Tonråstiden, bekäftelsens tid.

Jag tror att tonårs tiden var jobbig för alla mer eller mindre. Det händer mycket med kroppen och man är gränsen mellan att vara vuxen och barn. I dagens läge så tvingas nästan barnen växa upp så fort och leva upp till olika ideal som finns, dessutom blir dem sexuellt aktiva allt tidigare utan att knappt ha kunskap om vad sex är och kan medföra. Det finns ju riktigt otäcka sjukdomar man kan få och andra blir ju gravida och väljer att behålla barnen, så redan i tonåren blir dem mamma. Att vara mamma innebär ju att man ska kunna ta hand om fler än sig själv, man ska ju också kunna vägleda sina barn och skydda dem. Kan verkligen alla tonårs mammor göra det när dem själva inte ens fått leva sitt eget liv först. Dem kanske inte har en gymnasieutbildning eller arbetslivserfarenhet och kanske har dem inte ens fått testa på att roa sig ordentligt. Resa utomlands, festa, lära känna och förstå sig själv och andra saker som en "normal" tonåring borde gå igenom. Självklart finns det undantag men varför måste man skynda sig att bli vuxen när man inte ens har avverkat 1/4 av sitt liv? Är det samhällets fel eller är det föräldrarna som är slappa och okunniga? Jag tror att båda delarna gör stor inverkan på tonåringen, men vi måste börja med det som är lättast att ändra. Jag anser att det är föräldrarnas "blommor och bin" diskussion med sin dotter/son och att föräldrarna verkligen finns där för sina barn om barnen vill diskutera såna här saker som kan vara lite känsliga. Barnen kan ju inte läsa tankar så föräldrarna är dem som har ansvaret att ta tag i det och prata med sina barn. Sedan tycker jag att hela samhället ska ändra på sig, men det är ju en riktigt stor förändring. Förnedrande och sexuella bilder på kvinnor ska elimineras, skolor skall ta upp sex och samlevnad redan på mellanstadiet ( nej, det är inte hemskt. Det är viktigt för oavsett om vi pratar med dem om det eller inte så kommer dem ha sex ) Vi måste också styra våra tonåringar självförtroende, att dem inte måste se ut som ett ideal och att dem inte måste falla för grupptryck. Tonårstiden är en bekräftelsens tid och då är det viktigt att vi vuxna finns där för dem, innan dem går ut och söker bekräftelse på helt fel sätt!

Andras åsikter:
Postat av: jennie
Sv: Jo jag såg det på nätet att det låg ute en bild på honom, det är ju sjukt! Man blir ju rädd av att bo i den här stan..







HAR DU HUMOR? VÄLKOMMEN IN!



http://jenniesplace.blogg.se



2009-02-26 @ 15:48:35
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Viktor
sv: Ja men jag hade bara en bloggpaus :)



i tonåren förändras väldigt mycket, man ska vara ung så länge som möjligt tycker jag! :)
2009-02-26 @ 15:51:49
URL: http://viktore.blogg.se/
Postat av: Malin | bloggdesigner |
sv: Jaha, trodde att det var någon feg människa som inte stod för vad dom tyckte. :) Men det är nått fel på mitt kommentarsfält, måste fixa så att infon sparas :) Tack så mycket, alltid roligt att höra :)
2009-02-26 @ 22:54:48
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: Malin | bloggdesigner |
sv: Man lägger till border på content (båda sidorna och botten) sen så matchar man det i photoshop. Tar ett litet tag att göra :)
2009-02-28 @ 13:55:59
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: »» Michaela / Bloggdesigner ««
sv; det är den verkligen :)

sätt att jag har gjort utmaningen? :D
2009-02-28 @ 14:07:41
URL: http://soeticz.webblogg.se/
Postat av: Anna
sv:tackar, framöver kommer jag lägga upp lite mer bilder på huset



Tänkvärt inlägg ovan

kramar
2009-02-28 @ 22:05:31
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: jennie
Verkligen bra skrivet, jag håller med. Det här med att bli ung mamma har nästan blivit en trend och det tycker jag är helt sjukt. Barn ska få vara barn.
2009-03-01 @ 10:56:53
URL: http://jenniesplace.blogg.se/

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback