Tradera Mera!

Minns ni linnet från KanDee som jag la ut på Tradera? Det är iallafall sålt nu! Nypriset låg ju på 314kr ( Linnet 269:- + Frakt 45:- ) men jag satte utropspriset på 60kr och jag fick det sålt för 200kr! Hur kan man inte ÄLSKA Tradera? Jag är iallafall skitnöjd. Tradera Mera!

  Baileyz Tipsar : Synonym Lexikon

Jag har ju precis börjat en distanskurs på halvtid i Religion A via Infokomp & Komvux och jag ville bara tipsa er om ett jätte bra synonym lexikon som är gratis på webben. Pluggar man så kommer man ganska så ofta i kontakt med föråldrade och obegripliga ord varesig man ska läsa böcker eller skriva uppsatser. Då är det här ett jätte bra sida för dig, jag har iallafall haft väldigt stor nytta utav den. Så undersök gärna sidan genom att klicka på bilden nedan, den kommer hjälpa dig att få en bredare kunskap och ett bättre betyg!

 

LYCKA TILL!


  Baby love ♥

Gud vad vi funderar och planerar inför våran kommande familj. Nej, jag är inte med barn ännu men jag är faktiskt snart 27år, min sambo Jyrki är snart 34år och vi har varit ihop i 10år varav vi varit förlovade i 5år så det är väl klart att man börjar planera för nästa steg, eller hur?! Jag längtar verkligen till sömnlösa nätter, bajsblöjor i mängder och att få trängas med barnvagn i folkmassorna. Jag ser helt enkelt inget negativt med att bli mamma, det är bara fantastiskt! Tänk vad magiskt det är att en del av mig och en del av Jyrki blir en helt ny individ, med egna tankar, egna känslor och en helt egen vilja. Jag hoppas jag kommer bli en bra mamma, för jag kommer få världens underbaraste barn ( men det har ju alla föräldrar ) Hursom helst, det jag går och funderar på just nu är ju barnnamn såklart. Flicknamn anser jag är enkelt, det finns så många vackra och speciella flicknamn men då är det svårare att komma överens istället. Men två namn som vi båda gillar är Thyra och Thea så det är näst intill bestämt. Pojknamn är svårare så det har vi faktiskt inte valt ut nått ännu, men vi har några namn som vi funderar på. Jag gillar Milton, men det gör inte Jyrki. Däremot tycker vi båda att Vincent är snyggt men vi vet ännu inte om vi skulle vela att vårat barn skall heta så. Tur att man har Svenskanamn.se att förlita sig på. Där kan man se vilka namn som finns, antalet i Sverige med det namnet, namntrender, namnbetydelsen mm.

Jag vill också bli mamma snart!!!

  Baileyz Tipsar : Personlig Present

Jag ÄLSKAR att köpa presenter till folk. Det är nästan lika roligt som att köpa något som man verkligen gillar till sig själv. Men det roligaste är ändå att hitta eller kanske till och med göra personliga presenter och det är oftast det jag lägger mest energi på också. Det gäller att hitta något som passar in på peronen i fråga, som handen i handsken för dem absolut bästa presenterna är dem med tillhörande minnen. Så varför inte bara ta ett simpelt foto, gå in på Canvas Picasso's hemsida, redigera online och sedan beställa hem din egna personliga canvas tavla eller duk? Hur enkelt som helst och säkerligen MYCKET uppskattat!

Se videoguiden om hur du gör din egna personliga canvas tavla genom att klicka på bilden ovan


  Kommentera Mera!

Jag startade den här bloggen för att jag skall kunna dela med mig utav dels mitt liv men också mina åsikter, tankar och funderingar och för att NÅGON därute som faktiskt läser min blogg ska kommentera mina inlägg och dela med sig utav sina erfarenheter och syn på det hela. På så sätt så lär man sig att se saker ur olika perspektiv så snälla, kommentera!

Ni som inte behöver känna er träffade av det här inlägget är Ann, Anna och Pjumas som faktiskt ganska ofta kommenterar mina inlägg. Det ska ni ha en guldstjärna i himlen för, men till er andra som följer min blogg i tysthet så säger jag bara en sak..


  Vart tog den söta lilla flickan vägen?

Jag fick nästan en chock igår när jag i vanlig ordning kikade på dem gamla säsongerna av Ghost Whisper med min sambo Jyrki. Minns ni humor serien "Nikki" som gick på TV för ett par år sedan? Den handlade om dansaren Nikki White's ( som spelas utav Nikki Cox ) liv, kärlek och kärriär. Jag gillade den serien jätte mycket, speciellt för att Nikki Cox var så otroligt vacker i den serien. Sedan har man inte set henne på ett par år och man har lixom bara glömt bort henne tills igår. Tydligen så har hon investerat i lite nya kroppsdelar på senaste tiden och det ser fruktansvärt lustigt ut så jag och sambon kunde inte sluta skratta när vi såg henne le med dem där enorma läpparna. Vad är det med media branchens hollywood egentligen? Varför behandlar alla sig själva som frankensteins monster? Dem låter sig spruta in, fylla på, släta ut och ta bort så mycket så kropparna blir helt vanställda. Nikki Cox var ju hur vacker som helst innan, nu är hon bara skrattretande!

Pilotavsnittet av Nikki


  Min sommarplåga

Cherona - Rigga Ding Dong Song


  Going shopaholic on Tradera

Ibland tappar man motivationen till scrappandet, då kan det vara bra att köpa lite nya dekorationer, papper eller kanske ett nytt verktyg för att komma igång igen. Men jag har letat och letat och letat efter BRA webbutik med ett stort lager av fina och gärna lite annorlunda saker att välja mellan till scrapbooking, men det har varit svårt att hitta. Det bästa är nästan att kika runt på Tradera istället och det har jag gjort nu. Jag har vunnit 3 st bud på scrapbooking dekorationer som jag ser fram emot att få hem till veckan.


Biljetter                        Måttband                     Bokstäver

  What's the TIME again?

Nu har jag ÄNTLIGEN köpt mig ett armbandsur så nu slipper jag fråga alla om vad klockan är hela tiden, gud så skönt! Jag hade länge spanat in klockorna med märket O.N.E på Guldfynd och jag hittade 3 st som jag gillade men tillsist så valde jag den enklaste utav dem, och dessutom så var det också den billigaste. Den kostade bara 198 kr från början men det var REA på Guldfynd just nu så jag fick köpa den för 150 kr istället, vilket kap.

Bild lånad från Guldfynd


  Stuga med sjötomt till salu

Nu skall mammas sambo Janåkes föräldrar sälja sin sommarstuga i Armsjön, som dem haft sen dem var små. Den sommarstugan började mamma och Janåke flitigt använda för ett par år sedan så vi har firat många midsommrar i den stugan tillsammans, men nu är den tyvärr till salu. Jag hade hoppats på att mamma och Janåke skulle få den, eller iallafall köpa den. Men eftersom dem ännu inte har fått sålt "huset som gud glömde" i Ljustorp så finns det ingen chans att dem ens överväger saken, tråkigt men sant. Jag kommer sakna den stugan så enormt mycket och jag vet även att mamma verkligen älskade stugan. Tack för den här tiden, jag hoppas du får någon som tar hand om dig och pysslar om dig ordentligt.

Framsidan av stugan från vattnet


Baksidan av stugan från vägen


Stor sjötomt med vacker utsikt

 

Bilderna är lånade från Hemnet. Direktlänk till Stugan på Hemnet finner ni HÄR!

  Vi hade iallafall tur med vädret

Nu tänkte jag berätta om min semester i stugan i Alavus, Finland samt lägga upp lite bilder.

Här ser man hela gården med aitta till vänster, stugan i mitten och bastun till höger

Här är då stugan från insidan gården, skogsvägen går bakom huset

Aittan har två förråd, vedbod och ett gästrum


Grillplatsen med bastun bakanför


Bastustugan med gästrum

 

Här ser man hela gården från andra sidan

 

Utsikten från stugan

 

Vi hade 35 grader i solen nästan varje dag, helt fantastiskt väder

 

Vi var såklart och badade på Kalajärvi, en jättefin camping och strand i närheten

 

På den jättefina campingen

 

Till höger om broarna

 

Den lilla ön som vi brukar ligga på

 

Utsikten från ön



Utsikt över campingen

 

En liten fyr ( som faktiskt lyser ) på ön

 

Dem har också en jätterolig minigolf bana på campingen

 

Liza och Jyrki på minigolf banan

 

Jyrki koncentrerar sig för att bollen inte ska rulla nerför backen igen

 

Jag vann över Liza med 6 poäng och Jyrki låg under Liza med 5 poäng

 

En helt "vanlig" finsk bil på campingen

 

Närbild, det står tydligen "kniven här för helvete"

 

Liza visar dagen outfit


Vi var iväg nästan varje dag och handlade något smått&gott någonstans


Tuuris ( Sveriges Ullared ) framsida och logo, Tuuri betyder tur på finska


Mikkos skräpbutik, som påminner om Dollarstore / ÖB / Rusta


Vi köpte en jättefin ängel till farmor i Mikkos butiken


Tuuris grundare bor brevid köpcentrumet


Mammas paradis utanför Tuuri, hon ÄLSKAR korgar


Filmteamet som ska spela in inne i butiken


Tuuris egna tåg, den körde på Tuuris parkering och det tog typ 30 minuter att åka runt


En helt vanlig 80 kronors pizza på Tuuris restaurang, billigt.. NOT!


MEN jääävligt god


En Hawaii med ädelost och hård och knaprig botten *mums*


Liza testar hattar med mig i butiken


Buffe på Tuuri, med mycket god mat


Min sötaste lillasyster Liza


På baksidan av Tuuri så hade ett tivoli slagit läger för en månad fram


Resten av tivolit


Jag och Liza åkte virvelvinden först, sen åkte vi alla tre radiobilar

 

Efter det var det en idio.. en akrobat som skulle ta livet av sig, eller "uppträda" som dem sa

 

Filmteamet var där och filmade hans självmordförsök såklart

 

Kolla dåren och UTAN livlina dessutom

 

Ett stycke pucko

 

Liza med dagen outfit

 

En snygg registreringsskylt som vi såg i Alavus

 

Marknad i Alavus

 

Jag älskar att strosa runt och kika på marknader

 

En välbehövlig fika paus vid vattnet

 

Liza äter en efterlängtad bananglaserad munk med någon krämfyllning

 

Barnen som lekte vid vattnet

 

Jyrki lockade och färgade håret, det blev riktigt bra faktiskt

 

Nått uppträdande av nått slag, alla pratade finska så vi fattade ingenting

 

Vi misstänker hårt att det var nån slags slav försäljning dock

 

Vi roades oss i stugan med crocket och badmington

 

Liza kör i Yvonne stil, dvs svart och rött

 

Liza roade sig med att skjuta luftgevär

 

Jyrki grillade

 

Färdig marinerad kyckling, gud vad god den var

 

Jyrki grillade igen

 

Färdig marinerad fläskfilé, dock inte lika god som kycklingen

 

Vi slappade förståss en massa också

 

Jag och syster, osminkade och ofixade


Mums från Finland, Jordgubbs cider, krämig jordgubbs yougurt och torkade jordgubbar

 

Jag med en nyköpt ( 1 av 4 ) palestina sjal


Jyrki på vårat vardagliga fika hos farmor med MASSOR utav kaffe =/


Jyrki och hans farmor

 

Dagen efter vi kom hem så var vi på Octavias Dop

 

Octavia i kyrkan med sin gudmor

 

Octavia och gudmor igen

 

Den lilla familjen efter dopet, Patrik + Jossan = Octavia


  Baileyz Tipsar : Scrapbooking Blogg

När jag surfade runt igår så hittade jag en jättebra scrapbooking blogg som jag bara måste rekomendera. Bloggen heter "Gröttings Värld" och är en personlig blogg om en kvinna vid namn Åsa som gillar att scrappa. Jag gillar verkligen hennes scrap stil och dessutom så har hon lagt ut bra tips på scrapbutiker. Hon har också guider och beskrivningar inför scrap projekt, ett scrapplexikon samt tips, råd och idéer inför scrappandet. Jättebra om man är nybörjare eller som jag, hamnar i en svacka lite nu och då. Jag rekomenderar er verkligen att ta en titt på hennes sida, eller kanske bläddra i hennes inspirationsgalleri.

Bild lånad från Grotting.blogg.se


  Säljes!

Nu har jag lagt ut mitt kära "KanDee" Linne på Tradera. Någon som är intresserad?
Länken till linnet hittar ni här!


Klicka på bilden för att se den i större format

  Back to school

Nu är det klart. Jag skall börja studera igen, det sista rycket inför högskola! Jag kom in på alla ämnen jag sökte för, vilken lycka. Det ska bli sååå spännande att ÄNTLIGEN få läsa psykologi A, jag gillar ju "sånt" som ni kanske vet. Dessutom så ser jag fram emot resten av mina ämnen också, förutom Matte B som nu blir fjärde gången jag försöker mig på. Jag läste Matte B för många år sedan på Komvux, men läraren var så elak och fick mig att känna mig dum och trög varje gång jag inte förstod något så man vågade knappt fråga.

 

Dessutom skulle allt vara på hans sätt och jag fann liksom ingen röd tråd i det han sa. Jag fattade inte hur Matte B kunde vara så himla svårt när Matte A hade gått hur bra som helst, men då hade jag iochförsig en annan lärare då också, han tog sig tid och lärde ut på många olika sätt och metoder tills man förstod. Jag slutade tillslut att fråga läraren i Matte B och kom efter, sen hoppade jag av. Lättare det än att bli dumförklarad antar jag!

Efter nått år försökte jag mig på det igen, men när det var samma lärare så jag hoppade av ganska så snart igen, jag märkte ganska fort att han inte hade blivit ett dugg bättre. Tredje gången var nu efter jag slutade Barnskötarutbildningen och jag valde att läsa Matte B på distans samtidigt som jag fick mer och mer jobb, bad mistake! Jag orkade inte åka till skolan efter flera timmars jobb, jag hann knappt äta emellan och tillslut orkade jag inte jobba ikapp det jag låg efter och blev utskriven. Nu blir det alltså fjärde gången.

Förutom Matte B och Psykologi A skall jag också läsa Människan socialt & kulturellt, Information & Layout B samt läsa om och förbättra betyget i Svenska A. Det kommer att bli så roligt och jag ser fram emot varenda ämne. Dem som känner mig väl vet att jag har intresse och att jag har lätt för dem flesta ämnen som jag valt den här terminen. Matte B är nog det enda som jag kommer få kämpa med lite extra, men jag skall nog hitta energin att klara av den också - det måste jag för att komma in på Socionomlinjen på högskola sedan!

  Life is life

Play the moment





▌▌ Pause the memories





Stop the pain





◄◄ Rewind the happines


  Min "senaste" lista


  Pinsessan Octavias Dop

I natt fick vi iallafall minst sju timmars sömn efter resan så det var ju bra, känner mig dock ändå lite seg i huvudet. Men trots det så ville jag så gärna gå på prinsessan Octavias dop idag, det var ju trots allt därför som vi ändrade våra semesterplaner. Det här var mitt allra första dop och det var jätteroligt att få vara med och jag tyckte att det var väldigt fint alltihopa. Jag är så glad att jag lärde känna Josephine, hon är en fin tjej och riktigt bra vän!

Jag kände mig dock väldigt nervös över att vara på mitt allra första dop. Jag har ibland svårt för "stora" folkmassor då jag inte känner någon. Dessutom så fanns det många frågor som man funderade ikring, som vart man skulle sitta och hur schemat såg ut för dagen. Mitt hjärtat bultade nog lika mycket som Josephines idag kan jag tänka mig.

Kyrkvistelsen är också ett äventyr i sig. Jag är ju inte ens själv döpt och jag har aldrig velat skaffa mig en kristen relation. Jag bannade faktiskt t.o.m gud under min barndom, jag kunde inte förstå hur han kunde låta mig gå igenom så mycket skit, jag trodde han straffade mig på nått sätt. Men nu har jag bearbetat det och genom det har jag byggt upp min egna tro på honom och jag skulle absolut kunna döpa mina egna barn en dag.

Josephine hade frågat efter personliga dopgåvor och vår dopgåva var en personlig barnbok från Sagolandet. Jag fastnade för just den personliga barnboken därför att tillskillnad från dem flesta andra personliga barnböcker då man oftast bara skriver in barnets namn, föräldrarnas namn samt vänners namn. I den här boken kunde man däremot förutom namnet skriva in födelsedatum, födelsetid, längd, vikt, ögonfärg, hårfärg, stad, sjukhus, föräldrarnas namn, barnmorskan och första besökaren. Sagan blir då lite mer personlig och som grädde på moset så handlade den om hur prinsessan Octavia får sin första krona. Därför köpte vi till en liten symbolisk krona från Glitter för en mindre summa. Octavia ska också få en scrappad doptavla lite längre fram, jag har redan börjat att skissa på layouten.


Personlig Babybok från Sagolandet

  Home sweet home

Äntligen hemma igen. Jag var fruktansvärt trött igår när jag kom hem efter att ha bilat i typ 114 mil med ungefär 18 timmar på resande fot. Själva resan tar väl ungefär 15-16 timmar egentligen, men då är ju inte toalettbesök, restaurangbesök, fika pauser och bensträckare inräknat. Det blir ju rätt tradigt att sträckköra en sån bit utan rast.

Jag kan meddela att vi har haft en fantastisk semester men lite shopping samt sol och bad. I stugan var det sol varenda dag och mellan 25-35 grader. En dag var det så kvavt i luften att vi var tvungna att åka på en matbutik för att få kyla, den natten så blixtrade det och regnade massor. Dagen efter var det molning fram till 15- tiden då solen hade återhämtat sig bakom molnen och kunde fortsätta "trakassera" oss.

Jag återkommer med bilder vid ett senare tillfälle.

  Tuuri goes Ullared

dsc00260 (MMS)

Dom spelar visst in en ny serie på Tuuri just nu som påminner om våran Svenska serie Ullared. Lite roligt faktiskt, jag och sambon tänker se den i höst om vi hittar nån som är översatt. Förövrigt så börjar vi bila hem på Fredag kl 6, men jag hinner nog inte blogga igen fören på söndag och då ska jag ska visa lite bilder från min semester. Kram





  • Tradera Mera!
  • Baileyz Tipsar : Synonym Lexikon
  • Baby love ♥
  • Baileyz Tipsar : Personlig Present
  • Kommentera Mera!
  • Vart tog den söta lilla flickan vägen?
  • Min sommarplåga
  • Going shopaholic on Tradera
  • What's the TIME again?
  • Stuga med sjötomt till salu


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0