Ben & Jerrys - Ingen big deal!

Jag testade Ben & Jerrys för första gången igår, jag fattar fortfarande inte vad det var som var så "speciellt" med den där glassen och svindyr var den också! Lidl har en mycket godare glass till ungefär halva priset och den kan jag faktiskt rekomendera.

Inte så speciell!


  EFTERLYSNING: 30 års present!

Kära bloggläsare! Snart fyller en nära väninna till mig 30 år och jag skulle så gärna vela ge henne något riktigt fint och gärna personligt i 30 års present, frågan är bara vad!? Hon är en tjej som gillar psychobilly, cruisingar, psykologi, fest, döskallar mm. Har DU något tips på butik eller present så kommentera gärna här nedan, jag behöver alla tips jag kan få!

 

TACK FÖR HJÄLPEN!


  Drömhuset

Jag och min sambo har hittat vårt drömhus. TÄNK om man hade haft 1,5 miljoner - då hade vi slagit till DIREKT! Det är ett etagehus ( fyra "halv" våningar ) på 200kvm med öppen planlösning, 5 sovrum, bastu, gillestuga och dubbelgarage. Huset ligger i Timrådalen, perfekt läge tycker vi. Det kostar just nu 1 295 000:- och det verkar vara massor med spekulanter, men vad vi vet så har dem inte höjt budet ännu iallafall. Det är det här som jag längtat efter, det som jag drömt om - det känns SÅ BRA! Men nu på onsdag kommer vi ta vårat lånelöfte och då kommer vår dröm säkert att spricka =( Men den dagen, den smällen! Vi anser iallafall att om vi inte får ta lånelöfte på den summan som vi önskar så kan vi lika gärna låta bli att köpa hus ett par år framöver. Varför ska vi köpa ett hus som visseligen är några hundra billigare, men som sedan ändå kommer att kosta oss lika mycket som om vi hade köpt ett nytt, fräsht och renoverat hus från början. Vi kan ju ingenting om renovering så vi kommer ju isåfall få anlita någon som fixar iordning huset till oss, det blir ju inte billigt! Nej, när vi väl köper hus ska allt vara färdigt! Kanske att man planerar lite "små projekt" sjäv som att tapetsera en fondvägg, byta golv någonstans eller att måla trappan men annars skall allt annat gärna vara iordning gjort. Vill ni se huset på Hemnet, klicka här!


Vy från vägen, det verkar vara en fin trädgård med lite insyn

 

Framsidan ska även ha en liten fontän

 

Baksida med liten trädgård, uteplats och balkong

 

 

ETAGE 2 ENTREPLAN


 

Hallen sedd från trappen ( köks ingång till höger )

 

Hallen sedd från vardagsrummet ( köks ingång till vänster )

 

Ena sidan av vardagsrummet

 

Andra sidan av vardasrummet ( köksingång till vänster )

 

Ena sidan av köket

 

Matsalsdelen

 

Andra sidan av köket

 


ETAGE 1

 

 

Övre hallen

 

Sovrum med vy åt baksidan

 

Sovrum med balkong och vy åt baksidan

 

Balkongen på baksidan som täcker två sovrum

 

Sovrum med vy åt framsidan

 

Badrummet med bubbelbad

 

Badrummet

 

 

ETAGE 3

 

 

Gillestuga ( kamin till höger och sovrum till vänster )

 

Pellets kamin

 

Sovrum med egen utgång samt toalett och klädkammare intill

 

 

ETAGE 4

 

 

Nedre hallen

 

Sovrum

 

Dushrum ( bastu till vänster )

 

Dushen

 

Bastun

 

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

 

PLANLÖSNING KÄLLARPLAN


 


  Nät shopping

Nu har jag handlat på Halens och beställt hem lite party kläder till Trancekryssningen i Juni. Säga vad man vill om nät butiker, men ibland har ju faktiskt både Halens och Ellos riktigt fina kläder. Dessutom får man inte vara så kräsen när man inte ens kan ha vanliga "normala" storlekar. Hade jag kunnat så hade ju jag också handlat på BikBok, VeroModa, Carlings mm. men jag har ju lixom inget val just nu. Detta klickade jag hem:

Svart Bolero ( både till vardags och fest ) 149:-

 

Nougatfärgad Tunika ( till vardags ) 199:-

 


Svart Topp ( till fest ) 249:- & Svarta Leggings med nitar ( till fest ) 199:-


  Sommartider, hej, hej, sommartider!

Ni har väl inte glömt att ställa om till sommartid va? Det innebär tyvärr att vi får sova en timma mindre :'( Men åandra sidan så är ju dagarna längre och snart så är sommaren här! Det har tydligen redan kommit ett par vår tecken till Sundsvall som man kan se här!

Har du svårt att komma ihåg om man skall ställa fram- eller bak klockan en timma? Jag som ser Sommaren som årets MITTPUNKT tänker såhär:

★ Vintertid: Ställ BAK klockan en timma ( sommaren ligger bakom mig nu )
★ Sommartid: Ställ FRAM klockan en timma ( sommaren ligger framför mig nu )


  Fight Fire With Fire!

.. eller "what comes around goes around" eller på Svenska "den som gräver en grop för andra trillar oftast själv däri" För nu har vi gjort en liten undersökning bland resten av våra grannar dvs 7 st hushåll OM vi stört så mycket som dem "nya" grannarna påstår! Hittills har vi fått in 5 st påskrifter om att vi inte stört våra grannar, spännande att se vad dem resterande 2 st grannarna säger. Informationen skall vi sedan lämna in till vicevärden efter begäran som stöd, det är ju lite svårt att motbevisa deras anklagelser annars!

Hänger du inte med om vad jag pratar om, så kan du läsa mitt första inlägget om "grannarna från helvetet" här och andra inlägget här! TACK för allt stöd, det värmer.

Snart kommer Aschberg och tar dem!


  Google kan man lita på!


  Amerikanska Pannkakor

Är det fler än jag som gillar det Amerikanska köket? Isåfall så rekomenderar jag er att testa dessa enkla och delikata Amerikanska Pannkakorna som vi själva ska göra idag *mums*


Ingredienser:

 

2 st ägg

5 dl filmjölk

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

2 msk socker

5 dl mjöl

2 msk smält smör

 

Gör så här:


Rör ihop ingredienserna, smeten kommer att bli ganska tjock ( tjockare än vanlig pannkakssmet ) Häll sedan i 1 - 1½ dl smet i en varm stekpanna med lite smör i. Man kan "platta" till smeten lite så att diametern blir ca: 1½ dm. Den flyter inte ut så mycket utan den "jäser" i stekpannan. Grädda som vanliga pannkakor och servera sedan med socker, sylt eller lönnsirap. Själv rekomenderar jag alla att testa med lönnsirap minst en gång!

 


  Under ytan

Som en hyllning till mitt förra inlägg
Uno Svenningsson - Under Ytan

Under ytan
Finns stora och små
Under ytan
Finns det skratt och gråt
Det finns mycket där som händer
Som vi inte kan förstå
Men vi hittar alltid svaren
Där i botten av oss själva
Under ytan

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet

Det skrattas och det skålas
Men slutar snart i kaos
Någon sparkar och slår en stackare där
Som är helt utan chans
Jag ser att ingen verkar bry sig
Och inte heller jag
Rädslan är för stor och stark
För att göra något alls

Under ytan
Skäms jag för mig själv
Under ytan
Bränner bilden mig

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där
Jag vet, jag vet, jag vet

Jag tänker på dig ofta
Om du varit min egen bror
Då hade också jag förvandlats
Till ett monster utan nåd
När jag ser all den ondska
Som vi människor släppt lös
Det meningslösa lidandet
Då har jag svårt att förstå
Att alla har vi varit barn
Och hjälplösa nån gång
Älskat utan gränser
Älskat utan tvång

Under ytan
Är vi alla små
Under ytan
Kan en god själ förgås

  Kriminella är också offer

Det har även varit mycket diskussioner om den mördade 33åriga Sundsvallsbon Stefan Carlsson. Det visade sig att han är en ganska djupt kriminell person som både har sysslat med misshandel och droger. Men även kriminella är faktiskt också offer.


Hur, var, när och varför blev han kriminell? Tänk er hur mycket energi det tar av en att vara kriminell! Att man aldrig får uppleva den där tryggheten som man har i en stabil familjerelation. Att man måste hata och att man verkligen vet att man är hatad av alla andra också! Att man måste vara på sin vakt hela tiden. Det måste vara jobbigt att vara kriminell, så varför blir man det då? I sådana här fall så tror jag att det börjar i mycket tidig ålder, för alla har vi varit barn och oskyldiga. Men vi påverkas hela tiden utav den miljön vi växer upp i och har man då en ortygg familje rrelation så blir man ganska så osäker. Har man inga regler så har man svårt att själv förstå vad som är rätt och fel.  Dessutom så kanske dem aldrig har upplevt att dem är sedd och älskad för den dem är.

Tydligen så skall just Stefan enligt rykten ha haft en jobbig barndom med både misshandel och fosterhem. Han var nog en ganska så känslomässigt avstängd person som hade fått en dålig start i livet och sedan rasade det bara utför. Då är det är inte så lätt att bara "byta upp sig" till ett bättre liv när man redan är så djupt rotad i det gamla, pröva själva! Visst blir man förbannad när man läser om det som han påstås ha gjort, men egentligen så visste han nog inte om nått bättre. Alla människor kan och gör fel, vissa mer än andra.. men ingen är perfekt och absolut inte kriminella. Men vi kan inte bara hata andra för hatets skull och kanske säga att "det var ju lika så bra" för Stefan hade nog varit en helt annan person om han hade fått en helt annan start i livet.

Det Stefan varit med om i hans barndom har skapat den han var innan han dog. Men man kan inte ändra på det förflutna och Stefan hade faktiskt också ett val - det har vi alla! Hade Stefan istället för att se sig själv som ett offer av sin traumatiska barndom ( som de flesta av oss gör ) gett sitt liv en ärlig chans och sagt "okej, jag har haft det tufft förut men nu har jag chansen att ändra på det, hur vill jag ha det framöver och hur ska jag göra för att nå fram till det" istället så hade han nog levt idag. Vi har ansvar av våra egna liv och genom att göra sig själv till offer för vad andra gör mot dig så lägger du över ansvaret på andra trots att det är ditt liv.

Det som bland annat skiljer oss från djuren är att vi kan prata med varandra. Vi kan kommunicera och berätta EXAKT vad vi känner och tycker så det INTE blir NÅGRA missförstånd överhuvudtaget. Sluta upp att "spela spel" och använda kroppsspråk, börja tala med varandra! Dessutom så bör man inte dömma andra påengång utan ge alla en chans, det visar på att man är en vuxen och förstående människa! Stefan kanske inte hade alla förutsättningarna i livet, han kanske var en man fruktade som en peson på Flashbacks Forum skrev i det här inlägget "Mötte man han på gatan så bytte man sida, kom han in på samma pub så gick man hem. Man ville inte vistas i närheten av han" Men glöm då inte att Stefan har också en gång varit en oskyldig, rädd liten pojke.

Även om det är svårt att ta in det just nu pågrund av allt hat som minnena av Stefan medför. Men fundera och analysera den här frasen en stund: "Kriminella är också offer"

  Att sova med fienden!

Det kanske inte är en nyhet, men jag känner att jag måste skriva av mig om Mats Alm eftersom det står så mycket om det i tidningarna just nu. Vem kunde ha anat..

Är man ens mänsklig om man MÖRDAR den man ÄLSKAR av EKONOMISKA skäl? Aftonbladet har idag lagt ut en artikel om Mats som ni kan läsa här! Där skriver dem att Mats hade ekonomiska skäl att mörda sin flickvän och att det kan vara orsaken till hans grova brott. Han ska tydligen bara haft en ansträngande ekonomi  då han t.ex. bara haft 1000kr på kontot men flera skulder. Dessutom så skall han precis innan mordet ha tecknat en livförsäkring på Linda Chen då vid hennes bortgång skulle ge Mats en miljon samt att han även skaffade sig en delad vårdnad utav hennes bostadsrätt som han dessutom skulle få ärva. Väldigt fiffigt planerat Mats, den enda frågan är nu.. Har du ens ett hjärta?

Vad fan är det för värld som vi skapat och lever i då vi mördar den vi älskar för att trygga våran ekonomiska framtid? Har vi kvar vår empatiska och sympatiska förmåga? Finns verkligen äkta kärlek? Vem kan man lita på när t.o.m Linda som i samma säng som sin värsta fiende? Linda litade på Mats, dem hade varit tillsammans i fyra år och dem skulle gifta sig några dagar innan mordet. Linda hade dessutom själv överfört stora summor pengar till Mats konto vilket också tyder på att hon litade på honom och älskade honom. Ska pengar  verkligen ha den makten över oss eller ska vi ändra vårat sätt att tänka?

Pengar är INTE rikedom! Kärlek, äkta vänner, familj, kunskap och erfarenheter ÄR rikedom!

  Barn, min mening i livet!

Cornelis Vreeswijk - Turistens Klagan

 

Det sjunger några ungar på Karl Johan
dom låter starka och fina som bara ungar kan
själv e jag bakom lås och bom på mitt hotell
en kväll bak barrikaden en vanlig kväll

Över mitt huvud svävar en kolsvart gam
i rummet bredvid mitt sjunger en tokig dam
och jag är trött och tveksam men deras sång är gla'
om inga ungar funnes så slutar ja'

min dam att språket slinter i vissa fall
på grund av snö som blöter fast den är kall
stor sak däri, skidåkning har också charm
gnid in ditt skinn med nässlor så du blir varm

La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la

men det ska vara nässlor från vikens kant
och inga sneda nässlor från ruinens brant
bevara oss från dem som dessa saluför
oss och dem glada ungarna här utanför

La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la

när inga ungar längre finns är allting slut
vad är det då för mening om man står ut?
visst har det blivit kaos i tidens lopp
men så länge det finns ungar så finns det hopp!

La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la la la

  Coola 2 åringar!

Efter att ha vickat knappa ett år på förskola så måste jag säga att 1,5-2åringarna är dem absolut coolaste ungarna. Dem kan oftast prata och förstå hyffsat bra, dem börjar bli mer självständiga så dem vill bestämma mer. Dem börjar leka med andra barn och oftast så börjar dem lära sig att gå på pottan vid den åldern också. Jag längtar verkligen tills mina barn kommer upp i den åldern, gud vad jag kommer ha det roligt och jag ska njuta av varenda minut. Här nedan hittade jag ett ur gulligt klipp från Aftonbladet på en knappa 2årig liten tös som heter Moa och som älskar Ufflor med grädde och sylt. Sååå söööt!


  Grannsämja, går det ens?

Ni kanske minns mitt desperata inlägg om vår bittra granne som jämt hittar fel och brister hos oss som dem klagar till både Polis och Vicevärd om? Nu har vi iallafall pratat med Vicevärde om dem och det låter som dem är på vår sida. Tydligen så är vi väldigt högljudda när det gäller att ta i glas, öppna skåp, gå igenom lägenheten, prata, vissla, sjunga och ja, egentligen allt. Dessutom har vi storbråkat och flyttat jävligt mycket möbler enligt dem ganska så ofta. Javisst kan man höja rösten någon gång då och då och visst kan jag vissla ibland.. men det är ju knappast så att det ska störa någon eftersom det inte är någon ihållande verksamhet. Dem verkar hitta fel och brister på i princip vad som helst! Dem har ringt polisen fler än en gång har jag hört nu, men polisen har inte velat komma fler gånger efter att dem var här första gången. Det tycker jag tyder på att dem inte tar min grannes anklagelser på allvar! Dessutom nämnde vicevärden att dem varit likadan mot deras förra grannar, lustigt nog! Hursom helst så ska vi ses öga mot öga för att reda ut det här.. om dem nu vågar! Jag tycker bara det är så otroligt tråkigt att dem ska behandla oss på det här omänsliga sättet och klaga på små ljud från våran lägenhet, dem är ju så otroligt överkänsliga! Vill dem ha det knäpptyst så får dem väl flytta till hus istället för det kan aldrig vara knäpptyst i lägenhet, alla är olika, jobbar olika, beter sig olika. Det är ju inte så att vi inte respekterat dem och att dem har barn med att t.ex störa eller irritera dem på nått sätt utan dem har bara stört sig på våran blotta existens.

Angående förra inlägget så gav ni läsare lite tips, bl.a att vara trevlig emot dem. Det tog lång tid innan jag äntligen kunde svälja min stolthet och le emot karl och säga "hej" men inte får jag något "hej" tillbaka. Dem har bara valt att vara dem dom är och inte hitta någon lösning. Därför funderar jag på att om dem ens vågar möta oss öga mot öga hos vicevärden. Dem borde ju veta någonstans själva att dem har överreagerat och att dem inte egentligen kan anklaga oss för att leva våra liv. Jag bad vicevärden att fråga det paret som bodde där innan om vi varit så jäkla högljudda, men jag vet inte om dem nappade på idén. Jag hoppas iallafall att vi kan lösa det här så vi slipper få falska anklagelser om att vi lever om när vi knappt vågar andas i vår egen lägenhet. Jag tycker helt ärligt synd om dessa människor, det måste vara jobbigt att vara så överkänslig och bitter!


  Team Picasso

Jag såg reprisen av Körslaget tidigare idag, fan vad Team Picasso rockade! Helt klart den bästa kören hittills - både sång och dans mässigt. Jag fick t.o.m gåshud!

Marie Picassos kör från Körslaget VT 2010 med We built this city

 


  En kväll att glömmas!

Vi var ju ut i Fredags jag, Jyrki, Robban, Anna och Yvonne. Vi firade Robban som fyllt 31år! Jag var ju redan från början inställd på att det inte kommer bli så roligt, så det blir såklart inte roligt! Dessutom var jag uppretad på massa småsaker som låg och gnagde i mig hela kvällen, jag hade t.ex försökt sminka mig tre gånger innan det vart okej och dessutom så var vi en timma försenade. Sedan när vi spelade vårat nyköpta festspel så spiller såklart Bylla ut en hel grogg på det, jag blir så le på att det ALLTID handlar om honom varenda jävla fest kväll. Alltid ska Bylla göra något som går en på nerverna, är det inte att tafsa på sina vänner så är det att nervärdera dem! Jag vart skitsur och skällde ut honom, han sa inte så mycket själv utan valde att gå. Robban tyckte väl det var onödigt att jag reagerade så, men jag har valt att inte säga ifrån till Bylla så många gånger då han gjort fel tidigare så jag kunde inte hålla det inne tillslut! Sedan beställde vi taxi för fem men dom skickar en för fyra så vi får vänta ytterligare tio minuter, men dem sa 20 minuter så vi går upp och dricker lite till. När vi väl är inne i stan utanför Memento så hade jag en halva cider kvar att dricka och Yvonne hade en halva öl kvar så vi valde att sätta oss i trappan på hörnet.

Såklart kommer Polisen och säger till oss ( vi kände oss som 14 igen ) så vi drar iväg ganska så snabbt och utanför Memento så inväntar vi Jyrki och Robban som tagit ut pengar och tillslut kan vi gå in. Det var ju ett schysst ställe men jag kommer inte göra nå fler krogbesök på mycket länge känner jag, dessutom så går det så j-a mycket pengar! Jag lyckades aldrig komma upp i den här "lyckorus" känslan under hela kvällen och så var jag ganska le och lättstött. Dessutom ska Robban av alla människor plötsligt utan orsak bara storbråka med mig. Han hade fått för sig nått korkat om mig och Jyrki och det gjorde mig riktigt förbannad. Vad fan är det för fel på alla som ska lägga sig i mitt förhållande? Inte fan berättar jag för folk vad jag anser dem gör för fel i deras förhållanden! Folk tror alltid att dem är så jävla smarta och kan komma med goda råd, men dem själva kanske ska börja reda ut sina egna problem först innan dem hittar fel i andras liv. Jag kan ju tyvärr inte säga att det var en lyckad utekväll precis, men det har ju inget att göra med mina kära vänner att göra. Men nästa gång som jag verkligen INTE är sugen att festa så tänker jag fan heller inte gå ut och festa oavsett om folk försöker övertala mig eller inte. Skönt att äntligen få skriva av sig om den här kvällen nu känner jag, nu kan man äntligen få släppa den där hemska kvällen!

  Kära Bloggbok!

Jag har idag 14 st prenumeranter via Bloglovin ( ibland blir det 15 st i några dagar, men ganska så snart blir ni bara 14 st igen ) Men vilka dessa är har jag ingen aning om, men jag tror jag vet att vissa som jag känner kikar in här då och då. Dem som jag tror kikar in här är Yvonne, Hej Yvonne! Anna, Hej Anna! och Josephine, Hej Josepine och Octavia! =) Men sedan har jag faktiskt ingen aning vem resten är.

bloglovin

- Det kanske är vänner eller bekanta som inte vill eller vågar berätta för mig att dem läser min blogg "i smyg" vilket faktiskt är helt okej, annars skulle jag ju inte ha en öppen blogg om mitt privatliv där vem som helst kan läsa och ta del av informationen.

- Eller så kanske det är små "fiender" som vill hålla ett öga på mig från distans, eller kanske några väldigt gamla vänner som jag tappat kontakten med. Men det är ju också helt okej, som sagt så är min blogg öppen för alla att läsa oavsett vad man har för relation till mig.

- Eller så kanske det är för mig helt okända människor som känner igen mig från byn, jobbet, skola mm. som vill se och ta del av det jag skriver om mitt liv.

- Eller helt enkelt några som ( mot förmodan ) finner mitt liv och mina åsikter intressanta?!

 

Min blogg är ju som sagt min dagbok, jag kallar den min bloggbok. Därför att jag är en sådan person som tycker om att skriva och jag uttrycker mig nog bäst så också. Därför skriver jag gärna mail eller sms istället för att ringa och jag skickar gärna personliga brev istället för att ses öga mot öga, det är så jag är och så som jag alltid varit!

Det jag skriver handlar om mig, mitt liv och mina tankar. Situationerna jag berättar om är sådant som verkligen har hänt och känslorna jag skriver om är sådant som jag verkligen har känt. Det blir som en sorts  dokumenterad bearbetning utav olika situationer i livet där jag också kan rådfråga Er prenumeranter så ni får ge er synvinkel på olika situationer.

Ingen är perfekt och ingen kan heller förvänta sig att varken en själv eller någon annan ska kunna vara perfekt, men man lär sig av sina misstag så var inte rädd att misslyckas! Mitt mål i livet är att bli en bra människa. Att jag t.ex. inte skall dra förhastade slutsatser eller dömma andra innan jag tar reda på fakta och att jag inte ska ha fördomar samt att lära ut till mina medmänniskor att vara likadan.

Tillsvidare så får ni gärna följa med mig på min resa genom livet. Jag kommer fortsätta stöta på hinder, jag kommer fortfarande bli arg, irriterad och less på saker och ting samt förbannad på andra människor men jag kommer också fortsätta skriva om mina tankar, åsikter, intressen och allt som berör just mitt liv.


Så välkommen till min värld!
Vill du så får du gärna kommentera och presentera dig här nedan!

  Fel låt vann, igen!

Men vilket hemskt år för den Svenska Melodifestivalen. Inte en enda "stor" kändis i finalen och dessutom så röstade vi fram fem ballader av tio finallåtar till finalen - ballader klarar sig aldrig utomlands! Folk vill ha en snabb  överraskande låt, med bra text som berör människor och ett bra nummer med dans och rörelse i Eurovision. Så vi kommer garanterat hamna mellan dem fem sämsta iår tror jag, jag skäms! Dem som skulle ha representerat Sverige 2010 skulle ha varit Salem Al Fakir eller Timotej av dem bidrag som hade gått vidare till finalen tycker iallafall jag. Jag såg faktiskt bara två av fyra delfinaler så jag har inte heller sett alla bidragen  för iår så därför kan jag bara välja mellan dem som gick vidare till finalen. Salem hade en mystisk och spännande låt, med en bra text som berör alla någon gång i livet. Dessutom så var hans triumfkort sitt piano ( som han skulle suttit vid hela tiden ) och det är lite annorlunda. Timotej hade en låt med någon blanding utav Svensk Midsommar och Dalarna i tonerna, dessutom var det fyra snygga tjejer med bra röst som skulle charmat vem som helst. MEN jag tror inte NÅGON utav dem som gått till finalen hade kraft nog att kunna vinna iår, men däremot så tror jag att både Timotej och Salem hade kunnat klättra högre upp på listan än vad Anna kommer att göra, men det återstår ju att se i Eurovison senare i vår.

Salem Al Fakir - Keep on Walking

 

 

Timotej - Kom


  Miss understood

Åååh, nu är man påväg down, down, down igen. Så för er som inte vill höra "Depp Mickis" klaga kan skuta läsa nu..

Problem 1: Ekonomin
Mindre jobb nu på Bäckmo och Söråker eftersom dem skall spara in pengar. Det betyder att när jag väl får jobba så får jag jobba färre timmar, men helst skall dem lösa det på andra vis t.ex dela upp ordinarie personal emellan avdelningarna eller slå ihop om det är lite barn. Hedan efter kan jag räkna med att få ikring 4000:- i månadslön fram till sommaren. Jag kan ju iochförsig söka nya vick i sundsvalls kommun men jag har lixom tappat luften och orkar inte angagera mig för tillfället. Kanske jag får ny energi närmare sommaren!

Problem 2: Personlig Stress
Ja, punkten innan orsakar ju självklart en personlig stress inombords. Som jag nämnde innan så VILL jag ju skaffa barn nu, jag VILL ha fast inkomst och jag VILL flytta till något större. Men pågrund av ekonomin just nu så kan jag bara drömma om livet. Ledsamt nog så blir man ju ganska så deppig eftersom man vill det NU och inte sen. Men först måste jag jobba fram till sommaren då jag kommer bli arbetslös. Sedan skall jag plugga på komvux en sista termin och jag ser verkligen inte fram emot Matte B *fy* sen så ska jag söka in på Högskola och en KY utbildning och ta det jag får, troligtvis KY utbildningen om jag ens har sån tur. Då ska jag studera till Säljare ett år och fortsätta söka in på högskola tills man kommer in på Socionomlinjen och efter det blir det hårt pluggande i 3,5 år innan jag blir arbetslös igen.

Problem 3: Måendet
Folk är jävligt bra på att anklaga mig men kan själv inte se hur dem skadar mig. Jag pratar alltså om den här killen som vart sur och sa upp bekantskapen BARA därför att jag kallade honom bekant. Mina vänner är dem jag som sagt umgås med och kan dela det mesta med, resten är bekanta för mig. Han var en gång min vän men nu är han / var han bara en bekant. Hursom helst så grattade jag min andra bekant Sara på hennes födelsedag då jag ser att han ( som inte ens KÄNNER henne utan dem är bara ytligt bekanta med varandra ) hade grattat henne varpå jag är snabb och med andra ord frågar "varför" eftersom dem bara är bakanta via mig. Jag menar, han kan fortfarande ha kvar henne som bekant trots att han bara känner henne ytligt, men mig vill han inte ha att göra med eftersom jag kallade honom för "bekant" ( som verkar vara nått riktigt hemskt ) Vad TROR han att Sara tycker om honom då? Han är ju knappast hennes vän och knappt en bekant, det är ju inte så att dem umgås eller pratar. Alltså måste han ha sagt upp bekantskapen med mig av andra orsaker än vad som han påstår. Dessutom så blir hans tjej förbannad på mig för att jag blir upprörd över situationen?! Då känner man sig verkligen missförstådd och osynlig. Hon har inte ens frågat mig hur jag känner och mår i den här situationen utan tar för givet bara hennes killes parti, även fast det är han från början som sårade mig genom att säga upp bekantskapen.

Tänk att min gamla vänskapskrets fortfarande kan såra mig och få mig att känna mig som en nolla även fast vi inte ens umgås. Dem har fått mig att känna mig osynlig, korkad och missförstådd under en så lång tid och att det fortfarande kan pågå även fast vi inte ens umgås. Det är ganska hemskt vilken makt dem har över mig, jag som bara ville bli accepterad och sedd. Men dem trampar på som elefanter och när jag ramlar så hjälper dem mig inte upp utan dem hånskrattar mig rakt upp i ansiktet. Det är därför som jag värdesätter mina vänner nu eftersom jag har aldrig känt mig så stöttad och omtyckt för den jag är någon gång förut. Det är dem som är riktiga vänner - dem som älskar dig för den du är och förstår dig. Vi kan alltid prata och diskutera problem och om det skulle infalla en situation då jag behöver stöd så finns dem där tillskillnad från min gamla bekantskapskrets. Självklart gällde det ju inte alla i min gamla bekantskapskrets, killen som sa upp bekantskapen var ju mestadels inte en sån och det fanns fler undantag, det är därför jag tyckte det var synd att han måste säga upp bekantskapen.

Jag känner mig spyfärdig, matt, ledsen, arg, less och samtidigt likgiltig..


  Vem vågar?

Jag kikade på Aftonbladets hemsida en sväng nu på kvällskvisten och såg då den här artikeln om konstnären Lars Vik. Men seriöst, vem vågar mordhota honom egentligen? Ser ni inte hur galen, arg och elak han ser ut på bilden? *darrar av skräck*

Bildkälla: Aftonbladet


  Peaches - Grotesk, vulgär och spännande!

Peaches - Set it off

 


Peaches - Fuck the pain away

  Bullfest

Är det ett lustigt sammanträffande eller är det våren som sätter idéer i skallen på oss? Överallt bakas det bullar och sedan skrivs det om det på bloggar och på facebook! Sugen blir man ju och det får mig att tänka på en kär gammal låt.

TIPS

Är du en utav dem ( som jag ) som inte orkar baka bullar så har dem jätte goda bullar på MAX


  Man ska ha husvagn

 

Jag har prövat nästan allt som finns att välja på:
campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå.
Jag har semestrat på de allra konstigaste sätt
och äntligen jag funnit hur man ska semestra rätt.

Man ska ha husvagn - så är semestern redan klar!
Man ska ha husvagn - det har jag sett att alla har!
Man ska ha husvagn - och stuva in familjen i.
Man ska ha husvagn - för då blir man fri.

I många år så var vi inte särdeles beresta.
Vi hade vart i Askersund och pressbyrån i Gnesta.
Men så en dag sa jag till frugan, vänligt men bestämt:
Vi skaffar oss ett hus som går på hjul och därmed jämt!

Man ska ha husvagn - med kylskåp, TV, dusch och spis!
Man ska ha husvagn - det blir som hemma på nåt vis!
Man ska ha husvagn - och den ska vara stor och bré.
Man ska ha husvagn - tänk vad man får se:

5 minuter Falsterbo och 5 minuter Koster!
5 minuter Flen och Hjo och 5 minuter Kloster.
5 minuter Örebro och 5 minuter fjäll.
5 minuters rasat på ett europavägsmotell...

Man ska ha husvagn - så blir semestern ingen flopp!
Man ska ha husvagn - och göra lagom många stopp!
Man ska ha husvagn - och köra runt och stanna té.
Man ska ha husvagn - tänk vad man får se:

5 minuter Stockholm stad och 5 minuter skärgård.
5 minuter sol och bad och 5 minuter herrgård.
5 minuter Grums och Trosa, Tjörn och Härnösand.
5 minuter till så kan man hela Sveriges land...

Man ska ha husvagn - då har man med sig rubbet jämt!
Man ska ha husvagn - då händer inget obestämt!
Man ska ha husvagn - så att man vet hur allt ska bli!
Man ska ha husvagn - för då blir man fri!

Man ska ha husvagn - varthän man än sin resa ställt!
Man ska ha husvagn - så slipper man att resa tält!
Man ska ha husvagn - så att man vet hur allt ska bli!
Man ska ha husvagn - för då blir man trygg och låst och fri!

 


  Ny Design

Nu har jag äntligen fått hjälp med min design för bloggen iallafall och jag är jätte nöjd. Först gick jag in på en Design Blogg som erbjuder Gratis Designer att ladda hem, där hittade jag en som jag gillade men jag var inte helt nöjd så då hjälpte min syster mig att "fixa iordning" headern och bakgrunden precis så som jag ville ha den. Tack så jätte jätte mycket *glad* Den blev riktigt bra. Få se när jag orkar göra iordning resten av bloggen då.

  Våldtäcktsmannen i Andra Avenyn




Jag gissar på:

Kim Dahlberg
( men han vet inte om det själv )

Orsak:

1. Han var jätte full och troligen påverkad av något som han stulit från Kitty Santos
Alltså var han inte i sina sinnes fulla bruk, vem kommer ihåg något då?
2. Han trippade omkring i skogen helt planlöst precis innan våldtäckten
Visar på att han var ganska så "borta" och att han var vid "brottsplatsen" innan brottet begicks
3. Han hallucinerade vid samma tillfälle att hans mobiltelefon var en orm
Det bekräftar att han skulle kunna göra något som han vanligtvis inte skulle göra eftersom han hallucinerade
4. Våldtäcksmannen hade en likadan jacka som Kim har
Det ser man tydligt i klippen av våldtäckten att jackan är mörk, glansig med mudd - precis som Kims jacka
5. Kim liksom våldtäcktsmannen hade svarta handskar på sig i skogen
Handskarna som Kim har ser man i klippet då han hallucinerar och formar händerna som en orm, man ser sedan att även våldtäcktsmannen har svarta handskar på sig

.. och ni trodde jag inte hade nått liv ;-) haha

  Nyheter i bloggen

Jag har nu skapat ytterligare kategorier så jag kan bättre sortera in mina inlägg så att det är lättare för er att hitta dem. Tillkommit har Baileyz Darkness där jag skriver om mitt livs mörkare sidor, Baileyz Story där jag skriver om min bakgrund och varför jag är den jag är idag, Baileyz Wishez där jag skriver om sådant som jag drömmer om, Baileyz Travelz där jag skriver om- och lägger in bilder från mina resor, Baileyz Recipez där jag skriver ner tips och recept på maträtter, bakverk och drinkar samt så har jag bytt namn på Baileyz Greetingz till Baileyz Spotligt och där lägger jag in sådant som jag vill belysa t.ex. hälsningar, gratulationer, tips och hyllningar.


  Ombyggnad Pågår!

Min blogg kommer att se lite annorlunda ut en obestämd tid framöver. Jag håller nämligen på att "total renovera bloggen" och då skall det mesta bytas ut och andra saker skall läggas till vilket kommer att ta sin lilla tid. Men önska mig gärna lycka till!


  Frozen Strawberry Daiquiri

Jag smakade den här drinken för första gången på kryssningen som vi var på sist den 9/12-09. Den var ju himmelskt god, jag bara ÄLSKAR jordgubbar. Den här kommer jag göra massor av i sommar!

 

RECEPT:

 

4-6 cl ljus rom
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

 

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder. Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe. Många serverar sina daiquiris med en sockerrand runt glaset, som åstadkoms på samma sätt som för en Margarita.

  Jag är glad att han är död och ingen kan klandra mig!


  Arbetslös till pensionen

Jag blir så jävla arg på hur arbetsmarknaden ser ut idag. Hur fan ska jag, liksom alla andra ungdomar i min ålder i Sverige kunna spara ihop till pensionen om vi aldrig får ett jävla jobb? Förr räknades erfarenheter högt men nu är det bara skola som gäller! Men hur går det för dem som inte kan eller orkar plugga vidare? Det finns så många olika människor i världen så varför ska vi bara anpassa oss efter en sort?

Afasi & Filthy - Jobb

 

Dem som sitter och bestämmer hur saker och ting ska vara sitter på ett kontor och har ingen aning om hur verkligheten ser ut. Vissa saker låter faktiskt bara bra i teorin men fungerar inte i verkligheten. Om vi till exempel skulle ta det här med mitt jobb som barnskötar vikarie på förskola men som samtidigt stämplar så gäller 75 dagars regeln. Det innebär att jag bara får ersättning för 75 dagar innan jag får välja mellan att tacka nej till jobb för att få ut en A-kassa som jag kan leva på, eller säga ja till jobb och bli utan A-kassa. En total chansning varje månad om man inte vill köra på säkra kort som dem flesta gör, vilket är att tacka nej till jobb. Meningen är att det ska sätta press på arbetsgivaren som vill ha mina tjänster att anställa mig på heltid, MEN som vikarie på förskola i en kommun som bara anställer förskolelärare så fungerar det inte. Dem ringer helt enkelt efter en ny vikarie och jag blir utan månadslön, jävligt bra system verkligen!

 

 

Dessutom så har nu den förskolan där jag vikarierar som mest på börjat att ge mig mindre timmar, mindre tid för en timanställd blir mindre månadslön. Jaha, då gäller det bara att plugga vidare då eftersom man inte kan få en fast tjänst och jag orkar faktiskt inte vänta ut alla dessa 40 talister som kommer försvinna och som kommer sätta igång panik ute på arbetsmarknaden som alla har pratat om så länge. Jag är ju 26år nu och jag drömmer också om barn, hus, bil och hund och sedan ska man ju hinna spara ihop till pensionen också på det! Hur ska det gå egentligen när jag aldrig haft ett "riktigt" jobb? Man känner hur paniken och frustrationen bubblar inom mig, men man måste försöka att härda ut. För i dagens läge får man inte ens vara sjuk längre. Vad är det för samhälle generationerna innan mig har skapat åt oss egentligen? Att ni inte skäms!

 

Vad är det här för liv egentligen när man inte ens har råd att leva?


  Bloggdesign

Jag vill  ha en ny bloggdesign, men Photoshop cs4 och jag kommer inte överens. Dessutom är den bara på engelska och jag orkar helt enkelt inte "leka och lära" mig den här gången så då får det vara. Någon som känner sig manad att anta utmaningen om att göra om min bloggdesign? Hör isåfall gärna av er!




  • Ben & Jerrys - Ingen big deal!
  • EFTERLYSNING: 30 års present!
  • Drömhuset
  • Nät shopping
  • Sommartider, hej, hej, sommartider!
  • Fight Fire With Fire!
  • Google kan man lita på!
  • Amerikanska Pannkakor
  • Under ytan
  • Kriminella är också offer


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0