Grattis till examen Linda!

I Fredags 28/5-2010 så tog min svägerska Linda examen som Behandlingsassistent så jag ville ge henne en liten personlig examensgåva, eftersom hon har varit så himla duktig! Jag hittade ett jättefint, litet och personligt armband hos Julia Berg som jag klickade hem. Man fick även välja till en liten berlock till armbandet och jag valde en ängel eftersom Linda älskar änglar. Sedan så scrappade jag ihop en liten ask i brunt och rosa. Jag hoppas verkligen att hon gillar presenten för jag har knappt kunnat hålla mig! Vi köpte även en liten högklackad tårtspade eftersom hon är så duktig på att baka och dessutom så gillar hon ( som dem flesta andra tjejer ) skor, så den passade henne så bra. Igår var vi hem till Kari & Linda för att fira Lindas examen. Vi drack lite Cider, Vin och såklart varsin Irish Coffee och dom bjöd på Tacogratäng och sedan så spelade vi lite WII senare på kvällen, det var jätte trevligt. Det var så skönt att få ta det lungt och ta igen sig efter den här hetsiga arbetsveckan. Nu är det bara att ladda upp för Mondaybar kryssningen på Torsdag!

Högklackad tårtspade från Lagerhaus

 

Armbandet från Julia Berg

 

Armbandet i närbild

 


Asken ovanifrån

 

Armbandet innuti asken

 

Asken från sidan


  Pinsamt Sverige!

Jaha, nu har dagen som jag förut spått flera år tillbaka, nu äntligen skett. Vi är ute ur Eurovisionsong iår contest för att vi är så DÅLIGA! Jag fattar inte HUR NI TÄNKER? Varför röstar ni fram ett bidrag som inte kommer hålla hela vägen i ESC och sedan blir arga på Christer och Anna för att dem blir ut kvalade?! Christer skrev en låt, Anna framförde den så gott hon kunde.. men det är fortfarande VI som röstar, som röstade fram fel bidrag! Visst kan SVT ha fifflat med rösterna i Melodifestivalen också och till en viss del är det ju också jury gruppens fel att det blev såhär, men sluta skyll på varandra och ta ert ansvar! Vi måste ändra vår taktik och vårt sätt att tänka här, och sluta var så fyrkantiga. Vad kommer fungera i själva finalen egentligen?! Marlenas låt kunde ha varit en vinnare, om hon hade haft en annorlunda konkurrens utomlands. Men vi ligger lixom steget efter i bidragsutvecklingen hela tiden stället för steget före! Annas låt ( och många andra låtar som vi skickat vidare förut ) passar inte in internationellt, vi behöver något som sticker ut och som verkligen är intressant att både se och höra! Ta lärdom nu av den här läxan nu Sverige, så kommer vi tillbaka igen 2011 med en ny, kraftfull låt framförd utav en inte så himla "klyshig-Svensk" Jag tror iallafall fortfarande att Salem Al Fakir hade kommit med till finalen och klättrat upp på dem 10 bästa om han hade vunnit melodifestivalen 2010.

Salem Al Fakir - Keep on walking


  Rösta På Mitt Parti - Hälsopartiet!

För god fysisk och psykisk hälsa!


  Obekväm arbetstid?

dsc00184 (MMS)

Det är inte alla som får gå på 'cirkus' på arbetstid ;-) Det är Folketshus i Söråker som bjöd förskolebarnen på Vernissage, Daff Daff och Bullkalas på förmiddagen idag. Trevligt!


  Lika som bär?

Buzz och Jyrkis arbetskompis / bästa kompis Tony


  I ♥ MY BLOG


  Uppdatering i Bloggrundan

Nu har jag återigen uppdaterat min bloggrunda, jag måste göra det med jämna mellanrum för att lägga till eller ta bort bloggar. Ni hittar min bloggrunda i menyn till vänster, en bit ner. Där finns det en salig blandning utav mina favoritbloggar som jag följer just nu pågrund av olika orsaker. Några handlar om scrapbooking för inspiration till layouter och andra är mina vänners personliga bloggar. Drar man muspekaren över namnet så får man upp en förhandsvisning i textform om vad bloggen handlar om så ni lätt ska hitta något som verkar vara intressant. Så ta gärna en titt där, ni kommer inte att ångra er!


  OCTAVIA

Josephines vackra dotter Octavia, visst är hon fin?! ♥


  Skall gamla vänner glömmas bort?

Jag såg en gammal väninna till mig häromdagen. Ett tag var vi bästa vänner, men vi lät vänskapen rinna ut i sanden för ett par år sedan pågrund av olika orsaker. I början när vi väl började att lära känna varandra så såg jag verkligen upp till henne. Hon var så klok och rolig och jag hade verkligen längtat efter en riktigt bra vän att dela mitt liv och mina tankar med, eftersom jag hade varit mobbad och utfryst där jag bodde innan. Vi började i samma klass i gymnasiet och sedan så var vi nästan aldrig ifrån varandra. Men vissa människor passar bara inte ihop personlighetsmässigt, för vi växte ifrån varandra tillslut. Dessutom så har vi sårat varandra en hel del under åren, både jag och hon och jag känner bara att vi inte har någonting att tillföra i vår vänskap längre om vi nu mot förmodan skulle bli vänner igen. Men jag är inte bitter, för det vi har gått igenom är en utav orsakerna till att jag är den jag är idag och det är jag glad för. Jag hoppas verkligen att hon kommer få ett bra liv och att vi någon gång när vi ser varandra kan hälsa men det är inte mer än så, samtidigt som man blir lite nostalgisk med minnet av allt roligt som vi också delat. Men alla behöver vi vänner som man kan utvecklas med och tyvärr så blir jag hämmad tillsammans med henne. Det är säkert ingenting som hon ens är medveten om men det är bara så det är.


  Nu är jag påväg

dsc00143 (MMS)

Nu är jag påväg till ida på fest! Jag har redan startat hos mamma med en Irish Coffee och en Hotshot och nu dricker jag vitt vin i ett rosa vinglas från Rusta. Vi ses i dimman ;-)


  Är på Torpä o grillar!

dsc00126 (MMS)

Är på Torpä o grillar hamburgare, mamma är grillmästare ikväll och grillar på sitt alldeles unika vis. Vi firar brorsan som blev 21år igår och utav oss fick han 300:- i form av presentkort på Birsta City samt en liten skämtgåva. Grattis brorsan! Snart ska man iväg på festligheter hos Ida, det kommer nog bli roligt för det var ett tag sedan man festade nu.


  Jämnlikhet?!

dsc00118 (MMS)

Grapparna har en liten förfest här hemma och nu sjunger dom singstar! Snart ska dom iväg på fest med jobbet sitt och anhöriga är inte medbjudna! Själv ska man roa sig med 12 högar tvätt ikväll, är det jämnlikhet det? Nej, jag ska kanske ta mitt glas vin imorgon istället tillsammans med mina vänner och en hel uppsättning av rena kläder! Skönt med helg..


  Kära bloggbok!

dsc00065 (MMS)

Kära bloggbok! Jag känner att jag har kommit ifrån bloggandet en del, så nu har jag har lärt mej att blogga direkt från mobilen. Ha en trevlig kväll! Over and out direkt från sängen!


  Viktigt!


  Chat Roulette

Någon som vet vad Chat Roulette är? Det är en webcam chatt där man slumvis får prata med olika människor. Har man otur kan man råka träffa på nakna män i behov av att visa upp sig och sina vitala delar, men har man tur kan man råka träffa på den här mannen:

 


  Rasistiska Negerbollar!

För att ens ha ett humm om vad det här inlägget handlar om så bör man läsa lite om vad Rasism är för något, jag har märkt att folk inte är så pålästa som man borde vara:

Rasmism: är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

Neger: är en beteckning för personer från vissa svarta folkgrupper från framför allt Afrika. Användning av ordet kan av vissa uppfattas som nedsättande och kränkande. Fram till och med 1970-talet var neger den dominerande termen för svarta personer men idag anses det av en del vara ett föråldrat, förolämpande och negativt laddat begrepp och används även av somliga som ett invektiv, dvs en förolämpning i syfte att förlöjliga eller kränka.


Ordet NEGERBOLL är ett kränkande, rasistiskt, nedvärderande och nedlåtande ord just för att en del utav ordet i negerboll är just "neger" och det kan lätt förknippas med slaveri, förtryck och brist på respekt för människors lika värde, så varför skall man då använda ordet hejvilt?! Istället för att bara kalla den för CHOKLADBOLL, för det är ju ändå det den egentligen är! Är det verkligen så svårt att byta  ut "neger" mot "choklad" ?

 

Man måste faktiskt börja någonstans, som exempel kan jag ta feministernas kamp för kvinnlig rösträtt  utan den så hade jag kanske inte ens haft arbete idag just bara för att jag är kvinna?! ALLT börjar någonstans, och det vi gör / säger idag och det vi lär våra barn skapar hela tiden en ny och förhoppningsvis bättre framtid. Man MÅSTE agera och reagera!

Om vi tycker att det är okej att säga neger till mörkhyade ( måste man överhuvudtaget särskilja på människor och människor egentligen? ) så måste det vara okej att säga hora till den som har legat med fler än en partner också? Eller att vi ska börja utmärka folk utseende mässigt helt och hållet, skulle du vela heta "Tjocka Tina" eller "Fula Peter" ?

Det är så jävla enkelt att bara säga CHOKLAD istället för NEGER, men "bara för att" och dålig kunskap så ska folk sätta sig på tvären och vägra, inte så moget och genomtänkt kanske! Jag menar inte att man ska ta bort eller ändra "alla" ord och jag anser inte heller att den svenska nationalsången är rasistisk, men ordet  negerboll inehåller ju för fan "neger" så vad finns det mer att förklara?! Negerboll ÄR ett omodernt och rasistiskt ord.

  Lika som bär?

Kan Katrin Zytomierska och Doreen Månsson kanske vara tvillingar tro?


  I'll take you to the Candy Shop!

I'll let you lick the lollypop! Nä, jag menar en helt annan Candy Shop,.. nämligen Kan Dee Shop. Jag har nämligen beställt två toppar inför MBSC B&W. Jag gillar verkligen hennes stil på alla hennes toppar, tröjor och linnen som hon förövrigt designar helt själv, men jag hittade genast två favoriter och dem har jag nu klickat hem! Fina va?!

K.D's Biggest Fan 100:- ( ord. 219:- )

 

Wanted 239:-


  Telephone

Gör den här kvinnan annat än hit's? Nä, jag tror inte det, här är ännu en!

Lady GaGa ft. Beyoncé - Telephone


  Laddar inför MondayBar Black & White 2010

Snart är det dags. Den 3'e Juni - 5'e Juni kommer vi rejva loss ombord på Romantica mot Riga med MondayBar summercruise Black & White. Tänk er själva, alla störtsköna, trevliga och partyglada människor samlade på ett och samma ställe. Man kommer och är den man är och bara släppa lös, ingen bryr sig för alla är likadana. Det spelas bra musik överallt - dag som natt, till och med i hytterna spelas det för fullt! Vill man dansa så kan man bara sätta igång, på toaletten, i korridoren, på dansgolvet, överallt! Det här kommer verkligen bli årets partykryssning! Det är jag, Jyrki, Yvonne och Jim som bokat en egen hytt. Magnus ( som var med på MondayBar Summercruise 2009 i Augusti ) har bokat en egen hytt med två av sina vänner från Sollefteå. Sedan har fyra andra vänner till mig och Jyrki bokat en egen hytt också, det är Kotten, Peter, David och Fredrik - så totalt blir vi 11 st. Förhoppningsvis så tar vi allihopa anslutningsbussen ner så då blir det party kan jag lova! Ni kanske förstår hur taggad jag är? Jag och Yvonne har promenerat varje dag och så har vi inhandlat en hel del kläder också. Snart nu, snart är det dags för MondayBar Black & White 2010!

Klipp från MondayBar Spring Break Cruise 2010 lånat från Youtube


  Efterlysning av kjol!

Jag letar och letar och letar förbrilt, men jag hittar ingen snygg kjol som jag kan ha till Trancekryssningen om en månad. Jag brukar alltid vara klar i tid och därför tänkte jag efterlysa två kjolar för att se om ni har något tips på vart man kan hitta liknande?!

Den första kjolen skall se ut såhär och skall helst vara i läder imitation eller wetlook stil. Kjolen måste vara i töjbart material och skall helst ha resår i midjan, inga knappar el dragkedjor. Jag föredrar en mellanlång kjol som helst är till halva låret.

 

 

Den andra kjolen skall se ut såhär och skall helst vara i svart tyll eller bomull med tre volanger. Kjolen måste vara i töjbart material och skall helst ha resår i midjan, inga knappar el dragkedjor. Jag föredrar en mellanlång kjol som helst är till halva låret.


  Säsongsavslutning på Bergeforsparken

Igår hade vi en liten förfest hemma hos oss med singstar innan vi drog iväg på Bergeforsparken. Jag kan säga att jag har inte haft det så här roligt på länge, senast var nog faktiskt på Wheels kryssningen i Februari med Marita, Erik och Jyrki. Jag kände mig väldigt glad, positiv, självsäker och lagom berusad hela kvällen, dessutom så var det pricken över i att det kom så många trevliga människor på förfesten också! När vi väl kom till parken så var det fullpackat med folk, både BlackJack och CopyCats spelade så bara det drog folk. Jag såg även några "kändisar" som t.ex arbetskompisar, föräldrar till barn som jag har på förskola samt gamla bekantskaper och även det var riktigt roligt faktiskt. Tack Jyrki, Yvonne, Linda, Robban, Charlotte, Daniel, Jim, Catrine och Carro för en riktigt lyckad kväll. Det här kommer bli svårt att överträffa om ens någonsin!

En bild på mig från igår med hatt och rockig look





  • Grattis till examen Linda!
  • Pinsamt Sverige!
  • Rösta På Mitt Parti - Hälsopartiet!
  • Obekväm arbetstid?
  • Lika som bär?
  • I ♥ MY BLOG
  • Uppdatering i Bloggrundan
  • OCTAVIA
  • Skall gamla vänner glömmas bort?
  • Nu är jag påväg


  • 01. Baileyz Blogg
  • 02. Life of Baileyz
  • 03. Baileyz Darkness
  • 04. Baileyz Story
  • 05. Baileyz Thoughts
  • 06. Baileyz Wishez
  • 07. Baileyz Lizt
  • 08. Baileyz Struggle
  • 09. Baileyz Humor
  • 10. Baileyz Travelz
  • 11. Baileyz Shopping
  • 12. Made By Baileyz
  • 13. Baileyz Recipez
  • 14. Read & Seen By Baileyz
  • 15. Baileyz Photoshop
  • 16. Baileyz Music
  • 17. Baileyz Poemz
  • 18. Baileyz Spotlight


  • November 2011
  • Oktober 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
  • Augusti 2009
  • Juli 2009
  • Juni 2009
  • Maj 2009
  • April 2009
  • Mars 2009
  • Februari 2009
  • Januari 2009
  • December 2008
  • November 2008
  • Oktober 2008
  • September 2008
  • Augusti 2008
  • Juli 2008
  • Juni 2008
  • Maj 2008
  • April 2008
  • Mars 2008
  • Februari 2008
  • Januari 2008
  • December 2007
  • November 2007


  • Ann's Blogg
  • Beciell's Blogg
  • Bilja & Tessisen's Blogg
  • Camilla's Blogg
  • Charlotte's Blogg
  • Cleo Zatch's Blogg
  • Egoina's Blogg
  • Emelie's Blogg
  • Foki's Blogg
  • Hot Gossip's Blogg
  • Jennie's Blogg
  • Josephine's Blogg
  • Kan Dee's Blogg
  • Kortskissen's Blogg
  • Linda's Blogg
  • Lotta's Blogg
  • Malin Sofia's Blogg
  • Mamma's Blogg
  • MiMa's Blogg
  • Paradise's Blogg
  • Pubes Town's Blogg
  • Pysselgumman's Blogg
  • SWE Scrapbook Blogg
  • Scrap Addicted's Blogg
  • Smurfarn's Blogg
  • Terapi Blogg
  • Therese's Blogg
  • RSS 2.0