Middags Tipset

Ikväll var Yvonne hit bjuden på middag, vi bjöd på Räk- och avokadowrap med en god dippsås till. Sedan tittade vi på filmen från MondayBar Lucia Cruise 2009 som vi var på sist och fick skratta en hel del må jag säga. Filmen kommer aldrig, ALDRIG komma ut offentligt vill jag lova! ;-) Men här kommer receptet iallafall:

Räk- och avokadowrap med wasabi
Antal portioner: 4


Ingredienser:

Röra:
8 st tortillabröd, fullkorn  
400 gram räkor, oskalade  
2 st avocado
3 st Schalottenlök, finhackade  
4 blad isbergssallad  
1 krm wasabi  
200 gram färskost, mager ca: 5 %  

Dip:
5 blad koriander  
1 st vitlöksklyfta
1 tsk ingefära, riven  
1 st lime  
2 msk japansk soja  
1 msk vatten  

Garnering / Tillbehör:
Eventuellt. Gräslök  
4 st morot/morötter, medelstora  


Gör så här:

1. Skala räkorna och hacka avokadon, finhacka löken och blanda med färskost och wasabi

2. Finhacka färsk koriander, pressa en vitlöksklyfta, riv färsk ingefära, pressa lime och blanda med soja och vatten.

3. Skala och skär upp morötterna och hacka salladen

4. Bred ut sallad över tortillan, lägg sedan på röran  (här kan du eventuellt lägga på lite gräslök ) och rulla ihop till rullar. Ät med händerna och doppa räkwrap i sojasåsen och knapra på morotsbitarna till.

Andras åsikter:

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback