Utmaning

Jag förstår att det är tråkigt och jobbigt att läsa min blogg nu, när jag inte har något annat att komma med än tråkiga nyheter och deprimerande inlägg. Men desvärre har jag inte så mycket roligt att komma med i dessa tider och jag behöver verkligen ventilera och skriva av mig. En rolig sak kan jag iallafall  blogga om när som helst och det är utmaningar eftersom det bara gäller att svara på frågor, enkelt och roligt. Men det är så dåligt med utmaningar tycker jag och jag blir sällan utmanad av någon. Därför snodde jag en utmaning från en annan blogg och jag hoppas att de som jag utmanar orkar fylla i listan den här gången.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Galleristen och planerade nya utställningar" från boken EGO WOMAN av Carolina Gynning.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En vit bordsfläkt som är väldigt nödvändig på sommarhalvåret.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
En gammal repris av Desperate Housewifes ( säsong 5, avsnitt 10 ) då Carlos hade fått tillbaka synen och börjat förstå vad Gabi hade gjort för dem under tiden då han var blind. Det har fastnat i minnet på mig eftersom Gabi annars framstår som en väldigt egoistisk människa som går över lik för att få det hon vill ha. Men nu hade hon till och med sålt bort sina klänningar och smycken för att dem skulle kunna bo kvar då Carlos inte kunde arbeta.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är.
14:47 ( Klockan var 13:41 )

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Ljudet av TV'ns viskningar.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag var på Birsta och handlade lite nödvändigheter inför kryssningen imorgon.

7. Vad tittade du på innan du började svara på dom här frågorna?
Jag kikade runt bland bloggar.

8. Vad har du på dig?

Privat.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag vet att jag drömde någonting, men minns inte vad.

10. När skrattade du senast?
Det var länge sedan jag skrattade från hjärtat så jag minns inte.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tapeter, två vägghyllor samt en tavla från IKEA med tre motiv: stenar, sand och vatten.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jag tycker att jag ser skuggor i mörkret som står och tittar på mig om nätterna, så jag vågar inte ha lamporna släkt ibland. Dessutom så såg jag någon i periferi seendet stå bakom mig med en lila tröja i tvättstugan, men det fanns ingen där när jag vände mig om. Även mamma har börjat förnimma vissa saker och jag tror det kanske är ett sorts andligt stöd som visar sig nu när det har blivit så jobbigt. Dessutom så har jag under en längre tid  längre tillbaka drömt symboliska mardrömmar varav vissa av dem drömmarna har börjat besannas idag.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Det är roligt att svara på frågor så jag gillar alla utmaningar.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Jag och Jyrki såg på Babas bilar igår kväll, jag somnade till den i hans knä. Jag var totalt slut efter alla sömnlösa nätter och allt annat som är jobbigt och energikrävande runtomrking.

15.Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle köpa ett hus till mig och Jyrki som vi skulle renovera och inreda med möbler från bland annat BOOM Store. Efter det skulle vi ta en lång och dyr semester utomlands så vi skulle kunna slappna av och andas ut. Sedan skulle vi spara ihop en del pengar och ha till vårt framtida bröllop när tiden väl är inne.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till?
Jag är fruktansvärt beroende utav komplimanger. Förr hade jag nämligen så sjukt dåligt självförtroende att min spegelbild såg vanskapt ut, nu i efterhand så kan jag jämföra det med anorexi nästan. Anorektiska ser ju en felande bild av sig själva i spegeln, en överviktig person, medans dem egentligen är så tunna som löv. Jag beskådade mig själv i spegeln och såg ett monster, jag var så fruktansvärt ful och äcklig. Men efter 27år så har jag äntligen lyckas att bygga upp en bra självkänsla som jag aldrig någonsin haft tidigare. Dessutom så har jag oerhört svårt att lyckas gå ner i vikt om jag inte får beröm för dem framsteg som jag gör och tillslut slutar jag att försöka. Det är ungefär som när man tankar en bil med bensin. Bensinen räcker en visst antal mil, men sen behövs det mer bensin för att man skall kunna köra längre än så.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Det finns så otroligt mycket orättvisor som man bara blir förbannad över att tänka på så jag kan desvärre inte välja bara en sak. Det finns mycket som man skulle kunna förändra, men samtidigt så har alla människor olika uppfattningar, kunskapsnivåer, erfarenheter osv. beroende på deras liv och uppväxt och det går inte att alla ska förenas och tycka desamma som alla andra även om man kunde önska att människor kunde vara mindre fördomsfulla och mer eftertänksamma, empatiska och kloka.

18. Tycker du om att dansa?
Nej.

19. George Bush?
Jag är inte så insatt i Politik, men jag får goda vibbar av honom.

20
Vad skulle dina barn heta om det blev en pojke?
Adrian i första hand. Har lite andra namn som man också funderat på men det blir först och främst Adrian. Skulle det bli så att någon i min närhet skulle ta det namnet före mig så skulle inte det göra någonting, jag skulle ändå döpa mina barn till det jag vill att dem skall heta eftersom jag bestämde det så långt före ändå.

21. Vad skulle
dina barn heta om det blev en flicka?
Thyra i första hand. Men liksom pojknamnet har vi även fler flicknamn, men Thyra står först av alla. Även här skulle det inte spela någon roll om någon, mot förmodan, skulle "sno" namnet före mig eftersom jag redan bestämt mig så mycket tidigare.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Jag och Jyrki har övervägt att införskaffa oss en sommarstuga utomlands när vi blir äldre, det skulle passa oss ganska bra faktiskt framför en sommarstuga i Sverige. Men jag skulle absolut aldrig vela flytta utomlands för gott.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Jag vill att han ska berätta att han utsatt mig för alla dessa "test" som jag har gått igenom i livet för att stärka mig och göra mig till en bättre människa. Jag vill att han skall säga att jag har gjort det bästa jag kunnat utifrån mina förutsättningar och att han är stolt över det jag åstakommit i livet. För om gud inte finns, eller om det visar sig att det inte var han som lät mig gå igenom det jag har gått igenom så är det värre, eftersom då har jag gått igenom allt i onödan och att det inte fanns någon baktanke bakom allt som jag först trott.

24. Vem var den senaste som ringde dig?
Marita från Sollefteå ringde och väckte mig imorse 10:23 för att surra om Wheels kryssningen imorgon som vi skall åka på tillsammans.

25. Vilka två personer vill du ska svara på de här frågorna?
Ann
Crixan

Andras åsikter:

Lämna din tanke här!

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

Trackback