Mänsklighetens undergång - Vargen kommer!

Ända sedan jag var liten har jag oroat mig för jordens och/eller mänsklighetens undergång, varför vet jag inte? Kanske är det så att vi ständigt under vår uppväxt blivit informerade om den kommande domedagen i dokumentärprogram och i filmer att vi ständigt oroar oss för att just den här dagen skall vara den sista. Det finns ju faktiskt ingen garanti på att vi kommer leva visst många år, dinosaurierna dog ju ut och enligt forskare har liknande utplåningar även skett tidigare på jorden. Så vem säger att det inte lika gärna kan ske imorgon, 2012 eller mycket, mycket längre fram? Men när vi proppas med så mycket information om händelser som aldrig tycks infalla ger det istället en negativ effekt och tillslut så tror man inte på det som sägs. Har ni hört talas om "Vargen kommer" ?

Det var en liten pojke som arbetade som fårahede i en liten by. Hans uppgift var att hålla utkik efter vargen då fåren var på grönbete i en dal intill byn. När pojken såg en varg skulle han skrika till männen i byn att "Vargen kom" så skulle dem hjälpa honom. När dagarna blev långa så blev pojken uttråkad och vid ett par tillfällen ropade  han "vargen kom" till männen i byn i ren tristess, och vid varje tillfälle kom männen springandes för att sedan upptäcka pojkens lögn. Männen i byn slutade tro hans rop om vargen och det var då vargen verkligen dök upp och slukade alla får inklusive pojken. Sensmoralen är att man inte skall ljuga för att man kanske inte blir trodd vid ett senare tillfälle då man för en gångs skull talar sanning!

Det skapar såklart en bunt skeptiker som kritiserar alla teorier som existerar och som hävdar att vi är utom all fara, även trots fakta och bevis på hur teoriern kan uppfyllas. Sanningen måste ligga någonstans mittemellan. Men hur som helst så lever vi nu, idag, och vi skall vara glada att vi fick tillbringa en del av våra liv på jorden - vad som än händer efteråt. Så gör det ni drömmer om, lev era drömliv, sträva efter era dröm mål. Se till att må bra i era egna liv för ni är huvudpersonen i dem. Vad som än händer med mänskligheten, så lever man i vilket fall bara en gång, och det här är din enda chans - ta tillvara på den!

Klicka på bilden för att se avsnitten


Andras åsikter:

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback