Rasistiska Negerbollar!

För att ens ha ett humm om vad det här inlägget handlar om så bör man läsa lite om vad Rasism är för något, jag har märkt att folk inte är så pålästa som man borde vara:

Rasmism: är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

Neger: är en beteckning för personer från vissa svarta folkgrupper från framför allt Afrika. Användning av ordet kan av vissa uppfattas som nedsättande och kränkande. Fram till och med 1970-talet var neger den dominerande termen för svarta personer men idag anses det av en del vara ett föråldrat, förolämpande och negativt laddat begrepp och används även av somliga som ett invektiv, dvs en förolämpning i syfte att förlöjliga eller kränka.


Ordet NEGERBOLL är ett kränkande, rasistiskt, nedvärderande och nedlåtande ord just för att en del utav ordet i negerboll är just "neger" och det kan lätt förknippas med slaveri, förtryck och brist på respekt för människors lika värde, så varför skall man då använda ordet hejvilt?! Istället för att bara kalla den för CHOKLADBOLL, för det är ju ändå det den egentligen är! Är det verkligen så svårt att byta  ut "neger" mot "choklad" ?

 

Man måste faktiskt börja någonstans, som exempel kan jag ta feministernas kamp för kvinnlig rösträtt  utan den så hade jag kanske inte ens haft arbete idag just bara för att jag är kvinna?! ALLT börjar någonstans, och det vi gör / säger idag och det vi lär våra barn skapar hela tiden en ny och förhoppningsvis bättre framtid. Man MÅSTE agera och reagera!

Om vi tycker att det är okej att säga neger till mörkhyade ( måste man överhuvudtaget särskilja på människor och människor egentligen? ) så måste det vara okej att säga hora till den som har legat med fler än en partner också? Eller att vi ska börja utmärka folk utseende mässigt helt och hållet, skulle du vela heta "Tjocka Tina" eller "Fula Peter" ?

Det är så jävla enkelt att bara säga CHOKLAD istället för NEGER, men "bara för att" och dålig kunskap så ska folk sätta sig på tvären och vägra, inte så moget och genomtänkt kanske! Jag menar inte att man ska ta bort eller ändra "alla" ord och jag anser inte heller att den svenska nationalsången är rasistisk, men ordet  negerboll inehåller ju för fan "neger" så vad finns det mer att förklara?! Negerboll ÄR ett omodernt och rasistiskt ord.

Andras åsikter:
Postat av: hej
kan du skriva vart man hittar videon på samuel när han blir fasttejpad och ned pissad?
2010-05-13 @ 14:58:23
Postat av: asdsd
vart hittar man videon på samuel när han blir ned pissad?
2010-05-13 @ 14:59:11
Postat av: M i z c a
Men neger betyder ju svart.. svart boll!

Vart finns det negativa i det? Då borde man inte få använda vitlök ... svenskarna är vita, det är rasistiskt.
2010-05-15 @ 12:06:29
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: M i z c a
Ddet var bara en dum jämnförelse, som du kanske förstod. Vi har alltid använt ordet negerboll och det har aldrig vart negativt förut så varför måste vi ändra våra svenska ord för att någon tycker det är rasistiskt?
2010-05-15 @ 12:47:09
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: M i z c a
Om du tror du kan så mycker mer än andra och verkar vara så duktig kanske du borde tänka på att alla ha sina egna åsikter! Oavsett om det på 1700 talet blev som så att kvinnorna fick rösträtt.

Klart som fan att det är bra att saker och ting förändras men ändra på något viktigare än namnet på en jävla negerboll.
2010-05-15 @ 17:59:54
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: M i z c a
Du förmedlar ditt, det är ju bra, men du måste ju vra beredd på att få andra åsikter också..
2010-05-15 @ 18:29:37
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: M i z c a
Men man behöver ju inte ha ordentlig kunskap för att ha vissa åsikter!

Jag vet vart du står, slutdiskuterat antar jag. Vi kommer inte längre.
2010-05-15 @ 23:56:18
URL: http://rodeback.blogg.se/

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback