Mördare, dårar.. ta erat straff!

Vad är det för mening med en rättspsykiatrisk undersökning egentligen när en person har MÖRDAT? Är det inte så att den som gör något totalt galet som att mörda, ÄR galen eller vadå? Fick man bara lust att mörda lite grann en dag sen så ångrar man sig? Nej, det är ju ändå liv vi talar om och en eller flera personer har DÖTT därför är du en mördare och bör ta ditt straff. Offren och dem närstående har ju fått sitt straff på livstid, så varför ska en mördare få något mildare? Men Sveriges lagar är ju hel knasiga! Ibland så funderar jag på om dem som "bestämmer" ens känner någon empati?! Själv tycker jag att ska man gå in i ett jobb där man ska hjälpa människor som till exempel läkare, socionom eller jurist så ska man väl för fan inte bara se dessa männikor som "jobb" utan som individer med egna problem, som behöver just DIN hjälp! Jag kanske är rå, men jag är iallafall ärlig. Jag förstår ju självklart att en frisk människa inte skulle kunna vara kapabel till att mörda någon, om det inte är i självförsvar. Därför anser jag att det inte behövs en rättspsykiatrisk undersökning, bara ett livstidsstraff eftersom straffet skall vara jämnlikt med dådet och mord varar förevigt. Sedan skall dem självklart ha psykiatrisk hjälp i den mån dem behöver på anstalt. 

Andras åsikter:
Postat av: Jennie
Tack för omtanken! Hoppas du har det bra. Vi borde ses snart.
2009-01-05 @ 21:26:18
URL: http://sliparen.blogg.se/
Postat av: keela
Tack så mycket :)
2009-01-05 @ 21:30:49
URL: http://keeela.blogg.se/
Postat av: Jessica
Precis det är ju det tror inte det finns några genvägar bara tänka. Sen utnytth´jar ju olika företag å bantningsdieter det hela och bara vill ha våra pengar :) Kolla viktväktarnas familjekokbok det är jätte många bra recept där i. Lycka till =)
2009-01-05 @ 21:55:49
URL: http://www.jessicasblogg.com
Postat av: Carro
Håller med. Förstår inte varför de ska göra en undersökning ifall de är sjuka eller inte. Har de gjort sig skyldiga till mord, finns inget annat än livstid i fängelse. Med ingen tv, tidningar eller något de kan ha kul med. Lite mat och allt. Har man mördat så har man. Sen hjälper de inte att de ångrar sig.

Jag kanske e hård, men det är vad jag tycker. =)
2009-01-05 @ 22:00:32
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: . malinjansson svarar;
Han hängde sig själv. Jag tror inte att vi tänker på samma. Denna kille gick på min grannskola.
2009-01-05 @ 22:02:02
URL: http://maalun.blogg.se/
Postat av: Emelie
Det är bra med rättspsykiska utredningar. För en del mördare lider av psykiska störningar, medan andra mördare har andra saker de styrs av. Därför måste man veta vilka man ska medicinera och inte. Alla får ju sina straff och alla får sin hjälp. Så jag förstår inte varför du klagar?
2009-01-05 @ 22:02:25
URL: http://emelielydig.blogg.se/
Postat av: . malinjansson svarar;
Nej, inte en enda vet varför. Inte ens hans bästa kompis som han var med på festen hela kvällen. Hans kompis pratade med honom ungeför en halvtimma innan och då var han hur glad som hellst. Så ingen vet varför.
2009-01-05 @ 22:19:56
URL: http://maalun.blogg.se/
Postat av: Emelie
exakt vad är det som inte är jämförbart? Jag förstår inte vad du menar. Har du någon gång varit frihetsberövad?
2009-01-05 @ 22:21:00
URL: http://emelielydig.blogg.se/
Postat av: Emelie




Jo, men att sitta inlåst dygnet runt. Du får inga friheter alls, du får knappt gå på toaletten ensam. Du vet hur hatad du är, du vet att du aldrig mer kommer få ett jobb. Du kommer aldrig kunna skaffa familj, du har ingen framtid. Du är dömd för evigt.

Och ja, en närstående till mig har blivit mördad.

Jag försöker inte klaga på det du säger, jag vill bara veta hur du tänker, så bli inte upprörd!
2009-01-05 @ 22:28:10
URL: http://emelielydig.blogg.se/
Postat av: Emelie




Men alltså, psykiskt sjuka människor KAN ju faktiskt INTE tänka sig för innan dom mördar någon, vilket säger sig självt. Och att bli inlagd på en sluten rättspsykisk anläggning är INTE ett mildare straff. Och det vet jag iochmed att min pappa har jobbat på Rättspsyk i Sundsvall.
2009-01-05 @ 22:35:27
URL: http://emelielydig.blogg.se/
Postat av: Monixx
Förstår din tanke och något jag kan reta mig på ibland är att Sverige har ett så milt straffsystem. Ta t.ex en livstids-dom. I USA är livstid verkligen LIVSTID, men i Sverige tror jag livstid är 12 år eller något liknande. Och har de tur kan de komma ut ännu tidigare för gott uppförande. Skrämmande!

Nä, livstid SKA vara livstid. Anser jag.
2009-01-08 @ 10:15:06
URL: http://monixx.blogg.se/

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback