Marabou kladdkaka

På jobbet så har ett recept gått runt på en marabou chokladkaka som påstods vara jätte god. Jag hade inte smakat på den själv men jag ville också testa att göra den, så jag gjorde den till filmkvällen jag hade ikväll med med Yvonne, Ann, Robban och Ida. Tyvärr missade jag att det skulle vara en kladdkaka så den blev mer kaka än kladdig, då den fick stå i ugnen liiite längre än beräknat och dessutom så fick den inte kylas ner lika länge som den borde. Men skam den som ger sig så bättre lycka nästa gång! Här kommer iallafall receptet så ni också kan börja att "öva" på den hemma.

Marabou Kladdkaka


100 g mjölkchoklad marabou
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning
100 gr choklad

Garnering
50 gr mörk choklad

Sätt ugnen på 175 g. smält 100 g choklad med smöret på låg värme. Vispa ägg och socker poröst och rör i mjölet blandat med bakpulver och salt ner i chokladblandningen. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) Smörj kanten och häll smeten i formen. Grovhacka resterande 100 g mjölkchokladen till fyllningen och strö över. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i exakt 15 min. Låt kakan svalna i och ställ in den i kylen i minst 2 tim, gärna över natten. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar, lägg i en plastpåse och smält i micron eller i kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan i ett vackert rutmönster. Servera ev med vaniljglass eller grädde.

Andras åsikter:
Postat av: Ett Kakmonster
Hej svej!



Nu är det bara några dagar kvar! Skicka in recept till http://cakeofsweden.se och få chansen att vinna en resa för två till Shanghai!



Mniam mniam.
2010-04-23 @ 10:41:51
URL: http://cakeofsweden.se
Postat av: . Pjumas . ♥
Usch, nu blev man ju sugen på kladdkaka, tror jag måste typ göra chokladkaka imorgon, det är typ samma sak :P
2010-04-24 @ 21:00:00
URL: http://pjumas.blogg.se/
Postat av: A D D I N A
fin blogg :)
2010-04-24 @ 21:12:58
URL: http://addina.blogg.se/
Postat av: FERHAT - Studerar till sjuksköterska
Jag har gjort en magic trick, där jag river ner pappret och sedan.....ja se det på min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det :).



Ha en trevlig kväll!
2010-04-24 @ 21:48:35
URL: http://ferhat.blogg.se/

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback