville jobba hos dem idag, men jag fick tacka nej eftersom jag skulle vara på Lotsgatans förskola idag. Några timmar senare igår så ringer en annan förskola i Nacksta och undrar om jag kunde jobba idag, men det fick jag ju också tacka nej till. Varför straffar gud mig med arbetslöshet? Jag var ju jätte ledig både måndagen och tisdagen. Nåväl, vi får se om jag får något imorgon och på fredag istället men som bekant så ringer dem ju inte och "tjatar" om man tackar nej för många gånger och ibland kan det räcka med en gång. Man är ju trots allt en "ny" vikarie. Undrar hur dem andra i klassen har det, men jag tror dem flesta har fått ett "fastare" schema än mig, dvs att dem kanske ska vara på en och samma förskola flera gånger i veckan. Antagligen så är det jag som är vikarie på "fel" ställen, men det är inte mycket att göra åt. Jag kan ju inte tvinga mig in på någon förskola som inte själva valt att kontakta mig efter att jag visat intresse precis. Synd! Hahahahaha ;-) *skämta*

BTW: Tyckte rubriken lät lite rolig, så det var därför jag valde den. Det låt som jag inte vill jobba på mitt arbete, men det är inte så jag menar. Jag menar förstås att det är typiskt att dem ringer från en förskola om jobb precis när jag redan har jobb på en annan förskola samma datum. Jag har ju varit ledig ett bra tag nu så varför kan dem inte passa på att ring då ;-) Jag tror jag är otursförföljd eller något åt det hållet!

  Tjugo Frågor


  Muffinsmaffian

Jag är väligt faschinerad av Amerikanska recet på olika maträtter och bakverk och varje gång jag skall baka så blir det nästan alltid muffins av olika slag. Jag har bland annat testa på Leilas olika cupcakes och olika frostings på, men dem var alldeles för söta för mig och min familj lustigt nog. Jag letade vidare och till min lycka hittade jag en blogg om en kvinna som bloggar om sina intressen och pyssel och bland annat så bakar hon mycket cupcakes med frostings på. Jag har nu testat receptena två gånger och dem är garanterat en succé! Muffinsarna isig är inte för söta, så dem behöver nästan frosting för att bli riktigt goda och dessutom fanns det fem olika frostings att välja på varav en av dem vart min och mn sambos absoluta favorit. Ni kan ju besöka henne på hennes blogg här och kolla in hennes olika kategorier i sidomenyn, för hon har säkert något som intresserar alla pyssel fanatiker. Jag kan bland annat varmt rekomendera kategorin "barnkalas" också för dem som delar det intresset med oss. Tyvärr är jag inte lika duktig som hon på att baka cupcakes än, men med lite träning så ska nog det gå fint. Här kommer iallafall bilder och recept på mina mindre lyckade muffins, med goda var dom iallafall!




Muffins ( 36 st om du fyller varj form med ½ dl )
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
ev. 4 msk kakao

Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll över det samt mjölken i ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och eventuellt kakaon och vispa noga. Häll i smeten i formar och grädda mitt i ugnen i ca 12 min i 200 g. Låt muffinsen sedan svalna innan du breder på frostingen.

Fluffig frosting ( den blå frostingen med silverkulor )
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
ev. några droppar karamellfärg

Gör såhär:
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min. Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar marängen kall.

Smörkräms frosting ( den rosa frostingen med hjärtan )
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
ev. några droppar karamellfärg

Gör såhär:
Vispa smöret mjukt och klump fritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och färgen. Fortsätt sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjocknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Nu är det klart att spritsa på dina muffins.

  Sömnproblem

Jag kunde inte somna inatt, jag var inte ett dugg trött. Troligtvis eftersom det var ett tag sedan jag fick jobba nu, men är man en dålig vikarie så får man inget jobb. Jag vet inte vad jag gör för fel, men något är det iallafall! Jag tittade lite på tv, såg en serie på datorn från SVT, beställde lite kläder, sökte arbeten på AMS och skrev en ansökan till en KY utbildning eftersom det verkar vara dåligt med jobb nu och jag mår inte bra av att bara sitta och inte göra något utan bara vänta på att någon skall ringa och "ge" mig jobb. Visst kan jag hoppa in som vikarie då och då men om jag går den här KY utbildningen ( om jag ens kommer in ) så får jag ju större yta att röra mig på. Jag somnade klockan sex på morgonen, ungefär då Jyrki skulle till jobbet. Idag kommer Anna och Yvonne förbi och vi ska planera det sista med lekarna inför Yvonnes 30års fest på fredag, jag tänkte bjuda på fika. Funderar på att gå ut och gå idag också så man är trött ikväll och kan somna i tid för jag skall jobba på Lotsgatan imorgon 09:00-16:30 jippi, äntligen! Jag måste också slå in Yvonnes födelsedags presenter snart eftersom båda är "klara" nu, ni får se bilder efter helgen.

  Dagens tanke, lita inte på någon och förvänta dig inget i gengäld

Det var en gång en kvinna som en kall vinterdag gick i skogen. Framför henne låg en giftorm, stelfrusen som en pinne. Kvinnan tog med sig ormen och lade den framför öppna spisen för att den skulle tina upp. Sedan värmde hon lite mjölk så att ormen skulle ha något att dricka när den vaknade. När kvinnan ställde mjölkskålen framför ormen, högg den plötsligt i armen och sprutade in en dödlig dos etter. "Hur kan du göra så mot mig, hur kan du döda mig efter allt jag gjort för dig?" utbrast kvinnan. "Sluta gnälla" snäste ormen. "Du visste att jag var en giftig orm när du plockade upp mig. Vad hade du förväntat dig?" 

Av: T Gorski

  Bästa melodifestival låten hittills

Ja, det är ju såklart E.M.D eftersom dom bröt mönstret på något sätt från alla "poppiga" hits hitills, och vi slipper Carola-fläkten! Dessutom var dom ju as snygga på scen med sina kostymer, höga hattar och käppar. Dansen var ioch för sig lite stel, men den passar ju bra till den mystiska melodin och låten var kanonbra och trallvänlig. DET är låt som kan fastna på hjärnan även hos dem i Eurovision schlagerfestivalen. Helt enkelt det bästa hittills! ÄNTLIGEN kommer räddningen, E.M.D - Baby, Goodbye.

 

  Min framgång till rikedom!

Igår var jag och Jyrki i Ljustorp och hälsade på mamma och resten av familjen typ. Jag behövde inte så mycket hjälp i matematiken den här gången men det är ju mycket lättare att sitta där ifall att det skulle behövas så man inte fastnar på ett ställe och inte kommer därifrån. Klockan nio så stängde både jag och mamma igen våra böcker och sen så började vi att spela deras nya Monopol, den med kontokort. Jag vann ju sist vi spelade, men den här gången sopade jag mattan med dem trots att det var fruktansvärt jämt på slutet mellan mig, Jyrki och Jan Åke! Äh, ni kan få se hur det fick till i bilder istället, det är mycket roligare!








  Brorsan och hans egon spelar Monopol


  Kattvakt till Yvonnes katter


Den svarta till vänster heter Crazy och den sköldpadds färgade till höger heter Summer

  Det börjat med matte och slutar med psykologi

Igår åkte jag som sagt till mamma för att ta igen mig i lite matematik, jag har ju kommit efter när jag har varit sjuk och sen har jag "fstnat" på en uppgift och inte lyckas komma vidare så det var bra att jag åkte dit och tog mig tid till det. Jag, mamma och lillasyster satt vid köksbordet efter maten och gjorde våra egna skoluppgifter, jag med mattematik b, lillasyster med matematik a och mamma satt och repeterade inför sin tenta imorgon. Sedan avslutade vi kvällen med att surra om psykologi och människans beteende. Vi pratade om mobbning, varför det existerar, varför man mobbas och vem som blir offer. Sen pratade vi också om olika kriser i familjer som skiljsmässa, narkotika beroende, alkohol problem och hur folk i deras omgivning påverkas samt psykiska sjukdommar och syndrom. Det var väldigt trevligt och lärorikt!

  Arbetslös, deprimerad och studerande

Nehepp, inget jobb idag heller. Urch! Det betyder att jag skall ringa runt eller besöka förskolor nästa vecka om jag inte får något jobb snart, fy! Jag vill inte visa upp mig nu för jag känner mig så jäkla värdelös och blyg hela tiden, ungefär som "vad ska dom med mig till, jag kan ju inget" Det är såklart ångest och dålig självkänsla som spökar igen, den bästa kombinationen.. eller inte! Men det blir alltid bättre, det vet jag ju nu. Dessutom så var jag och Yvonne och tränade igår på simhallen i 45minuter! Jag cycklade, gick på motionsbanan, tränade ländryggen och såklart magen. Det är ju iallafall ett steg i rätt riktning och det känns som jag vill börja ta det här med träningen på allvar igen så att jag kommer må bättre snart, för annars kommer jag gå "under" och bli sjukskiven för depression igen och det vill jag inte. Idag åker föressten Yvonne på kryssning till Riga för att inhandla akohol till sin egen 30års fest nästa helg, så jag skall se över hennes katter Summer och Crazy imorgon så man kanske kan ta en bild på dessa små sötnosar då. Nu ska jag ta en cappuchino och softa lite och sen senare idag skall jag åka till mamma och ta igen mig lite i matematiken, det blir så lätt att man inte orkar med något när man är sjuk och då hamnar man efter. Bye..

  Foto utmaning

Jag har blivit utmanad igen, fast nu utav en "gammal" kompis Carina att jag skall: 

Gå in i mappen "mina bilder"
Gå till den sjätte mappen 
Välj därefter den sjätte bilden i den mappen
Visa bilden på bloggen och skriv något om den
Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen

Men tyvärr så har jag inte så mycket att visa där eftersom jag spara alla mina bilder på ett annat ställe i datorn, så jag tänkte att jag ska visa upp bilderna från båda ställena och såhär blev resultatet:



Den första bilden med tjejen på är Elenor på sin middag/fest den 7'e Februari i år. Vi hade en jätte trevlig kväll, men några utav killarna som var där blev portade efter den kvällen pågrund av några incidenter som jag inte tänker ta upp här. Den andra bilden är den bilden som verkligen är den sjätte bilden i den sjätte mappen i "mina bilder" Det är en bakgrundsbild som redan fanns på datorn, ganska tråkigt va :-)

Dem jag utmanar är:

Pjumas

Soeticz

Cleo Zatch

Marra

Jennie

Malin

Mia

Jennie

  Dagens låt: Kelly Rowland - Stole

Jag kom och tänka på en utav Kelly Rowlands låt  "Stole" idag, den har en sådan fin text om människor vars liv bli bestulna på olika sätt. Den har ett tydligt budskap och är verkligen en tankeställare! Så vacker..


He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
He was down for his brother
Respectful to his mother
A good boy but good don't get attention
One kid with a promise
The brightest kid in school
He's not a fool
Reading books about science and smart stuff
It's not enough, no
Cause smart dont make you cool, whoa

He's not invisible anymore
With his Father's 9 and a broken fuse
Since he walked through that classroom door
He's all over prime time news

Mary's got the same size hands
As Marilyn Monroe
She put her fingers in the imprints
At Mann's Chinese Theatre show
She coulda been a movie star
Never got the chance to go that far
Her life was stole
Now we'll never know

No no no no oh

They were cryin' to the camera
Said he never fitted in
He wasn't welcome
He showed up to the parties
We was hangin' in
Some guys were puttin' him down
Bullying him round round
Now I wish I woulda talked to him
Gave him the time of day
Not turn away
If I would've been then it wouldnt maybe go this far
He might have stayed at home
Playing angry chords on his guitar

He's not invisible anymore
With his baggy pants and his legs in chains
Since he walked through that classroom door
Everybody knows his name

Mary's got the same size hands (Oh)
As Marilyn Monroe
She put her fingers in the imprints (Ooh)
At Mann's Chinese Theatre show
She coulda been a movie star
Never got the chance to go that far
Her life was stole
Now we'll never know (Now we'll never know, oh)

Greg was always getting net from 20 feet away (20 feet away)
He had a tryout with the sixers
Couldn't wait for Saturday (Saturday)
Now we're never gonna see him slam
Flying high as Kobe can
His life was stole (Stole)
Oh now we'll never know

Now we'll never never never know
Mmm now we'll never never never never know
Stole (Stole)
Oh whoa yeah yeah yeah yeah yeah yeah

Mary's got the same size hands (Same size hands)
As Marilyn Monroe (Oh)
She put her fingers in the imprints
At Mann's Chinese Theatre show (She was gonna be a star)
She coulda been a movie star (Oh no)
Never got the chance to go that far (Never got the chance)
Her life was stole (Stole, stole)
Oh now we'll never know
(Now we'll never never know, no)

Greg was always getting net from 20 feet away (He had game, oh)
He had a tryout with the sixers
Couldn't wait for Saturday
Now we're never gonna see him slam (Never see him)
Flying high as Kobe can
His life was stole (Stole, oh)
Oh now we'll never know
(Now we'll never never know)

Oh no no no
Yeah their lives were stole
Now we'll never know
(Stole)
 We were here all together yesterday
(Stole)

  Lågstadielärare?!

Jag fick ett samtal imorse angående ett jobb. Det var en lärare för en klass treor som hade blivit sjuk och undrade om jag kunde hoppa in och vikariera för att jag hade god hand med barn. Jag tyckte att det var lite kort varsel eftersom klockan då var halv åtta och jag skulle böja klockan nio, dessutom skulle jag lära ut saker jag inte har en aning om till en klass jag aldrig har träffat förut. Nej det kändes bara så fel så jag tackade nej, trots herrens "pep-talk" Hade jag haft tid att förbereda mig och hade jag fått "praktisera" tillsammans med någon lärare först så hade det varit en helt annan sak, men nu fick jag bara en iskall klump i magen och kände att "det här går bara inte" så jag fick som sagt tacka nej. Dessutom är jag faktiskt inte en lärare och steget från förskola ( 1-5 år ) och tredje klass ( 9 år ) är ganska stor!

  Happy Tuesday

Inget jobb igår, inget jobb idag och resten av veckan ser "mörk" ut. Jag fattar inte hur folk pallar med det här alltså, hur ORKAR folk springvicka på förskola?! Jag får ont i magen och blir deprimerad för jag har INGEN annan inkomst just nu. Men trots det har det varit en skön dag idag med mycket sol som glädjer mig och få mig på bättre, ljusare tankar och så har jag hunnit med att simma 40 längder med Yvonne, så det känns riktigt bra. Sedan när jag kom hem så kokade jag upp en fädiglaga köttsoppa på burk och gjorde iordning en smarrig thé baguette till för jag var så jäkla hungrig och efter det har jag kikat på Andra Avenyn och strax blir det senste avsnittet, nr 15 av Desperate Housewifes också! Life is good sometimes, like today.




  Baileyz via Bloglovin´

Ni har väl inte glömt att man kan följa min blogg via bloglovin´? Om du ännu inte är registrerad så går det jätte fort att registrera sig på bloglovin´ och där kan du  sedan samla på dina favorit bloggar, och få ett meddelande när en blogg har uppdaterats med en direktlänk till bloggen istället för att besöka dem en och en. Mycket enklare va?! Är du redan registrerad hos bloglovin´ så behöver du endast klicka på min "Bloglovin´ ikon" här nedanför i inlägget så börjar du att prenumenera på min blogg på en gång. Lämna gärna en kommentar här hos mig sedan så att jag hittar in till din blogg också! Blogga lungt..



  Utmaningen - Jag om 30 år

Jag fick en utmaning av Mia som gick ut på att man skulle Googla sitt/sina mellannamn på bilder och sedan ta den tredje bilden och lägga in på bloggen. Den bilden skall representera hur jag kommer att se ut om 30 år, men det lustiga är att om 30 år är jag 55 år gammal men bilden jag fick fram på "Birgitta" var en yngre version av mig ens i dag ( plastikoperationer? ) Men det var ju roligt att bli utmanad iallafall! Tack.


Jag utmanar alla som vill göra utmaningen, men lämna en
kommentar hos mig sedan så jag får se hur ditt resultat blev =)

  Skönhetstävlingar för BARN!?

Jag tittade på en repris av Dr Phil idag då ett ganska absurt ämne kom upp, nämligen skönhetstävlingar för BARN! Jag tycker att det är helt sjukt att man som förälder VILL utsätta sitt barn för det här. Jag menar, vad ger det för intryck på barnen egentligen? Du duger inte som du är, du måste sminka dig, vara smal och vara på ett speciellt sätt. Varför det? Jo, du skall  behaga männen. Ja, inte fan tog jag på mig stringtrosor, fixxade värsta maken och tröck upp brösten till under hakan för min egen skulle inte, det var för att skaffa killar det. Men som förälder ska du inte vägleda ditt barn på den vägen, det tror jag KAN leda till att barnen blir strippor eller rent av horer, för det enda dem lärde sig när dem var små var att klä sig sexigt, söka uppmärksamhet och behaga männen. Och vad får man om man inte tror/tycker att man duger som man är? Dåligt självförtroende! I dagens samhälle, med den press man ändå har på sig så är väl det här det SISTA barnen behöver, eller har jag fel? Sedan tycker jag att det är groteskt att klä och sminka sina små oskyldiga barn som levande dockor. Hur många pedofiler sitter inte och "spanar in" deras döttrar när mammorna står och helt fokuserade och hejjar på sina döttrar i en skönhetstävlingen för BARN?! Jag förstår inte att ingen har reagerat tidigare och slagit något hårt i skallen på dem här mammorna, för det dem syssar med är fan INTE normalt. Vill ens barnen vara med, eller vill dem bara inte göra sina föräldrar ( som lever ut sin egen dröm på barnen ) besvikna? Är det rätt, eller är de bara så fel det kan bli?



  En riktig vän!



  INGEN har rätt att avliva sin katt!

Jag tycker att det är ett allvarligt fel på samhället idag som tar sig an husdjur och sedan när det inte passar dem så avlivar ni dem. Jag vet många som har avlivat sina katter för att dem har kissat inne och dem är inte ens gamla och jag blir så jävla förbannad! Min Smulan kissade också inne under en längre period, visst var det jobbigt då men orsaken som jag kom på efter mycket om och men. Hon tyckte att kattlådan luktade illa och hon ville ha en låda utan tak och dörr. När en katt kissar inne eller beter sig annorlunda så är det PÅGRUND AV NÅGOT.. Det är en sorts "strejk" eller protest för att få säga sitt, och vad gör ni då? Ni tar livet av dem! Jag tycker inte att man ska få skaffa sig katt eller hund utan "körkort" eftersom folk är så jävla okunniga och egoistiska. Behandla erat djur som erat barn istället, ett barn som inte kan använda ord för att berätta vad som är fel. Ett barn som du ska älska av hela ditt hjärta sen första dagen du såg honom/henne. Ett barn du ska värna om och ta hand om och uppfostra. Inte skulle du väl ta livet av ditt eget barn när han/hon säger emot eller inte gör som du säger? Nej, men sluta för guds skull då att ta livet av OSKYLDIGA djur. Tänk er för flera gånger INNAN ni skaffar er djur, läs på om djuret och OM det ändå inte skulle passa i slutändan så SÄLJ honom/henne istället för att avliva. Djuren har också en personlighet och rätt att leva!

  Varför ska "Mia" i Gömda behöva visa upp sig?

Varför skall det gå så långt i den här jävla debatten angående Mia Eriksson i Liza Marklunds bok "Gömda"? Måste det gå så jävla långt att Mia skall behöva röja sin identitet och bostadsort för att visa bevis på att hennes historia är sann? Har vi inte andra viktigare saker som vi borde ta itu med än att kasta skit och söka fel hos dessa personer? Gömda handlar om Mia Erikssons KAMP FÖR LIVET och det kan INGEN veta bättre än just HON hur hon har haft det. Säkerligen så har "mannen med dem svarta ögonen" en helt annan historia, för vad hade vi förväntat oss egentligen? "Hej det är jag som är Osama och allt stämmer som står i boken. Jag misshandlade Mia och försökte kidnappa våran gemensamma dotter Emma till mitt hemland för att visa Mia att mig kan man inte behandla hur som hellst. Hon skulle bara gjort som jag sa för då hade det aldrig behövt gå så här långt, Mia får skylla sig själv! Ja just det ja, jag utreds just nu också för diagnosen psykopati, vem kunde ana att JAG hade nått sånt?" Jag säger då det. Mannen men dom svarta ögonen är SJUK, sedan har han en annan kultur än oss och det är också mycket därför saker gick fel. En fru ska lyda sin man där, men inte här i Sverige så det blev ju förstås en KULTURKROCK. Men mycket annat tyder också på att han måste vara en psykopat, men man vet ju aldrig så kanske jag har fel?! Det jag vill säga är att sånna här liknande historier händer ofta runt om i världen så varför ska vi haka upp oss på en utav dem som blivit en bok? Det är väl självklart att efter några år så är inte minnet det bästa, men boken blev ju ändå en succé. Huvudsaken är väl att huvudsaken i boken stämmer, att Mia blev misshandlad av Osama och att hon fick fly landet för att komma undan hans mordhot. Jag tycker det är bra att hon har gjort en bok av det för att hjälpa andra i samma situation, för psykopater finns överallt och det är inte helt lätt att ta sig ur ett sådant förhållande. Jag blir så jävla arg när man ska behöva dra upp en debatt om personer som inte ens är närvarande för att diskutera saker som ingen annan har att göra med. Fy fan för svenska folket, fy fan för er som aldrig har varit med om liknande situationer och inte har någon förståelse för vad Mia gått igenom, fy fan för det svenska rättsväsendet och fy fan för Osama. Jag blir så jävla less på sånt här!

  Dagens bild

Vilken härlig morgon trots att jag vaknade redan klockan 10:00 idag, jag siktade på 12:00 men jag var nog utsövd. Så här ser utsikten från våran lägenhet ut idag, härligt va? Gud vad jag längtar efter våren nu!


  Alla <3 -ans dag


  Musik tips: Cleo Zatch

Jag ville bara tipsa om några jäkligt bra låtar som jag hört här, utförda utav bloggerskan Cleo Zatch.

  Fredag den 13'e va ;-)

Nä, jag tror inte heller att det är en otursdag. Idag har jag haft en helt underbar dag med barnen på jobbet, gud vad jag ÄLSKAR den förskolan, barnen och personalen. Hur som hellst så är jag totalt slut körd nu när jag kom hem så det kommer inte bli mycket gjort ikväll, jag tror att jag fortfarande är lite ovan att jobba eftersom jag blir så trött fort. Idag fick jag även ett litet paket från Betties Galleria direkt i brevlådan, det är Yvonnes 30års present som äntligen kom. Jag vill lägga ut en bild men jag vet inte om jag "vågar" ännu, så jag lägger istället ut den på en länk. Hoppas att ni alla får en avslappnande och frisk helg, själv skall jag ska försöka att kurera mig ordentligt samt göra lite matematik imorgon på alla hjärtans dag hos mamma.

Alla UTOM Yvonne har tillåtelse att klicka här!

  Raska fötter springer..

När jag var liten så brukade jag och min familj som då bestod utav mina två hel syskon och min halv syster och hennes pappa som mamma var ihop med då, åka upp till stugan i Kiruna från Luleå där vi var bosatta. Det var endast fyra timmar emellan, men som barn är ju fyra timmar en eeeeevigheeeeet och många gånger så kom vi inte iväg förren senare på eftermidaggen eller rent av på kvällskvisten. Självklart somnade man många gånger i bilen och jag minns speciellt en gång då jag inte kunde sova för benen lixom levde sitt eget liv helt plötsligt. Jag var väldigt trött den kvällen och efter två eller tre timmar så höll jag på att somna i bilen. Jag "vaggades" av bilens små rörelser och hörde musiken och röserna allt längre och längre bort. Man känner sig mer och mer avslappnad och plöstligt så sparkar min fot rakt in i passagerar sätet i en hastig rörelse, jag vaknar ju till och mamma tittar lite surt på mig från sätet framför. Tillsist så somnar jag om och då händer det igen och åter igen var på mamma skriker "SLUTA SPARKA I SÄTET!" Snacka om drygt det var och pågrund av det kunde jag inte somna heller trots att jag var dödstrött och ledsen, sen så trodde inte trodde mamma på mig heller som vanligt! Men bara så du vet mamma så existerar faktiskt det här "fenomenet" och det har till och med ett namn, restless legs syndrome.

  Klassträff? Glöm det!

Fan, fan, fan. ÅNGEST! Jag fick hem ett brev idag om att vi ska ha en klass återträff den 22 Maj. Glöm det säger jag! För det första så varför skulle jag vela träffa dem där idioterna igen? Jag kan fortfarande inte glömma allt Malin har utsatt mig för och hur dåligt jag har mått utav det, sedan var inte skoltiden i den där klassen bra överhuvudtaget. För det andra så vill jag inte komma tillbaka och bara säga "Hej, här är jag. Överviktig, arbetslös, förlovad men inte gift, bor i lägenhet men inte hus, har inga barn men tre katter" Det är som att säga att "Ni hade rätt, jag var en looser iallafall" Nej fy. Det tänker jag INTE vara med på, dem har skrattat åt mig tillräckligt och det räcker för en livstid. Jag får bara ångest av att tänka på det, aldrig att jag skulle vela återuppleva dem gamla minnena igen. Dessutom vet jag att flera av dem har enligt mig själv har "lyckats" och har det mycket bättre än mig, eller så som jag VILL ha det. Några har flyttat, en jobbar utomlands som reseledare, en studerar utomlands till doktor, en har skaffat sig ett fint hus neröver som dem har renoverat för en stor slant samt skaffat sig en dottír, en har startat ett eget klädmärke och egen butik, en studerar till socionom.. Ja, ni hör ju.. Jag säger bara det ALDRIG att jag återvänder. och ni kan inte ge mig något argument för att ens överväga saken heller. Håll bara med och var tyst sen tack!

Jag rev lappen..

  Ännu ett melodifestival FIASKO

Undra om Sverige kommer skämma ut sig i år igen? Troligen, med tanke på vilka skitlåtar som gick vidare i den första delfinalen i lördags. Sverige har en FRUKTANSVÄRT DÅLIG smak och jag tycker att vi inte ska vara med i tävlingen egentligen eftersom vi ändå kommer förlora och skämma ut oss, igen. Det är ingen som verkar tänka logiskt och som är tävlingsinriktad i det här avlånga och kalla landet inte, utan vi röstar antingen fram någon skitlåt med typ Carola eller Perelli som låter precis som alla andra låtar vi röstat fram till final eller så tar vi något helt åt helvete som resten av världen bara skrattar och skakar på huvudet åt. Det här är FRUKTANSVÄRT PINSAMT och jag förväntar mig bara att hela jävla melodifestivalen kommer bli ett jävla FIASKO - igen! Resten av världen skrattar åt oss medans vi korkade svenskar skickar samma låt, gång på gång till finalen. PINSAMT! När ska NI lära er att välja RÄTT LÅT! Är det inte en tävling eller vadå?

