Kriminella är också offer

Det har även varit mycket diskussioner om den mördade 33åriga Sundsvallsbon Stefan Carlsson. Det visade sig att han är en ganska djupt kriminell person som både har sysslat med misshandel och droger. Men även kriminella är faktiskt också offer.


Hur, var, när och varför blev han kriminell? Tänk er hur mycket energi det tar av en att vara kriminell! Att man aldrig får uppleva den där tryggheten som man har i en stabil familjerelation. Att man måste hata och att man verkligen vet att man är hatad av alla andra också! Att man måste vara på sin vakt hela tiden. Det måste vara jobbigt att vara kriminell, så varför blir man det då? I sådana här fall så tror jag att det börjar i mycket tidig ålder, för alla har vi varit barn och oskyldiga. Men vi påverkas hela tiden utav den miljön vi växer upp i och har man då en ortygg familje rrelation så blir man ganska så osäker. Har man inga regler så har man svårt att själv förstå vad som är rätt och fel.  Dessutom så kanske dem aldrig har upplevt att dem är sedd och älskad för den dem är.

Tydligen så skall just Stefan enligt rykten ha haft en jobbig barndom med både misshandel och fosterhem. Han var nog en ganska så känslomässigt avstängd person som hade fått en dålig start i livet och sedan rasade det bara utför. Då är det är inte så lätt att bara "byta upp sig" till ett bättre liv när man redan är så djupt rotad i det gamla, pröva själva! Visst blir man förbannad när man läser om det som han påstås ha gjort, men egentligen så visste han nog inte om nått bättre. Alla människor kan och gör fel, vissa mer än andra.. men ingen är perfekt och absolut inte kriminella. Men vi kan inte bara hata andra för hatets skull och kanske säga att "det var ju lika så bra" för Stefan hade nog varit en helt annan person om han hade fått en helt annan start i livet.

Det Stefan varit med om i hans barndom har skapat den han var innan han dog. Men man kan inte ändra på det förflutna och Stefan hade faktiskt också ett val - det har vi alla! Hade Stefan istället för att se sig själv som ett offer av sin traumatiska barndom ( som de flesta av oss gör ) gett sitt liv en ärlig chans och sagt "okej, jag har haft det tufft förut men nu har jag chansen att ändra på det, hur vill jag ha det framöver och hur ska jag göra för att nå fram till det" istället så hade han nog levt idag. Vi har ansvar av våra egna liv och genom att göra sig själv till offer för vad andra gör mot dig så lägger du över ansvaret på andra trots att det är ditt liv.

Det som bland annat skiljer oss från djuren är att vi kan prata med varandra. Vi kan kommunicera och berätta EXAKT vad vi känner och tycker så det INTE blir NÅGRA missförstånd överhuvudtaget. Sluta upp att "spela spel" och använda kroppsspråk, börja tala med varandra! Dessutom så bör man inte dömma andra påengång utan ge alla en chans, det visar på att man är en vuxen och förstående människa! Stefan kanske inte hade alla förutsättningarna i livet, han kanske var en man fruktade som en peson på Flashbacks Forum skrev i det här inlägget "Mötte man han på gatan så bytte man sida, kom han in på samma pub så gick man hem. Man ville inte vistas i närheten av han" Men glöm då inte att Stefan har också en gång varit en oskyldig, rädd liten pojke.

Även om det är svårt att ta in det just nu pågrund av allt hat som minnena av Stefan medför. Men fundera och analysera den här frasen en stund: "Kriminella är också offer"

Andras åsikter:

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback