Catch up

Resumé:
Det var trevligt i Sollefteå på Laxfestivalen. Jag, Jyrki och Yvonne fick lära känna två av Maritas vänner Lisa och Johnny som båda var två friska fläktar, men på två helt olika sätt. Jag, Jyrki och Lisa satte oss på en krog som hette "Hörnan" i Sollefteå efter att vi tappat bort en kissnödig Yvonne och en småsurrig Marita, men som tur var så hittade alla tillbaka innan kvällen var slut och det var faktiskt rätt skönt att åka hem och sova. Man prioriterar lite andra saker nu framför en helkväll ute, man har inte samma energi helt enkelt!

Arbete:
Både igår och idag så jobbade jag med en bekant från min "förra" avdelning, nämligen Camilla. Hon är en kanon trevlig tjej och jag tycker hon är grymt duktig på det hon gör. Det är synd att hon snart ska sluta att jobba på Förskola och börja jobba som personlig assistent istället, för jag trivs så bra med henne och hade gärna jobbat mer med henne och Marie ifrån samma avdelning. Förövrigt går det bra på jobbet, visst är det lite långtråkigt emellanåt men det är det nästan värt. Jag kommer att jobba torsdag och fredag till veckan samt tisdag till fredag nästa vecka, sedan "stänger" sommar dagis och då hoppas jag på mer jobb igen. Men mitt beslut om studier ifrån förra inlägget står fortfarande fast om det inte händer att man får ett längre vik då, men hur stor är den chansen egentligen. Äh, lika bra att läsa upp dem ämnen som fattas så man kan söka in till högskola snart. Jag måste börja ta vara på min tid och inte slösa en minut till!

Shopping:
Idag har jag slösat pengar gosse! Vid fem tiden idag så åkte jag och Jyrki iväg på Mediamarkt med två av mina tre småsyskon. Mediamarkt har en otrolig kampanj just nu och dem erbjuder 30 månader utan ränta eller andra övriga avgifter. Jag som har varit sugen på en vit MacBook en längre tid och Jyrki som tänkt köpa en PS3'a länge gav in för våra lustar plus att han köpte en extra dosa till spelkonsollen och ett par sladdlösa singstar mickar för bara typ 550kr / månad i 2,5 år. Jag tänkte dock betala av min dator på 10 500kr så fort som möjligt och jag skall börja med att sälja min två år gamla Packard Bell på Blocket när jag fått min MacBook som vart tvungen att beställas. Även om det är räntefritt så är det skönare så!

Hälsa:
När jag kom hem från Birsta City så gick jag och Yvonne ut och gick i en timma ungefär, gud vad vi är snabba att motionera nu. Vi började med en sträcka som då tog en timma och tjugo minuter och nu tar den bara en timma drygt. Sammanlagt har varit ute och gått i ungefär sex dagar nu och jag känner mig så grymt motiverad till ett hälsosammare liv så jag har till och med gjort en egen designad "Vikt Dagbok" i Word som jag tänkte hålla efter. Förutom att det är roligt att fylla i vad man presterat så kanske det också är roligt att spara som minne, precis som ett prov man gjort bra ifrån sig på!

Veckoplanering:
Imorgon är jag ledig och då ska jag klippa min ( ÄNTLIGEN ) på Hår och Doft i Timrå klockan 9:30, sedan skall jag hämta passet hos Polisen i Sundsvall och slutligen så skall jag städa så det är fint här till helgen. Då är det nämligen Timråland och jag tänkte att man kunde samlas hos oss ett par styckna och gå ner gemensamt sedan. Kanske skall vi grilla då också, men vi får se om vädret kan bestämma sig först!

  Framtidsplaner

Ikväll ska jag, Jyrki och Yvonne på Laxfestivalen i Sollefteå. Typiskt att det ska regna idag då :O/ Men jag tror vi kommer få det roligt där iallafall =) Vi ska sova över hos Marita sedan, sen åker vi hem imorgon.
 
Snart är det nog dags för en klassåterträff för oss som gick Barnskötare 07/08 också, om det nu är någon som orkar ordna en. Det skulle vara roligt och få veta hur det har gått för alla, men troligtvis är nog jag den enda som har fått springvicka såhär. Jag har faktiskt bestämt mig att om inte jag får ett längre vick på ett halvår nu så ska jag söka in till mina sista studier på komvux i Sundsvall till våren. Jag behöver egentligen bara 150 poäng men det gör ju inte så mycket om jag samlar på mig lite mer heller eftersom jag troligtvis måste söka heltid. Jag är en sådan person som inte kan kombinera jobb med studier utan måste satsa helhjärtat på antingen det ena eller det andra. Just nu är jag iallafall sugen på att läsa Psykologi A, Matematik B ( igen ) och faktiskt Historia också. Jag har känt mig ganska så rastlös och understimulerad en ganska lång tid nu och jag måste göra något åt det innan jag blir deprimerad. Jag passar helt enkelt inte som springvick, jag mår dåligt av att inte få veta om man ska få jobba, var man ska få jobba och med vem/vilka man ska jobba med. Men nu ska jag göra mig klar för kvällen, trevlig helg allihopa!

  Att göra sig hörd

Det här klippet hittade jag när jag slö surfade på Youtube idag. Jag tycker det är hysteriskt roligt eftersom det "låter" som om det vore panik eller nått. Snacka om att göra sig hörd, lyssna själva :D


Hahaha, människorna måste vara döva nu eller nått!

  Back in black

Jag har lixom inte hunnit eller orkat blogga något på ett tag nu, men jag tänkte ändå uppdatera lite om vad som försiggår just nu i mitt liv. Jag har börjat att sommarjobba på Bäckmo nu, det är inte mycket alls. 10 dagar på 3 veckor bara, men åandra sidan så är det bättre än inget alls =) Snart så bär det även iväg på TRANCEKRYSSNING med MONDAYBAR! Den 28 Augusti åker jag, Jyrki, Yvonne, Elenor, Jim, Marita, Maritas vän Magnus iväg till Stockholm där vi kliver på båten till Riga för att shaka loss ordentligt. Det bästa är att man vet med ganska stor säkerhet att inga droger kommer cirkulera eftersom det kommer vara ständiga kontroller med vakter och till och med knarkhundar, dessutom så känner jag mig tryggare att festa loss på en båt full med Svenskar än om man skulle åkt till t.ex. Amsterdam som vi först hade tänkt. Gud vad jag ser fram emot den resan nu! Jag har äntligen börjat att motionera nu också. Det är jag, Yvonne och Anna som känner oss motiverade nog att ta itu med vikten en gång för alla så vi har vart ute och gått en runda ett par gånger som tar ungefär en timma och tjugo minuter. Det bästa är nog att vi är tillsammans och kan motivera varandra till att fortsätta kämpa vidare, för vikten måste vi ju ta itu med förr eller senare ändå så varför inte idag? Nu ska jag se lite Förhäxad, det är bara en hel säsong kvar nu. Ha det så bra!

  Tårtkalas


När jag var i Finland så fyllde en ganska så nyfunnen vän år. Eftersom jag gärna ville fira henne i efter hand så bakade jag en smarrig rice krispiestårta till henne. Jag har själv gjort den två- tre gånger förut, men den har aldrig blivit så fin som nu! Så nu passade jag på att fotografera den, och så tänkte jag än en gång dela med mig av receptet också. Den är jättegod och ganska lätt att göra om man är duktig på att arbeta med maräng, själv har jag ju tränat! Men det bästa är nog att de flesta ingredienser har man redan hemma, så man behöver inte stor handla. Det här är en tårta som jag garanterat ska göra flera gånger framöver.

Tårtbotten:

4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Kräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
100 g smör

Garnering:
3 dl vispgrädde
riven choklad
eller
jordgubbar/hallon

Gör såhär:
Vispa äggvitorna till hårt skum med lite av sockret. När äggvitorna går att vända upp och ner, häll i resten av sockret och rice krispies. Blanda försiktigt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, grädda i 125 grader, ca 60 min.

Koka under omrörning upp äggulor, socker, vaniljsocker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Låt svalna. Dela botten i två delar. Bred på krämfyllningen på ena halvan och lägg den andra över. Garnera med vispad grädde och riven choklad eller hallon/jordgubbar.

  Mac Dream





Snart är de dags att sälja min två år gamla Packard Bell och då tänkte jag köpa en ny vit MacBook istället. Det kommer att bli svårt att "ställa om sig" när man är uppväxt och van vid PC men det tror jag att det är värt, för tydligen skall Macbook'en passa mina behov mycket bättre och dessutom är den ju skitsnygg! Självklart skall jag köpa en rosa optisk mus till som matchar mina hyffsat ny köpta hörlurar från SkullCandy! Det blir ett ( för mig ) komplett datorpaket där allt är i vitt och rosa, precis som en dröm. Behöver jag då ens nämna att jag också har en extern hårddisk som jag med jämna mellanrum gör backup på, även den i ljus rosa ;-)


  Bokrecensioner av "Vår lilla hemlighet" och "Skadad"




Under min semester i Finland så läste jag som sagt två pocket böcker som båda är baserade på sanna historier, som faktiskt också påminner en del om varandra. Dem var båda väldigt gripande, inlevelsefulla och deprimerande historier, men jag rekomenderar dock den ena framför den andra och det tänkte jag utveckla mer efter att jag recenserat och betygsatt båda böckerna:





Titel: Skadad
Orginal titel: Damaged
Författare: Cathy Glass


Recension:
Cathy Glass är en populär fosterförälder som hjälp många ungdommar under loppet av  tjugo år med sin kärleksfulla, tålmodiga och rättvisa metod, men hon har aldrig träffat ett så stört barn som lilla Jodie, 8år. Jodie visar upp ett våldsamt och agressivt beteende och hon har i och med detta avverkat totalt fem fosterfamiljer på fyra månader, men Cathy har bestämt sig för att inte ge upp den lilla flickan. Ingen vet vad som ligger bakom Jodies beteenden då hon skadar sig själv, slåss och gömmer sig bakom olika personligheter men allt eftersom Jodie känner sig trygg hos Cathy så anförtror hon sig till henne och en fruktansvärd,  mörk och smärtsam historia som inget barn någonsin ska behöva uppleva blottas.

Min kommentar:
Historien handlar överlag om en liten flickas förfärliga barndom full med både psykisk och fysisk smärta. Jodies historia har inget riktigt slut och man kan nästan ana vad som försiggick bakom stängda dörrar förutom det man redan har fått reda på i boken och man vill hela tiden veta mer. Det är en lättläst bok, en aning ljusare än den andra boken med en gripande och hjärtskärande historia som man inte kan lägga ifrån sig så jag ger den helt klart fem stjärnor av fem möjliga.







Titel: Vår lilla hemlighet
Orginal titel: Don't tell mummy
Författare: Toni Maguire

Recension:
När kriget äntligen var över så fyttade Toni's pappa hem igen men då händer det otänkbara, Toni's egen far förgriper sig på henne då hon bara är sex år gammal. Toni berättar för sin mor i hopp om att hon skulle få det att sluta men mamman vill inte lyssna varpå pappan fortsätter att fögripa sig på Toni gång på gång i flera år därefter. När Toni är fjorton år så blir hon gravid och pappan till barnet är hennes egen far. Den mörka familjehemligheten kommer ut och hennes far sätts i fängelse, samtidigt som en svår abort nästan tar hennes liv. Toni som skuldbeläggs av den större delen av samhället blir då utstött och förskuten av både familj, vänner och skola och alldeles ensam försöker hon desperat bygga upp ett värdigt liv.

Min kommentar:
Även den här historien handlar om en flickas förfärliga barndom och man kan verkligen förnimma hatet i boken som hennes far kände för henne samt desperationen som Toni  känner. Man känner även sig frustrerad över Toni's mors val som är helt ofattbara, hur kan man försumma sin egna och enda dotter på kärlek och uppmärksamhet? Boken får fyra stjärnor eftersom den är så mörk att man känner sig hjälplös och deprimerad efter att man läst denne, men överlag är den bra.





Sammanfattning:
Båda historierna är gripande och hjärtskärande, men "Vår lilla hemlighet" är en aning mörkare och dystrare än "Skadad" Kanske beror det på att Jodie ändå hade människor på sin sida som ville hjälpa henne, men Toni som blir förskuten och utstött av precis alla runt omkring henne blir alldeles ensam med sin sorg. Man skämms för att vara människa när man ser hur vuxna människor har behandlat sina egna barn att mätta sin egen egoism. Jag rekomenderar inga känsliga läsare att läsa dessa böcker, men är ni som jag och inte kan låta bli så tror jag att ni föredrar "Skadad" framför "Vår lilla hemlighet" men båda är värd att läsas!

  Home sweet home!

Nu är man ( äntligen? ) hemma igen. Vi har haft det riktigt bra och med mestadels fint väder i stugan som ligger en liten bit utanför Alavus i Finland.


Det tog ungefär 17 timmar att köra dit eftersom vi föredrar ett par bensträckare OCH så åkte vi lite fel när vi följde Eniro's tips på snabbaste vägen - som egentligen blev den längsta! Hem tog det ungefär 16,5 timmar eftersom vi skulle lämna lillasyster på tågstationen i Luleå så hon kunde åka hem till sin pappa i Kiruna för en obestämd tid framöver, hon har ju sommarlov fortfarande - men jag saknar henne redan!

Men vi har hunnit med rätt mycket under våran semester iår, när vi kom så var det Marknad i byn Alavus som ligger ungefär tio minuter från stugan, jag blev possitivt överaskad för jag bara ÄLSKAR marknader. Sedan har vi bland annat shoppat i Seinäjoki som ligger en halvtimma från stugan. Dem har hur mycket snygga kläder som helst i vågad rock/goth/punk stil och jag blev grymt sugen att shoppa loss ordentligt.

Sedan har vi varit flera gånger på Tuuri som ligger en kvart från stugan. Tuuri är ett stort by-varuhus med hotell som också har blivit en turistattraktion eftersom dem förutom sitt enorma utbud erbjuder också erbjuder olika evengemang varje år, som t.ex. Million Rock festivalen och mycket mer. Dessutom så nu när vi var där så var även ett tivoli uppställt på den enorma parkeringen bakanför Tuuri som vi naturligtvis gick på. Vi har även gått i den enorma labyrinten utanför Tuuri, som tydligen skall vara Europas största labyrint.



Sedan har vi varit både på Waasalandia och Tropiclandia i Vaasa som ligger ungefär 1,5 timme från stugan. Waasalandia är en nöjespark, mest inriktad för barn och hade inte så många åkattraktioner att erbjuda vuxna, men vi roade oss med det vi väl kunde åka och kul hade vi. Sedan gick vi över till Tropiclandia som är en vattenpark med många vattenrutchkanor både inne och ute, där hade vi väldigt roligt. Jag hittade snabbt en favorit ute som jag åkte gång på gång. Det var en väldigt lång och hög vattenrutchkana indelad i tre långa filer och två kortare så man kunde tävla mot varandra.


Sedan har jag och Jyrki även varit och badat med på en jättefin strand som låg ungefär tio minuter från stugan, som heter Kalajärvi. Där finns det camping möjligheter, en restaurang, glasskiosk, en dans loge, riktiga duschar i omklädningsrummen och en fantastiskt vacker utsikt vid stranden. Dessutom så fanns det minigolf också som vi såklart spelade en eftermiddag när vi hade slappat en hel dag i stugan.



Vi har också varit på en djurpark i Ähtärin som också ligger ungefär en halvtimma från stugan. Där var vi och tittade på bland annat en snöleopard och många olika sorters ugglor samt en andra massa fåglar som bland annat korpar, tjädrar, kungsörn, berguv, och svanar. Självklart fanns det också en massa stora skogsdjur som älgar, renar, rådjur, hjortar, björnar men också dem mindre skogsdjuren som järvar, vargar, rävar, bävrar, uttrar, mårdar, hermeliner, grävlingar. Vi såg också bison oxar, vildsvin, lodjur, och mufflon. Jag fotade en del men dem bilderna orkar jag inte lägga in här på bloggen, men vill ni se dem finns dem på min pixbox i en mapp som heter "Ähtärin Djurpark" här!

Ja, vi hann ju med det mesta kan man säga och det har varit ganska hektiskt trots att vi har unnat oss att vila i två dagar, några dopp i en sjö intill och ett par bastukvällar. Dessutom har man hunnit med att besöka Farmor nästan varje dag, hon fick också en ängel utav oss som vi hade köpt i Seinäjoki för att hon samlar på dem, hon kallar dem för skyddsänglar och nu har hon femton stycken. Sedan har vi självklart besökt farfars grav också, till graven köpte vi en stor vit belagon och ett gravljus med en ängel på.




När vi hade varit där en vecka så kom Kari & Linda och deras två hundar som gjorde oss sällskap i fyra dagar innan vi åkte. Dem fick tränga in sig i den lilla gäststugan som vi kallar Aitta eftersom vi var först, fler personer och så skulle vi ändå snart åka hem. Dessutom så bodde vi där förra året och det ska väl vara rättvist ;-) Det tycker iallafall jag! Dagen innan dem kom så gjorde Jyrki och Kari's kusin Lasse med familj oss sällskap ända från Hyltebruk. Dem bodde hos farmor alla fem och det var roligt att träffa dem igen, eftersom det var två år sedan sist vi sågs. Hur som hellst så har jag haft en riktigt bra semester iår, troligtvis den bästa någonsin och det tack vare min älskade sambo Jyrki och min lillasyster Liza!




  • Catch up
  • Framtidsplaner
  • Att göra sig hörd
  • Back in black
  • Tårtkalas
  • Mac Dream
  • Bokrecensioner av "Vår lilla hemlighet" och "Skadad"
  • Home sweet home!


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0