Charlie The Unicorn



Hahahahahahahaha..

  GOTT NYTT ÅR!

Till alla önskar jag..


  SYSTER YSTERS BLOGG

Min stora lillasyster har ganska nyligt skaffat sig en blogg och lägger upp, enligt mig helt otroliga photoshopade arbeten på den och hon vill gärna ha lite fler besökare så gå gärna in på hennes sida och kika om det är något ni gillar! Isåfall kanske ni kan prenumenera på henne via Bloglovin. Marhinas Blogg

  Dagens låt: Cranberries - Just my imagination

Här kommer en låt som jag nästan hade glömt bort, men som dom spelade i slutet av "Charmed" en natt och då var jag ju tvungen att lyssna på den om och om igen. Guuud, hon sjunger nästan direkt in i hjärtat!


There was a game we used to play
We would hit the town on friday night
And stay in bed until sunday
We used to be so free
We were living for the love we had and
Living not for reality

It was just my imagination ( x6 )

There was a time I used to pray
I have always kept my faith in love
I'ts the greatest thing from the man above
The game I used to play
I've always put my cards upon the table
Let it never be said that I'd be unstable

It was just my imagination ( x6 )

There is a game I like to play
I like to hit the town on friday night
And stay in bed until sunday
We'll always be this free
We will be living for the love we have
Living not for reality

It's not my imagination ( x6 )

  Julklapps biktning

I år hade vi bestämt att alla julklappar får kosta 100:- per person eftersom jag är typ "arbetslös", brorsan är arbetslös, Lisa har bara studiebidraget på 1000:-/månad och mamma studerar och får inte ut mycket kvar efter alla räkningar och dessutom kanske Janåke blir varslad efter nyår. Så dem enda som har pengar var Ellinor och Jyrki typ, men det blev en mysig jul iallafall och visst kan man hitta saker billigt. Vi köpte presentkort till alla och varsin liten julklapp till det. Lisa fick en Voodoll och presentkort på ROCKS på 100:- eftersom voodollen var dyrare än Jockes och Ellinors julklappar, Joakim fick ett mini biljardbord och presentkort på Hobbex på 150:-, Ellinor fick muggar och presentkort på IKEA för 150:-, mamma fick en snygg ljuslykta till köksbordet och Janåke fick ett spel med klossar och tillsammans fick dom presentkort på IKEA på 200:- Till resterande spräckte vi 100:- gränsen för Yvonne hade vi ju köpt två Playboy glas, en coctail kortlek och is kuber i snoppmotiv. Marita fick en sparbössa i form av en hund eftersom vi ska spara ihop till en resa i sommar och hon gillar hundar, sedan fick ju Marita och Henke Chi kopparna med faten och thét och lyxchokladen tillsammans. Sedan hade jag ju gjort två scrap tavlor, en till Matti och Johanna på deras bebis Tilda ( min kusin ) och en till Kari och Linda på dem själva med deras bröllopsdatum och bröllopsfoto. Sista julklapen var till Tilda med en beige snutte trasa i form av en kanin, en svart/genomskinlig nappflaska med döskalle på och en rosa tutte med döskalle på. Men det vi fick iår var:

Mina klappar:
100:- av mamma och Janåke
En vinöppnare av Joakim
Ett presentkort på 100:- på SIX av Ellinor
Ett fest spel som heter sanning och konsekvens av Lisa
En väska, och en kakform med snoppmotiv av Marita

Jyrkis klappar:
100:- av mamma och Janåke
Ett dusch drapperi med blodiga händer av Joakim
Ett presentkort på 100:- på Media Markt av Ellinor
Ett presentkort på 100:- på Media Markt av Lisa

Tillsammans fick vi:
1500:- av Jyrkis mamma och pappa
En Paradis ask av Jyrkis mama och pappa
En korg med fika av Kari och Linda
En "fylla i bok" om våra liv av Marita
Ett set med tre skålar av mamma och Janåke

  Fint besök

Satt och kikade på "Karlifonia" i soffan med Jyrki och åt våran Pardis ask vi fått av Jyrkis mamma och pappa i jul då Marita ringde på mobilen. Hon och hennes kille Henke var och snurrade runt på mellandags rean och tänkte komma upp på lite fika så det blev en snabb städning innan dem plingade på dörren. Det var jätte trevligt och dem fick sin lite sena julklapp av oss, två chi thé koppar med fat från Lagerhause samt ett creme thé och fyra olika lyx choklad bitar från Kahls. Det var jätte tervligt iallafall och vi skrattade mycket, som alltid när dom är här! Hoppas vi kan hitta på något tillsammans snart, det tror jag skulle bli väldigt roligt! Förfest och krogrunda i Sunsvall kanske, eller  åker jag och Yvonne upp till Sollefteå och drar med Henke och Marita på bowlinghallen när Jyrki spelar där någon kväll. Nu ska vi återgå att se "Karlifonia" igen, det har precis börjat hända lite grejer och jag minns inte hur filmen slutade. Godnatt!

  Du är så neg, neg, neg, nega, negativ!

Jyrki sa det till mig idag; "Du är så negativ, då kan ju ingenting bli bra" Gud vad jag fick mig en tankeställare då! Jag trodde helt ärligt att jag var en positiv person, men det var ju helt fel. Jag måste bättra mig och inte vara så himla negativ hela tiden! Men det är svårt att se ljuset för allt mörker ibland, eller hur?!


  Cirkuskatter

Kikade på Cirkus Maximum på tv till mina totalt onyttiga frukostflingor och jag höll på och svimma. Dom använde katter i ett nummer, vackra vita KATTER! Jag trodde katter var mer "egna" och ensamma djur, tvärtemot hundar som måsteha en ledare. Som t.ex. mina tre katter gör bara det dom vill och känner för - för deras egen vinnings skull. Men dom där, dom klättrade och skuttade glatt och till och med hoppade igenom eld. Visst blev dom belönade men dem är väl tillräckligt smarta för att veta att det inte är värt att bli aska för en gobit?! Jag tappade iallafall hakan och jag kunde inte sluta se. På tal om cirkuskatterna så kom jag och tänka på när jag var och handlade julklappar till mina katter så hittade jag lite smarta saker man kan använda för att träna kattens IQ, och jag funderade på att köpa något sådant längre framöver till Smulan och Viktor. Men vi får se hur det går med det, visst tror jag att dem är smart men kanske lite envisa och uttråkade också så att allt måste ske på deras vilkor. Men det skulle vara kul att träna dem iallafall för jag tror katter är smartare än vad många egentligen tror. Smulan kan t.ex visa empati med mig, Manson kan se sig själv i spegeln och Viktor kan öppna burkar. Här kommer en närmare presentation av dem:

Från vänster:

Smulan, hona ca: 8år svart kort mjukt hår med vita inslag i botten av pälsen. Hon är blyg för okända människor, jamar inte - inte ens i kris situationer, älskar godiset katt kuddar, visar med kroppsspråk att hon känner empati, hon är smart, äter fruktansvärt sakta, älskar att leka med snören och en speciell svart vit råtta, gick upp i vikt efter kastreringen, tycker om att "natta" mig när jag ska sova och sedan lägger hon sig själv i fotändan, kommer när man ropar på henne om hon själv vill, hon förstår betydelsen av orden "dis" och "mat" och vill bli klappad precis innan hon ska äta. Hon äter inte människomat, bara kattmat.

Manson, hane ca: 7år beige och kort hårig med en sträv känsla. Han är försynt och blir lätt rädd, älskar gurka, majs, mjölk, kyckling och chips, tycker om att springa runt i lägenheten, tycker inte om nya platser eller att "rastas" utomhus,  har haft njursten,  tycker inte om att gosa på någon annans vilkor än hans egna, han tycker om att se på sig själv i speglar, han brukar titta på tv, han är nyfiken på hundar men är vaksam, han förstår betydelsen av orden "dis" och "mat" och han tycker inte om att få klorna klippta.

Viktor, hane ca: 1,5år grå och långt mjukt hår. Han tycker om att vara nära människor, han är nyfiken på vad människor gör, han pussas på människorvis, tycker om att gosa, han sväljer maten utan att tugga den, äter mycket, han älskar att leka med råttor, han spelar dum men är jävligt smart, han härmar människor som t.ex att öppna dörrar eller lock, han är tuff och blir inte rädd för något i första taget och han är inte rädd för hundar överhuvudtaget, och han är dyr i drift för all mat och sand han förbrukar.

  Höga berg och djupa dalar

Humöret går upp och ner och jag är sorgsen och förbannad om vartannat. Förbannad på människor som har gjort en negativ inverka på mitt liv, hur fan kan dem tro att dem har rätt att att göra något sådant?! Sorgsen för att jag inte förstod bättre än att tro dem som skadat mig. Tro att jag inte var värd bättre, tro att jag var osynlig, tro att jag var ful osv. Vemodig, med en önskan att kunna spola tillbaka tiden med den kunskapen jag har nu - gör om, gör rätt! Ivrig att börja med att förbättra mitt liv utifrån min nuvarande utgångspunkt. Svag och sårbar, just nu skulle jag kunna falla hårt i backen om någon ens blåste på mig!

  Dagens låt: Lill Lindfors - Rus

Tjatigt kanske, men man kan aldrig få nog av Lill Lindfors och "Rus" Jag bara älskar den här låten just nu!


När vinet glöder i de fyllda glasen och
vi börjar bli i gasen, då lossar tungans band
Vi som gått omkring och varit så blyga vi
slutar upp att smyga, motet kommer efterhand

Hej, tjo och klackarna i taket!
Nu visar vi helt naket hur modiga vi är
Inga ord kan bli för stora, vad har jag
att förlora? Så är det med det!

Alla rus i stora famnen och skeppet
söker hamnen och vänskapen är varm
Livets gåtor blir så uppenbara och dem
kan jag förklara när du vilar på min arm

Senare när berusningen har lagt sig
och det som jag har sagt dig verkar ganska
meningslöst. Då undrar jag över hur du ser mig
man för sig och hur man
beter sig och då skrattar jag nervöst

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra
Hon plockar fram allt det jag gömmer och
minns allt det jag glömmer och säger att hon är jag

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra
Hon plockar fram allt det jag gömmer och
minns allt det jag glömmer och säger att hon är jag

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajat självförtroende som inte mår så bra
Hon plockar fram allt det jag gömmer och
minns allt det jag glömmer och säger att hon är jag

Hon plockar fram allt det jag gömmer och
minns allt det jag glömmer och säger att hon är jag

  Tidsfördriv

Har suttit hemma hos mamma och väntat på att Jyrki skulle avsluta sin spelning i Sollefteå, det tar ju ungefär en och en halv timma att köra så det är ju klart man är orolig och då kan jag inte bara gå och lägga mig förren han är hemma välbehållen. Nackspärren släppte föressten igår kväll efter att mamma smorde in min rygg och nacke med tigerbalsam samt att Janåke gav mig ett par anti-inflammatoriskt och smärtlindrande tabletter, skönt! Jag som trodde jag skulle bli sämre efter att jag var här men jag blev nästan "helt" botad! Nu ska jag gå och lägga mig eftersom Jyrki äntligen har kommit hem hit! Godnatt.

  Vinter deppig

Åååh, jag har en sån jobbig hopplöshets känsla i kroppen. Jag känner mig vemodig och sorgesen och olycklig och ledsen och allt man kan tänka sig. Det är just vinter depressionen som är så jobbiga och jag vill bara förändra mig själv! Börja motionera mera, sluta vara så avundsjuk på alla som tros ha det bättre än mig, göra saker som gör livet mer värdefullt som att skaffa barn, åka ut och resa mm men det är svårt att bara "sätta igång" för antingen orkar man inte, eller så kan man inte pågrund av olika saker som ekonomin bland annat. Nej ussa, jag tycker inte om vinter depressionen, men den var mild mot mig iår om det här är det enda som kommer. Läste föressten lite gamla "dagboks" inlägg från en internet dagbok och jag kan ju lungt säga att SÅ desprimerad tror jag inte att jag kommer bli på länge igen, och det känns bra! Även om jag inte har nystat upp alla emotionella knutar i mitt förflutna så har jag börjat att nysta upp en hel del, så jag är ju på rätt väg - det känns! Men jag kommer nog behöva mer vägledning allt eftersom..

  Dagens Julsång Nr. 24



Som också är årets sista julsång. Självklart måste jag avsluta med "We wish you a very christmas" i en mäktig version med Helmut Lotti och kör. Visst är den, heeelt underbar! Hoppas att alla ni får en helt underbar och skön jul också, utan sjukdomar och olyckor. God jul allihopa och ta hand om er!


We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year

Good tidings we bring to you and your kin
We´re come here to tell you that count down's begun
Good tidings we bring to you and your kin
We´re hope you find friendship and days full of fun

We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year

Good tidings we bring to you and your kin
We´re come here to tell you that count down's begun
Good tidings we bring to you and your kin
We´re hope you find friendship and days full of fun

We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year

  Nackspärr!

Jag kanske har glömt att säga att jag har nackspärr. Jag kände av det lite granna redan i fredags, men det blev värre natten till söndagen på hotellet ( troligtvis på grund av kudden ) Gud vad ont jag hade då, jag till och med grät när jag skulle borsta håret. Igår var värken bättre och jag försöke att träna nacken men det gör ju så ont så idag tog jag två Ibumetin till ett varmt bad och nu känns det mycket bättre. Ser inte fram emot att kliva upp imorgon, eller att sova hos mamma heller egentligen. Det bästa vore om jag kunde få sova i min egen säng, med egna kuddar eftersom det är ju det min kropp är van vid. Hoppas att det går över snart iallafall, det är så jobbigt och gör så jädrans ont att ha nackspärr!

  Ångest! Ensam är stark, eller?

Gud vilken ångest jag fick nu. Jag kikade på facebook, på en gammal vän från typ 2004 men som flyttade in till stan och då slutade vi också umgås. Hon hade skaffat sig en ny kille så jag ville ge dom lite space men se glömde vi väl bort varandra?! Det här är "the story of my life" jag har alltid en början och ett slut på mina vänsaps relationer, och ingen verkar vara för evigt - varför? Trots att jag trivdes att umgås med henne så slutade vi att umgås med varandra, varför? Jag har svårt att verkligen anförtro mig åt folk, men jag vill ändå gärna att alla ska veta om mitt förflutna så dom inte drar förhastade slutsatser om mig som sårar mig. Jag har också svårt att umgås med flera personer som står mig nära samtidigt, det blir oftast att jag "koncentrerar" mig på en och en. Som exempel så under ett halvår umgicks jag mycket med Sara Näslund, sedan umgicks jag mycket med Sara Larsson under ett halvår - men inte tillsammans eller om vartannat. Skumt! Jag önskar iallafall att jag kunde bli en bättre vän, för då kansk jag kan skaffa mig riktigt bra och ärliga vänner som verkligen tycker om att umgås med mig, och som stöttar mig, och som rättar mig när jag har fel, osm förstår mig. Någon jag kan vara mig själv med, någon som känner mig! Det är därför jag vill flytta, få en nystart lixom. Börja på ett nytt jobb, skaffa arbetskamrater, börja en kurs, skaffa kursvänner, gå i en utbildning, skaffa klasskompisar osv. Jag har inte ens en enda barndomkompis, jag kanske skulle haft några om inte Malin K i min klass var så jävla bitchig och elak mot mig så att jag fick bryta kontakten med alla i klassen. Det var då jag bland annat började att umgås med oärliga och falska vänner. Jag minns en gång då Sandra i min klass sa till mig att hon hade hört Veronica som jag umgicks med pratat om mig bakom min rygg, mitt svar var bara "men vem ska jag annars umgås med" Jag vet inte om det är jag som stöter bort människor eller om jag är så motbjudande att umgås med. Jag vill ju ringa, jag vill ju ta en fika, jag vill ju bara hälsa på, jag vill ju följa med på fest eller ha en mysig spelkväll.. men det blir ju bara inte av! Sen dess har jag haft bra vänner och falska vänner, men alla vänskaps förhållanden har alltid tagit slut. Det kanke tillochmed är så att jag är rädd att bli lämnad att jag måste vara först med att "göra slut" - vem vet?

  BlondinBellas TV Dagbok

Gud vilken dålig serie det är. Hur kan folk helt ärligt tycka att BlondinBellas TV Dagbok är bra? Jag kan väl också filma mig själv 15 minuter om dagen och ta upp helt ointressanta saker i mitt liv, men skulle någon bry sig? Nej, men är man en rik, bortskämd blond tjej på 17år som tar för sig och roffar åt sig all uppmärksamhet hon kan så förstår jag att patetiska fjortisar med alldeles för stora egon tycker att hon är så "cool" Dom där videoklippen är inte ens bra, hon är ju en skit dålig "skådis" så det låter så tillgjort när hon talar med kameran. Vem som hellst skulle kunna gjort det där, men inte får "vi vanliga" den chansen! Jag menar, vem skulle hon varit om hon inte hade haft pengar och kontakter? Ingen alls, precis som du och jag.

  Jeff Dun haaaam

Någon anan som såg Jeff Dunham på tv igår? Jag tycker han är helt otrolig buktalare! Han har en massa olika dockor och varje docka har sin egen röst och unik personlighet. Men jag tycker man ser lite uppdateringar av Achmed och alla dem andra dockorna på YouTube nu! Har han lagt dem åt sidan och gör han annat nu eller är folk dålig på att spela in honom när an uppträder eller vad är det som händer? Jag tyckte iallafall att Achmed the dead terrorist var bäst! Vem av hans dockor tyckte du var roligast då?


  Yvonnes Julklapp

Yvonne fick sin julklapp igår eftersom hon åker bort med familjen idag. Vi hade beställt grejer från D7 såklart, jag vet ju vad hon gillar för jag och hon är inte så olika varandra. Julklappen gick i "party stuk"



Ett par Hi-Ball glas med playboy logga, iskuber med penismotiv och en kortlek med 52 kort, och det var olika recept med drinkar på varje kort. Det blev ju lite dyrt men det var det värt, jag tror hon blev glad!

  Dagens Julsång Nr. 23

I morgon är det julafton så det kanske är lite sent att önska sig något nu i sista minuten, men i dagens julsång skall jag presentera Mariah Carey med "All i want for christmas is you" Förutom att Mariah sjunger så jäkla bra så gillar musikvideon också. Den var riktigt snygg med 60-tals stilen, eller vad tycker ni?


I don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is...
You

I don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I don't need to hang my stocking
There upon the fireplace
Santa Claus won't make me happy
With a toy on Christmas day
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you
You baby

I won't ask for much this Christmas
I don't even wish for snow
I'm just gonna keep on waiting
Underneath the mistletoe
I won't make a list and send it
To the North Pole for Saint Nick
I won't even stay awake to
Hear those magic reindeers click
'Cause I just want you here tonight
Holding on to me so tight
What more can I do
Baby all I want for Christmas is you

Ooh baby
All the lights are shining
So brightly everywhere
And the sound of children's
Laughter fills the air
And everyone is singing
I hear those sleigh bells ringing
Santa won't you bring me the one I really need
Won't you please bring my baby to me...

Oh I don't want a lot for Christmas
This is all I'm asking for
I just want to see my baby
Standing right outside my door
Oh I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
Baby all I want for Christmas is...
You

All I want for Christmas is you... baby (repeat and fade)

  Designa DIN blog!

Jag har inte gjort en speciellt avancerad bloggfront elle bakgrund, för mitt Photoshop vill aldrig leka med mig. Men tycker du att min enkla blogg är fin så kan du själv lära dig att designa din egen blogg både enkelt och snabbt  hos http://www.designadinblogg.se/ Men, kom ihåg att träning ger erfarenhet och alla är vi nybörjare i början!

  Dagens Julsång Nr. 22

Idag ska jag få presentera Mariah Carey med "Santa claus is comin to town" eftersom julen börjar närma sig nu va ;-) Idag är det ju dan före dan före dopparedan, alltså är det julafton i övermorgon!



You'd better watch out
You'd better not cry
You'd better not pout
I'm telling you why

Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town

He's making a list
He's checking it twice
He's gonna find out
Who's naughty or nice

Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town

He sees you when you're sleeping
He knows when you're awake
He knows if you've been bad or good
So be good for goodness sake

So you better watch out
You better not cry
You better not pout
I'm telling you why

Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town
Santa Claus is comin' to town

(Instrumental)

The kids in girl and boyland
Will have a jubilee
They're gonna build a toyland
All around the Christmas tree

So you better watch out
You better not cry
You better not pout
I'm telling you why

Santa Claus (is comin' to town)
Santa Claus (is comin' to town)
Santa Claus is comin'
Santa Claus is comin'
Santa Claus is comin'
To town

  Upprustning av bloggen

Jahopp då har man ändrat lite mer på bloggen. Det är ju ett evighets arbete att rusta upp bloggen för när man tror sig vara färdig så hittar man alltid något annat att göra, visst Malin =) Det här har jag pysslat med ikväll, jag har skapat min egen blogloving- logga och så har jag skaffat mig en ny RSS logga som machar bättre med mitt rosa tema. Jag har skaffat mig en statestik mätare som förövrigt inte är klar ännu, jag behöver hjälp med att få bort den där fula gula ramen. Sedan har jag också gjort nya ikoner för mina senaste inlägg, mina kategorier, mitt arkiv och min bloggrunda som ska matcha min blogloving ikon. Vad tycks? Jag kan ju lungt säga att det tar ju sin lilla tid att sitta och knåpa med sin blogg, men kul är det!


  Baileyz Lista


  Jag önskar

och hoppas, hoppas, hoppas..


  Kari & Lindas Julklapp

Nu kan jag äntligen visa er vad jag har gjort till Kari & Linda i julklapp, eftersom dem har fått den nu idag. Det blev en scrapbooking tavla med deras bröllopsbild och bröllopsdatum på. Nyckeln skall representera nyckeln till den sanna kärleken, och "Happily ever after" samt texten bakom deras fotografi ska föreställa deras liv, som en saga. Hoppas dom tycker om den! Jag blev iallafall rätt nöjd med matchningen av färgerna från kortet till papprerna. Det roliga är att jag har pratat med Linda om scrapbooking tavlor som jag ska ge bort i jul, och Linda har pratat med mig om korgar hon ska ge bort i jul - men ingen av oss förstod vad vi skulle få av varann. Men det blev iallafall något personligt från båda hållen och det är ju alltid trevligt!


  Lilla julafton - Julklapps byte

Idag bytte jag, Jyrki, Kari och Linda julklappar med varandra och fikade lite. Linda är som tokig i att baka, så hon bjuder alltid på hembakat när man är och hälsar på. Vi fick en julkorg av dem med alla möjliga bakverk innuti, hon har gjort sådana här korgar till alla i jul - snacka om vilket jobb hon har lagt ner alltså! Vi kunde inte hålla oss så vi smakade såklart lite direkt efter att vi öppnat korgen, trots att vi precis fikat hos dem.

 
Korgen innehöll:

Några knäck
Några is choklad ( vanlig + vit choklad )
En päron glögg
Några mozartsbollar
Några bregott kakor
Några saffrans kakor
En pepparkakslängd

Mmmm, snacka om att vi ska mysa i jul =)

  G0oD HjUuL

Nu börjar det närma sig julen, så härmed skickar jag ett litet julkort till er via min blogg..


  Hipp Hipp

Någon som sett serien Hipp Hipp som gick på SVT? Här kommer ett litet kort smakprov ifrån några av deras sketcher *asg* Jag tycker dom är så himla roliga, speciellt hejjar klacken och Tiffany Persson.




  Dagens Julsång Nr. 21

Idag ska jag bjuda på en annan av mina favoriter, nämligen The Darkness med "Christmas time ( don't let the bells end )" Eftersom jag tycker dom är så bra och sångaren har en ganska häftig och unik röst!



Feinging joy and surprise at the gifts
we despise over mulled wine with you
On the 25th day of the 12th month
The sleigh bells are in time ringing true
How we cling each Noel
to that snowflakes and hope in hell
that it won't end

Don't let the bells end
Christmas time, just let them ring in peace.

Well the weather is cruel,
and the season of Yule
warms the heart, but it still hurts.
You've got your career, spent the best part
of last year apart and it still hurts
So that's why I pray each and every
Christmas day that it won't end

Don't let the bells end
Christmas time, just let them ring in peace.

Christmas time, don't let the bells end
Christmas time, don't let the bells end

Dust underneath the mistletoe
leaves when you're not here,
You went away upon boxing day,
Now how the hell am I gonna
make it into the New Year.

Christmas time, don't let the bells end
Christmas time, don't let the bells end

Christmas time, don't let the bells end
Christmas time, just let them ring in peace.

Christmas time, don't let the bells end
Christmas time, don't let the bells end

  Södra Berget


  Dagens Julsång Nr. 20

Gårdagens julsång kommer idag, eftersom jag var lite upptagen igår =) Jag förklarar mer i ett senare inlägg! Jag ska iallafall få be att få presentera Backstreet Boys med "Christmas time" Dem kanske verkar vara lite lama, men dem har verkligen gjort några hittar under sin livstid iallafall - och det här är en av dem!


There is something special
About this time of year
The Christmas feeling's everywhere
I just got home
To join you
I've been away too long
But now I'm back to share my love
Friends are reunited
One big family
Filled with love to last
Throughout the year

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world
Christmas time
The best time of the year
Yes it's Christmas time

You and me together
a sleight ride in the park
Loving is straight from the heart
Straight from my heart
Snowflakes falling gently
A smell of chestnuts in the air And
Christmas lights they gleam Across the sky

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world
Christmas time
The best time of the year
Yes it's Christmas time

Do you remember
Everything felt so right
When I held you close to me
Do you remember
Those cold Christmas nights
Where we saw the world in harmony

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world
Christmas time
The best time of the year
Yes it's Christmas time

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world

Christmas time
Time to share our love
Come and join
The tiding's to the world

  3/8

Idag ringde Bergeforsens Förskola och ville att jag skulle jobba idag. Tyvärr var jag redan inbokad på Timrådalen, men det var jätte roligt iallafall. Nu har tre av dem åtta förskolorna som jag ansökt som vikarie hos ringt mig, tvärr har jag fått tacka nej varenda gång eftersom jag varit uppbokad då dem behövt mig. Hoppas dom sparar mitt nummer ifall att dem behöver mig någon annan gång, för det är ju alltid roligt att se sig om och jobba för olika förskolor =) .. och förhoppningsvis få ett längre vikariat med schema så man inte blir uppring varenda morgon eller yrar ihop tiderna. Idag blir det en lugn och skön Fredag eftersom jag har tvättid och har ingen lust eller ork att göra något annat heller. Imoron ska jag och Jyrki på Södra Berget och sova där till morgonen därpå *mysigt* vi behöver komma bort och unna oss något. Jag kom på att jag har inte handlat mat eller julklappar till katterna ännu, så det får vi väl ge oss in i på Söndag efter att vi checkat ut och innan vi ska till Kari och Linda på lilla julafton. Då ska vi ika och byta klappar med varandra. Jag kommer också då lägga ut en bild av ett annat scrappat objeckt som jag pysslat med. Ha en lugn och skön helg nu allihopa, jag ska försöka att varva ner och stressa av lite på Södra jag med.

  Dagens Julsång Nr. 19

Nej, nu kan jag inte hålla mig längre så här kommer Carola Häggqvist med "helga natt" Gud va fint hon sjunger den här låten. Hennes röst passar pefekt och jag ryser till och med när hon sjunger refrängen!


O helga natt, o helga stund för världen,
då Gudamänskan till jorden steg ned!
För att försona världens brott och synder,
för oss han dödens smärta led.
Och hoppets stråle går igenom världen,
och ljuset skimrar över land och hav.
Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.

O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav

Ty frälsar'n krossat våra tunga bojor
Vår jord är fri, himlen öppen nu är
Uti din slav du ser en älskad broder,
och se, din ovän blir dig kär
Från himlen bragte frälsaren oss friden,
för oss han nedsteg i sin stilla grav.
Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.

O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav

  Dagens Julsång Nr. 18

Gårdagens julsång kommer idag framförd av två härliga personligheter och helt underbara röster nämligen Ozzy Osbourne och Jessica Simpson med "Winter wonderland" Låten är bra men videon suger bananas!



Sleigh bells ring, are you listening,
In the lane, snow is glistening
A beautiful sight,
We're happy tonight,
Walking in a winter wonderland.

Gone away is the bluebird,
In his place is a new bird
He sings a love song,
As we go along,
Walking in a winter wonderland.

In the meadow we can build a snowman
Then pretend that he is Parson Brown
He'll say: Are you married?
We'll say: No man,
But you can do the job
When you're in town.

Later on, we'll conspire,
As we dream by the fire
To face unafraid,
The plans that we've made,
Walking in a winter wonderland.

In the meadow we can build a snowman,
And pretend that he's Parson Brown
He'll say: Are you married?
We'll say: No man,
But you can do the job
When you're in town.

Later on, we'll conspire,
As we dream by the fire
To face unafraid,
The plans that we've made,
Walking in a winter wonderland.
Oooh yeah
Walking in a winter wonderland,
Yeah yeah
Walking in a winter wonderland.

  Scrappat och klart

Scrappade ett kort till min lilla systers pappa ikväll eftersom han har på sätt och vis vait som en pappa för mig också. Hade tyvärr inte råd med en julklapp till dem iår, eftersom lilla Tilda föddes ( kusin ) och då ville jag ju ge henne något samt tavlan till Matti & Johanna. Men ett kort kan män ju alltid scrappa ihop ;-) så här blev det iallafall! Dagens julsång kommer imorgon istället, jag har inte haft tid idag. Godnatt med er!


  Ännu en lista om mig


  Dagens Julsång Nr. 17

Vad är dte jag hr gett mej in på. Finns det ens 24 bra julsånger? Jag hoppas det! Här komer iallafall "White Christmas" med Bing Crosby, jag tyckte den passar bra eftesom det är så mycket snö på backen som förhoppningsvis håller sig kvar ända till nyår. Hoppas ni har haft en bra dag, jag har haft en jobbig en!


I'm dreaming of a white Christmas,
Just like the ones I used to know.
Where the tree-tops glisten,
And children listen
To hear sleighbells in the snow.

I'm dreaming of a white Christmas,
With every Christmas card I write,
May your days be merry and bright,
And may all your Christmases be white .

I'm dreaming of a white Christmas,
Just like the ones I used to know.
Where the tree-tops glisten,
And children listen
To hear sleighbells in the snow.

I'm dreaming of a white Christmas,
With every Christmas card I write,
May your days be merry and bright,
And may all your Christmases be white .

  Lista


  Tävling hos Bibloggen


Nu har du cahnsen att vinna den nya mobil telefonen LG KU990 Viewty hos Bibloggen
Värde på mobilen är cirka 2500kr

Jag är med och deltar om chansen att vinna den nya mobiltelefonen från LG .
Vad med du också. Tävlingen avslutans tis 23:e kl 23:00
Du får använda bilden om du vill !

  Time to work

Visst är det skönt att vara ledig då och då, när man VET att man har en anställning någonstans. Nu är det bara frustrerande, MEN Timrådalen ringde och jag ska jobba imorgon *tjohooo* dessutom har jag sökt längre vikariat på AMS och Platsbanken så ni får hålla tummarna att jag får det! Man får försöka se det positiva trots att det är mörkt nu, och så som jag är så vet jag att det kommer bli kämpigt att ta sig upp igen efter varje nedslag som jag kommer hamn i. Men jag ska försöka att inte ta allt så personligt nu när jag söker arbete. Att jag får ett "nej" kanse inte just betyder att JAG är dålig, men att dem redan har vikarier eller söker männikor med meriter, referenser och erfaenhet. Men om jag aldrig får jobba så får jag ju ingen erfarenhet?! Arbetsmarknaden är bra knäpp va, men jag ska försöka att ta mig igenom den en gång för alla!

  Dagens Julsång Nr. 16

Idag kommer ännu en annan, helt ny version av "Jingle Bells" som är lite roligare och lite rockigare. Framförd av Miss Papaya och videon är gjord av mig =) Har du något förslag på en julsång som du vill ha med på listan så kommentera i inlägget! Jag måste ju ha något extra bra på julafton, eller vad säger ni?! ;-)



Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells jingle all the way
Oh, what fun it is to ride in a one horse open sleigh

Sleighbells in the snow, anywhere they go
Word is all around; santa is in town!
Music in the air, magic everywhere.
Time to party party tell the neighbours we don't care!

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells jingle all the way
Oh, what fun it is to ride in a one horse open sleigh

Ahh-ahh-eii-ohh-ooheoo
Ahh-ahh-eii-ohh-ooheoo

Christmas time is here my favourite time of year
Feel the Christmas joy every girl and boy
Time to have some fun the party has begun
Dancing 'round the christmas tree until the morning comes

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells jingle all the way
Oh, what fun it is to ride in a one horse open sleigh

Ahh-ahh-eii-ohh-ooheoo
Ahh-ahh-eii-ohh-ooheoo

Ho Ho ho
Christmas time is party time!
Ho ho ho ho ho

Ahh-ahh-eii-ohh-ooheoo

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way
Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells jingle all the way
Oh, what fun it is to ride in a one horse open sleigh (x2)
Bye bye Santa

Ho ho ho ho ho!

  Arbetslös och utan a-kassa

Jag blir så sur. Man måste ha arbetat visst många timmar under en viss period för att kunna bli medlem i kommunals a-kassa och jag saknar 3 timmar, gud va surt alltså! Jag har iallafall skrivit in mig på Arbetsförmedlingen idag för jag misstänker att ingen kommer ringa. Jag kan inte fatta hur andra får jobb så lätt, vad gör jag för fel egentligen? Jag gör det ska, plus lite till och jag kommer alltid i tid ( oftast tidigare till och med ) Men ändå så sitter jag här nu klockan 14:29 på en Måndag, på min blogg och beklagar mig?! This is the story of my life! Förskolorna som jag skickade ansökningar till har inte hört av sig något mer, what a suprise! Ska jag ringa dem och fråga om arbete eller för jag vill ju jobba, men tydligen gör jag något allvarligt fel. Hur söker man jobb på förskola egentligen? Har ni något tips till mig, jag behöver hjälp!

  Dagens Julsång Nr. 15

Celine Dion har ju en helt underbar pipa som passar bra för julsånger, det måste jag ju tillägga. Så därför kändes det naturligt att hon får vara med på listan. Här framför hon en annan lugn, amerikansk klassisker som jag tycker passar bra såhär på en Måndag "Christmas song" heter den. Enjoy!




Chestnuts roasting on an open fire
Jack Frost nipping at your nose
Yuletide carols being sung by a choir
And folks dressed up like Eskimos

Everybody knows
A turkey and some mistletoe
Help to make the season bright
Tiny tots with their eyes all a-glow
Will find it hard to sleep tonight

They know that Santa's on his way
He's loaded lots of toys
And goodies on his sleigh
And every mother's child is gonna spy
To see if reindeer really know
How to fly

And so I'm offering this simple phrase
To kids from one to ninety two
Although it's been said
Many times many ways
Merry Christmas
Merry Christmas
Merry Christmas
To you

  Lyxig Gräddtårta

Ja man borde ju inte äta sånt här, speciellt inte jag. Men jag ville verkligen göra en ny variant av gräddtårta och ögat föll ganska snabbt på receptet på en jordgubbs- och vit chokladkräms tårta. Men man skulle ha färska jordubbar skivade på toppen som hade legat i en marinad av balsamvinäger och råsocker och det är ju ganska svårt att få ta på i dessa tider. Så det skippade jag, samt att jag ( som ni kanske såg i inlägget under ) att jag blandade i lite jordgubbs drinkmix i grädden för att få en rosa färg, som är lite roligare samt att den ska smaka jordgubbe - vilket jag tycker är godare än bara grädd smaken i sig. Men för övrigt såg receptet ut så här, men man kan ju altid testa sig fram ytterligare

Kalasfin Gräddtårta
För 4 personer ( men för mig räckte det för 7 personer lätt )

Ingredienser:
1 liter jordgubbar
3 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 paket färdiga tårtbottnar
1½ dl hallonsylt/jordgubbssylt
3 dl grädde

Chokladkräm:
2 dl grädde
100 g vit choklad

Garnering:
1 dl hyvlad mörk blockchoklad

Gör så här:
Chokladkräm: Koka upp grädden i en kastrull. Låt den vita chokladen smälta i den varma grädden. Ställ krämen i kylen ca: 4 timmar. Efter att den har stått klart så skall du vispa "såsen" tills den blir till en fast konsistens som är fluffig och riktigt krämig.

Skiva jordgubbarna, blanda dem i en bunke med råsockret och balsamvinägern. Rör om då och då. Dela tårtan i tre bottnar om den inte redan är delad. Bre hallonsylten/jordgubbssylten på den undre bottnen. Bred ut den fluffiga choklad krämen på nästa botten. Täck med den sista bottnen och vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Lägg jordgubbarna på tårtans topp. Garnera med den hyvlade chokladen. ( Jag spritsade mörk och ljus choklad i olika former istället )

Den blev riktigt god och lyxig, trots att den var så enkel att göra!

  Dagens Julsång Nr. 14

Idag känner jag för en lugn, svensk traditionell julsång nämligen "Jul, jul, strålande jul" som Helene Lundström gör en väldigt bra version utav. Puh, jag känner mig redan mycket lugnare =)



Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus, glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid, eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm, över all suckan ur människobarm,
över de släkten, som gå till ro, över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar!

  Grattis Jyrki 32

Idag fyller min älskling 32 år och det ska vi fira idag och imorgon. Jag har gjort en choklad och jordgubbs gräddtårta som består av jordgubbs sylt och en vit chokladkräm samt jordgubbs grädde ( grädde, smaksatt med strawberry mix ) som jag ska dekorera med spritsade choklad hjärtan, för idag kommer hela min familj och grattar honom och imorgon kommer Jyrkis familj, det kommer bli svårt att stå emot frestelsen. Jag har tyvärr inte hunnit baka något men det får bli en annan gång, kanske till lilla julafton istället =) Jyrki fick sin present av mig redan vid 11-tiden eftersom han har varit så nyfiken på vad det var som kostade så mycket och som man bara kunde använda en gång ( jag gav honom en ledtråd ) det var nämligen så att jag har bokat ett Spa Paket på södra berget för oss två den 20/12 och i det paketet får man logi för en natt i minisvit ( om man betalar extra ) och så får man trerätters middag samt frukost och entré till Spa Maskrosen med tillgång till frukt och juice buffé, poler och bastu. Men jag har även bokat in en 50 minuters helkropps massage för honom. Allihopa i ett värde av ca: 3.700:- sammanlagt plus extra utgifter för kanske en drink i baren eller varför inte roomservice ;-) Gud vad jag längtar! Ha en bra dag allihopa, i know i will!

  Blont långt hår - Nej tack!

Varför har tjejer med blont långt hår aldrig någon annan frisyr än.. ja, blont och långt?! Blir det inte lite enformigt efter en, två.. ja, kanske 7år sådär? Jag tycker iallafall att det ser fruktansvärt tråkigt och fult ut - så tacka vet jag frisörer! Jag skulle aldrig palla att ha varken blont eller långt hår. Man måste ju kunna variera sig lite i livet också, så varför nöja sig med en enda frisyr ( som de flest inte ens passar bra i ) för resten av livet?! Jag har haft alla möjliga frisyrer och färger, bl.a svart, rött, svart med lila toner, svart med röda toner, blont, brunt, slingor, platt, vågit, lockigt, våfflat, volym, långt, kort, axellångt, kort lugg och lång lugg.

  Dagens Julsång Nr. 13

Idag är det Lucia så självklart är det självaste Lucia sången med Lucia tåget som vi ska nynna till idag.



Sankta Lucia, ljusklara hägring
sprid i vår vinternatt glans av din fägring
Drömmar med vingesus under oss sia
tänd dina vita ljus Sankta Lucia!
Drömmar med vingesus under oss sia
tänd dina vita ljus Sankta Lucia!

Kom i din vita skrud, huld med din maning
Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning
Drömmar med vingesus under oss sia
tänd dina vita ljus Sankta Lucia!
Drömmar med vingesus under oss sia
tänd dina vita ljus Sankta Lucia!