  Agera MOT mobbning

Mobbning finns överallt, och jag har aldrig riktigt förstått hur vuxna människor som borde veta bättre kan syssla med sådant som mobbning. Helt ärligt så trodde jag när jag var mindre att mobbning bara existerade på skolor, eftersom det är en ganska naiv och egoistisk metod till att försöka skaffa sig makt. Mobbning är inte bara ord eller misshandel, det sätter djupa spår hos den som blir utsatt så jag tycker att "åskådare" av mobbning inte ska se mellan fingrarna utan agera - var inte så jävla fega! Jag har själv en gång varit mobbad i skolan och det har satt djupa spår i min själ som kanske aldrig någonsin försvinner, så jag brinner ganska stort för det här mot mobbning och vill själv bli delaktig eller starta en "anti mobbnings grupp" som föreläser mycket på skolor om mobbning eftersom jag tror att det handlar till stor del om okunskap. Jag har också hittat en bra blogg mot mobbning som kallas för Friends Bloggen och jag tycker att det kan vara värt att ta en titt där, alltid lär man sig något. VAR INTE FEG - AGERA MOT MOBBNING!

  Dagens bild

Jag tänkte att jag skall försöka få med en "dagen bild" på min blogg, och idag var mina två systrar kom på besök och Viktor missar aldrig ett tillfälle att bli bekräftad så här kommer självklart en bild på det tillfället.


  Foton från lördagskvällen



Sådär ja, då var dem första fotona ute sen jag "lovade" att bättra mig. Jag hade iallafall jävligt roligt i Lördags och jag trodde först att det skulle bli en lugn fest men innan klockan var 21:00 så hade en kille praktiskt taget hängt i gardinstången, en kille hade däckat och två killar stack efter att ena tappat bort sitt bankomatkort. Så till sist satt det bara jag, Yvonne, Elenor, Anne, Anna, Micke och en stockholmare kvar i soffan och roade oss med "Jag har aldrig" spelet. Det var faktiskt ganska roligt det! Men nu minns jag varför jag inte gillar att festa så mycket nuför tiden, för jag var rejält bakis på Söndagen plus att man blev ännu mer sjuk, men det förstod jag ju nästan att  jag skulle bli. Sedan tycker jag faktiskt att det är jobbigt och obehagligt att bli på lyset ibland så nu ska jag ha uppehåll minst tills Yvonne fyller 30 år innan jag känner mig redo att festa igen. Men det är ju snart det också, i slutet av den här månaden!

  Vadå blogg beroende?!

72%                                                     
Klicka på bilden och se hur blogg beroende du är

  Lördagsplaner med vännerna

Idag har vi legat och dragit oss i sängen till tolv ungefär, sen har vi sett på en film och bara myst ihop. Nu dricker jag en kopp kaffe för att piggna på mig lite och försöker samtidigt att göra mig iordning för kvällen. Jag ska som sagt till Elenor med Yvonne och Anna och vi ska käka tacos, dricka lite alkohol och så ska vi nog spela lite spel också :-) Jag tror jag skall ta med mitt nya "sanning eller konsekvens" som jag fick av lillasyster i julas, så vi kan inviga det. Jag är som frälst i sånna här spel, dem är bara så roliga och absolut inte för små barn om det var någon som trodde det. Jag skall nog ta med mig min kamera också så jag kan lägga in lite mer bilder på bloggen, jag vet att jag är dålig på det. Men jag ska bättra mig, lovar!

  Ledig vecka

Jag har endast jobbat fyra timmar den här veckan och det känns faktiskt bra för en gångs skull. Jag har ju varit så himla trött och slut samt näst intill sjuk hela veckan men ändå inte, så det var bra att få vila upp sig lite så det inte blir värre. Men igår storstädare jag hela lägenheten och det känns riktigt bra idag när jag klev upp måste jag säga, sedan åkte jag förbi Yvonne vid 21:00 - tiden. Hon, jag och Anna kikade på "Insomnia" som inte var speciellt bra och vi fikade  semlor som Yvonne hade gjort, chips, popcorn, läsk, kaffe och thé. Fy vad mätt jag vart, jag trodde nästan att jag skulle kräkas ett tag men gott var det! Yvonne kastade också ut ett gäng alkolister/uteliggare från hennes trappuppgång och det var lite otäckt, kändes som dem blev väldigt fientliga emot oss och vi vet ju ingenting om hur psykist stabil eller instabil dem är. Någon av dem kunde ju lika gärna dra fram en kniv eller vad som hellst! Idag när jag klev upp var jag dock snorig, hostig och hade lite ont i halsen men det blir nog bättre över helgen hoppas jag, bara jag får kurera mig lite idag. Senare idag ska jag och Jyrki hälsa på Kari och Linda i nya huset eftersom Kari fyller år, men dem ska få en liten gemensam inflyttningspresent också så det betyder att vi ska på Birsta en sväng idag när Jyrki slutat vid 14:00 - tiden *orka* men det går nog fint, det blir ju bara en kort sväng till IKEA och Arken. Senare ikväll är det tvättid och jag tänkte göra lite matematik då också för imorgon skall jag, Yvonne och Anna till Elenor och käka tacos, spela lite spel och dricka gott. Jag behöver ju ta mig lite tid till matematiken då och då eftersom jag fortfarande ligger lite efter samt tvätta veckans tvätt nu när jag få möjlighet, annars har jag inget att ha på mig på jobbet nästa vecka. Jag hoppas iallafall att jag känner mig kryare imorgon eftersom man äntligen skall få göra något annat än att bara sitta hemma och se film som det alltid brukar bli.

  Störtkär vid första ögonkastet <3



Äntligen har dagen kommit då ett hus som VERKLIGEN EXISTERAR har träffat mitt hjärta, ALLA bitar föll på plats. Jag trodde faktiskt det var omöjligt med alla våra "krav" som vi har att hitta ett hus som uppfyllde dem. Men jag bara slö surfade häromdagen i brist på annat att göra och så trillade jag in på Kristina Roos Blogg där hon har lagt upp ett inlägg på ett hus som hon tyckte var fint och planlösningen på det. Jag höll på att tappa hakan bokstavligt talat, huset hade ALLT jag någonsin drömt om och till ett billigt pris dessutom. Perfekt planlösning, öppen planlösning till en viss del, en matsal som går ihop med vardagsrummet, perfekt kök, halvtrappa mellan våningarna, öppen spris, gillestuga, fem sovrum, hobbyrum, bastu, en toalett och ett badrum, tvättstuga och torkrum, en lagom stor utegård och bra läge, lagom stort hus med entréplan och källarplan istället för undervåning och övervåning och det var även en "snygg form" ( om man kan säga så? ) på huset samt garage .. ja, ALLT till ett pris på 395 000kr!!! Självklart skulle man behöva renovera det i sin egen stil och det kostar ju en liten slant, men för det där priset på huset kan man renovera desto mer för. Tyvärr har vi inga planer på att flytta ännu och jag har ju inget "riktigt" jobb än så vi har ändå inte råd, tråkigt. Annars hade vi också blivit en del utav invånarna i Västervik, Överum. Men en dag skall våran dröm bli sann, då skall vi skaffa oss ett precis likadant hus som här för det kändes bara så rätt!


  Oron kanske mattas ut, men existerar fortfarande

Nu har jag ringt och sköterskan angående mitt cellprovs svar och hon försökte lugna ner mig med att säga att det fanns 150 st bara i sundsvalls kommun som hade fått ett likadant brev som mig, men jag tycker ändå det känns otäckt. Tänk om det här ändå skulle vara början till något? Det vet man ju aldrig, men som tur är har det ju upptäckts i tid och det är jag glad för. Hon sa sedan också att jag kommer få en ny tid för en gynekologisk undersökning ( jag som hatar dem ) om ungefär tre månader eftersom mitt ärende inte var bråskande. Men hellst av allt hade jag velat gjort alltihopa på en gång så man slipper vänta på svaret så länge ifall att det skulle vara något. Då kanske man precis har hunnit lugna ner sig och inte tänker så mycket på det och sen så ska oron helt plötsligt rivas upp igen, nej fy! Det här önskar jag inte ens mina fiender, nej just ja. Dem har ju fått barn nästan alla redan, det är bara jag som är lite efter! Gud vad jag längtar tills jag får egna barn nu, men vi får se hur gud egentligen vill ha det med mig i framtiden. Kanske straffar han mig ytterligare eller så lär han mig bara en läxa i livet. Tror DU på gud, egentligen?!

  Sociopat mördade sin egen familj i USA

Eftersom jag var ledig igår så hann jag se lite av Opera Winfrey show innan jag stack iväg till skolan. Det handlade det om en ung kille som precis skulle börja på College, och han hade planerade och anlitade någon att mörda hans egen familj samma dag som dem var ut och firade hans examen, han hade pratat om det förut men vännerna hade trott att han skämtade. Hans familj bestod utav två kärleksfulla föräldrar och en några år yngre lillebror. Dem hade precis kommit hem och plötsligt så blev dem beskutna framför sitt eget hus, pappan klarade sig men mamman och lillebror dog. Orsaken till att detta hände enligt honom själv var hans "hat-kärlek" till dem och han ansåg att han kände sig utanför och oälskad i familjen. En psykiatrisk undersökning gjordes och han diagnostiserades som Sociopat med bland annat oförmåga att känna empati. Han fick dödsstraff. Pappan har också skrivit en bok om deras liv före och efter den stora tragedin som jag hoppas kommer översättas till svenska, den heter "Murder by family" av Kent Whitaker.

  Dagens låt: TLC - Unpretty

Innan jag gick och lade mig igår kväll så spelades TLC med Unpretty på MTV. Hur bra är inte den låten egentligen? Den handlar om att slå sig fri från ideal och vara sig själv. Hur ofta blir vi inte påverkade av andra om hur vi SKA vara och SKA se ut och egentligen och så är det INGEN som orkar eller vill. Läs texten, lyssna på deras röster och försök att hitta din kraft att stå emot grupptrycket. Tyvärr är det redan försent för mig då jag var tillräckligt dum att skönhetsoperera mig när jag var 18 år gammal, något jag ångrar än idag men nu vet jag bättre. Min favorit i bandet är Lisa Nicole "Left Eye" Lopes, tjejen som tecknar så fint i videon. Tyvärr dog hon i en bilolycka under 2002 och det var också grunden till att TLC splittrades eftersom dem två resterande medlemmarna kände att dem varken kunde eller ville ersätta Lisa, vackert!


I wish could tie you up in my shoes
Make you feel unpretty too
I was told I was beautiful
But what does that mean to you
Look into the mirror who's inside there
The one with the long hair
Same old me again today (yeah)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'

You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That M.A.C. can make
But if you can't look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty

I'll make you feel unpretty too

Never insecure until I met you
Now I'm bein' stupid
I used to be so cute to me
Just a little bit skinny
Why do I look to all these things
To keep you happy
Maybe get rid of you
And then I'll get back to me (hey)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'

You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That M.A.C. can make
But if you can't look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty

You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That M.A.C. can make
But if you can't look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty

I'll make you feel unpretty too
I'll make you feel unpretty

Oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh (oh)
Oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh (oh)

You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That M.A.C. can make
But if you can't look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty

  Cellförändringar - Livsförändringar?!

Gick och vilade mig en stund efter att jag skrev det senaste inlägget, jag vill inte tänka på vad som kan hända. Det känns ju som om man har varit med om lite allt möjligt i livet så varför inte cancer lika gärna. Jag vet att det kanske låter löjligt att jag oroar mig så mycket, men det är sån jag är och det har jag ärvt av min mamma. Jag har ju ingen att "bolla" det här med heller eftersom jag inte fick tag på någon sköterska, jag blev ju helt lämnad i min oro men som tur är lugnade min sambo och mamma ner mig lite, samt min gamla klasskompis Jennie. Cleo har också lämnat sitt stöd och det är jag jätte glad för! Jag ska försöka ringa dem imorgon efter jobbet, jag jobbar bara halvdag som tur är. Man vill ju inte jobba när man är så här orolig, som tur är jobbar jag ju med barn och dem kan få mig att glömma det mesta hemska i livet. Det jag är mest rädd för att jag inte kommer kunna bli gravid, jag tror nästan det skulle vara värre än att jag skulle få bara cancer och dö. Det känns nästan som om jag skulle kunna skumma igenom internet efter möjligheter och krav på adoption ifall det skulle vara något allvarligt, för jag skulle absolut kunna tänka mig att adoptera vare sig jag fick egna barn eller inte. Barn är helt underbara och jag vill ge dem allt jag inte fick!

  När tar oron slut?

Fick hem ett brev idag från kvinnokleniken som jag såklart slet upp. Jag förstod det, jag hade cellförändringar! Försökte ringa dem men mitt i när jag sitter i telefonkön så berättar en röst om deras öppettider som var precis fram till nu. Kunde dem inte bara ta in mig också som suttit i kön i minst 5-10 minuter helt förtvivlad, så jag iallafall kan sova inatt? Känns inte som jag orkar göra något idag, det blev lixom som ett "energi fall" och all min kraft rann ur mig. Vad ska jag göra? Någon som vet något om cellförändringar? Är det farligt? Dödligt? Kommer jag få cancer? Kommer jag ens kunna få barn?

  Ny lunarstorm presentation

Eftersom mitt kära photoshop fortfarande krånglar så kan jag inte lägga in några stämplar där eller utforska photoshop som jag önskar. Men en sak kan jag iallafall göra, enklare lunarstorm presentationer =) Jag vet inte varför jag fortfarande använder lunarstorm, jag gör ju inget där överhuvudtaget. Den blev liksom bara kvar efter att man gått över från "ungdom" till vuxen, sedan glömdes den bara bort. Men den är rolig att ha och göra presentationer till iallafall. Temat är "skvaller tidning" men det kanske ni förstod?!


  Grattis till huset

Min älskade sambo Jyrki's bror Kari och hans fru Linda har blivit med hus. Igår skrev dem på kontraktet och idag har dem flyttat grejer mest hela dagen tro jag. Jag funderar på vad jag ska köpa till dem i "inflyttnings" present men tro det blir ett tråkigt presentkort eller något åt det hållet bara. Yvonnes 30 års present har jag beställt idag och jag ser fram emot när det kommer med posten om ca 14 dagar, då ska ni få ta del av denne också. Visst är scrap huset fint här nedanför? Jag hittade det på Marjas Blogg.


  Söndags tråkar

Gud vilken tråkig dag. Jyrki hjäper sin bror och hans sambo/fästmö att flytta idag och jag har tvättat och diskat heeelt ensam. Jag har också gjort några tal i matteboken, men mest har jag hängt på Bloglovin´och hoppats att någon ska uppdatera sin blogg så man kan kika in där och fördriva tiden lite. Tänkte väl plocka lite i lägenheten och vika all tvätt sedan så man kan städa i veckan, för det orkar jag inte idag ( eller vill inte snarare ) Men det är en jobbig dag iallafall för varje gång jag städar, tvättar eller diskar och är ensam så tänker jag mycket på sådant som hänt och så blir jag arg. Jag blir alltså riktigt arg så jag skulle kunna ta telefonen och skicka sms till personer angående saker som hänt ett halvår tillbaka fast som jag då "svalde och såg glad ut" istället för ifrågasatte. Nej, man ska inte låta sig "trampas" på inte för det kommer alltid tillbaka förr eller senare ändå. I veckan ser det mörkt ut med jobb, jag har bara ett halvdags vick på Tisdag och sedan vet jag inte alls hur veckan ser ut. Man får väl kliva upp vid 6- tiden imorgon med en kopp kaffe och vara beredd ifall någon ringer, annars får man väl städa lägenheten och sedan skall jag ju också gå på Matematik B Öppen verksamhet så jag förstår vad det är jag pysslar med just nu. Vad har du gjort idag?

  Hemlig utmaning





  • Tonråstiden, bekäftelsens tid.
  • Lön - till skillnad från hemmafruarna!
  • Medverkar i ännu en tävling
  • Negativ livssyn
  • Typiskt att få jobb på en arbetsdag!
  • Tjugo Frågor
  • Muffinsmaffian
  • Sömnproblem
  • Dagens tanke, lita inte på någon och förvänta dig inget i gengäld
  • Bästa melodifestival låten hittills


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0