Halloween


  Moderna Jultraditioner

Vi har skapat en ny tradition i vår familj, till julafton. Det  hela började med att mamma började studera, samtidigt som min brorsa tog studenten och blev arbetslös. Även jag och min yngsta lilla syster Liza studerade och vi hade alla fyra därmed begränsad ekonomi. Det var bara min sambo Jyrki och mammas sambo Janåke som hade arbete med lön och så min äldre lilla syster Ellinor som är förtidspensionerad och därmed en någorlunda inkomst.

Därför bestämde vi oss då innan julen 2008 sedan att vi skulle köpa en present för ungefär 100;- till varje familjemdlem. Men efter första julen 2008 så upptäckte vi att det inte blev så bra, vi hade bara köpt en massa skräp till varandra. Så efter det har vi gjort så att en person får köpa en julklapp till någon som vi drar lott om för 500;- och det vart ett mycket bättre resultat. Tyvärr fick de flesta presentkort förra året i brist på fantasi och tid så iår har vi förbjudit det. Det är iallafall en jättebra ny tradition att ta till sig, om man fortfarande vill ha och köpa julklappar till julafton, men inte har tid eller pengar att lägga ut för det.

2010 års julklappsutdelning:

  • Jag köper till Mamma
  • Mamma köper till JanÅke
  • JanÅke köper till Joakim
  • Joakim köper till Liza
  • Liza köper till mig
  • Ellinor köper till Jyrki
  • Jyrki köper till Ellinor

2009 års julklappsutdelning:

  • Jag köpte till Liza
  • Liza köpte till Jyrki
  • Jyrki köpte till Ellinor
  • Ellinor köpte till JanÅke
  • JanÅke köpte till mig
  • Mamma köpte till Joakim
  • Joakim köpte till mamma

  Christmas List 2010

 

1. Apple IPOD Shuffle 2GB Cerice 457;- Elgiganten

2. Martha Stewart Monarch Butterfly Punch 219;- Scrap&Hobby

3. Spellbinders Die Stars 245;- Scrap&Hobby

4. Spellbinders Die Labels One 245;- Scrap&Hobby

5. Nordic Ware kakform Jätte Cupcake 395;- Bluebox

6. Vetevärmare Sovande Nalle ljusbrun 199;- Bluebox

7. Sockervaddssmaskin 400;- Teknikmagasinet

  What's new pussycat?


  Efterlysning: 30års Present!

Fan, fan, fan! Jag som ALLTID är ute i god tid och nu står jag här utan den minsta aning vad jag skall köpa och födelsedagsbarnet fyller om ungefär en månad! Jag behöver all hjälp jag kan få på att hitta en minnevärd och speciell 30års present till min svägerska. HJÄLP!


  Stella

Idag hade jag bokat in en snabb fika på Barista i stan med min väninna Sara Larsson och hennes 41 dagar gamla bebis Stella. Både jag och Sara har ganska så olika intressen, så vi umgås väldigt sällan och det har nästan alltid varit så. Då är det tur att Facebook finns så man kan hålla en någorlunda kontakt med sina vänner och bekanta särskilt om man som vi inte ses så ofta som vi. Det känns faktiskt lite konstigt att se henne med en bebis i famnen, för jag såg aldrig henne som gravid. Sist jag träffade henne var långt innan hon fick Stella, hemma hos mig förra hösten när jag fyllde år. Efter det blev hon gravid och i somras så avslöjade hon via MSN att hon var höggravid, så sällan syns vi lixom. Det är så roligt att nu två av mina vänner har fått barn med exakt ett halvårs mellanrum och jag längtar så mycket tills man själv blir gravid. Hoppas det inte dröjer alltför länge bara.


  IKEAs nya sortiment?



  Lösningen på gåtan!

Tjohooo.. Jag kan inte tro att det är sant! Idag gick min mentor igenom mitt första prov på andra kapitplet i Matematik B. Det innehöll tolv frågor och jag hade glömt hur man svarade på tre av dem, men allt jag svarat på var totalt klockrent! Läraren gick igenom de tal som jag inte svarat på som visade sig vara ekvationssystem, sedan ringade han in ungefär fem tal i boken som jag fick träna på och därefter fick jag göra ett nytt test på den delen. Testet innehöll fem frågor och jag svarade på allihopa och klarade av dem allihopa helt fläckfritt! Gissa om jag är lycklig nu! Jag har tyckt att Matematik är roligt när jag lyckas att lösa det, ungefär som när man lyckas lösa en svår gåta! Men innan man förstår hur man ska knäcka gåtan så känns det bara som rena grekiskan och man förstår ingenting. Men nu har jag iallafall löst den första gåtan så nu har jag bara två kvar, prov alltså! Dessutom så tror jag att jag hinner jobba ikapp under lovet som är nästa vecka. Äntligen händer det någonting positivt i Matematiken! Jag kanske inte är så dum som jag trodde ändå.


  Hello Kitty

Nu har Hello Kitty tagit över världen och äntligen förstår människor att Hello Kitty inte enbart är till för barn utan även för vuxna som har barnasinnet kvar. Jag har själv en del Hello Kitty prylar som jag kan visa upp vid ett senare tillfälle och jag fastnar framför allt för dem där lite udda Hello Kitty designen t.ex. Hello Kitty som punkare, rockare, pirat eller emo. Men jag tycker att orginalmärket är jätte sött och om jag får en flicka  i framtiden kommer jag nog inte att kunna hålla mig ifrån att köpa massa Hello Kitty leksaker och kläder till henne. Tänkte avsluta inlägget med att lägga upp en del udda Hello Kitty prylar som jag hittade på Google. Det finns nog ingenting som Hello Kitty inte gjort i sitt eget märke.

Hello Kitty el gitarrer samt Hello Kitty aukustiska gitarrer

 

Ett hus som är inrett i Hello kitty även på insidan samt en Hello Kitty bil

 

En Hello Kitty brödrost samt en Hello Kitty symaskin



En Hello Kitty hjälm samt Hello Kitty kalsonger


En Hello Kitty klänningsom final


  Wallmans salonger

Den 26'e November skall jag och Jyrki åka upp på Södra Berget där vi ska gå på dagspa tillsammans med mamma och hennes sambo Janåke samt äta supé och se på Wallmans salonger senare på kvällen. Dessutom ska vi alla sova över där. Jag och Jyrki har hyrt en minisvit med bastu och det ska bli riktigt mysigt! Vi lovade ju varandra att göra om detta i sommar när vi firade 10år tillsammans, men vi har helt enkelt haft fullt upp. Men nu ska det äntligen bli av! Mamma fick ju en presentkorg av mig, Jyrki och mina syskon när hon fyllde 48år i sommras som blandannat innehöll ett presentkort på dagspa plus en massage, så nu ska hon äntligen använda det också. Det kommer nog bli riktigt bra tror jag och jag ser fram emot att beställa en Frozen Strawberry Daquri till showen. Long Live Love


  Stressymptom

Att plugga till slutbetyget är inte helt smärtfritt kan jag meddela. Jag har ständigt huvudvärk eftersom jag har börjat att trycka ihop käkarna mot varandra. Ofta i samband när jag känner press eller stress och jag märker inte utav det förren spänningshuvudvärken kommer smygandes och käkarna domnar bort. Dessutom har jag 1 ½ månads försenad mens men ingen bebis i min mage, jag har både kollat och dubbelkollat. Jag tappar emellanåt lusten och orken att fortsätta med studierna samtidigt som jag försöker att prestera tillräckligt bra att kunna nå upp till minst ett VG i alla ämnen utom Matematiken. Det pågår alltså hela tiden en inre konflikt inom mig som kräver energi hela tiden och jag blir riktigt trött och vill helst sova hela tiden. Jag har försökt sova både många timmar och färre timmar men ingenting hjälper, jag är ändå lika trött som en björn i idé. Dessutom så får jag prestationsångest när jag inte tar itu med hälsan ( hinna träna, promenera osv ) och när jag undermedvetet stöter bort familjen, vänner och bekanta iochmed att jag aldrig hinner umgås, prata eller höras utav när jag har så mycket som skall göras i skolan. Jag har liksom en känsla av att jag alltid måste göra klart alla skoluppgifter innan jag får hitta på något roligt vilket kanske också är klokt men det tar på mina krafter enormt mycket. Jag märker också att mina tvångshandlingar blir värre när jag är stressad och jag kan stå inne på toaletten och gnugga händerna i tvål fem, sex gånger innan jag kan torka av mig och ibland måste jag göra om samma procedur ännu en gång efter det. Det ska bli så skönt till jul då jag kan slippa den här stressen och göra saker som jag tycker är roligt igen. Tänk om man hade det såhär hela livet, då skulle jag nog inte leva länge!

  Mona, Maud & Maria i Svenska Politikerkvinnor

Ni kanske känner till humorprogrammet Robins som går på SVT? Robin är ju en riktigt duktig, ung komiker och hans humortalkshow är riktigt underhållande och precis min stil.  Jag upptäckte nyligen en väldigt rolig sketch från programmet där Anna Blomberg spelar politikerna Mona Salin, Maud Olofsson och Maria Wetterstrand. Måste även tillägga att Anna Blomberg också är en riktigt duktig komiker men framför allt en riktigt skicklig imitatör.

Klicka på bilden för att komma till klippet


  Födelsedax scrapping

På söndag fyller min stora, lillasyster 23år och som den "rättvisetänkande" människa jag är så måste ju alla mina syskon få likadana presenter eller kort, värda exakt lika mycket. Därför scrappade jag ett gratulationskort med lite hösttema till henne och så får hon 300kr i kontanter som mina andra två syskon också fick. ( Joakim fick dock ett scrappat utflyttningskort istället ) Utöver det fick dem en "skämt" present för ca 100kr eftersom jag tycker det är lite tråkigt att bara ge bort ett kort. Joakim fick Fighting grandads och Liza fick Fingerdrums, båda ifrån Lagerhaus. Därför var jag också tvungen att hitta något liknande till Ellinor på Lagerhaus och tillslut valde jag en söt, liten rosa tugummi automat från Lagerhaus. Nedanför kan ni också se kortet som jag tillslut lyckades få tid till att göra.


Framsidan med blommor, nyckel och ett filthjärta i beige, brunt och blått


Innuti kortet finns en pengaficka och allt går i beige, brunt och blått


Jag tror faktiskt att jag har hittat "min stil" inom scrapbooking nu och det känns jätteroligt. Dock är jag fortfarande rädd att våga testa gränser. T.ex. blanda fler färger, testa olika formar, blanda mer dekorationer osv. Men det kanske kommer senare. Jag måste även ta och prova min nya maskin som jag fick utav Jyrki när jag fyllde år snart. Spännande!

  Mediahora

Idag var jag en sväng på skolan på förmiddagen trots att jag inte hade någon lektion, för att komma ikapp med Svenskan. Jag skulle göra en argumenterande text med referat om ämnet "identitet" och till hjälp fick jag ett par tidningsartiklar i ett häfte, samt ett kapitel och en text ur två olika böcker. Jag skulle använda tre utav texterna i min uppgift och jämföra, disskutera och sammanställa. I en utav artiklarna jag fastnade för så hade DN intervjuat dokusåpan Paradise Hotel aktuella Cimon Lundberg om livet i rampljuset och det fick mig att tänka på dokusåpan Bigbrother som jag följde slaviskt. Det gick i sex säsonger från 2000-2006 där bland annat Carolina Gynning, Marie Picasso, Linda Rosing och Kitty Jutbring medverkat i. Då tyckte man att dokusåpan var en skandal, men jämfört med dagens dokusåpor som Paradise Hotel och Kungarna av Tylösand så hamnar Bigbrother i skymundan. Deltagarna i alla dokusåper är mediahorer och dem gör nästan vadsom helst för att synas, men vem vill inte det? Alla vill vi stå ut ur mängden, bli ihågkomna, bli bekräftade på att dem är någonting särskilt och det är väl inget fel med det?! Tyvärr kan det lätt gå överstyr. Ni minns väl Linda Rosings uttalande i var och varannan nyhetstidning för att hålla sig kvar i rampljuset över hela Sverige? Men de flesta hanterar inte uppmärksamheten så bra, för med uppmärksamhet kommer även hemligheter fram och media rotar mer än gärna fram det saftigaste att publisera i tidningarna. Samuel Aronsson var en härlig person som spred glädje i Bigbrother huset 2006, det året då Jessica Lindgren vann. Men uppmärksamheten efter programmet och hans redan kriminella förflutna fick han att slutligen ta självmord trots att han hade både en dotter och en nyfödd son. Han blev bara 27år gammal när han hängde sig i samband med en häktning. Kan ni ens föreställa er hur dåligt han måste ha mått när han väljer att hänga sig istället för att försöka ta tag i sitt liv? Det måste verkligen ha känts som en omöjlig uppgift och självmord var tillslut den enda vägen! Och där står vi och bara tittar på, helt oberörda. Men jag är inte oberörd, jag minns.

Samuel Aronssons presentation inför Bigbrother 2006

Samuel Aronssons tid i huset 2006

 

Samuel Aronssons minnesvideo som hans flickvän Sara gjort efter hans död


  Ett gott skratt förlänger livet

Visst, matematik kan vara kul - när man löser det och förstår det! Men innan man sett den röda tråden så är det rena grekiskan och jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det. Därför tog jag en välbehövlig paus från alla omöjliga ekvationer och gick in på Tjuvtittat.se. Den sidan och deras systersida Tjuvlyssnat.se brukar få mig på bättre humör och så var det även den här gången, gud vad jag skrattade! Jag låter bilderna tala för sig själva:

En kreativ, slug och egendomlig annons

 

Middagstips till Fredagsmyset

 

Ben & Jerrys släng er i väggen

 

Jag tror det finns gratis badrumsmattor på närmsta byggplats

 

Ett klokt råd utav tillverkarna - om vi bott i USA

 

Hörde att bären var dyra iår, men det här är ju löjligt


  Till mina ofödda barn


  Baileyz.blogg.se blir privat

Det går att göra vissa inlägg låsta och andra inlägg öppna, trots att det blir lite extra jobb för mig. Här ovan kan ni se vilka kategorier som jag kommer att göra privat och vilka som kommer fortsätta hållas öppna tills vidare. Jag har redan nu skapat en privat underblogg som jag kommer länka till med lösenord, som dem som anmält sitt intresse givetvis kommer få när allt är klart. Jag kommer flytta över dem privata kategorierna till den låsta bloggen i mån av tid och just nu prioriterar jag skolan så det lär dröja en aning innan det är klart. Så när min privata blogg är uppdaterad så kommer det finnas en länk till den i min öppna blogg. Jag återkommer mer om detta senare när jag skall dela ut lösenorden.


  IsoDieten


  Lock it up and throw away the key


 

Jag funderar på att låsa bloggen om en ganska så snar framtid. Orsaken är den att jag vill ha mer kontroll över vilka som läser min blogg, jag är helt enkelt nyfiken och det här verkar vara den enda lösningen. Jag skall dock först ta reda på mer om hur det fungerar och om man kan låsa vissa inlägg och inte andra eller om hela bloggen då blir låst. Vill ni isåfall ha lösenordet så får ni anmäla erat intresse i kommentarrutan nedan. Det är troligtvis ingen som kommer bli nekad, jag vill bara ha lite mer kontroll över mina läsare.


  Sundsvall intar Dokusåpavärlden

Vad är det med Sundsvallsborna egentligen? Är det Sundsvalls tur nu eller? Först ser man Andreas Eriksson i Ensam Mamma Söker som dejtar Emma Pettersson. Han är tydligen är en bekant till min väninna Ida och som dessutom fler i min umgängeskrets känner till på längre sikt. Sedan har vi då Sur-Erika Vainio aka. "LadyLapdance" från Sundsvall som man faktiskt inte har hört talas om innan och som iallafall jag tycker skämmer ut Sundsvallsborna med sitt "norrländska humör" i Kungarna av Tylösand. Tillsist har vi då Erik Svedberg som är min sambos föredetta arbetskamrat på Permobil som kämpar i årets Robinson. Tre Sundsvallsbor i tre olika dokusåper under samma år, jag undrar bara vad fan som hänt. Är det här Sundsvalls chans till 15 min i rampljuset och placera Sundsvall på kartan? Jag tror BirstaCity och Himlabadet gav oss storhetsvansinne, eller vad tror ni?!


  Cheesecakemuffins med jordgubbar

Favoritmuffinsen på min födelsedag var givna. Det var Cheesecakemuffins med jordgubbar ifrån boken som jag fick ifrån Josephine förra året som heter "Muffins: små pyntade cupcakes" Flera har faktiskt frågat efter receptet som är relativt enkelt. Här har ni det:

 

Muffins: ( 12 st )

115 gram rumstempererat smör
115 gram strösocker
2 ägg
115 gram mjöl
½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Garnering:

175 gram vit hackad choklad
175 gram cream cheese
6 msk créme fraishe
1 ½ tsk vaniljsocker
6 msk siktat florsocker
Färska jordgubbar

Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader och lägg snygga pappersmuffinsformar i en muffinsplåt ( för att behålla en snygg form på muffinsen ) Vispa ihop det rumstempererade smöret och strösockret till en vit och pösig smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa om ordentligt. Vänd ner mjölet och tillsätt sedan vaniljsocker och mjölk och rör om. Fördela smeten i formarna och grädda i ca: 10-15 minuter. Dem skall ha rest sig en aning och blivit gyllenbruna. Kolla även med en teststicka så att dem är helt färdiga rakt igenom lägg sedan på galler för att svalna.

Smält chokladen i vattenbad ( chokladen i en bunke över kokande vatten ) Låt den sedan svalna. Rör ihop creme cheese, chéme fraishe, vaniljsocker och sikta sist över florsocker i en egen skål. Lätt sist i den smälta chokladen och rör om. Bred ett tjock lager glasyr över muffinsen och låt stå kallt i ca: 1 ½ timma så att glasyren stelnar en aning. Dekorera tillsist med skivade, färska jordgubbar och njut!

  Personliga mål

Många sätter upp personliga mål i livet och jag vill gärna berätta om mina personliga mål:



Skaffa en egen familj
Självklart vill ju jag ha en helt egen familj. Dem som känner mig och som följer min blogg vet ju att vi har försökt ett tag nu, men inte alltför länge dock. Men både det ena och det andra sätter käppar i vägen och jag är ärligt talat rädd att bli barnlös i slutändan. Jag vet att jag inte skall tänka så, men för mig är det en sån stor grej att skaffa en egen familj och lära mina barn allt jag kan! Jag hoppas att jag kommer bli en bra mamma för det anser jag är en utav mina viktigaste uppgifter i livet.

Utbilda mig till Socionom
Jag har som sagt gått igenom en hel del i livet och med detta i bagaget så vill jag hjälpa andra som är i samma, eller liknande situationer att komma vidare. Jag hade ingen som ville eller kunde vägleda mig igenom mina kriser och för det mesta var det bara "locket på" vilket jag har tagit stor skada ifrån. Därför vill jag arbeta på BUP och hjälpa dem som behöver mig innan det går "för långt" som det gjorde för mig. Jag valde ganska sent att inte vara ett offer längre och det är inte så bra att låta livet vänta alltför länge för min egen skull.

Lära mig fotografera
Vackra fotografier är riktigt unika konstverk. Att lyckas fånga en kall, egoistisk och oapptitlig värld i en bild där den framställs som någonting helt fantastiskt är magi för mig. Jag vill också kunna ta dessa vackra foton och därför vill jag lära mig fotografera med en digitalsystemkamera inom en snar framtid, där jag kan fånga bitar av världen som jag kan ramar in eller scrappa och göra till min egen.

Börja att måla emotionell konst ( Trasdockor )
Som i det mesta i mitt liv så påverkas alla mina val utav mitt förflutna och även här. Emotionell konst är vacker, spännande, unik och skrämmande. Många konstnärer har en speciell stil som en röd tråd som märker ut att det just är dem som är konstnären. Lars Åberg har sin unika konststil, Andy Warhol har sin och Lisa Rinnevuo har sin speciella stil. Jag vet inte om dem är självvalda eller om dem bara blev till automatisk, men jag har iallafall funderat kring en speciell emostil som jag vill börja måla och jag kallar dem för "Trasdockor" och dem skall representera ett psykiskt mående.

Skriva min egen självbiografi
Jag vill ha med så mycket i min bok och det mesta i min barndom har jag glömt. Men eftersom boken är så viktig för mig så ser jag den som ett projekt som jag kommer arbeta på länge. Jag vill verkligen berätta hur jag haft det och hur allt påverkat mig att bli den jag är idag. Det är viktigt för min egen del att jag får med så mycket som möjligt av min barndom och vad jag har utvecklats till så att dem som läser boken ska kunna känna igen bitar och nästan bli lite vägledda utav mig som författare.

Föreläsa om kriser
Den här biten hör ihop med både mitt framtida socionomarbete och min framtida självbiografi. Jag vill föreläsa  främst om övergrepp men också om mobbing och hur jag har regerat på dessa samt hur och varför man skall ta itu med det. Alla regerar ju olika och vissa kan ta itu med sitt mående påengång och vägra vara ett offer medans andra ( som jag ) fann mig i att vara det vilket resulterade att jag blev deprimerad.

  Plugghäst!

Nu är jag pågång igen med skolan och det känns riktigt bra. Jag börjar faktiskt minnas varför det är så roligt att studera igen och jag hoppas det håller i sig resten av terminen.

Lite uppdateringar om studierna:



Information & Layout B
Ett roligt ämne, men jag kan faktiskt det mesta och därför är jag faktiskt snart klar med kursen. Det enda som skall göras är ett prov, ett profissionellt bildspel som jag skall demostrera och prata om i 10 minuter samt en tidning om ett valfritt ämne. Det känns faktiskt skönt att snart vara klar med den kursen och hittills ligger jag på ett högt betyg i Information & Layout B enligt min mentor, så vi får se sedan när sista provet och när dem två sista uppgifterna är klar vart jag hamnar. Men jag skulle ärligt kunna tippa på ett VG.

Psykologi A
Den här kursen och även läraren är ju helt fantastiska. Jag bara ÄLSKAR psykologi, det är så FRUKTANSVÄRT intressant! Vi skall även redovisa en fördjupningsuppgift längre fram i kursen och jag har faktiskt valt "Rosenterapi" som jag skall redovisa den 8'e November. Min lärare nämnde att jag är nogrann och ambitiös i ett mail men vi har ännu inte diskuterat mina uppgifter och vilken nivå jag ligger på, jag hoppas på ett VG men tror jag bara når upp till ett G iallafall, men det återstår att se senare.

Människan: Socialt & Kulturellt
Ett jätteroligt ämne med en väldigt speciell lärare ( som påminner lite om suzanne Reuter ) Även den här kursen är snart klar för nu på Fredag den 15'e Oktober så har vi våran sista lektion. Sedan har vi dock en hög uppgifter som skall lämnas in. Det är bara några intressanta frågor på några blad, med svar som vi hittar i boken som tillhör kursen samt en fördjupningsuppgift. Om vi söker efter ett högre betyg så skall vi även argumentera ett par artiklar. I en mejl kontakt med min lärare ansåg hon att jag redan ligger på MVG nivå, så jag skall verkligen försöka att sträva efter det också.

Matematik B
Mitt enda "hat" ämne den här terminen. Dessutom så ligger jag efter! Jag har ännu inte gjort något prov än och jag känner mig lite smått stressad. Det enda positiva med matten är att det inte är så många prov.  Men jag tror att jag kommer kunna ta igen mig innan terminen är slut, snart har jag ju mer tid eftersom jag kommer va klar med två kurser ( MSK & ILB ) och då kan jag verkligen satsa stenhårt på matten. Den här terminen SKA jag FÅ mitt betyg i matematik B och som ni säkert förstår så sattsar jag bara på ett G. Hinner jag dock inte med hela mattekursen den här terminen så är det ingen "big deal" utan då tänkte jag bara läsa det sista som krävs nästa termin och det lär väl bli max några veckor.

Svenska A
Ett roligt ämne med en bra mentor men jag har hamnat liiiiiiite på efterkälke. Men det är ingenting som jag inte tar igen inom en snar framtid, jag skall faktiskt jobba en del hemma nu fram tills nästa gång och då hoppas jag att jag har kommit ikapp en aning. Men som sagt så kommer jag ha lite mer tid för att fokusera kring matematiken och svenskan senare framöver. Dessutom så är inte svenska ett svårt ämne för mig. Min lärare tycker jag är jätteduktig och hon berömmer mig efter nästan varje uppgift, det känns jättekul. Enligt henne så ligger jag på VG nivå och jag är nog rätt nöjd så.

  Födelsedagskalaset 2010

Äntligen har jag tid att uppdatera bloggen och berätta om min födelsedag. Jag blev ju jädrigt deprimerad i början av hösten, det kan ju ingen missat. Hursom helst så fick jag ångest över min födelsedag och så kände jag mig stressad över allt som hände runtomkring mig just då. Nu känns det mycket bättre och födelsedagen är överstökad med väldigt lyckat resultat. Jag bakade faktiskt allt fika själv också så som vanligt blev det ett gäng muffins cupcakes till fika trots att jag bara hade tänkt köpa torra bullar på ICA.

- Munkmuffins med sylt
- Cheescakemuffins med jordgubbar
- Kaffemuffins med grädde
- Citronmarängmuffins
- Foki's cupcakes

Samt en Ricekrisptårta. Mamma hade dessutom bakat en rosa prinsesstårta till mig som var jättegod. Jag hade bjudit hit alla på en gång, men tyvärr kunde inte Kari, Linda, Jossan och Sara komma. Kari jobbade så Kari och Linda kom på Söndagen den 3'e istället. Jossans Octavia och Saras Stella var krassliga, men Jossan lär jag ju träffa ganska så snart ändå! Men vi blev ett gäng iallafall i våran "trånga" lya. Först kom Ann, sedan kom svärmor Anna-Liisa och svärfar Seppo. Efter att vi nästan fikat klart kom mamma, hennes sambo JanÅke ( som också fyller år den 2'a Oktober ) samt mina småsyskon Ellinor, Joakim och Liza.

Efter en lite stund dök både Yvonne och Ida upp och därefter Anna. Tillslut så plingade Robban, Jesse och Danne på dörren. Jag var så glad att nästan alla som man hade bjudit kunde komma! Det är faktiskt min största skräck varje år, att få veta svart på vitt att man inte betyder någonting för någon. Det är tyvärr min osäkerhet och mitt förflutna  som spökar som skapat en jobbig rädsla och oro som är svår att bli av med. Men det kändes roligt att ha så  många bra vänner som verkligen ville komma och umgås med mig på min födelsedag, det betyder så oerhört mycket! Jag fick presenter som jag tänkte visa upp.

Ett gratulationskort med Miranda i ett söt kärleksförklaring från Jyrki

 

En rosa cuttlebug för scrapbooking från Jyrki

 


En mellanstor Mirandanalle och en Mirandamugg från Jyrki ( matchar )

 

Ett gratulationskort med Miranda som får mig att tänka på texten till Rihannas Umberella från Mamma & JanÅke

 

En ICurl från Mamma och JanÅke

 

En liten Mirandanalle från min stora, lillasyster Ellinor

 

Presentkort på BirstaCity på 300:- från min stora, lillasyster Ellinor

 

Ett gratulationskort med Miranda där Miranda sitter och pysslar, eller kanske scrappar samt presentkort på BirstaCity på 200:- från min lillebror Joakim

 

Ett gratulationskort med Miranda där Miranda kramas med sina älskade katter från lilla, lillasyster Liza

 

Ett ceriserosa resehårtork ( mini )  från lilla, lillasyster Liza


En presentkorg med två muggar, två hjärtformade thé silar, "sommarGott" frukt thé, sex chokladpraliner från Kahls och en skål som allt låg i ( ej med på bild ) från min svåger Kari, svägerskan Linda, svärmor Anna-Liisa och svärfar Seppo

 

Ett gratulationskort med muffins/cupcakes på samt presentkort på Birsta City för 300:- från min svåger Kari, svägerskan Linda, svärmor Anna-Liisa och svärfar Seppo

 

En lila lampa från Yvonne

 

En lila lykta från Ann

 

Två små ljuslyktor och blommor ( ej med på bild ) från Ida och Jens

 

En bordsdekoration från Anna

 


Biosupé med middag och bio för två från Robban, Danne och Jesse


  Forever young, why dont you be forever young?

Igår så åkte vi in på en akut vetrinärtid på Södraberget med våran mellersta katt, Manson. Han har spytt bra länge nu före maten, som ljusgul tunn vätska nästan som galla typ men nu har han även börja kräkas efter maten, en currygul klumpig vätska som han får upp det som han precis ätit. Stackars de små liven och ingenting kan vi säga varandra! Vi åkte in me honom vid 14:00 och fick vänta säkert 1½ timma innan vi fick någon hjälp över huvudtaget. Vi kunde sedan åka därifrån vid 17:00 tiden med en räkning på 3000:- som dem får prata med Agria om. Som tur är så visade alla provsvar och röntgenbilder negativt så troligtvis är det magsmältningsproblem, magsår eller fodret som krånglar.

Manson-San

 

Han ska nu äta magsårsmedecin varje morgon och kväll och så får han ny mat som vi ska dela upp och potionera ut 5 ggr / dag. Jobbigt, men vad gör man inte för sina bäbisar? Manson har ju tidigare haft problem då han hade en början till urinsten så vi håller alltid ett extra öga på våran lilla problemkisse. Jag tycker det är så jobbigt när någonting händer, man kan ju aldrig fråga dem vad som är fel heller och TÄNK om det någon gång skulle visa sig vara typ cancer. Huga så hemskt! Jag vill inte ens fundera på att inom en snar framtid kanske inte mina små bebisar längre finns. Smulan är ju iallafall minst 11år och Manson är ungefär 10år. Viktor-Boi är inte så gammal än, så han har ett stort jobb framför sig när han ska fylla upp två unika katters platser. Men jag tror att han klarar det gallant!

Smulan                         Viktor-Boi


  Barnlös och bitter

Fan, jag trodde aldrig jag skulle bli såhär. Men det var kanske därför jag väntade och inte vågade skaffa barn från början, ifall jag inte skulle få några alltså. Nu är jag där och ser sanningen i vitögat. Varje syn av en barnfamilj en plåga för mig då den påminner mig om det jag inte kommer få uppleva än på ett bra tag, kanske aldrig? Varje gång jag hör talas om folk som är gravida blir jag ledsen och frågar mig varför dem och inte jag? Låter säkert jättefjantigt, men det är så det är iallafall. Nu ska jag få en till kusin, jättekul va? Jag är glad för deras skull men dem har redan ett barn, dem får ett till och jag har inget! Jag kanske hakar upp mig för mycket på detta, men det kan inte hjälpas. Jag försöker att strunta i det men det är lättare sagt än gjort trots att jag försöker!

Allt jag gör, allt jag ser, allt jag hör är bara "barn, "barn, "barn" Det gör fan ont innuti mig och jag kan inte hjälpa det! Dagligen ser man barn och barnfamiljer. Man hör talas om andras barn och andras graviditeter. När ska det hända mig? Jag saknar mitt jobb på dagis så mycket, hade jag en riktig pissdag så gjorde alltid barnens närvaro en att hitta lyckan igen, att bli glad och orka fortsätta. Om barnen gjorde det för mig så vad ger dem då inte sina föräldrar? Jag trodde jag var redo men nu har jag blivit besatt istället, fast det kanske blir så tillslut? Vad vet jag, jag har aldrig varit med om något liknande förut!

I Måndags testade jag mig igen ihopp om att det skulle vara positivt, min mens har ju varit väldigt försenad. Men det visade negativt och det förstörde hela min vecka! En klasskompis är gravid, min morbrors flickvän är gravid, en kompis kompis är gravid, nästan alla jag vet om har barn och själv sitter jag i en pöl av tårar och tycker synd om mig själv och tänker återigen "varför dem och inte jag" Vissa kanske skulle se detta som en chans att göra någonting annat under tiden man väntar, festa, resa, jobba ihop pengar. Men jag blir bara deprimerad och känner ingen lust att göra någonting. Jag har börjat med ISO Dieten den här veckan, jag hoppas den hjälper mig att gå ner i vikt och öka chanserna att bli gravid samt får mig att fokusera på andra saker än graviditet. Vi får se hur det går med det!

  Stressad!

Gud vad jag har fullt upp nu med skolan. Det känns som man får prioritera bort sitt privatliv nu en stund för att komma ikapp med studierna. Så därför kommer jag inte att hinna uppdatera bloggen på ett tag. Bara så ni vet! Det känns inte så roligt att det ska bli såhär, men jag har tyvärr inget annat val om jag nu vill slutföra mina studier överhuvudtaget. Jag hinner knappt laga mat, diska, städa, tvätta eller ens motionera längre, men jag vet att det kommer bli bättre lite längre fram. Kramar till alla trogna bloggläsare ♥ Vi ses senare!

  Grattis till mig!

Idag fyller jag 27år!




  • Halloween
  • Moderna Jultraditioner
  • Christmas List 2010
  • What's new pussycat?
  • Efterlysning: 30års Present!
  • Stella
  • IKEAs nya sortiment?
  • Lösningen på gåtan!
  • Hello Kitty
  • Wallmans salonger


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0