  Dagens Julsång Nr. 12

Gårdagens julsång blev lite försenad på grund av tekniskt strul på you tube men som verkar vara löst till idag. Jag tänkte bjuda på en lite barnsligare och roligare julsång idag nämligen "Vår julskinka har rymt" med Werner & Werner



-Du Werner, köpte du ingen julskinka ?
-Det är väl klart jag köpte julskinka Werner
-Den står i ugnen
-Nej Werner, den har rymt, vad ska vi ta oss till ?
-Lugna ner dig Werner
-Ja men gästerna kommer ju när som helst
-Ja men vi kan väl alltid bjuda på nån mumsig grönsak
-Ja visst ja

-Det går precis lika bra med selleri

Nu är julen här - alla tomtarna myser
Men vår lilla gris - med sin frånvaro lyser
Ack vad är väl gröt och tårta så söt och sylta och pastejer ?
Äh korv och paj är bara blaj, men gris är nåt för sig

Vår julskinka har rymt - och släkten kommer om en timma
Vår julskinka har rymt - hur kan en gris bara försvinna
Har ingen sett vår lilla kotlett, med rumpan blank av fett
Vår julskinka har rymt, det tycker vi är grymt !

-Stängde du inte ugnsluckan Werner ?
-Selfverstendich Werner, han måste ha brytit sig ut.
-Brytit sig ut? Ett sånt svin !
-Jaja, men lite svinn får man räkna med
-Lite svinn, det var väldigt roligt sagt Werner
-Tack ska du ha Werner
-Tack ska du ha

Våran gris han drog - har ni hört en sån fuling
Men han trodde nog - på ett liv efter julen
Ja visst han sa Goodbye och stack till Hawaii
tillsammans med Miss Piggy
Ja, fläsket brann så han försvann - en mansgris det var han !

Vår julskinka har rymt - och släkten kommer om en timma
Vår julskinka har rymt - hur kan en gris bara försvinna
Nu ger vi opp - för utan hans kropp är grisfesten en flopp !
Vår julskinka har rymt - det tycker vi är grymt !

-Tänk att allting skulle gå åt skogarna Werner
-Ja, och detta mitt på Julafton
-Ja det är som i det gamla tyska ordspråket:
Hur man vänder sig har man skinkan bak
-Det var väldigt fint sagt Werner

Vår julskinka har rymt - och släkten kommer om en timma
Vår julskinka har rymt - hur kan en gris bara försvinna
Har ingen sett vår lilla kotlett - med rumpan blank av fett !
Vår julskinka har rymt det tycker vi är grymt
Vår julskinka har rymt - och släkten kommer om en timma
Vår julskinka har rymt - hur kan en gris bara försvinna
Nu ger vi opp - för utan hans kropp är grisfesten en flopp !
Vår julskinka har rymt det tycker vi är grymt !!

  Nyklippt, eller?


En ny stil och en ny frisyr för mig, eller? Du kan själv ladda upp en egen bild och testa olika kändisars frillor här. Finns inte så mycket annat roligt att göra i kväll känns det som. Orginalbilden tillhör egentligen Cameron Diaz, men jag lånade hennes snygga frilla en stund. Vi verkar ju ha samma stil på frillan typ. Lika kort, likadan färg nyans, lika mycket volym, fast Cameron har mer lockar och vågor i håret än vad jag har =) *i wish* Nä, man kanske ska ta och klippa sig snart, börjar ju bli lång i baret nu. BTW jag passar ju som smal =) *i wish again* Dax att ta på sig motivationen igen och ut och träna i regn och rusk!

  Projekt Tilda klar

Idag var jag hos Linda en sväng och skrev ut en bild på min ( ganska ) nyfödda kusin Tilda. Jag har nämligen gjort en scrapbook tavla, som Matti och Johanna ska få i Julklapp. Nu återstår bara frågan, vad ska jag ge till Tilda i julklapp? Har du något tips? Hon kommer vara 3 månader och 19 dagar på Julafton, och jag har funderat på någon mobil, nalle eller kläder men tar gärna emot fler tips!



Så här blev tavlan. Den ska ramas in i en ram som jag målar vit med lite glitter i så det blir lite lyxigare och snyggare. Det är ju trots allt deras första barn! Som ni ser är det en liten bild på Tilda med  en kanin, så det passar bra med en kanin på blomman till höger också och massa små kaniner på borden bredvid blomman. Hoppas dom blir glada iallafall! Ska skicka upp alltihopa med lilla syster som ska hälsa på sin pappa i jul *snyft* Det är inte lika roligt när Liza inte är med oss på jul, men vi får väl försöka roa oss så gott vi kan iallafall då. Ska vara hos mamma som vanligt på julafton och sova över där till juldagen. Jyrki ska spela i Sollefteå på juldags kvällen, så jag får väl roa mig själv då :O/ verkligen skit kul alltså! *not*

  Uppdatering av bloggen

Ni som följer min blogg har kanske sett att jag har gjort lite uppdateringar här på min blogg. Jag har lagt in datum och en klocka samt tagit bort min profil länk och lite annat smått och gott. Det är kul att exprementera så det blir som man vill ha det och designa din blogg har varit till ganska stor hjälp faktiskt. Nu är det dags för sängen för jag ska jobba på Timrådalen imorgon, det ska bli jätte roligt. Godnatt allihopa!

  Insider och djurens rätt att leva!

Kikade på Insider igår och det var ett intressant inslag om djurrätts- aktivister. Jag vet att dem flesta tycker att dem här männisorna trakaserar dem som inte tycker som dem, men som den djurälskare som jag är så håller jag hellre med djurrätts aktivisterna än dem andra männikorna. Jag menar ju att vi klarar oss så bra UTAN den där "onödiga lyxen" som t.ex att klä sig i päls eller att det slaktas onödigt mycket djur, bara för att vi ska kunna äta fläskfilé en dag och kotlett rad en annan dag. Så Jag har därför bestämt att testa på att vara "fusk" vegan eller vegetarian i en månad, men det skall jag göra efter jul och nyår eftersom jag inte vill missa julmaten :O/ *i know, i'm bad* Men jag ska äta den med dåligt samvete, jag lovar!

  Dagens Julsång Nr. 11

Idag har jag äntligen hittat en bra och lite äldre version av "Jingle Bells" med Perry Cosmo. Jag tycker den är så mysig och den är ju ändå en amerikansk, traditionell julsång så jag bara måst ha med den. So, enjoy the sleight ride once more! I know i will =) *drömmer mig bort till vinterland*


Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh

Dashing through the snow
In a one horse open sleigh
O'er the fields we go
Laughing all the way
Bells on bob tails ring
Making spirits bright
What fun it is to ride and sing
A sleighing song tonight

Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh

A day or two ago
I thought I'd take a ride
And soon Miss Fanny Bright
Was seated by my side
The horse was lean and lank
Misfortune seemed his lot
We got into a drifted bank
And then we got upsot

Oh, jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh yeah

Now the ground is white
Go it while you're young
Take the girls tonight
And sing this sleighing song
Just get a bob tailed bay
Two forty for his speed
And Hitch him to an open sleigh
And crack! you'll take the lead

Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way
Oh, what fun it is to ride
In a one horse open sleigh

  Jävla skräppost och kedjebrev

Finns det något mer störande än skräppost eller kedjebrev på mailen? Jag öppnar inte ens skiten längre, den åker direkt i soporna! Dom existerar BARA för att fylla upp inkorgen, cookies och servrar med en massa skit ( typ ungfär som ett virus ) Inte fan är det någon som tar itu med dom där jävla listorna som man ska skriva på efter den är ifylld och inte fan är det en riktig  amersikansk mamma som skickar ett pefekt översatt mail till invånare i Sverige om sin försvunna dotter inte, och dom där "önska dig något och skicka till dina VÄNNER" så man ska känna sig speciellt utvald är ju bara patetiskt. Allt är bara skitsnack och virus och jag fattar inte att folk FORTFARANDE inte förstår det?! *Less*

  Dagens Julsång Nr. 10

Idag serverar jag ännu en amerikansk, traditionell julsång som bara MÅSTE höras i kör ( annars blir den inte lika mäktig ) Jag talar så klart om "Deck the halls" med Peiyang chorus kören. Fa-la-la-la-la, la-la-la-la!


Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
Don we now our gay apparel
Fa-la-la, la-la-la, la-la-la
Troll the ancient Yule-tide carol
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la

Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
Don we now our gay apparel
Fa-la-la, la-la-la, la-la-la
Troll the ancient Yule-tide carol
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la

  Baileyz "hott" lizta ( önskelista? )


  Fixerad i mitt hår. Min lilla fåfänga!

Jag är varken proffs eller nybörjare, men hur som hellst ÄLSKAR jag att klippa mig, spana på frisyrer samt fixa och dona med håret. Jag kan gärna gå osminkad till jobbet, men då MÅSTE jag ha ordnat håret isåfall! Min favorit är att ha håret mörkbrunt, med lugg och mycket volym. Tänkte nämna lite produkter och verktyg jag gärna använder när jag skall göra mig iordning: ( självklart använder jag inte allt på en gång )

Shampoo & Balsam med extra volym
Hårinpackningar från times to times
Hårgelé som inte blir hårt ( för att håret inte ska bli estatiskt )
Saltvattensspray när jag vill lyxa till det
Mousse används mer sällan men ibland då och då
Hårspray används flitigt i alla väder

Hårförn med varm och kallt utblås
Bred tång med utbytbara platta;
- en för att "våffa" håret
- en för att "våga" håret
- en för att platta håret

Smal plattång för  grova lockar
Locktång för många små lockar
Volume master för volymen ända från botten

Så, nu var det ur världen! Ännu en liten del av mitt liv har biktats. Har du själv någon fåfänga? Isåfall, vågar du stå för den och berätta om den eller är det något du helst inte pratar om eller erkänner?

  Modebloggar är dötrist och dötråkigt!

Jag är så less på alla ideal man ska leva upp till hela tiden. Varför ska man klä sig efter ett mode till exempel? Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Jag kör låg budget kläder all the way och Style by Baileyz everyday! Jag anser att det är onödigt att köpa kläder som man egentligen inte trivs i och dem flesta inte enns passar i BARA för att det är mode!? Sen ska man FÖLJA modet också, veta vad som är inne INNAN det är inne, köpa nya kläder - dyrare kläder bara för att dem andra kläderna i garderoben som till viss del är knappt använd, är "ute" Nej, mode och modebloggar är inget för mig. Jag TYCKER ( hänvisar till yttrandefrihet/tryckfrihet ) att har man ingen egen vilja och fantasi kan man väl följa modet, men själv ställer jag mej utanför idealet och tar på mig det JAG tycker är snyggt och det JAG har råd med!

  Resume av Desperate Housewifes S:5-A:1o

En serie som jag följer mer än gärna är Desperate Housewifes, den ÄR ju så bra! Just nu är jag inne på avsnitt 1o i säsong 5 - så jag ligger inte så mycket före tv ändå, men mycket har hunnit hänt! För er som följer serien på tv kan ju sluta läsa nu, eller är du som jag och måste veta vad som kommer hända ( helst igår ) så kan du fortsätta läsa för jag kommer att avslöja lite av vad som väntar. Carlos har ju fått tillbaka lite grann av synen och börjar se siluetter och ljus, tillslut kan han se helt igen. Han lägger märke till hur jobbigt Gaby har haft det med att fått ihop pengar till räkningar, dvs. har hon sålt dyra ägodelar från deras hem. Bland annat Carlos signerade baseboll som han ärvt av sin far, som i sin tur ärvt den av sin far - trots att Carlos förbjudit henne att sälja den! Carlos blir såklart förbannad och ber henne köpa tillbaka basebollen, men när Gaby är ute på sitt "boll-uppdrag" lägger Carlos också märke till hennes tomma garderob och smyckeskrin ( hon älskade sina kläder, skor och smycken ) och förstår då hur mycket hon givit upp och att det verkligen har varit svårt att få ihop till pengarna, så han överraskar Gaby med att köpa en ny dyr klänning åt henne efter att han sålt basebollen som Gaby skaffat åt honom. Susan och Mike's Meynard önskar innerligt att mamma och pappa ska bli tillsammans igen, eftersom han tror att det är det Susan egentligen vill. Han ser Katherine som ett hot mot mamma så han är elak och besvärlig och Katherine tror att Susan baktalar henne till Meynard för att hon inte ska "stjäla" Mike ifrån dem. Så tillslut försöker Susan, genom att dem fyra umgås tillsammans visa Meynard att allt är lugnt mellan Katherine och Susan - vilket inte riktigt blir som hon tänkt, och han kastar ett bowling-klot på Katherines fot. Susan och Mike försöker att prata med Meynard men han vill inte lyssna, Susan berättar för Mike om vad hon egentligen önskar och vad Meynard kanske har snappat upp. Bree hittar ett fotografi på Orsons läkares skrivbord med läkaren och Andrew på. Hon lägger ihop ett och ett och vill bjuda över honom och Andrew på middag då hon också bjuder över gay paret från gatan. Dem känner genast igen Andrews pojkvän från en bög porrfilm och Bree blir orolig. Under samma middag, tidigare under kvällen meddelar Andrew och hans pojkvän att dem skall gifta sig och Bree vill "ceitra" dem på deras bröllop. Porter blir arresterad och Lynette och Tom har egentligen inga pengar till borgen eftersom Lynette gav dem till Porters älskarinna som muta att hon skulle hålla sig ifrån honom, utan Toms vetskap. Preston möter då upp Porters älskarinnas-man som tror sig prata med Porter och hotar honom. Porter ber sin tvillingbror Preston ställa upp i den kommande rättegången, istället för honom ( identitets byte ) men Lynette och Tom ser förstås på en gång vem som är vem, men då är det redan försent. Rättegången har börjat och Porter har stuckit! Det var nog allt jag hade att komma med och ville dela med mig av i "Desperate Housewifes" -andan. Håll till godo, i know i will!

  Dagens Julsång Nr. 9

Idag ska vi sjung med till "Jingle bells rock" med Bobby Helms. Jag föredrar fortfarande dem äldre versionerna av julsångerna än dem nya, dem äldre låter bättre och ger mer "julkänsla" - tycker iallafall jag!


Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock
Jingle bells chime in jingle bell time
Snowin' and blowin' up bushels of fun
Now the jingle hop has begun

Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock
Jingle bells chime in jingle bell time
Dancin' and prancin' in Jingle Bell Square
In the frosty air

What a bright time, it's the right time
To rock the night away
Jingle bell time is a swell time
To go glidin' in a one-horse sleigh

Giddy-up jingle horse, pick up your feet
Jingle around the clock
Mix and a-mingle in the jinglin' feet
That's the jingle bell rock

Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock
Jingle bells chime in jingle bell time
Dancin' and prancin' in Jingle Bell Square
In the frosty air

What a bright time, it's the right time
To rock the night away
Jingle bell time is a swell time
To go glidin' in a one-horse sleigh

Giddy-up jingle horse, pick up your feet
Jingle around the clock
Mix and a-mingle in the jinglin' feet
That's the jingle bell
That's the jingle bell
That's the jingle bell rock

  Fortsättning på inlägg "Livets Mening - Barn? ( Baby Boom 2oo8 )"

Man kan tolka texter på många olika sätt så jag vill också bara FÖRTYDLIGA att jag anser att har man ett val så borde man vänta med att skaffa barn så man kan "växa på sig" psykiskt och ge sina barn det absolut bästa. Men det betyder ju förstås inte att någon som är ung förälder är oerfaren och okunnig om sitt barns behov. Men tid ger erfarenhet och om man även planerar sitt liv lite så kan man hinna med att göra sånna saker man kanske inte kan göra ifall man har barn, för med barn kommer ett livslångt ansvar som VISSA ( förstås inte alla ) inte prioriterar i första hand som man borde! Är man 16 år gammal, så har man precis börjat gymnasiet och skaffar man familj då så leder det till att man oftast hoppa av skolan och har ingen gymnasie utbildning. Ingen gymnasie utbildning ger inget arbete, inget arbete ger ingen inkomst, vad är det för liv för ett barn egentligen? Är man 16 år gammal kanske man också vill resa runt i världen och se världen, man kanske vill hitta sin "plats" i livet eller bara festa loss ( i know i did when i was 16 ) och inget av det kan man göra när man är en ung mamma, iallafall inte på några år. Men om man nu lever för att avla så spelar det ju ingen roll vilken ålder man är i för inget annat än barn betyder ju något. Jag väljer att medvetet ställa krav på mig själv innan jag skaff familj för att undvika den "domino" effekten som jag skrev tidgare i inlägget om 16 åringen utan gymnasie utbildning. Men alla är ju olika och vissa kanske har tur i livet, eller har vuxit på sig tillräckligt för att kunna skaffa barn under 25 år utan att barnet tar någon skada av förälderns val. Men man får inte glömma att barnet är det viktigaste i den här frågan, vad blir det bästa för ditt barn?! Hur hade du velat haft det om du var din egen dotter/son?! Allt handlar inte bara om dig!

  Ordning och reda

Idag har jag bara tagit det lungt hemma. Jag har suttit mycket vid bloggen och ordnat upp inlägg i kategorier och Jag kan ju lungt säga att det tog sin tid! Men från och med nu skall jag hålla ording och reda på bloggen och lägga alla nya inlägg i rätt kategori från första början. Såhär blev resultatet:


Imorgon och på onsdag och fredag ska jag arbeta på Timrådalen *längtar* det är så himla mysigt där tycker jag! Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och iallafall försöka somna. Godnatt!

  Din Blogg - Din rätt till yttrandefrihet och tryckfrihet!

Yttrandefrihet omfattar rätt att yttra sig muntligt samt rätten till att föra fram åsikter i radio, tv och liknande medier (som t.ex. en blogg), utan censur eller bestraffning.

Tryckfrihet innebär rätt att trycka och sprida information och uppfattningar fritt i text, till exempel via böcker, internet, tidningar eller flygblad. Tryckfriheten innebär att medborgare och grupper inom landet får publicera alster utan att någon förhandsgranskning eller censur äger rum.

Det ni ;-)

  Livets Mening - Barn? ( Baby Boom 2oo8 )

Vad har hänt med alla ungdommar mellan 16-25 år? Var och varannan är ju gravid, och det blir bara yngre och yngre föräldrar! Finns det ingen längre som vill "leva" lite innan man skaffar barn, eller iallafall skaffa en stabil och trygg relation till en kille ( alltså hålla ihop i ganska många år, minst fem ) eller resa och se världen, eller lära känna sig själv? Just nu har jag en killkompis som väntar barn, två "ex" kompisar väntar barn, en gammal klasskompis väntar barn, en annan gammal klasskompis från längre tillbak i tiden har precis fått barn och min morbror och hans tjej har också precis fått barn, alla är typ i åldersgruppen 16-25 år. Jag vill iallafall vänta en stund till! Ända sedan jag var liten har jag ansett att innan jag skaffar barn ska jag ha vissa saker klart för mig, för barnets eget bästa. Jag ska ha bearbetat min sorg, eller en stor del av den så jag inte överför den på barnet ( Bowens teori ) Jag skall vara smal eller iallafall bara bära min "baby weight" så jag inte överför "jag duger inte som jag är" känslan till barnet. Jag ska ha en stabil och tryggt förhållande till en kille som jag skall varit ihop med i några år - som inte slår mig eller nervärderar mig samt som jag vet ställer upp för mig och barnet även om det inte skulle bli vi två resten av livet! Jag skall ha ett arbete, gärna fast arbete så jag får in pengar och kan köpa det som behövs utan att skämma bort barnet. Jag ska vara ung och/ELLER ha barna sinnet kvar så jag kan känna empati i barnets situation och på så sätt förstå honom eller hennes situation, behov och krav lättre. Jag vill läsa på och kunna mer om barn för att också förstå barnet ur ett barnperspektiv och även kunna handskas med svåra och jobbiga situationer som kan uppstå på ett proffitionellt sätt. Jag vill bo i hus och barnet ska få ett eget rum. Är det för mycket begärt innan jag skaffar barn? Jag ska meddela att jag har uppfyllt och/eller påbörjat iallafall fem av dem sju punkterna redan så jag planerar på att "börja" skaffa barn om precis ett år från och med ungefär nu. Men ungdommarna i dagens läge verkar inte bry sig om barnets bästa inte, utan snarare om att uppfylla sina egna behov! Egoistiskt, eller är det helt enkelt livets mening - och vissa kan inte vänta?

  Dagens Julsång Nr. 8

Dagens julsång är en amerikansk klassiker, nämligen "12 days of christmas" med Tennessee Ernie Ford eftersom det var den bästa versionen av den julsången som jag hittade, enjoy!


On the first day of Christmas, 
my true love sent to me 
A partridge in a pear tree. 

On the second day of Christmas, 
my true love sent to me 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the third day of Christmas, 
my true love sent to me 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the fourth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the fifth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the sixth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the seventh day of Christmas, 
my true love sent to me 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the eighth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Eight maids a-milking, 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the ninth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Nine ladies dancing, 
Eight maids a-milking, 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the tenth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Ten lords a-leaping, 
Nine ladies dancing, 
Eight maids a-milking, 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the eleventh day of Christmas, 
my true love sent to me 
Eleven pipers piping, 
Ten lords a-leaping, 
Nine ladies dancing, 
Eight maids a-milking, 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree. 

On the twelfth day of Christmas, 
my true love sent to me 
Twelve drummers drumming, 
Eleven pipers piping, 
Ten lords a-leaping, 
Nine ladies dancing, 
Eight maids a-milking, 
Seven swans a-swimming, 
Six geese a-laying, 
Five golden rings, 
Four calling birds, 
Three French hens, 
Two turtle doves, 
And a partridge in a pear tree! 

  Årets första julklapp

Jag fick min första julklapp för året igår av min vän Marita från Sollefteå, hon är så snäll! Jag lovade att inte öppna den ännu men vi får se om jag kan hålla mig! Själv har jag slagit in alla julklappar till familjen så det känns skönt att inte behöva ge sig in i jul stressen något mer nu, jag brukar ju vara duktig och hålla mig ifrån det annars. I år blev temat för julklapps inslagningen klar röda paket med svarta snören och röda hjärt etiketter utan julrim - allt inhandlat från Lagerhause såklart. Jag har ännu inte hunnit pyntat och jag vet inte om jag ens vill det, vi får se vad som händer i veckan. Jag har faktiskt inte haft tid att få upp sakerna, sedan har jag också varit sjuk och därmed slö. Men huvudsaken är iallafall att jag har köpt klart alla julklappar! Nu väntar man på att Andra Avenyn skall börja så man får veta om Silvia överlever eller inte, men jag misstänker att man kommer få vänta ända till nästa helg för att få reda på det. Ha en riktigt bra och skön söndag kväll nu och njut av ledigheten ( och andra advent ) innan arbetsveckan börjar som vanligt igen.

  Dagens Julsång Nr. 7

Dagens julsång blir den svenska versionen av Jingle bells eftersom jag inte hittar en riktigt bra version av den amerikanska Jingle bells, men denna duger ju också. Det är ju så mysigt att åka släde efter en häst om vintern, så nu är det dags för alla barn att ta på er eran bästa sångröst och sjunga med =)



Bjällerklang, bjällerklang
hör dess dingle-dång
Flingor som nu virvlar om
i munter vintersång

Följ oss ut, följ oss ut
Blacken travar på
i hans spår vår släde går
där höga furor stå

Vi sitter under fällen
och snön omkring oss yr
och inte förr´n till kvällen
vi färden hemåt styr

Bjällerklang, bjällerklang
hör dess dingle-dång
Flingor som nu virvlar om
i munter vintersång

Ute faller snö
i spiltan Blacken står
och äter lugnt sitt hö
när ljudet honom når

att selen lyftes ner
och framför släden snart
med oss han sedan sig beger
iväg med väldig fart

Bjällerklang, bjällerklang
hör dess dingle-dång
Flingor som nu virvlar om
i munter vintersång

Följ oss ut, följ oss ut
Blacken travar på
i hans spår vår släde går
där höga furor stå

Vi sitter under fällen
och snön omkring oss yr
och inte förr´n till kvällen
vi färden hemåt styr

Bjällerklang, bjällerklang
hör dess dingle-dång
Flingor som nu virvlar om
i munter vintersång

  Dagens Julsång Nr. 6

Man måste ju stötta våran lilla söta, svenska Amy Diamond - flickan med pipan. Så såklart valde jag hennes version av "Rockin' around the christmas tree" även om jag också tycker att Brenda Lee gör en bra, gammaldags version av samma sång. Men texen är dock fortfarande densamma, så sjung med nu ;-)


Rocking around the Christmas Tree
at the Christmas party hop
Mistletoe hung where you can see
Ev'ry couple tries to stop

Rocking around the Christmas Tree
Let the Christmas Spirit ring
Later we'll have some pumpkin pie
and we'll do some caroling

You will get a sentimental feeling When you hear voices singing
"Let's be jolly; Deck the halls with boughs of holly"
Rocking around the Christmas Tree
Have a happy holiday
Everyone's dancing merrily
In a new old fashioned way

You will get a sentimental feeling When you hear voices singing
"Let's be jolly; Deck the halls with boughs of holly"
Rocking around the Christmas Tree
Have a happy holiday
Everyone's dancing merrily
In a new old fashioned way

  Att vara man - En dikt ur ett genus perspektiv

Vad betyder det att vara en man ?
Är man då pryd och galant eller är det när man om motorer kan?
Ska man ha långt hår eller ska man ha kort?
Ska man blicka frammåt eller ska man titta bort?

Ska man ha den lena eller den riviga rösten?
Ska man gilla rumpan eller ska man gilla brösten?
Ska man vara hårig eller ska man vara kal?
Ska man bli frågad eller bjuda ut på bal?

Ska man vara tapper och lite stygg,
Eller lite blyg och kännas trygg?
Ska man vara rik och ödsla pengar,
Eller ska ska man kunna vad som händer i sängar?

Ska man ha den enorma storleken,
Eller bara vara med väldigt länge i leken?
Ska man klä sig i kostym eller läder?
Vänta nu, ska man egentligen bry sig om kläder?

Ska man vara stöttande, omtänksam och rar
Eller ska man vara hård och kall som en barbar?
Frågorna kan gå flera rader till
Men det vet jag att läsaren inte gärna vill

Det sägs att kvinnan skall vara pilsk men rar
Vild i sängen , annars underbar
De har det tungt det ska man inte gömma
Men att vi finns och vi tänker , är ej heller att förglömma.

  Irriterad

Jag känner mig så irriterad på det mesta och dem flesta just nu och jag vet inte varför. Plötsligt vill jag skrika på folk och få ur mig det jag egentligen tycker om dem eller om det dem gjort som jag stör mig på. Det är ju inga stora saker, men jag känner ändå att jag vill få ur mig det! Jag brukar ju anpassa mig efter andra hela tiden och tillslut blir det bara "för" mycket. Förövrigt har jag handlat dem sista två julklapparna till familjen idag och det känns skönt, nu är det bra Jyrki kvar men jag tror jag har en aning om vad jag ska köpa till honom - men vi får se när det närmar sig =) Jag bestämde mig även för att scrappa ett julkort till Mummo idag (Jyrki's farmor) därför att Anna Liisa (Jyrki's mamma) brukar alltid skickar ett julkort till henne med våra namn på varje jul så då tänkte jag att det skulle vara fint att skicka något eget i år istället. Men det vart ett enkelt julkort men en "enkeli" - rub on på baksidan, eftersom hon tycker om änglar. Skönt det var att rensa tankarna en stund, så nu ska jag slå in resten av klapparna. Ha en trevlig helg!


  Vilken blomma är du?

I am a
Daffodil

What Flower
Are You?


  Dagens Julsång Nr. 5

Dagens julsång handlar om obesvarad kärlek så ta nu och sjung med i WHAM's julsång "Last Christmas"


Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

Once bitten and twice shy
I keep my distance
But you still catch my eye
Tell me baby
Do you recognize me?
Well
It's been a year
It doesn't surprise me
(Happy Christmas)
I wrapped it up and sent it
With a note saying "I love you"
I meant it
Now I know what a fool I've been
But if you kissed me now
I know you'd fool me again

Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

A crowded room
Friends with tired eyes
I'm hiding from you
And your soul of ice
My god I thought you were
Someone to rely on
Me?
I guess I was a shoulder to cry on

A face on a lover with a fire in his heart
A man under cover but you tore me apart
Now I've found a real love you'll never fool me again

Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

Last Christmas
I gave you my heart
But the very next day you gave it away
This year
To save me from tears
I'll give it to someone special

A face on a lover with a fire in his heart
A man under cover buy you tore him apart
Maybe next year I'll give it to someone
I'll give it to someone special

  Mr and Mrs Skull:


  Känner mig bättre idag

Idag har jag kännt efter ordentligt och det känns riktigt bra med förkylningen. Jag är inte alls lik slö i huvudet, jag hostar nästan ingenting nu, visst är man lite snorig men när är man inte det?! Så jag känner mig reda att böja jobba igen. Hoppas dem ringer snart =) Jag är iallafall inbokad på Timrådalen nästa Tisdag och Fredag och det känns ju bra iallafall =)

  Dagens Julsång Nr. 4

Dagens julsång är en svensk klassiker som har en sån vacker text om hopp. Här kommer nämligen TRIAD med "Tänd ett ljus" och som vanligt är det bara att sjunga med och fyllas av julstämningen =)


Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

Jag såg en stjärna falla
det var inatt när alla sov
jag tror jag önskade
att du var nära

för en minut sen brann den
för en sekund sen försvann den
det var det bara jag som såg

på radion sjöng dom om fred på jorden
jag ville tro dom slitna orden

Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna
det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

Jag fick ett kort från Windhem
jag visste inte var det låg
jag såg på kartan
du är på andra sidan jorden

men det är samma himmel
det är samma hav och stjärnan som jag såg

föll för alltid som vi drömmer
föll för att vi aldrig glömmer

tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

God jul och gott nytt år

lova var rädd om dig själv
en hälsning du får

tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

åååh tänd ett ljus för jordens barn
tänd ett ljus för jordens barn

  Filmtips: De Drabbade

En svensk miniserie i tolv delar från 2003, som jag anser är liten av en blandning av de amerikanska serien "The 4400" och den amerikanska boken som blev filmen "Da Vinci Koden" Kända svenska namn och ansikten i filmen är bland annat Lia Boysen, Amy Diamond, Kjell Bergqvist, Omid Khansari, Sven-Åke Gustavsson, Lotta Karlge, Niklas Hjulström och Eva Röse. Filmen handlar om profetsior (ungefär som Nostradamus profetsior, fast mer detaljerade) ödet, häxor, kampen mellan gott och ont och en stor grupp människor runtom i Sverige över en natt helt plötsligt får övernaturliga krafter och man får följa vissa av dem. Dem övernaturiga krafterna kan vara som exempel läsa tankar, byta skepnad, se in i framtiden, förflytta föremål med tankens kraft, tvinga människor att göra saker - trots deras vilja, bli osynlig, kunna förflytta sig genom en portal - en dörr, hela andra människor mm. När dessa människor först använde sin kraft för första gången (antingen till någon god- eller ond gärning) så väljer dem därmed sida och när alla dessa människor valt sida så skall dem goda och onda strida - men allt blir inte som man trott! Jag tyckte att det var en bra handling, och serien var ganska bra men det var drygt att se många avsnitt efter varandra, trots att man är nyfiken. Jag får ju skylla mig själv som inte kan vänta! Men som en miniserie den ändå är så ger jag den 3,5 / 5 eftersom handlingen är bra och spännande och även lite oväntad - Me like!


  Abbey Dawn

Abbey Dawn är Avril Lavigne's smeknamn och klädmärke som går i skrikig pop/punk/rock stil med MYCKET rosa, rutigt, döskallar och stjärnor - precis sånt jag gillar! Det kan man inte tro egentligen eftersom mitt klädval just nu består utav tråkiga kläder i gråa nyanser från HM och Ellos. Men det är inget  önskat val från min sida, man får ju ta det man kan ta på sig typ. Men så fort man har fått fart på viktnedgången så skall jag köpa liknande kläder som Avril's kedja säljer, dom är verkligen ur snygga!


  Scrapbooken är klar!

Nu är boken till den 40 åriga bröllopsdagen äntligen klar och vi har till och med gett dem den ikväll. Men jag tycker det var dåligt med kommentarer av dem som fick den (svärfar & svärmor) så jag söker istället lite kritik och bekräftele hos er på min blogg =) Här nedan lägger jag upp sidorna i ordning så kan ni kika på mitt och Lindas projekt som vi har sysslat med intensivt under en kort period, kommentera gärna!



Linda fixade framsidan med vita glittriga bokstäver och ett egen designat lås



Jag gjorde iordning bröllops bilden



"Kärlek" är också ett utav mina verk



Linda fick göra Seppos sida och det blev såklart "Timrå IK" inspirerat



Jag fixade iordning Mummu ja Vaari's sida (Farfar & Farmor)



Anna Liisa gillar ju hantverk, så det var det jag siktade in mig på när jag gjorde hennes sida



Mormor och Morfar har även jag gjort, ville ha det lite gammaldags och enkelt



Kari's baby sida gjorde ju såklart Linda iordning



Jyrki's baby sida har jag fixat iordning



Lady's sida har jag gjort, det är deras fösta hund som nu är död



Linda gjorde iordning Minella's sida, som är deras andra hund som nu också tyvärr är död



Linda gjorde iordning bilden "Syskonkärlek"



Jag tog för mig och gjorde "Hem ljuva hem" bilden



Linda har ordnat "Kari, Jyrki & Lady"



Linda har även gjort iordning sidan med deras stuga på i Finland



Jag har ordnat den här "Livet har sina goda stunder" sidan



Jag har även gjort "Bilbana" sidan



Vi var ju tvungna att ha me en semesterbild också, den här sidan har jag gjort



Linda har gjort iordning "Kippis" sidan, det betyer skål på svenska



Detta ärockså ett utav mina verk, Jyrki blåser bubblor på bilden



Seppo var FN soldat, så det känes som ett givet kort. Den här sidan har jag gjort



Linda fixxade iordning "Studenten" bilden



Linda gjorde såklart också iordning sin och Kari's bild (som även är deras bröllops bild)



Min och Jyrki's sida, som självklart jag har ordnat.



Jag ordnade även den här "Mini släktträff" sidan från 2oo7



Den här sista sidan med Jyrki, Kari och Farmor från 2oo8 ordnade Linda



Så, det var alla! Kommentra please..

  Dagens Julsång Nr. 3

Dagens julsång handlar idag även den om rättvisa med Band AID och deras julsång "Do they know it's Christmas" Eftersom jag tycker det är så viktigt med rättvisa, så kändes det som ett bra val idag. Den här låten får jag också rysningar utav, så lyssna njut och sjung gärna med =)


It's Christmastime; there's no need to be afraid
At Christmastime, we let in light and we banish shade
And in our world of plenty we can spread a smile of joy
Throw your arms around the world at Christmastime
But say a prayer to pray for the other ones
At Christmastime

It's hard, but when you're having fun
There's a world outside your window
And it's a world of dread and fear
Where the only water flowing is the bitter sting of tears

And the Christmas bells that ring there
Are the clanging chimes of doom
Well tonight thank God it's them instead of you
And there won't be snow in Africa this Christmastime

The greatest gift they'll get this year is life
Oh, where nothing ever grows, no rain or rivers flow
Do they know it's Christmastime at all?

Here's to you, raise a glass for ev'ryone
Here's to them, underneath that burning sun
Do they know it's Christmastime at all?

Feed the world
Feed the world

Feed the world
Let them know it's Christmastime again
Feed the world
Let them know it's Christmastime again
Feed the world
Let them know it's Christmastime again
Feed the world
Let them know it's Christmastime again
Feed the world
Let them know it's Christmastime again
Feed the world
Let them know it's Christmastime again

  Dagens Julsång Nr. 2

Ännu en julsång för dagen. Jag har valt en gammal goding som jag tycker om därför att dem sjunger att julen är till för alla människor, och att vi ska sluta fred med varandra. Här kommer nämligen "Happy christmas" (war is over) med Jhon Lennon och Yoko Ono.  Jag tycker även att barnkören är en fin "touch" i det hela, *I've got goose bumps* Texten finns som vanligt nedanför musikvideon, så du kan sjunga med.


And so this is Christmas and what have you done
Another year over; a new one just begun
And so this is Christmas, I hope you have fun
The near and the dear one, the old and the young
A Merry Merry Christmas and a Happy New Year
Let's hope it's a good one without any fear

So this is Christmas, for weak and for strong
The rich and the poor one, the road is so long
So Happy Christmas for black and for white
The yellow and red one, and stop all the fight
A Merry Merry Christmas and a Happy New Year
Let's hope it's a good one without any fear

So this is Christmas and what have we done
Another year over, a new one just begun
So Happy Christmas, I hope you have fun
The near and the dear one, the old and the young
A Merry Merry Christmas and a Happy New Year
Let's hope it's a good one without any fear

War is over if you want it
War is over if you want it
Aaaah

  Lyxfällans svar

Fick ett telefonsatal nyss från.. lyxfällan =) hahahaha jag dööör! Är detta sant? Tänk om mamma ställer upp, det skulle vara as roligt ju =) Jag hoppas verklingen det *håll tummarna* Det kulle vara kanon bra för deras ekonomi att någon tar tag i den och säger vad dom ska göra för att den ska bli bättre. Tjohooo =)

  Dagens Julsång Nr. 1

Jag tänkte lägga in dagens julsång nu dom sista 23 dagarna före jul för att man ska få in den rätta julstämningen nu när det snart är jul. Dem julsånger jag har valt ut är några av mina favoriter bland julsånger, och dem är inlagt i en slumvis ordning som inte har någon speciell betydelse  - så enjoy! Här nedan startar jag med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebo's julsång "Julen är här" - så vackert!



Stjärnorna faller i natten nu
himlarna sänker sig ner över jorden
Och när stjärnans bloss tänder sitt ljus hos oss
brinner en låga klar i hela Norden

Julen är här
och lyser frid på jorden
Glädjen är stor
i ett barns klara ögon bor den
Julen är här
i våra mörka länder
Kom, låt oss ta varandras händer
när julen är här

Och jag vill tända en stjärna till
den som har frusit och gått vill i världen
För den som inte finns hos oss
tänder vi nu ett bloss
brinner en låga klar
Kom hit, här är den

Julen är här
och lyser frid på jorden
Glädjen är stor
i ett barns klara ögon bor den
Julen är här
i våra mörka länder
Kom, låt oss ta varandras händer
när julen är här

Ge oss av den frid som rår
i stjärnornas förunderliga hem
Led oss på den väg vi går
så att vi hittar hem till dem

Julen är här
och lyser frid på jorden
Glädjen är stor
i ett barns klara ögon bor den
Julen är här
i våra mörka länder
Kom, låt oss ta varandras händer
när julen är här

  Sjuk - sjukanmäld eller arbetslös?!

Jahopp då är man tyvärr sjuk då. Jag hostar så det känns som lungorna håller på att hoppa ur bröstkorgen på mig, jag är väl hyffsat snorig men det löser sig alltid med lite bra nässpray, jag nyser emellanåt, men det värsta är nog att man känner sig så slö, yr och hängig. Så jag bestämde mig för att stänga av mobilen idag och försöka att krya på mig. Tyvärr hade Lotsgatan velat att jag skulle jobba idag hörde jag sedan på mobilsvaret när jag återigen startade mobilen, det var ju synd :O/ Nu ska jag ta och försöka äta någon frukost och sen ska jag vila mycket så man blir hyffsat frisk för att kunna jobb så snart som möjligt. Det är ju inte länge kvar nu förren alla jullov startar och barn som blir sjuk så det knappt finns några barn kvar på förskolorna, det betyder att det inte heller finns något jobb för mig heller. Nej, nu ska jag krypa ner i soffan *mysigt* och se fortsättningen av "Dem Drabbade" hoppas ni håller er friska och krya iallafall. Kramen!




  • Charlie The Unicorn
  • GOTT NYTT ÅR!
  • SYSTER YSTERS BLOGG
  • Dagens låt: Cranberries - Just my imagination
  • Julklapps biktning
  • Fint besök
  • Du är så neg, neg, neg, nega, negativ!
  • Cirkuskatter
  • Höga berg och djupa dalar
  • Dagens låt: Lill Lindfors - Rus


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0